Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doktor tavsiyesi değildir, burada yazılanlar başımda geçenlerdir lütfen kendi kendinizi tedavi etmeden önce uzman bir doktora danışınız şikayetleriniz hakkında.

    Ben de 3 haftadır alerjik rinit belirtileri gösteriyorum, şeffaf akıntı, burunda gözde kaşıntı, hapşırma atakları.
    her yer mendil peçete.

    bir kaç gündür yaptıklarım

    -yemek olarak şeker tuzlu tatlı kızartma abur cubur kestim. öğlen 1 öğün şunu yiyorum: 3 baş büyük soğan ince kıyılır ve az yağla kısık ateşte isteğe göre kıyma ile kavrulur.

    kıyıldıktan sonra ateşten almama kadar 15 dk geçiyor, bu sürede soğandaki quercetin ortaya çıkıyor.

    - solgar quercetin tablet 500mg günde 2 adet
    - strepsils "sore throat and blocked nose" mavi paket

    - sinus rinse türü eczanede satılan tuzlu plastik şişe ile burun sinus yolarını yıkama

    - gece yatmadan prebiyotik kefir 1 bardak.

    - d3 ampul aldım, yarısını yani 300.000iu yarısını 150.000 iu bir lokma ekmeğe döktüm ve sabah aç karnına aldım üzerine 2 kaşık zeytinyağı aldım. ampulun tamamı 300.000 iu ve d3 için onerilen resmi doz çok daha düşük günlük 1000 iu sanırım o yüzen yarısını tükettim.

    -gün ortasında sarımsak 3 diş , iyice ezilecek ve 5 dk beklenecek. sonra isterseniz bol suyla tüketin. mideyi yakabiliyor ilk başta, ben zeytinyağına ve çok az tuza karıştıroyurm.

    - VE EN ÖNEMLİSİ, eczaneden aldığım sinus rtemizleme kiti.

    https://www.youtube.com/watch?v=fi-3GYCGgsw
    https://www.amazon.com/Summit-Medical-EarPopper-Home-Version/dp/B00449CW36

    kulağımda bir dolgunluk var, geçen sene de tam bu zamanlarda oldu hatta baş dönmesi denge merkezi sorununa kadar gitmişti geçen sene. youtube daki videolardan baya bilgi aldım kulak memesini hafifçe çekip çeneyi oynatarak açma vs gibi manevralar var aratın göreceksiniz.
    linkini verdiğim cihazı görünce aklıma eczaneden aldığım sinus kiti geldi. burna çekmek yerine aynı videodaki gibi suyu ağzıma aldım ve bir deliği kapatıp öbür deliğe plastik şişeyi bastırdım ve yutkunurken hafifçe sıkmaya başladım yani hava verdim. orta kulağım meğer baya tıkanmış bizim gibi alerjiklerde mukus yapışkan ve kalın hale geliyor ve zar arkası sıvı birkiyor ince kanal tıkıyor.

    KULAĞIM AÇILDI, ani terleme yorgunluk ve halsizlik birden kesildi.
    alerjinin çaresi yok ama kulak burun boğaz yolları her zaman tam performansla çalışmak zorunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellekem

    Ne takviyeleri kullanıyorsunuz ve neleri önerirsiniz

    himalaya tuzu ve supradyn all day tavsiye edebilirim.ananası'da bolca tüketin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi becozmy -- 27 Nisan 2017; 18:5:28 >
  • becozmy kullanıcısına yanıt
    Himalaya tuzunu nasıl tüketiyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellekem

    Himalaya tuzunu nasıl tüketiyorsunuz

    1 litre suyun içine atın (musluk suyu olmasın)yaklaşık 15 tl civarı alsanız yeterli olur tamamen eridikten sonra 1 bardak suyun içine bu karışımdan 3 yemek kaşığı kadar katın biraz tuzlu olsun içeceğiniz su günde 2-3 bardak kadar için bu kadar.
  • becozmy kullanıcısına yanıt
    1 litre suya atın

    1 bardak suyun içine bu karışımdan 3 yemek kaşığı katın

    Anlamadım hocam tam olarak ne demek istediğinizi 1lt sonra 1 bardak ve bu karışım dediğiniz ne oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellekem -- 28 Nisan 2017; 21:54:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellekem

    1 litre suya atın

    1 bardak suyun içine bu karışımdan 3 yemek kaşığı katın

    Anlamadım hocam tam olarak ne demek istediğinizi 1lt sonra 1 bardak ve bu karışım dediğiniz ne oluyor

