Şimdi Ara

Al-Satçılardan Bezdim, Yıldım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
12.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşa katılıyorum piyasanın her geçen dakika yükselmesinin sebebi al satın çok yaygın olması. Fiyatlara üst limit yaşına km si sasisine kac el değiştirdiğine göre getirilebilir. Birde araca dair tüm sorgular ücretsiz herkese açık olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alper3333 kullanıcısına yanıt
    Hocam piyasanın mantığını güzel özetlemişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece araç mı sanıyorsunuz?

    Ben vergimi ödeyerek, web sitelerine çılgınlar gibi para saçarak gayrimenkul işi yapıyorum.Adamın biri gelip daireyi ölü fiyatına alıp sonra şişirerek satıyor.

    Sonra niye böyle oldu bu piyasa? Almayın arkadaş.Alıyorsunuz ondan sonra şikayet ediyorsunuz.Sen almasan eşin dostun alıyor bu adamlardan işte.
  • ahmetdemir A kullanıcısına yanıt
    Alsatcilar vergiyide ekleyip satmazsa bende bişey bilmiyorum :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memlekette çoğu kişi birbirini sevme peşinde durum böyleyken ülkede acayiplikler bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumlar karışık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden 2007 captiva denk getirdim hocam 48 bin tl ye hasar kayıtsız sol camurluğu değişik bir kaç parçada lokal boya olan bir araç km side 200 bin civarında alalı 1-2 ay oldu

    şimdi malum siteye girdim emsali benzerlerine bir bakayım dedim 58-60 isteyenlerle dolu hatta 2008 2010 ağır hasar kayıtlısına bile 60-62 64 isteyen dolu

    velhasıl nadirde olsa al satçı dışında denk geliyor ve gerçek piyasasında araç bulunabiliyor
  • Kimse zorla satmıyor sonuçta. Bir laf vardır 'ticarette yalan olmaz' diye. Sen alıcı olarak uyanık olacaksın. Ben olsam bende yüksek fiyattan satmak isterim. İş buraya gelene kadar sıfor araçların ülkemizin gümrüğümden girdiği anda fiyatı neden ve nasıl 2ye hatta 3e katlanıyor onu konuşalım, satın alırken zaten vergisini misli ile ödediğim aracın neden her sene yılda 2 defa tekrar tekrar vergisini ödüyorum bunu konuşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var ya arkadaşlar bir vermişler ağzınıza serbest piyasa diye her şeyin altına yazıp duruyorsunuz. Orta da piyasa falan yok ne piyasası piyasa serbest değil. Anlamak istemiyor musunuz yoksa işinize mi gelmiyor? Tek bir site var orta da bir piyasa yok yani? Küçük bir kesimin piyasayı belirlediği yerde serbest piyasa olmaz. Bu piyasa değil kartelleşmedir. Haberleri olmadan yapıyorlar bu işi. Sırf bu işi kasıtlı yapan bankalar geçen yıllarda çok büyük cezalar yedi. Çünkü piyasa onlar anladınız mı? Rekabet yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HBeg -- 27 Ekim 2019; 21:55:53 >
  • Şuanda nerdeyse bire bir özellikler değişen boya ve km de geçen ay aldığım araçtan buldum sahibi 63.750 lira istiyor ben geçen ay 48 bin tl ye aldım aracı resmen 15 bin lira kar ettim (diye düşünmekden alıkoyamıyorum kendimi) eee bende 63 e koyayım 60 bine vereyim 1 ay da 12 bin lira kar edeyim
  • Al satci gidiyor aracı buluyor Türkiye nin bir ucundan alıp geliyor para bağlıyor risk alıyor aracı kimseye zorla satmıyor yıllık 3 araç alıp satma hakkı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksimum araç satışı 1 olmalıdır yılda. 1 in üstünde ki satışlarda devletin vergi alması gerek 1000 tl civarında. Çünkü gerçek binici bir aracı minimum 1 yıl biner hatta daha fazla. Bunun başka çaresi artık herkes al satçı. Memurundan tut işçisine herkes al sat yapıyor. Tek çare bir satıştan sonra vergi almak. Gereksiz şekilde piyasayı yükseltiyorlar binici adam araba alamıyor.
  • Fiyatlar yüksek diye millet internet üzerinde nereye saldiracagini şaşırmış

    Demiyor ki vergiler yüzünden sıfırı Avrupa'dan 2-3 hatta 4 kat fiyata araba satılıyor üzerine dolar euro 6-7 TL diye iyice pahalı araç ve yedek parça satılıyor diye diyemiyor kafayı takmış piyasa yüksek

    Sıfır araba fiyatlarına bakın sonra ikinci el fiyatlara

    Al satçı adam bir seferde en az 40-50bin TL para bağlıyor araca bu para ile güzel bir yerde kırtasiye açsanız ayda 5 ila mevsime göre 20bin TL ciro yaparsınız mesela

