Şimdi Ara

Alacak Araba Bulamıyorum !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araba alayım diye niyetlendim ama ne araba buldum nede kafama yatan araba var ?

    Yaşım 32 ve aile arabası (sedan) araba arıyorum.
    Şuan 2003 model Opel Vectra C kasa arabaya biniyorum ve D segmentinde bir araba olduğunu belli ediyor.

    Arabamdan memnunum fakat yaşı itibariyle sürekli masraf açıyor. Artık metal yorgunluğu var arabada hangi parçasına değsen elinde kalıyor yenilemek gerekiyor.

    2010 ve üzeri her türlü arabaya bakıyorum (sedan, SUV) fakat işte bu araba diyecek bir araba göremiyorum.

    Sırayla baktığım arabalar ve düşüncelerim sizinle paylaşıyorum.

    Not: Kesinlikle burada şu marka böyle kötü bu marka mükemmel niyeti ve düşüncesi ile de yazmıyorum. Yazdığım arabalar şuan kullanıyor olabilirsiniz saygı duyuyorum.

    Toyota Corolla-2019 sıfır
    Araç bayiden sıfır 87 bin tl alınıyor. 1,6 benzinlisi ve Yaklaşık 4 bin tl LPG taktırmak gerekiyor ve 90 bin TL geliyor. Araç heves ettim sıfır aracım olur en az 5 sene sorunsuz binerim düşüncesi oluştu fakat içi bana mı öyle geldi bilmiyorum ama hiç göz zevkine hitap etmiyor. Tam bir ticari taksi görünümü var.. Sırf bu yüzden soğudum.

    Honda Civic-2014-15 civarı

    Araba başta söyleyeyim güzel araba lafım yok. Fakat kronik tavan çöküyor, içinin malzemesi kötü falan diye video izleyince insanı soğutuyorlar. Sıfırları da 130 bin civarı ve corolla ile nerdeyse 40 bin tl fiyat farkı var. Bu kadar fark eder mi ? Bu kadar paraya daha iyisi alınır geliyor. (daha iyisi yok ama )

    Kia Sportage-2012-15

    Bu araba gerçekten hoşuma gidiyor cam tavanı dış görünüş falan on numara araba ama kimde bu arabadan varsa (1,6 benzinli) Abi benzinli de 10 lt altına düşmez çok km yapıyorsan LPG şart fakat LPG de uyumlu değil diyorlar. Birisi forumda sıvı LPG taktırmış başına gelmeyen kalmamış falan bunları okuyunca güzelim arabadan soğuyorsun... Birde rampada bayılıyor demişlerdi. Benim performasla işim yok uzun yolda 120 km sabitler giderim sehir içi zaten hızlık durum söz konusu da olmuyor.

    Nissan Qashqai-2014-16

    bu araba (1,5 dizel) içinde 2014 sonrası yeni kasaya geçmiş 2012 alıp yaa keşke 2 yaş büyük olsaydı da yeni kasa olsaydı diyerekten 2014 üzerine bakmaya başladım. Hasar kayıtlısı 80 bin den temizi 100 bin tl den aşağı değil. 100 bin verip almaya gözümü kararttım fakat cesaret edemedim desem yeridir. Hem dizel hemde az yakıyor dediler. Cam tavan olması güzel... Kararsızım hala

    BMW 3.20d-2012

    Bu araba için laf söze hiç gerek yok zaten söylesemde hoş olmaz. özellikle 2012 sonrası yazdım makyajlı kasa olsun Jouistik vites olsun dedim. Bunun da en kötüsü 100 binden başlıyor. Bunda da korkum KM çok yüksek arabalar hiç 100 bin altı yok varsa da çok ucuk fiyatları var. Birde BMW bineceksin diğerleri ile kıyaslama yapsan herşeyi çok pahalı... Hayalim ama bu konu da da çok kafamı karıştıranlar oluyor.