    anlamayacak bi şey yok hocam
    1 litre temiz su içine aktar'dan aldığınız himalaya tuzunu atın tamamen eriyene kadar bekletin sonra karıştırın.
    daha sonra kendinize 1 bardak temiz su doldurun bunun içine 1 litre olarak hazırlamış olduğunuz himalaya tuzunu erittiğiniz sudan 3 kaşık katarak için
  • Arkadaslar hepinize tekrardan gecmis olsun.ben bu yili atlattim gibi.zira benim subatin 2. Yarisi gibi basliyor mayis ilk yarisi gibi sona eriyor yavas yavas.semptomlar en cok nisan ayinda fazlalasiyor.ben once de yazmistim prednol dahil bircok ilac kullandigimi.bu sene subat gibi desmonta baslayayim her gun kullanayaim dedim ama semptonlar muhtemelen azalsa da yine devam ediyordu.yalniz allejik konjonktivitin dogal bir caresini buldum gibi.tam anlamiyla degil ama hicbir ilactan bu kadar fayda gormedim.!!!GUL SUYU!!!daha once de okumustum gul suyunun iyi geldigini ama tam anlamiyla deneyememistim.ben enjektore cekerek gozumun icini kirpiklerimi yikadim.yakiyor ama o kasintiya fazlasiyla deger.bende rinit,konjonktivot,damak kasintisi, hapsurma hepsi var ve inanin digerleri goz kasintisinin yanina yaklasamaz.yasayanlar deneyebilir en azindan.yalniz hafif pamuga emdirip silince hicbir faydasini goremedim.gozumun icine konjonktivalari,kirpiklerimi uzun uzadiya yikadim be son olarak kalici bir cozum degil yine tekrarliyor ve tam da gecirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuz lambası kullanın
  • GENÇLER SİZE 2 ŞEY ÖNERİCEM GERİ KALANINI BOŞVERİN
    1.KEÇİBOYNUZU:pekmezini,özünü iç günde 1-2 kaşık.taneleri 5dk kaynatıp iç...
    2.çörek otu: taneleri su ile yut yada bal ile karıştır ye.balen çörek otu yağı kapsülü al iç.ileri dereceyse çörek otu yağını burnuna sık ve hemen sümkür.

    2-3 yıl türkiyede onlarca doktor dolaştım 1000tl ye yakın para harcadım bu hastalık için artık hayattan bile nefret ettirmişti.doktorlar falan hepsi hikayemiş.tavsiye ettiğim 2 şey inanılmaz çok iyi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iso227

    GENÇLER SİZE 2 ŞEY ÖNERİCEM GERİ KALANINI BOŞVERİN
    1.KEÇİBOYNUZU:pekmezini,özünü iç günde 1-2 kaşık.taneleri 5dk kaynatıp iç...
    2.çörek otu: taneleri su ile yut yada bal ile karıştır ye.balen çörek otu yağı kapsülü al iç.ileri dereceyse çörek otu yağını burnuna sık ve hemen sümkür.

    2-3 yıl türkiyede onlarca doktor dolaştım 1000tl ye yakın para harcadım bu hastalık için artık hayattan bile nefret ettirmişti.doktorlar falan hepsi hikayemiş.tavsiye ettiğim 2 şey inanılmaz çok iyi geldi.


    keşke keçiboynuzu ve çörekotu ile herşey bitse yine de teşekkürler.
  • Arkadaşlar,
    Bilindik bir laftır ama tekrar etmekte fayda var: "Hastalık yoktur hasta vardır."
    Size iyi gelen bir şey başkasına iyi gelmeyebilir.

    Hangi denenmiş tedavilerin kime iyi geldiğini kişi ancak kendisi deneyerek bulabiliyor.
    Yine de denediğimiz yöntemleri yazmakta fayda var.
  • Uyuyamıyorum burun tıkanıklığından günlerdir psikolojim bozuk yeter artık yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuarek7

    Arkadaşlar uzun zamandır rahat 8-10 yılı var alerjik rinit (peş peşe sürekli hapşırma ve burun akıntısı) var

    Hiç bi ilaç tam anlamıyla geçirmiyordu en son uzman doktor levmont yazdı bu geçirir dedi. Evet kullandığım sürede inanılmaz bir etki gösteriyor fakat bıraktıktan maksimum 1 hafta - 10 gün sonra eskisi gibi devam ediyor alerji. Asıl sorun bu değil bu ilacı kullandığımdan beri sürekli uyku hali ve uyuşukluk hakim (diğer ilaçlarda olandan kat kat fazla etkili mallaştırıyor resmen) Bunun bitkisel bir çözümü yok mu arkadaşlar deli olacam. İlaç kullanmazsam günde 20 defa hapşırabiliyorum belki daha fazla.

    5-6 senedir alerji bende de var . zyrtec kullanıyor ve kurtuluyordum ilk seneler ama artık kesmez oldu ... şimdilerde bende levmont kullanıyorum..

