Şimdi Ara

Alfalardaki Varyator sorunu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar malumunuz ben bi alfa 156 aldim kendime.. alfalarin bu varyator sorunu varmis. kronik bi sorunmus.. alali yeni oldu aracimi ama bi sorunla karsilasmadim. bugun bi alfa gordum. 2,0 di o da dizel gibi calisiodu

waryator sorununda da motorun sesi degisip dizel gibi calisdigini duydum....
    nedir bu varyator? ne ise yarar mootorda? bozulmasi muhtemel bi parca imis alfalarda.. bozulunca ne olur?

saygilar

Alfa Romeo'lardaki Varyatör Sorunu

Varyatör Nedir?

Varyatör, araç performansını ve yakıt verimliliğini iyileştirmek için kullanılan bir otomotiv parçasıdır. Sürekli değişken bir şanzımanın (CVT) bir bileşenidir ve motorun gücünü tekerleklere iletmeye yardımcı olur.

Alfa Romeo Varyatör Nedir?

Alfa Romeo, bazı modellerinde "Alfa TCT" (Alfa İkili Debriyaj Şanzımanı) olarak bilinen çift kavramalı bir varyatör kullanmaktadır. Bu varyatör, hızlı ve sorunsuz vites değişiklikleri sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Varyatör Ne İşe Yarar?

Varyatörün amacı, aracın ihtiyaçlarına bağlı olarak motor devrini ve tekerlek hızını sürekli olarak ayarlamak suretiyle optimum performans sağlamaktır. Bu, motorun her zaman verimli bir aralıkta çalışmasını sağlayarak yakıt verimliliğini artırır ve performansı geliştirir.

Varyatör Arızası Nedir?

Alfa Romeo varyatörlerinde çeşitli arızalar görülebilir. Ortak sorunlar şunları içerir:

• Vites değiştirme sorunları
    • Kayma veya patinaj
    • Nötr konumda sıkışma
    • Sıçrama veya titreşim

Alfa Romeo Varyatör Arızası Belirtileri

Alfa Romeo varyatör arızasının belirtileri, arızanın türüne bağlı olarak değişebilir, ancak genel olarak şunları içerebilir:

• Vites değiştirirken gecikme veya sarsıntı
    • Motor devrinin yükselmesi ancak aracın hızlanmaması
    • Viteslerin yanlış zamanda değişmesi
    • Sürüş sırasında metalik sesler veya titreşimler

Alfa Romeo varyatör arızası yaşıyorsan, aracın güvenli bir şekilde tamir edilmesi için yetkili bir servis merkezine başvurmalısın. Varyatör arızaları, araç performansı ve güvenliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir, bu nedenle sorunun en kısa sürede çözülmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şimdiden geçmiş olsun
  • sadece dizel motormuş gibi ses yapmasına neden olur.can sıkıca bişey olsa gerek ama ses dışında motora herhangi bi zararı yok.performans kaybı ya da tüketimde bi değişiklik olmaz.soruna neden olan parçanın değiştirilmesinde bile 10.000 km den sonra tekrarlayan kronik bir sorundu.makyajlı 156 larla sorunda halledildi.neden olan parçanın adını bilmiyorum belki de makyajlı versiyonunki de sizin araca uyar.parçanın temizlenmesi ya da tamiri de malesef çok kısa süreli bi çözüm yoluydu.umarım makyajlı versiyonun parçası uyumludur
  • Variatör Alfa motorlarında emme egzantrik milinin subaplarının açılma zamanlamasını değiştirerek gücün daha geniş devir bandına yayılmasını sağlar..Bu düzenek aynı zamanda motorun daha sakin çalışmasını ve yakıt tüketimininde daha hassas kontrol edilmesini sağlar.Variatör bu motorlarda 4000 devirden sonra devreye girer.Dolayısıyla variatörün iç dişli ve hareket mekanizmasında herhangi bir arıza olduğunda emme egzantrik mili zamanlamasında kaymalar oluşur ve motor fakir karışımda kalır..bu da performans düşüklüğüne neden olur..sürekli bu şekilde çalışan motorda zamanla daha ağır hasarlar oluşması kaçınılmazdır..bu durum 95 oktan benzinle çalışan bir aracı normal benzinle çalıştırmaya benzer..motordan dizel e benzer sesin gelme sebebi fakir karışımdan dolayı oluşan detonasyondur..

motora zararı yok diyen arkadaşa hayret ettim...

ayrıca varyatör temizlensede verimli olmaz..değiştirilmesi gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 5 Haziran 2007; 20:04:33 >

• Varyatör, Alfa'larda eksantrik mil zamanlamasının belli bir devirde değiştirilmesini sağlayan ve doğru hatırlıyorsam yağ basıncı ile çalışan bir parça...
    Uygun devire gelindiğinde (misal 4000 d/dk'da) eksantrik millerinden birinin (yine muallak konuşacağım ama sanıyorum emme kam milinin) zamanlamasını belli bir açıda kaydırarak üst devirler için daha uygun bir sübap zamanlaması elde edilmesini sağlar... Aslında önemli bir parça çünkü fonksiyonunu yitirmesi alt veya üst devirlerde performans kaybı ve yüksek tüketim olarak geri dönebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arikanturk

@türbülans,
    3 dakika hızlı davranmışsın benden...

