Arkadaşlar merhaba 2009 albea aracım var , seyir halinde 80 km hızdan sonra yaklaşık 115 e kadar direksiyonda rahatsız edici bir titreme mevcut ve devirle birlikte artıyor(şu şekilde 4.vitesteyken 5e göre daha fazla hissediliyor)/ (85-100 arası maksimum şekilde) sonrasında herhangi bir problem kalmıyor (120-130 da oldukça stabil) bu esnada hafifçe ön konsol da titriyor...Bakmaya nerelerden başlamalıyım sizce ? Balans bozuk diyen,var akstan olabilir şeklinde yorumlar var ... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 2 Nisan 2022; 18:48:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Albea direksiyon titremesi (çözüldü)

-
-
balans bozuk,jant yamuk, ön diskler yamuk, aks, motor kulakları, lastik taban bozukluğu bu soruna neden olabilir. hepsi detaylıca dikkatlice kontrol edilmeli. ben balanstan başlardım.
-
Lastiklerim yeni bakmaya jant/balanstan başlamayı düşünüyorum fakat şu aklımı kurcalıyor aynı hızda 4.viteste 5 e göre fazla titretiyor ya balanstan olsa aynı şiddette titreme olmaz mıydı...Bir de gaz vermeyi kesince titreme ciddi anlamda azalıyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynı hızda 4. viteste daha yuksek devir cevirisin bu sırada titresim 5. vitese göre daha çoksa motor kulağı sorunludur. gaz vermeyi kesince titreme azalıyorsa sorun aksdadır. sanırım sizde ikiside sorunlu. bir diğer senaryoda enjektörlerdir. ancak bu sefer titreme özellikle rolantide kendini daha çok belli ederdi.
-
Olabilir hocam...Rölantide problem yok veya 80 e kadar ne kadar devir çevirirse çevirsin yine bir problem yok ...Teşekkürler cevabınız için.
Arkadaşlar geri dönütümüzü sağlayalım sorun bugün çözüldü;çarşamba akşam sanayiye gittim teste çıktık ustam sağ akstan olduğunu söyledi lalesinde boşluk olabilir dedi , bugün de aks lalesi söküldü tamir edildi şuan çok şükür herhangi bir titreme vs kalmadı ... 500₺ de maliyeti oldu .
Tek seferde bulmuş arızayı iyi olmuş geçmiş olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
işte böyle ustalara da hayranım. nokta atışı . bam bam bam
-
Hocam aks lalesi(kafası) giderken hiç mi ses yapmıyordu yapması lazım aslında bir de aks kafalarının yan sanayi değil orijinal takılması lazım yan sanayi takınca bir müddet sonra tekrar arıza verebiliyor inşallah orijinaldir
orijinalden şaşmayacan!
-
Hiç yapmıyordu hocam sadece 80-115 arası gaza yüklendikçe artan ciddi bir titreme yapıyordu ayağımı gazdan çekince baya hafifliyordu 120-130da vs herhangi bir problem olmadan gidebiliyordum ... Tamir edildi diye biliyorum parça değişimi yapılmadı (tüm parayı ustaya verdim ben tornacı işlerini vs o halletti komple) ...Kendisi testteyken tamir ettiririz yenileri çin malı(yan sanayi herhalde) kalitesi düşük olur dayanmaz dedi (Muğla’nın küçük bir ilçesindeyim o sebeple parça konusunda her zaman istediğimi bulamıyorum) aks vs komple değişmesi gerekseydi sipariş ederdim heralde o şekilde orijinal gelirdi...
15 yıllık ustamızdı(aslen babamın ustası).2005’ten beri Fiat ve Renaultlarımızı servise götürmemiz gerekmedi sayesinde (R11,Clio,Tipo,2 Albea)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X