    Ancak kullanmadıgım zmnlarda hapşırma,gözde damakta kaşıntı ve burun akıntısı .... kullandığım zmnlarda hepsini kesiyor fakat bu seferde burunda tıkanıklık nefes alamıyorum agzımdan nefes alıyorum buda fazlasıyla rahatsız edici konuşamıyorum bile doğru düzgün ...
    riocneil diye bir burun spreyi de verdi dr tıkanıklıkta kullan diye ama sadece kullandıktan 5 dk sonra fayda ediyor 10 dk sonra yine tıkalı ...

    var mı buna bir çözüm bulan veya bitkisel bir ilacı olan hayatım burnum ile mücadele ile geçiyor :)




  • Ben de on yıldır bu geniz akıntısı ve alerjiden muzdaribim. İlk başlarda ufaktan hapşırıklarla başladı. Sonra hapşırık sayısı arttı. Burun ameliyatı ile burnun kemiği alındı. Altı ay iyiydim bu altı aydan sonra tekrar bir başladı ki sormayın. Tıkanıklıktan iliadin bağımlısıyız son 3 senedir. Arada bir üç gün bırakıyorum ama o üç gün cehennem gibi oluyor. Ağızdan nefes alınca faranjit de eksik olmuyor.Şuan geniz akıntısı 7/24 devam hele uykuda full tıkanık burnum iliadin de etki etmiyor pek yatınca burun eti aşağı sarkıyor sanki komple tıkanıyor. Ben de çörek otu kefir bilimum şeyler denedim ama çok kısıtlı fayda gördüm. Alerji hapı kullanmıyorum alerjiyi baskıladığı için dönüşü muhteşem oluyor.

    Eskiden yoktu iyice arttı. Çocuklarımızda olmaz inşallah. Hep bu işlenmiş GDO'lu yiyeceklerden böyleyiz büyük ihtimal. Allah şifa versin hepimize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cycloner -- 25 Mayıs 2017; 14:15:43 >
  • phozithief P kullanıcısına yanıt
    Levmont ciddi yan etkileri var hocam bence levmont dan vazgeç onun yerine Rupafin kullanıyorum artık ve kullandığım sürece aynı etkiyi veriyor zaten

    Ama sprey konusunda kbb uzmanı bir doktora görün ve farklı bir sprey yazmasını iste.

    Levmont gerçekten çok ağır etkileri var bırakınca anladım. Sürekli uyku ve açlık hissi, bitkinlik, bildiğin uyur gezer gibi geziyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polen yayan ağaçlar avrupadaki gibi yasaklanıp kesilse alerjiden bu kadar şikayet etmeyeceğiz ama malesef belediyeler çok duyarsız.Birkaç gündür dışarıda kar gibi polen yağıyor.Gündüz 1 tablet allegra ve sabah akşam solgar quarcetin complex kullanıyorum.solgar quarcetin complex 2 aydır kullanıyorum faydası var mı çözemedim.Son iki gündür akşamları şiddetli alerji krizim başlıyor.Saatlerce hapşırıyorum.Benim mayıs gibi başlıyor 3 ya da 4 ay sürüyor.Kullandığım Allegra faydalı ama sabah içtiğim için akşam 7 gibi etkisi bitiyor haliyle alerji kuvvetli bir şekilde bedenimi sarsıyor.Hapşırık burun akıntısı şeklinde gece 1'e kadar etkisini sürdürüyor.Bu alerjinin kesin tedavisi de yok.İstanbulda özel bir hastanede 3 yıl aşı tedavisi olmama rağmen bir faydasını görmedim ne yazık ki.Bizde nasıl bir şans varsa artık yılın en güzel aylarında hayatımız hapşırık krizleri, burun akıntısı ile geçiyor Bu hastalık özgüveni de sarsıyor bir yere gidiyorum alerji tuttuğu için erkenden ayrılıp eve gitmek istiyorum. Alerjik Rinit Tedavi Cihazları satılıyor internette bunları satın alıpta faydasını gören oldu mu? Çaresizlikten her türlü yöntemi denemek istiyorum artık.




  • comm kullanıcısına yanıt
    Ne zman ve hangi hastanede aşı tedavisi oldunuz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agız kokusu yapar mı beyler
  • merhaba gençlik.

    ben de 10 yıldır bu hastalıktan yılmış bir insan olarak size şunu söyleyeyim bu hastalığın ne tedavisi ne ilacı var. alerji ilaçları ilk zamanlar işe yarıyor sonrasında vücut ilaçlara bağışıklık kazanınca onlar da etki etmiyor. uzun yıllar süren iğne tedavisi var diyorlar, %90 etkili diyorlar fakat artık uğraşmaktan yıldım, bıktım. yok keçi boynuzu yok çörek otu yok zart otu yok bal soğan falan filan yok arkadaş. tedavisi ilacı falan yok bu hastalığın.

    yaşlanınca yok oluyormuş diyorlar. artık ölmezsem o güne kadar göreceğiz. size de haber veririm sdkjfhskajfh

    yalnız şunu söyleyeyim alerji kalıtsal. çoluğunuza çocuğunuza geçecek büyük ihtimal. aman beslenmelerine dikkat edin. antibiyotiklerden uzak tutun. suni şeyler yedirmeyin. mümkün olduğunca doğal besleyin. hazır yoğurt ve sütten koşarak uzaklaşın. ev yoğurdu ve açık süt alın. margarin, sıvı yağ yanına bile yaklaşmayın. un tuz şeker zaten biliyorsunuz. alerjik hastalıkların büyük çoğunluğu beslenmeden kaynaklanıyor. aman biz yandık çocuklarımız yanmasın bari.




  • çözüm bulamayan arkadaşlar 1 ay tüm süt ürünlerini kullanmasın düzelebiliyor
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.