Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.494
Cevap
19
Favori
217.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    ee bari link atında bizde öğrenelim çözümleri


    http://forum.donanimhaber.com/m_6201406/mpage_5/tm.htm
  • Arkadaşlar merhaba, uzun araştırmalar sonucu 2 gün önce 2005 model bir alfa 156 sahibi oldum. Övüldüğü kadar varmış. Araba gerçekten tam bir canavar, aşık oldum diyebilirim:) Yalnız malesef kullanma kılavuzu yok arabanın o yüzden bazı uyarı ışıklarında anlamlarını tam olarak bilemiyorum. Mesela bugün durduk yere kısa far ışığı işaretinin (göstergedeki yeşil renkli işaret) üzerinde sarı ampül simgesi içinde bir ünlem yanmaya başladı. Ampül patlak uyarıdır diye düşündüm ama sinyallerde dahil ampüllerde sorun yok. Bilen ya da karşılaşan var mı nedir bu uyarı?
  • Selamlar arkadaşlar
    Ben foruma yeni katıldım. Alfa 1998 model 156 2.0 almak istiyorum. Arabanın bildiğim kadarıyla sol taraftan darbesi var. Sol iki kapı tamamen yeni takıldı. Direkte problem yok. Sizce bu araba alınır mı? Fikirleriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaplumboa

    Arkadaşlar merhaba, uzun araştırmalar sonucu 2 gün önce 2005 model bir alfa 156 sahibi oldum. Övüldüğü kadar varmış. Araba gerçekten tam bir canavar, aşık oldum diyebilirim:) Yalnız malesef kullanma kılavuzu yok arabanın o yüzden bazı uyarı ışıklarında anlamlarını tam olarak bilemiyorum. Mesela bugün durduk yere kısa far ışığı işaretinin (göstergedeki yeşil renkli işaret) üzerinde sarı ampül simgesi içinde bir ünlem yanmaya başladı. Ampül patlak uyarıdır diye düşündüm ama sinyallerde dahil ampüllerde sorun yok. Bilen ya da karşılaşan var mı nedir bu uyarı?


    valla bende 147 var kadrandakı ısaretle degısıktır tam anlamadım ama bende far ısaretın ustunde patanaj sıstemının ısaretı var156 sahıbı arkadaslar bı baksın bakalım konuya.acaba sızde bı tane ampul patladı onumu ısaret edıyor solemıssınız ama plaka lambalarınada bır bakın?




  • Evet plaka ışığı yanmıyormuş. İki tıkıladım düzeldi, çok teşekkürler....
  • Bu arada ben alfayı almadan önce çok araştırdım. Belki benim durumumda olanlar varsa ve burayı okuyorlarsa şunu diyim; arkadaşlar gençseniz, imkanınız ve hevesiniz varsa yaşınız geçmeden bu arabayı alın. Hayat kısa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaplumboa

    Evet plaka ışığı yanmıyormuş. İki tıkıladım düzeldi, çok teşekkürler....


    kardesım onemlı degıl gencken bınelım dedık kırmızıya nerden bıleyım vazgecılmez oldunu hem alfanın hem alfa kırmzıısının.ben antalyaya gıderken plaka lambası uyarısı vermıstı yol bılg.bugun konuyu yıne okuyunca aklıma geldı kesın plakaya bakmamıstır dıye.onemlı degıl burda hepımız bılgımızı bırbırımız ıcın paylasıcaz yardımcı olucaz degilmi??
  • Bir de şunu sorcam malum araba lüks ve trafiğin hali ortada. Ne olur ne olmaz diye arabaya kasko yaptırıyım diye düşünüyorum. Fiyat yaklaşık ne civarda olur ki? Biraz tuzludur tahminim.
  • Hasarsızlık indirimi vb gibi bir durum söz konusu değil ise 1200 civarı bir rakam çıkacağını tahmin ediyorum..

    Benim tavsiyem kaskosuz trafiğe çıkmamaktır her zaman..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 16 Nisan 2010; 10:29:00 >
  • 2005 Alfa Romeo 156 ma 1 ay kadar önce kasko yaptırdım 1463 tl altına bulamadım 2300 liraya kadar kasko fiyatı verdiler.
  • arkadaşlar 156 1.6ts'in motor performansına ne diyorsunuz? 2006 model bir 156 almayı düşünüyorum, kimisi ağır kalır diyor, kimisi iyi gidiyor diyor. yılda en fazla 15bin km yapan biri oldugum için yakıt falan hiç sorun değil, varyatör problemi de önemli değil de, 120hp gücün hakkını versin istiyorum.

