Şimdi Ara

Alabileceğim en iyi VR gözlük hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yayıncılık ve oyun videosu içerikleri ürettiğim için ( tabii işin bahanesi bu ) ve aynı zamanda eğlenmek için VR gözlüğü almaya karar verdim. İşin doğrusu bende psvr var. Aldığımdan beri toplasan 30 saat oynamamışımdır. Çünkü psvr oyunlarında görüntü hep bulanık ve çözünürlük düşük. Aynı zamanda kontrolcüsünde analog olmadığı için oyun içerisinde hareket etmek resmen işkence. Ayrıca baş dönmesi, mide bulantısı vs gibi bir sürü sorunda cabası. O yüzden şöyle güzel kaliteli bir VR alayım istiyorum.

    Piyasayı araştırdım. Piyasada gözlük falan kalmamış bu arada. Nereye baksam stok yok. Noluyor arkadaş herkesin VR gözlük alası falan mı geldi? Her neyse...

    Markalara baktığımda şu an benim araştırmalarıma göre en iyisinden kötüsüne sıralama şu şekilde;

    1. Valve index.
    2.HTC vıve cosmos.
    3.HTC vıve Pro.
    4.Oculus Rift s.

    Bunların dışında sizlerin bildiğiniz hatta tecrübe ettiğiniz bilgisayara takılarak kullanılan VR gözlükleri varsa ekleyebilirsiniz.

    Şimdi sıkıntı şu ki;

    Öncelikle Valve index hiçbir şekilde Türkiye'den satın alamıyorum. Bu ürünün fiyatı ne yahu? Satan yok. N11'de satan var 15.000 TL diyor bir de 3 ay sonra gelir diyor. Valve index en sorunsuz takip sistemi olan ve kontrolcüsünde parmakların her birinin hareketini hissedebilen bir teknolojisi var. Bunlara bayıldım! Fakat bulamıyorum.

    HTC vive Cosmos'a gelecek olursak eğer, bu ürünü de bulamıyorum. Gerçi 2 hafta sonra stoklara girecekmiş. Fakat bu ürün de de çok büyük sorunlar olduğunu duyuyorum. Gözlükte ki kameraların kontrolcüyü takip etmekte yer yer zorlandığı, ok-yay kullanıldığı sırada elin kolun sapıttığı veya eğildiğinde takip sisteminin durduğu hatta hafif ışıklı ortamda asla takip sisteminin çalışmadığı gibi şikayetler dolanıyor. Alanlar genelde Half-Life: Alyx oyununu zor bela bitirip satıyormuş :D baya bir günceleme gelse de sanırım bu sorun hala çözülememiş. Hatta bu sorunu çözmek için extra eklenti çıkartıp dünya paraya satıyorlarmış. Bu konu hakkında hakikaten birinci el bilgiye ihtiyacım var. Tecrübe edenler lütfen yazabilir mi?

    HTC vive Pro'da fiyatı itibari ile bana pek cazip gelmiyor. Aynı zamanda bu da bulunamıyor zaten. Her tarafa istasyon kurmak istemiyorum. Odam da müsait değil. Ayrıca kontrolcüleri çok kötü görünüyor.

    Oculus Rift s ise içlerinde en çok övgüyü hak eden gözlük gibi görünüyor. Fiyatı çok güzel. Takip sistemi diğerlerine göre nispeten sorunsuz diyebiliriz. Fakat gel gelelim bu gözlüğünde çözünürlüğü diğerlerine göre bayağı düşük. 1700P, 1600P'ler havada uçuşurken 1440P acaba çok mu kötü kalır? Gerçi psvr 960P orası ayrı konu...Fakat maalesef bu ürün de bulunamıyor.

    Sizlerden ricam ilk olarak bu ürünleri nereden alabilirim? Amazon'da bile yok. Diğer ricam ise sizce hangisini tercih etmeliyim? Bu konuda sadece tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen. Birinci el bilgi en çok ihtiyacım olan şey.

    Sabırla okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Merhaba,

    Elimde hiç açılmamış kutusunda Monster Bilgisayardan aldığım HTC Cosmos var.
    Faturası ve garantisi mevcut.

    Düşünürseniz konuşabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubber -- 26 Mayıs 2020; 23:48:59 >
  • Htc'nin kollarını hiç ben sevemedim siz nasıl sevdiniz. Çok iğrenç. Kavramalı gerçekçi VALVE INDEX öneririm. AMA MALESEF 10.000TL civarında 1000dolarlık şey.
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    vive cosmos ile index in kollarının tek farkı index her parmağı algılayabiliyor. Cosmos ise baş parmak, işaret parmağı ve diğer 3 parmağı bir olarak algılayabiliyor. Ha htc vive pro kontrolcüsünü bende beğenmedim. Cosmos farklı ama.
  • clubber C kullanıcısına yanıt
    Düşünürüm, özel mesaj attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.