Şimdi Ara

Alfa Romeo Neden Tutulmuyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk alfamı 3 yıl kullandım 1 haftada sattım. İkinci Alfamı 9 ay kullandım akşam 5te ilan verdim sabah 9da noter satışı yaptık. Üçüncü Alfamı daha üstüme satışı yapamadan çok ısrar eden birine 1000tl farkla verdim. 4. Alfam satışı en uzun süreni oldu. Park halinde pert oldu vr kasko tarafından parası 1.5 ayda yatırıldı. 5.Alfamda satılık değildi. Sahibinden yalvar yakar bir arkadaş aracılığıyla aldık. Sattığım araçlar hep malum sitenin en pahalılığı arasındaydı. Bunları alırken de hep pahalı olanlarını seçtim ve şimdiye kadar hiçbir satışta zarar etmedim yada aldığım fiyata satmadım. Geçin artık bu ikinci eli kötü zırvasını Ablam için Golf ve astra bakıyoruz. Aylardır ilanda duran ikinci eli çok iyi diye bahsettiğiniz araçlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazda Motor Corporation

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

1. alfa premium marka degil. ona ragmen 98 bine julyetta 100 bine 1 serisi satiliyor. dolayisi ile o parayi verince insan bmw almak istiyor.

2. servis agi kotu, ikinci eli kotu, insanlarda yarattigi marka algisi kotu, amblemi dahi sikintili.

3.tum bunlara inat kendisini konumlandirmaya calistigi yer komik.

Servis ağı fiata bağlı, 2. eli zayıf değil alfayı yine bir alfacı alıyor, o parayı verince bmw alma durumu yok alfa kulanan biri ay dur bmw 2 pahalı verip bmw alayım demiyor, daha ucuza alınıp daha ucuza satılıyor amlemi konusunda ise senin geri koyu tutucu dini inancını başkaları üzerine kullanma

ancak alfistiler öyle diyor.

• kilicoglu K kullanıcısına yanıt
    Ben alfisti olmayan biri olarak söylüyorum.

• tanınmıyoe bence yeterince

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

5 bin fark var diye bmw yerine alfa alir miydiniz? insanlarin takilsigi nokta bu. siz aliyorsaniz bir sey diyemem.

• quote:

quote:

5 bin fark var diye bmw yerine alfa alir miydiniz? insanlarin takilsigi nokta bu. siz aliyorsaniz bir sey diyemem.

İki marka arasından bmw 5 serisi değil 1 serisi ise Alfa alırım neden almayım 1.4 mair 170hp kırmızı içi kahverengi deri döşeme bose ses sistemi yanına supersprint komple egzoz sistemi.

• Bir Golf'ün kapıyı kapat bir de onun.

Niye tutulmadığını anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 31 Ağustos 2016; 15:57:46 >
  • parçası pahalı & servisi az
  • Baba oğul 2 tane 156 sahibiyiz. İyiki de tutulmuyor biz bu durumdan çok memnunuz. Tutulsaydı eğer bu fiyatlarla bu arabalara sahip olamazdık

• Doblo direksiyonu olduğu için.

• quote:

1. alfa premium marka degil. ona ragmen 98 bine julyetta 100 bine 1 serisi satiliyor. dolayisi ile o parayi verince insan bmw almak istiyor.

2. servis agi kotu, ikinci eli kotu, insanlarda yarattigi marka algisi kotu, amblemi dahi sikintili.

diger soylediklerinumin tamami fanboy palavrasi da,
    100bine hangi 1serisini nerden alıyormuşsun merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Rakiplerine oranla F/P açısından başarılı bir marka değil de ondan. Zaten ikinci eli yok, ona rağmen ikinci el modelleri de rakiplerine oranla uygun fiyata gitmiyor. İkinci eli olmayan arabaya ölü para gözüyle bakarım ben, çok ucuza gitmedikten sonra bir anlam ifade etmez benim için. Zaten bu ülkede bugünden yarına ne olacağı da belli olmuyor, satmaması kadar doğal bir şey yok. Alfa'nın politikası da bu yönde.

F/P bakımından nesi başarılı deil?

Her markanın ikinci eli var belli kitlesi var vw kitlesi daha fazla hepsi bu, sen sanıyormusun alfacı hondacı biri gidip vw ikinci eline bakıyor adam sevdiği markanın 2. eline bakıyor, sen sevdiğin araca değil kitlesi bol araca biniyorsun sadece

Vw passat 2. eli hızlı sıfır fiyatına satılıyor, bu beni etkilemiyor açıkçası 100 bin tl sıfırı olan arabanın 2. elini ne olursa olsun 85 bine alırım daha fazlasını vermem verene uzaktan saygı duyarım arkasından maytap geçerim.