    Mercedes C180-2010 üzeri

    Bu araba için beyaz renk çok hoş 1.6 motor ve LPG olması düşündürücü. Birde BMW gibi bu iki arabaya binmek benim gözümde Aslan besliyorsan yemini düşünmeyeceksin mantığı geliyor. 2003 modelden buna geçmek benim için anlatılmaz bir duygu olacak. BMW ve C180 almak gerçekten cesaret ister benim gözümde...

    Toyota Avensis-2012 üzeri

    Sonuç olarak D segmenti arabadan aynı segment bakıyorum. 2012 üzeri makyajlı kasa özellikle olsun istiyorum. Fakat o kadar donanım ve özelliğe sahip olmasına rağmen tutulmuyor. VW passat çeyrek altın gibiyken bu arabaya çok haksızlık edildiğini düşünüyorum. D segmenti ve ucuz olması, Sonuçta Toyota abi diyebilmek için düşünüyorum.

    Ford Kuga

    Bu arabaya baktım ama çok pahalı diyerek ve gücüm yetmeyeceği için eledim.

    Jetta-2015

    Bu arabadan arkadaşım jetta 1.6 dizel ve km düşük aldı 83 bin iyi denk getirdi.
    Bu araba en güzel yanı anında satılıyor olması ve tutulması. Onun harici araba en boş olması.. Nerdeyse 4 cam otomatik var diye şükür edilecek pozisyonda olması. Hız sabitleyici Star-stop falan bu araba da hayal ama VW logosu var o yetiyor. Sırf bom boş araba diye almak istemiyorum.

    Hyundai- Bütün Modelleri

    Bu arabanın hiçbir modeline bakmadım bile...

    Mitsubishi- ASX

    Bu araba içinde Benzinli olması tutulmuyor ve dizelleri 2017 den sonra ve çok pahalı (100 bin) üzeri olmasından dolayı bu paraya daha başka araba alırım düşüncesi oluştu...

    Bunun harici diğer modellere de baktım fakat öyle detaylı incelemedim. Sende hiçbirşey begenmiyorsun. Her arabada bi bahane buluyorsun değilde. Bu yukarıda yazdığım arabadan birisini alabilirim ama nedense böyle tam bana göre araba diyeceğim araba olmuyor.
    Maddi olarakta 70-80 bin tl civarı düşünmeden alabilirim. Eşten dostan borçla da 100 bin tl zorlarım.

    Tekrar söylüyorum amacım hiç bir model arabayla alıp veremediğim yok. Sadece çok kararsızım ve aldığımda en az 5 sene araba derdi oluşmasın istiyorum.

    Yazdıklarımdan az çok nasıl bir düşünce ile araba aradığımı anlattığımı düşünüyorum...







  • İlk önce bir arabadan ne istediğinizi belirleyin, sonra model araştırmasına başlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alanı geniş tutarsanız daldan dala atlarsınız ve kafanız çok karışır. Alanı daraltırsanız 2-3 arabaya indirirsiniz hangi araba denk gelirse arastırır alırsınız.



    Benim tavsiyem dizel kadjar. Kırmızı ve mavi renk olmak suretiyle.



    Lpg olayına gelince , piyasadaki 2. Ellerin çogu lpg yüzünden satışa çıkıyor, arıza giderilemiyor elden çıkarmak istiyor.

    Lpg siz arac alıp siz kendiniz lpg taktırmanız en dogrusu fakat ilk etapta yeni aldıgınız aracın sorunsuz oldugunu veya sorunlarının giderilmiş oldugundan emin olun. Daha sonra lpg



    Lpg markaların kalitesi standart standart olmayan tek şey işçilik. Bu yüzden hangi marka olursa olsun işçiliği güvenirliği iyi olan birisine gitmek.



    Orta kalitede sıvı püakürten kit markaları var ama bu işin dogayeni prins ve teleflexdir. O bu şu demeden bu markayı tercih edeceksin.



    Dediğim gibi işçilik önemli prins alırsın usta iyi olmaz rezir olursun.