sonuç olarak 3 dk önce 5 dk sonra olsa da doğru tektir..senin de dediğin gibi subap zamanlamasında kaymalar ilk başta performans düşüklüğü ve fakir karışımdan dolayı verimli yanma olmadığından yanma odasına fazla yakıt iletimine neden olur..bu arada motor detonasyonda olduğundan normalden daha gürültülü çalışır..bu detonasyon uzun süre devam ederse motorda ciddi hasarlara hatta motorun kilitlenmesine sebep olabilir..saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu ZETEC motor ???
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orjinalden alıntı: türbülans

Variatör Alfa motorlarında emme egzantrik milinin subaplarının açılma zamanlamasını değiştirerek gücün daha geniş devir bandına yayılmasını sağlar..Bu düzenek aynı zamanda motorun daha sakin çalışmasını ve yakıt tüketimininde daha hassas kontrol edilmesini sağlar.Variatör bu motorlarda 4000 devirden sonra devreye girer.Dolayısıyla variatörün iç dişli ve hareket mekanizmasında herhangi bir arıza olduğunda emme egzantrik mili zamanlamasında kaymalar oluşur ve motor fakir karışımda kalır..bu da performans düşüklüğüne neden olur..sürekli bu şekilde çalışan motorda zamanla daha ağır hasarlar oluşması kaçınılmazdır..bu durum 95 oktan benzinle çalışan bir aracı normal benzinle çalıştırmaya benzer..motordan dizel e benzer sesin gelme sebebi fakir karışımdan dolayı oluşan detonasyondur..

"BMW motorlannda VANOS, Honda motorlannda VTEC olarak adlandırılan varyatör, motorun 2500 d/d'den sonra eksantrik açılarını değiştirerek avans ayarını sağlayan mekanik bir uygulamadır. Bu sistem motorun gaz taleplerine göre her devirdeki yakıt tüketimi ve performansı dengelenmeyi amaçlar. Alfa Romeo motorlarında geçmişte üretilen 1.6 ve 2.0 litrelik serilerde varyatör problemi yaşandığı doğrudur. Yeni alınmış bir otomobilde motorun ilk 25 bin km içinde ilk çalıştırmalarda dizel gibi ses çıkartmasıyla kendini gösteren varyatör arızası yetkili servisler komple değiştirmeyi tercih etse de küçük bir tamiratla kolayca çözülebiliyor. Ancak ilk 5 bin km içinde aynı ses tekrar duyulmaya başlanıyor. Bu da yetkili servisin değiştirmekte haklı olduğunu gösteriyor. Bu arızanın kullanıcıyı motorun sağlıksız çalıştığım düşündürerek huzursuz etmesi dışında herhangi bir olumsuz etkisi yoktur."

• Orjinalden alıntı: ruge

Orjinalden alıntı: türbülans

Variatör Alfa motorlarında emme egzantrik milinin subaplarının açılma zamanlamasını değiştirerek gücün daha geniş devir bandına yayılmasını sağlar..Bu düzenek aynı zamanda motorun daha sakin çalışmasını ve yakıt tüketimininde daha hassas kontrol edilmesini sağlar.Variatör bu motorlarda 4000 devirden sonra devreye girer.Dolayısıyla variatörün iç dişli ve hareket mekanizmasında herhangi bir arıza olduğunda emme egzantrik mili zamanlamasında kaymalar oluşur ve motor fakir karışımda kalır..bu da performans düşüklüğüne neden olur..sürekli bu şekilde çalışan motorda zamanla daha ağır hasarlar oluşması kaçınılmazdır..bu durum 95 oktan benzinle çalışan bir aracı normal benzinle çalıştırmaya benzer..motordan dizel e benzer sesin gelme sebebi fakir karışımdan dolayı oluşan detonasyondur..

"BMW motorlannda VANOS, Honda motorlannda VTEC olarak adlandırılan varyatör, motorun 2500 d/d'den sonra eksantrik açılarını değiştirerek avans ayarını sağlayan mekanik bir uygulamadır. Bu sistem motorun gaz taleplerine göre her devirdeki yakıt tüketimi ve performansı dengelenmeyi amaçlar. Alfa Romeo motorlarında geçmişte üretilen 1.6 ve 2.0 litrelik serilerde varyatör problemi yaşandığı doğrudur. Yeni alınmış bir otomobilde motorun ilk 25 bin km içinde ilk çalıştırmalarda dizel gibi ses çıkartmasıyla kendini gösteren varyatör arızası yetkili servisler komple değiştirmeyi tercih etse de küçük bir tamiratla kolayca çözülebiliyor. Ancak ilk 5 bin km içinde aynı ses tekrar duyulmaya başlanıyor. Bu da yetkili servisin değiştirmekte haklı olduğunu gösteriyor. Bu arızanın kullanıcıyı motorun sağlıksız çalıştığım düşündürerek huzursuz etmesi dışında herhangi bir olumsuz etkisi yoktur."

ok..siz bozuk varyatörle kullanmaya devam edin o zaman...

• ben netten aldım dostum o yazı alıntı.ama onno ustadan falan iyi bilirim diyosan ok.ben en dogrusunu bilirim diye tutturmadım ben ama sizin kadar büyütenede raslamadım hiç varyatör olayını.2 seneden fazla süredir aynı sesle kullanan arkadaşım var.sorunla karşılaşmadı o şimdiye kadar.dediğiniz gibi öyle devam etsin o zaman
  • burası bir forum olduğundan herkes bildiğini yazıyor..varyatör yüzünden motor kitleyen 3 tane alfa gördüğümden yazdım..sonuçta konuyu açan arkadaş istediği yorumu dikkate alır istediğini almaz..gereksiz tartışmaya girmeye gerek yok..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.