    Arabaya para bağlamak ile iş bitmiyor , aldığın aracın göremediğin bir yerinde arıza kusur çıktımı bütün emeklerin gider hatta zarara girersin bunu herkes kaldiramaz , expertiz vs güvenip araç alıp satılmaz , daha önce araç aldım aceleyede geldi iki yan aynasida kırık çıktı içeriden silikonlu iki ısıtmalı elektrikli ayna almıştım sıfır bir dünya para bunun gibi bir kaç kusur çıktı mı sonradan patlarsin , otomatik araç alırsın iki gün sonra elinde kalır patlarsin vs vs araç al sat öyle önüne gelenin yapacağı iş değil yapılıyorsa buyrun konu sahibi başta siz yapın..

    Sahibinden gibi sitelere bakıp piyasa yapmak anlamsız , sahibinden sitesinden 2 ay önce al satçıdan Fiesta aldım 2012 model 179bin km 1 çamurluk değişen 5 parça boya arabaya sadece 4 lastik aldım birde tüm filtreleri ve yağı degistirdim serviste şuan birşey gerek dendi , ha sahibinden bakarsan aynı arabayı 50binede satan var , Geçen gördüm adam VW Bora satıyor aynı paraya daha yeni model Jetta alabiliyorsun adam mal benim diyor yani haklı sizde almayın

    Birde bu boya muhabbeti çok komik 1 değişenli 3-5 boyalı araba 40 bin satiliyorsa boyasız 55-60bin satılıyor alıcıda buluyor , 2mm sac ve üstündeki boya ne kadar önemli bir araçta anlamak güç garip bir ülke ve çok çok çok cahil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlar haddini hududunu bilmeyince herkese şerefsiz namussuz diyebiliyor.

    Her al satçı kötü değildir.

    Not: Al -satçı değilim, hoş olsam da bu beni kötü biri yapmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İslamda bir kaide vardır

    Temiz berrak olanı al, pis olanı bırak.

    Yani baktın piyasa kötü sinirlerin bozuluyor almayacaksın. Aldıysanda kolay kolay satmayacaksın. Çünkü satarkende salak saçma insanlar dolu etrafında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rzcyle kullanıcısına yanıt
    Devlet vergi alınca al sat devam etmeyecek mi?adam 10 lira istiyorsa vergi gelince 11 isteyecek yine olan son kullanıcıya olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foz54

    Bence her aracın ilk ruhsat tarihinden itibaren kaç kere satıldığı ve satış fiyatını gösteren bir sistem olmalı.

    Acil - ihtiyaçtan satılık araçları alıp 1 hafta içinde fahiş kâr ile satanların nesli tükenir.
    1k alım satım vergisi koy bak bakalım neler oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alım gücünün çok düşmesi ve paramızın aşırı değer kaybı bir yana ikinci eldeki absürt fiyat artışlarının en büyük sebebi al sat yapanlardır. Şimdi amacı al sat olmayan binici ile satış amacı al sat olmayan gerçek satıcı birbiri ile bu simsarlar yüzünden bulamıyor. Kaportacı, boyacı, oto yıkamacı, tamirci, fabrikada çalışanı, memuru, işçisi, esnafı herkes ama herkes araba al sat işi yaparsa memlekette tabi fiyatlar yükselir. Bu simsarlar elde telefon 7/24 ilan takip ediyor piyasaya göre temiz sayılan aracı bulup alıyor. 5 bin karla satmaya çalışıyor. İşi gücü olan vakti bu simsarlar kadar boş olmayan vatandaşda temiz diye aracı alıyor. Galericileri hiç sevmem komik rakamlarda olsa vergi veriyorlardır. En azından adresleri belli yeni yasa ile sorumlulukları var .Ya bu ayaklı simsarlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt
    yani öylede olabilir. ama hiç satılmasa normal binici arabayı alıp paraya sıkışma durumunda arabayı satamazsa da olmaz. iki ucu b*klu değenek gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: youngeagle86

    Bmw 3.20ied 40. yıl araç bakıyorum yaklaşık 1 aydır. İlanlardaki bütün araçları ezberledim. İzmir Vosmer 230 bin 25 bin kmde sağ çamurluk boyalı bir araç verdi ilana, aradım ertesi günü aracı sattım dediler. Fiyat söylemedi ama muhtemelen 226-227 civarına gitmiştir. Bugün ilanlara baktım, aynı araç 254.750' tel'den ilana verilmiş sahibinden yazılarak. Alan kişi 2-3 gün içinde 30 bin lira üzerine aracı ilana vermiş. Bu piyasada araba falan alınmaz.
    seninki aracı opsiyonlamıs, temiz para vurdu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.