    Atiker taktırırsın vezir olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2016 Elantra lpgli aracım var. Gerçekten az yakan ve konforlu bir araç. Ç
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çok haklısın ben daldan dala atıyorum skalayı daraltmam gerekıyor
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    hocam sızın yazınıza kadar kadjar hıc bakmamıstım sımdı baktım da dızel 2015 bıle 120k altında yok. aradıgım krıterlerı daraltmak ıstedım.
    oncelıkle LPG den vazgectım. şuan kullandıgım arac LPG lı guzel yakıt yonunden ama arabayı ıcten ıce bıtırıyor.. yanı bu cok kısa surede anlaşılmıyor ama 50 bın km sonra buyuk sorunlar acıyor. şu zamanda yag yakan bı araba motor ıster dıyerekten 6 bın 8 bın aralıgında masraf acıyor. benım bu zamana kadar yaptıgım kar alıp goturuyor.

    Sırf dızel yuzunden Cıvıc den vazgecıyorum. SUV olsun ıstedıgı de bıraz on plana cıkıyor. Nıssan Qashqai bıraz daha on plana cıkardım acıkcası... sımdı o arabaya yogunlaşmak ve 2014 yenı kasası nasıldır dıyerek araştırmaya baslayacagım. Insallah can sıkacak bır sıkıntısı yoktur da dırek araba arayısımı bu yonde yaparım
  • kadir_canakci kullanıcısına yanıt
    2018 Nissan qq i kullandım, kalitesi konforu olması gerektiği gibi manuel düşündüğünüzden cvt şanzımana girmiyorum.

    Benim sinirimi bozan multimedya ekranıydı. Yavaşlıgı olsun saçmalıkları olsun, cok fazla içerik olmayışı benim açımdan tamamen kullanışsızdı. Ses sistemin balansını ayarladım , bluetootu bagladım birdaha dokunmadım. İnanırmısım blutooth baglantısını internetten araştırdım.



    Güzel tutulan modellerden biris.

    Kadjarda kullandım,3008 de.

    Beni benden alan gerek tasarımı olsun gerek kalite konforu olsun vs vs 3008 di.



    Bakalım hakkınızda hayırlısı olsun,

    Saydıgınız modeller arasında nissan bana göre güzel tercih.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile kişi sayınız, manuel-otomatik seçiminiz, dizel-benzin seçiminiz ve arabanın size olağan olduğu yakma değerlerini söylerseniz bir kaç araba söyleyebilirim.

    Bütçenizi 85.000 varsayıyorum;

    Aileniz 5 kişi ise(ya da 5 kişi binecek zamanınız olursa) size picasso öneririm. Dizel otomatikleri 2013-14 modelleri bu civarlarda.

    Benzinli olsun, yaksın ben bineyim derseniz opel insignia 1.6 t flex öneririm. Yanlız iyi yakar.

    Dizel otomatik olsun 3-4 kişi binerim derseniz ds5 bakabilirsiniz. Donanımı bol olan bir araçtır.

    Diğer olarak MPV-SUV karışımı bakarsanız eski kasanın son modeli olan 3008 bakabilirsiniz.

    0 olsun gerisi banane derseniz toyota corolla 1.6 life ve fiat egea var.(eski corollalar sıkıntılıydı, yenisini bilmem.)

    Benzinli yüksek performanslı s60 veya dizel otomatik v40 bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile arabası arıyorsanız ford courieri öneririm.Günümüze göre Özellikleri ve fiyatıyla karşılaştırma yapınca gerçekten mükemmel araç.Araç zaten otomobil konforunda bi inceleyin derim.
  • Yeni kasa 2.el lpgli civiclere baktınız mı hiç, bana çok mantıklı görünüyor.
  • 2017 tiguan
  • 2014 üzeri Nissan qashqai 1,5 dizel almaya karar verdim. Cam tavanlıları 95 den başlıyor. İyi bir araba denk getirirsem alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.