Piyasası olmayan arabaya göre istenen fiyat fazla. Rakipleri ondan pahalı olabilir ama pahalıya aldığın gibi ederinde satıyorsun. Alfa falan demeyin şimdi, araba aylarca yatıyor satılmıyor kolay kolay. Ailemde Alfa fanatikleri var onlardan iyi biliyorum, ikinci el mevzusu açılınca arabayı nikahına almış gibi konuşuyorlar.

VW'nin esas başarı motor, donanım ve şanzıman kombinasyonun zengin olması ve bu uyumu birçok markadan önce Türkiye'de uyarlamış olması. Misal, 1.6 TDI 105 HP 7-DSG Golf satılırken 1.5 TDCI PowerShift Focus gibi bir seçenek yoktu. Benzer sıkıntılar piyasası olan birçok modelde de olunca VW daha çok sattı. 1.6 TDI 105 HP 7-DSG Passat geldiğinde bile birçok D sınıfı premium olmayan modelde bu kombinasyon yoktu. Bu kombinasyon ile arabanın fiyatı 20-25,000 TL kafadan artıyor ama piyasanın istediği 1.6 dizel otomatik oldu artık. Bunu getiren köşeyi döndü, eh yani, VW'nin ürettiği otomobiller de birçok standart kullanıcı tatmin edecek düzeyde.

Piyasası olmayan arabaya para bağlayan insalarla da ben maytap geçiyorum ama herkesin tercihi kendine neticede. Kafadan 8-10 sene kullanırım diyen varsa istediği gibi alabilir, artık eskisi gibi otomobiller uzun süreli kullanılmıyor, birçok model 10 yıl sonrasında ömrünü tamamlamış oluyor, çoğu kişi garantinin bitiminden sonra arabayı elden çıkartıyor.

aslında vw motor konusunda türkiye'ye en geç uyum gösteren markalardan biri. pejo vs.. bir çok markanın 1.6-1.6 dizelleri varken vw'nin hala 2.0 dizeli vardı 90'lı yıllarda, hatırlıyorum. vw 1.6 dizeli bir çok rakibinden geç getirdi.
    vw'nin çok satmasının sebebi genel kalitesinin yüksek olması ve fiyatının eskiye nazaran daha kabul edilebilir bir noktada olması. eskiden arka kolonlar bile opsiyoneldi golf'te. tsi motorlar da gerçekten çok iyi.
    alfa'ya gelince, kendini erken salan klasik bir italyan arabası. arkadaşım 147 alırken ben stilo aldım. gerçekten stilo'dan üstün tek bir yanını göremedim. kendini benim stilo'dan önce saldı. motoru daha çok yakıyordu. bagajına 2 küçük el çantası ancak sığıyordu. durmadan bozulan bir zımbırtısı yüzünden gır-gır-gır dizel gibi benzinli sesi de cabası. yolcu hava yastığı kapaklıydı ve kapağı diğer tüm 147'lerde olduğu gibi zamanla fırladı, barsaklar yayılmış gibi. alınası bir araba değil.
    ha bir de müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkan logosu da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 31 Ağustos 2016; 16:42:06 >

• Ambleminde haç var doyenlerin kaçi chevrolet e biniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

Ambleminde haç var doyenlerin kaçi chevrolet e biniyor

Papyon o bikere yada artısı büyük

• quote:

quote:

quote:

İki marka arasından bmw 5 serisi değil 1 serisi ise Alfa alırım neden almayım 1.4 mair 170hp kırmızı içi kahverengi deri döşeme bose ses sistemi yanına supersprint komple egzoz sistemi.

o zaman ne mutlu size ki kafaniz daha rahat ulkenin geneline gore.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

Ambleminde haç var doyenlerin kaçi chevrolet e biniyor

Papyon o bikere yada artısı büyük

Bide ozellikle cruze'daki haçın içine türk bayraği koyuyor ya bizim.cakma müslumanlar onlar beni öldürüyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

diger soylediklerinumin tamami fanboy palavrasi da,
    100bine hangi 1serisini nerden alıyormuşsun merak ettim

1 serisi benzinli 95 bine birakiyorlar. 1 serisi dizel de 105 bin biraz zorlasan 100 bine alirsin.

• Tofaş a 100 bin vermeyin

• önündeki ters üçgen ızgaraya gıcığım, daha güzel bi tasarım yapmalılar bence...
  • Alfa kullananın bunu demesi normal, benim kızdığım nokta hayatında alfa kullanmamış forum üyelerinin atıp tutması. Sizede iyi günler. @ForteVeloce @kahraman202
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.