Şimdi Ara

ALES'ten 80 üstü almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
21.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • için nasıl bir çalışma programı hazırlamalıyım?

    Bütün konuları çıkartıp tek tek bitireyim desem, hepsine çalışmayın diyorlar. Hangisine çalışmak lazım? Yüksek puan alanlar nasıl çalıştıklarını paylaşabilirler mi?



  • Benim arkads turkiye 1 oldu bnda



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darrenjonas

    için nasıl bir çalışma programı hazırlamalıyım?

    Bütün konuları çıkartıp tek tek bitireyim desem, hepsine çalışmayın diyorlar. Hangisine çalışmak lazım? Yüksek puan alanlar nasıl çalıştıklarını paylaşabilirler mi?

    Hangi bölüm için sorulduğu önemli. Daha doğrusu sözel mi sayısal mı? Ea da sayısaldır, onu da belirtmiş olayım. Ayrıca o "ya alese çalışılmaz, çıkmış soruları çöz, iki de deneme çöz zaten 80 yaparsın"cılara bir el işareti yaparak sevgilerimi yollamak isterim. Özellikle 40 soruluk sisteme geçildiğinden beri sorular daha yoğun ve konuya hakim olmayı gerektiriyor. Ayrıca hızlı okuma, okuduğunu hızlı anlama ve aklında tutma gibi özelliklere de sahip olmak gerekiyor. Son sınav bu konuda baya dikkat çekici oldu. Şuana kadar yapılmış en zor ales desek garip olmaz. Çünkü hem konuyu bilmek gerekiyor, hem hızlı okumak gerekiyor hem de okuduğunu iyi anlamak ve dahası ösym'nin ne düşünerek yazdığını anlamak gibi abukluklar içeriyordu. Velhasıl, artık ales başka bir boyuta ulaşmış durumda. Bir sonraki sınav için 2015'teki sınav sorularını kesinlikle görmek ve anlayarak çözmek gerek. Bunun üzerine konulara ne kadar hakim olman gerektiğini de anlayabilirsin.




  • Sayısal hocam. Fen Enstitüsü istiyorum.
    Konular da çok ya. Dershaneye felan mı gitmek gerek acaba bunun için, yoksa iyi bir ders programı mı hazırlamak gerek? İki deneme çöz bırak diyenleri zaten ciddiye almıyorum. ÖSS için günde 10 saat çalışan arkadaşlarım vardı. Tabi ki istedikleri yere gittiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darrenjonas

    Sayısal hocam. Fen Enstitüsü istiyorum.
    Konular da çok ya. Dershaneye felan mı gitmek gerek acaba bunun için, yoksa iyi bir ders programı mı hazırlamak gerek? İki deneme çöz bırak diyenleri zaten ciddiye almıyorum. ÖSS için günde 10 saat çalışan arkadaşlarım vardı. Tabi ki istedikleri yere gittiler.

    Temel varsa gitmeye gerek yok derim ama ne yazık ki konuya hakim olmak aleste çok önemli. Zira adamlar can alıcı sorular sorup biliyorsan 20 snde, bilmiyorsan 5 dkda anca çözebileceğin sorular soruyorlar. Bence 2-3 tane deneme çözüp duruma bakın. Aldığınız puanlara bakın, ortalamasının %10 kadar düşüğü sizin sınavda alacağınız sonucu yansıtır diyebilirim. Mesela bende temel namına hiçbir şey yoktu. Sözel bir bölüm okudum ancak ea geçiyor. O yüzden aleste sayısalcı durumuna düşüyorum. Kursa gittim, sağlam bir mat temeli olması için. Toplamda 30 kadar deneme çözdüm, 85-95 arası puanlar yaptım genelde. Ortalama 90 diyebiliriz. Sınavda ise 83,9 geldi. Gerçi puanlama da bir garipti. Bu puanla ilk 5000'e girmişim. Normalde bu puanla anca ilk 10.000'de olmam gerekirdi. Yani son sınavda puanlar düşük hesaplandı. Netlerime göre 85-86 puan olması gerekirdi sanıyorum. Kasım henüz açıklanmadığından bilemiyoruz ancak onda da puanlar düşük hesaplanırsa, bundan sonra 90 civarı puan almak çok zor bir hale gelecek. Yine de aleste temel mantık, mat temelini iyi tutup hızlı soru çözme.

    Ders programı da çıkarmak gerekiyor ne yazık ki. 70-75 seviyesindeki birinin 10 puan kadar artış göstermesi için 3 ay kadar düzenli çalışması gerekir. 90 civarı içinse bir 6 ay kasmak gerekiyor artık. Ben 3 ay kadar çalışıp 73,9 olan puanımı 83,9 yaptım ama dediğim gibi, hesaplamada da bir gariplik vardı. Bir yandan da okul dersleri olunca istediğim kadar olmasa da belli ölçüde ilerleme kaydettim. Düzenli çalışan herkes de genel olarak artış gösteriyor. Önemli olan konuları belli bir sürede halledip çok soru çözmek ve çeşitli kaynaklardan çalışmak. Daha sonra ise 1 ay kadar denemelere ve çıkmış sorulara yoğunlaşmak. Bu sayede 90 olmasa bile 85 üzerine çıkılabilir.