    önceki aracım Focus 1.6 zetec s 100hp idi (2007 model)

    birde ses yalıtımını soracağım, nasıl araç çok mu gürültülü yoksa, sessiz mi?. malumunuz piyasadan kalkmış bir araç ve test edebilme şansım yok. onun dışında aracın olumlu olumsuz çeşitli hususlarında da bilgi verebilirseniz memnun olacağım. teşekkürler.
  • 2011 de 159 un baska bır versıyonu olarak pıyasaya sunulucakmıs alfa romeo giulia...fotolar...en asagıdakı resımde 1974 Alfa Romeo Giulia Nuova Super.2011 de kuzey amerıka pazarı ıcın piyasaya sunulucak...
     Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz....

     Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz....

     Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz....

     Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz....

     Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heawen

    2005 Alfa Romeo 156 ma 1 ay kadar önce kasko yaptırdım 1463 tl altına bulamadım 2300 liraya kadar kasko fiyatı verdiler.



    147 ile 156 arasında kaskoda çok fiyat oynar mı bilmiyorum, ben 2006 147 me şubatta 1260 civarıydı sanırım teklif aldım, hasarsızlık indirimi ile 890 liraya yaptırdım sanırım. Yapıkredi sigorta uygun gibi sanki, 2 yıldır Ray sigortaya boşuna fazladan para bayılmışım..



    Ceyhun 159 muhteşem olmuş ya, kesinleşmiş tasarım mı acaba bu? İşte bu ön bakışlara hastayım o yüzden yeni gulietta ve mito önden hiç hoşuma gitmiyor. Keşke bundaki gibi onların da ön kısmı hafif makyajlansaydı.. Bu 159 ilk bakışta arkadan sanki Audi A5 i andırdı bana.. Esinlenme var mıdır sizce :)
  • kesınlesmıs bu fotoları cok arastırdım yabancı alfa forumlarından ve bırtanede turkıyede bır dergı sunmus ordan okuyarak aldım.arastırmadan ıs yapmam bır tane daha kasa var ama butun forumlarda bu kasa verılmıs ve en guzelı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey84x -- 21 Nisan 2010; 22:18:16 >
  • İlk önce bütün alfisti arkadaşlarıma selam;

    Şu sıralar 2004 mod 147 ye kafayı taktım ve uzun araştırmalar sonucu temiz ve birtane buldum. Kadıköy ALFA CENTER' da. Bazı soru işaretlerim var kafamda bu otomotivi tanıyan varmı güvenilirmi sabıkalımı ? Bilgi verebilecek arkadaşlar çıkarsa çok sevineceğim..

    Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim herkeze.. Şimdiden teşekkürler..
  • Ben dubai sigortadan 1050 tl ye full kasko fiyatı aldım en düşük ama firma yeni olduğu için pek bir bilgim yok. Sanırım buradan yaptıracağım.

    Bir de arkadaşlar ben arabayı ikinci el aldım araba 96 binde, benden önceki son sahibi bakımları düzenli yaptırmış ama vites geçişlerinde problem var. Şöyle ki sabah arabayı ilk çalıştırdığımda vites çok zor geçiyor, sonra biraz düzeliyor ama genel anlamda vites geçişlerinde sıkıntı var. Bu konuda tecrübe yaşayan var mı?

    Bunun dışında malum araba sportif sürüş için dizayn edildiğinden süspansiyonlar sert. Benim ön sol alttan çukurlarda bir tıkırtı geliyor ama yol tutuşta bir problem yok. Bu neden olabilir, yaptırsam kaça mal olur? Fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
  • Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kaskonu yapacağın şirketin anlaşmalı olduğu servisler önemlidir. Örneğin dubai sigortanın Birmot ile anlaşması yok.. Sen aracın için hangi servisi kullanacak isen o servisin dubai sigorta ile anlaşması olup olmadığına bak, aksi halde servis ücretini önce cebinden ödeyip sonra kaskodan almaya çalışacaksın ki bu da gereksiz bir uğraş.. Bence dubai sigorta bir risktir.

    Vites konusunda pek bilgim yok ama benim de çukurlarda sağ arkadan tıkırtı geliyordu sanki bagajda bir şey varmış gibi.. geçen ay 40bin bakımı için verdiğimde ona da bakmalarını söylemiştim, önemli bir şey değilmiş, tam olarak ne dediklerini hatırlamıyorum ama amortisör başlıklarını mı amortisör lastiklerini mi değiştirdik gibi bir şey söylediler, şu an ses falan yok.. Bence özel servise göster, pahalı olacağını sanmıyorum..
  • Evet haklısın bu açıdan değerlendiricem bir de. Vites sorunum da çok ilginç bir şekilde çözüldü. Debriyaj pedalı basılı kalmış, pedalın altında bir mil varmış usta onunla oynarken tesadüfen düzeldi. Şimdi saat gibi tıkır tıkır maşallah:) Teşekkürler...
  • çok şanslı adamsın rastgele vıtesı halletmısınız
  • göstergelerin ortasındaki ekranda oturan adam figürü, üzerinde de sanki kucağında bir top varmış gibi kırmızı bir uyarı çıkmaya başladı ve sürekli yanıyor. nedir bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplumboa -- 13 Mayıs 2010; 21:46:03 >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.