Şimdi Ara

Alfa Romeo 159

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni bir araç alma arifesindeyiz daha önce bir çok araba kafamda vardı A3 Leondan tutunda E46 bmwlere kadar. Şuanda kafamfa Giulietta var fakat dün arkadaşım 159 ile gelince hepsini unuttum diyebilirim :) Aracın ön tarafı bile sırf almak için tek başına yeterli bi sebep bence. Neyse aracın iç konsolonu vs de beğendim fakat kafamda bir kaç soru var.

Araç benzinli modeliydi ve arkadaş her hafta serviste araba diyordu. Arabanın sahibi zaten arabayı satmayı düşünüyor. Mesela ben bindiğimde de motor arıza ışığı yanıyordu.

Bu araçların dizel ve temizini bulmak mümkün müdür veya arabanın sıkıntısız olduğunu nasıl anlayabiliriz? Aracı bi kuaföre sokunca bambaşka birşey oluyorlar çünkü. Birde kronik olmasa da sık yaşanılan bir sorunu var mıdır acaba? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizel motorları 1.9 fiat motoru motordan yana sıkıntı yok kronik varyatör arızası var ama türkiye yollarına pek gelen bir araç değil sık arıza çıkarıyor. kız gibi araba
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Her araca dikkat etmedikten sonra sıkıntı çıkarır he alfanın biraz daha fazla olabilir tabi. Dikkatli kullanımda sorun yaşatır mı acaba şanzıman alt takım motor vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 7 Nisan 2016; 12:14:01 >

Tek düşündüren kronik sıkıntısı var mı birde yakıt tüketimi

Orijinalden alıntı: S.Soylu

Forumda herkeste aynı muhabbet var hep bi alfa alma isteği var ama kimse cesaret edemiyor. Tasarım olarak çok iyi en azından farklı bir tasarımı var.

Tek düşündüren kronik sıkıntısı var mı birde yakıt tüketimi

http://forum.donanimhaber.com/m_111329780/tm.htm
    13 yıl önce açıldı
    62.000 ALFA ROMEO GİULİETTA
    15 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Konunuza baktım hocam dediğiniz gibi temizini bulmak zor olabilir alırken bir iki servise gösterip almak lazım anlaşılan. Peki temizini bulduğumuzda yakıtı ve ileride masraf açma olasılığı ne kadardır sizce? Eğer maddi durumda el verirse 2011 1.4 Giulietta vardı aslında kafamda ilk full olanlardan. Giulietta için düşünceniz nedir? Gerçi şimdi diyeceksiniz ki hem dizelin yanıtını soruyorsun hem ondan önce benzinli araba bakıyorsun babama 1.9 dizeli söylediğimde oda yanıtını soracaktır çünkü

Dizellerin genelinde DPF ve Egr tikanmalari var.Ya egr ve dpf iptal edilecek yada tekrardan yenilenmesi lazim.Cogu kisi DPFyi iptal etmis zaten,egryide ya temizletmisler yada iptal etmisler.Bu islemler yazilimlada silinecegi icin cogu kisi birde araca yazilim yaptirmis.Aracin hantalligi gidiyormus biraz olsun.

2008den sonrasi makyajli kasa.Kadrandan kolaylikla anlasilabilir.Agirlik azaltilmis,on takimda ve motorda iyilestirmeler yapilmis ama en ust donanimda bile makyajsiz modele gore eksiklikler varmis,donanim anlaminda.Standart donanim azalmis,opsiyonlar artmis yani.