  • Eyvallah hocam çok sağolasın verdiğin bilgiler için son olarak hangi kaynaklardan çalıştığını da söylersen çok iyi olur.

    Bende şu anda şu kaynaklar var ales için bu yaz almıştım pegem akademiden:

     ALES'ten 80 üstü almak


     ALES'ten 80 üstü almak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 6 Aralık 2015; 20:38:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darrenjonas

    Eyvallah hocam çok sağolasın verdiğin bilgiler için son olarak hangi kaynaklardan çalıştığını da söylersen çok iyi olur.

    Bende şu anda şu kaynaklar var ales için bu yaz almıştım pegem akademiden:

     ALES'ten 80 üstü almak


     ALES'ten 80 üstü almak


    Ben de pegemin 2015 10'luk denemesini almıştım. Ama baştan söyleyeyim, sorular dgs'den devşirme idi. Özellikle son alesi gördükten sonra benim çözdüğüm pegem soruları çok alakasız kalıyordu. Yine de arada kaliteli sorular var. Çözülebilir. Onun haricinde yediiklim çözmüştüm, o biraz daha iyiydi. 7'lik denemenin 4'ünü çözdüm ve aldığım puanlar daha gerçekçi olmuştu. Onun haricinde kapadokya yayınlarının hazırladıkları son denemeleri gördüm güzeldi. Garanti'nin sorularını bulabilirseniz alın derim. Ama daha önemlisi denemeleri. Arada çok güzel, ales mantığında orjinal sorular çıkıyor. Millet irem ve uzman kariyer diyor ama ben onlara bakamadım. Eskiden ihtiyaç'ı hiç beğenmeyen biri olarak artık ihtiyaç'ın denemelerine kesinlikle bakılmalı diyorum. Çünkü gereksiz kastıran, uzun ve yorucu, işlem hamallığı bulunan sorular mevcuttur ihtiyaç'ta. Son ales tam da böyleydi. Moral bozabilir ama ihtiyaç'ın denemelerine kesinlikle girmek, çözmek gerekli derim. Bir de en önemli şey, denemedeki tüm soruları görüp hepsinin çözümüne bakmak gereklidir. Hatta görüp tekrar kendiniz de çözmelisiniz. 2015 Mayıs'ta kafadan 6-7 soru daha fazla mat yapabilirdim. Ama soruları her yönü ile tanımadığımdan düşünemediğim noktalar olmuş ve kaçırmışım. a+ 1/a tipi sorular bunlardan biridir mesela. İki kare farkı bazen çok güzel gizlenebilir. Çarpanlara ayırma ve köklü sayılarda da o şekilde kapalı ve güzel sorular sorabilirler. 2015 Mayıs sorularına kesinlikle bakın. Tabi Kasım'a da ama Mayıs'taki sorular çok kaliteliydi. Bir çoğu kısa ve zekice hazırlanmıştı. Bilen adam için max. 30sn sürecek sorular vardı. Göremeyen ise 10 dksını feda etmek zorundaydı. Ales'in olayı da budur. Sözel kısmı da benzer şekilde kısa ancak okuduğunu anlama ve çıkarım yapabilme ağırlıklıydı. O yüzden alese hazırlanan kişilerin kesinlikle bu soruları görmesi gerek. Tabi Kasım Ales'inin gereksiz uzun ve yorucu sorularına da artık zorunlu olarak bakılmalı.

    Bunları yaptıktan sonra zaten 85 civarına rahat çıkılır düşüncesindeyim. Önemli olan sınava yoğunlaşmak ve gerekli çalışmayı yapmak.

    Edit: Ha bir de bol bol dua edin, Mayıs'taki gibi puanlamayı düşük tutmasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 7 Aralık 2015; 13:24:36 >




  • Eyvallah hocam çok sağolasın verdiğin bilgiler için çok faydalı oldu :)
  • Bu alesten hiç çalışmadan 79 yaptım. Ales çalışılacak bir sınav değil. Altyapın çok kötüyse ygs lys çalış derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Bu alesten hiç çalışmadan 79 yaptım. Ales çalışılacak bir sınav değil. Altyapın çok kötüyse ygs lys çalış derim

    Herkesi bir görmeyin. İhtiyaçlar farklı. alesi en rahat yapan tayfa sayısalcılardır. Çünkü kendilerine külfet olan bir taraf yoktur. En zor durumda olanlar ise sözel bir bölüm okuyup ea sayılan, yani aleste sayısalcı durumuna düşenlerdir. Bu adamlara siz gelip de ales çalışılacak bir sınav değil derseniz, size ağzıyla yüzüyle bile gülmezler.

    Şunu da belirteyim, aleste özellikle sözel, tabi belli ölçüde sayısal da ygs'den oldukça farklıdır. O yüzden alese girecek kişi ygsye çalışarak pek bir yere varamaz. Lys'nin zaten alakası yok. O yüzden insanları yanlış yönlendirmek yerine bu mesajı hiç atmasaydınız daha iyi olurmuş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.