Şimdi Ara

AL-SATÇILARI ŞİKAYET EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinizin Ramazan bayramını kutluyorum, malumunuz, hiç bir yerde görülmeyen bir tabloyla şu günlerde karşı karşıyayız, ikinci el fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçtiği tek ülke muhtemelen Türkiye olmuştur, Devletin küflenmeye yüz tutan vergilendirme sistemini güncellemesi temennimizi bir kenara bırakaraktan, şu zor günlerde otomotiv sektöründeki durdurulamaz hilelerin gündeme gelmesi için bir youtuber arkadaşımız, konuyu gündeme getirmiş ve cimere hazine ve maliye bakanlığına sunulmak üzere bir şikayet metni hazırlamış, kendisi de videosunda bunun paylaşılmasında bir Beis görmediğinden bu metni paylaşıyorum, elbette bazı arkadaşlar kendi cümlelerinden de kelam edebilirler, ben sadece bunu gündeme taşımak ve farkındalık yaratmak adına uğraşmak istemeyen arkadaşlar için hazır metni aşağıya kopyalıyorum, lütfen sizlerde destek olun ve al-satçıların oluşturduğu ve piyasayı manupule ettiği bu düzene bir cevap verin...( cimerden şikayet yerine istek metnini işaretleyin)

    Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulmak üzere

    Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği ve başarılı bir sınav verdiği bu dönemde maalesef insanlarımıza adeta eziyet eden fırsatçılar yine sahne almaya devam ediyorlar.

    Döviz kurunun ve vergilerin yüksek olmasından dolayı zaten pahalı olan sıfır otomobiller bu yılın başından beri maalesef bayilerde bulunamamaktatır. Diğer taraftan otomobil satışı yapılan internet sitelerine baktığımızda bu otomobillerin galericiler tarafından bayilerden satın alındığını ve sıfırdaki fiyatından 30 bin 40 bin hatta 50 binlira daha yüksek fiyata ikinci el olarak satışa sunulduğunu görüyoruz.

    Ben bir vatandaş olarak bundan büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu gibi fırsatçı insanların adeta karaborsaya düşürdükleri otomobilleri değerinin çok üzerinde satışa çıkarmaları ikinci el otomobil piyasasının aşırı derecede yükselmesine ve haksız bir fiyatlandırmaya çıkmasına sebep olmuştur.

    Bir örnekle durumu açıklamak isterim.
    Şu an hali hazırda en üst fiyata sahip bir Peugeot 2008 gt line isimli 2020 model sıfır araç 240 bin tl civarındayken aynı araç galericilerin kendi tezgahlarında 260 270 bin lira gibi fahiş fiyatlarda satışa sunuluyor. Hal böyle oluncada 2018 model otomobillere bile aynı aracın sıfır fiyatından daha çok para isteyenler ortaya çıkabiliyor.

    Sokağa çıkma yasaklarının devreye alındığı bu dönemde, belediye otobüslerinin kısıtlı sayıyla hizmet vermesinden dolayı hastalarına müdahalede geç kalma riski oluşan sağlık çalışanlarımız en azından hastanelere gidebilmek için ikinci el uygun otomobil arayışına girmiş durumdadır ancak piyasayı yükselten bu fırsatçılar yüzünden onlarda istedikleri araçları alamaz hale gelmiş ve belkide bizlerden daha çok mağdur duruma düşmüşlerdir.

    Devletimizin ve Sağlık çalışanlarımızın muhteşem özverisi ile en az hasarla atlatmaya çalıştığımız bu salgın döneminde lütfen milletini kazıklamaya çalışan bu fırsatçılara imkan vermeyin.

    Koronavirüs salgını başta olmak üzere tüm sıkıntılardan tez zamanda kurtulmak dileğiyle gereğinin yapılmasını arz ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaş72 -- 24 Mayıs 2020; 8:52:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.