Yuksek kmde olanlarin bazilarinda on takimi komple yenileyenler vardi demek ki biraz nazik.Arastirdikca zaten hangi arabada boya var,neresi sokulmus,nerden kaza yapmis anlarsiniz.Motorun cok sorun cikaracagini sanmiyorum ayni motor alfa,saab ve opel vectrada kullanildi.Ama tabi yuksek kmli arac alirken en azindan baski balata,triger degisimi yapilmis olanlar daha az bas agritir.Cok fazla degil ama direksiyon kutusu problemi (direksiyon hidrolik yagi degismedigi icin sanirim) ve yine otomatik sanziman yaginin degismemesi veya ayni degerdeki yag ile degismemesinden dogan otomatik sanziman problemleri varmis.(Sanziman beyni vs ciddi masraf bu arada)

Onun disinda benim gordugum kadariyla aracin derileri oldukca kaliteli.Derisi yipranmis aracin ya bakimi tam yapilmamistir yada oldukca hor kullanilmistir.Direksiyon derisi degismemis temiz bulursan zaten kacirma :) Ha ama zaten surekli temas olan yer illaki yipranma var cogunda.Sonradan kaplatilabilir.Yine vites topuzu oyle.Trim seslerinden sikayetci olanlar var,normal diyenler var orasini kullanmadan bilemeyiz.Bazi araclarin nadir olsada cam acma dugmeleri yenileme isteyebilir.

Tuketim icin otomatik sanzimanlilar ort. 8-9lt manueller 7-8lt civarinda.

Birde alfa romeoyu bilen birinden alirsaniz sizin icin daha iyi olur.Cunku bu dedigim problemleri yasamasa bile ona gore onlemini alabilir.Bakimlarini yaptirir.Istanbulda,ankarada,izmirde alfalarin gidecegi ozel servisler belli zaten.Hatta cogu kisi kaydini tutar.Alfa Modenayi soylemeden gecemem adamlarin ilana koydugu her arac temiz ama fiyatlari bir miktar yuksek.Istanbulda sadece alfa satan galeri cok,buralar yine bir miktar daha samimi.

Bunlar benim arastirirken gorduklerim.Yanlis olan yerler olabilir.Alirken ucuz 159lar ama sonrasi icin kimse garanti veremez.Temiz olmayan,bakimi yapilmamis araci kesinlikle almayin.Satmasi zor evet ama arac temizse illaki satiliyor.Aylardir ilanda duran aracda var 3 gun duranda.

Edit:Dedikleriminin cogu 1.9jtdm motor icin gecerli. 1.9jts, 1.8mpi ve 1.8tbi (ya geldi ya gelmedi ti donanimdir varsada) motorlari var. Benzinliler lpg uyumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 7 Nisan 2016; 16:27:06 >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Babam ben ne derse o şeyinde değil ikna ederim yani. Daha önce konuşmuştuk evet belli bir bütçe olunca insan alabileceğinin en iyisini almak istiyor. Belki de çok araştırmak iyi değildir çünkü dört dörtlük bir araba bulmak mümkün değil. Sanırım en iyisi beğenip içine sineni almak gibi duruyor.
    Araba her ne kadar yakışıklı ve bir duruşu olsa da 8 lt yakıyorsa 1.4 Giulietta almak daha mantıklı oda ortalama bu değerlere yakın yakar sakin kullanımda en azından daha yeni ve daha seri bir araç almış oluruz yanlış mı düşünüyorum :)

Daha yeni model,guncel,vergi avantaji vs.var tabi onlarda arti yonler.Bugun isteseniz giulitta bulabilirsiniz ama 159 icin biraz beklemek lazim bence.8ltde 1.9 tam otomatik,agir bir arac icin sehir ici fena degil.

İki aracada binme fırsatım oldu. İkiside full araçlardır hem 159 hem Giulietta. Dediğinize katılıyorum iç mekan kalitesi bence kesinlikle 159'da daha iyiydi. Duruş olarak evet 159 daha iyi fakat 23 yaşında biri olarak 9 lt yakacak arabanın birazda gitmesini isterim :) Sürüş olarak beğenmeyen çok demişsiniz fakat sınıfının en iyisidir diye düşünüyorum yol tutuş ve verdiği haz olarak. Şuda var tabi artık firmalar mümkün olduğunca ekonomik araçlar üretip yüksek karlar elde etmeye çalışıyorlar. Motor hacimlerinin küçülmesi olsun iç mekanların bence daha kolaya kaçılması firma içindeki araçların hepsinin birbirne benzemesi (bk Golf rocco caddy ve hatta bazı Audi) gibi. Tabi Alfa'da bundan nasibini almış durumda
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.