Şimdi Ara

Al-Satçılardan Bezdim, Yıldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
12.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyasa legal ve illegal dolandırıcılardan geçilmiyor ki
  • İstisnaları saymazsak satılacak arabanın periyodik bakımı yapılmaz. Bakım aralığı 10 bin km olsa, satışa kadar ortalama 5 bin km yol yapılsa aşınma başlar. Turbo motorlu arabalarda en fazla 100-150TL verip hava filtresi değişmese bile turboya zarar. El değişim sayısı kadar da çarpılırsa tehlike görülebilir.

    Efsane Mercedes dizel motoruyla 1.5-3 milyon km yapmış, rektefiye görmemiş araçlar varken bizdeki ilanlara baktığımızda 500 binde aynı motorlar rektefiye ediliyor. Renault Cleon motor da temiz kullanıldığında 500 binden fazla gidiyor.

    Velhasıl piyasa arabaları leş ama fiyatlar uçuk.
  • Takip ettigim cruze marka bir arac var.bir kac ay once sahibi,aylarca ilanda kaldiktan sonra,50 bin alti bir fiyata indirip satmisti.arac 1 hafta sonra ,60 binli bir fiyata galeriden tekrar satisa konuldu.bir sure sonra sanirim satildi ki,ilandan kalkan arac,3 gun once 67bin kusur den tekrar satisa konulmus.ayni arac,ortalama 3aylik surede 3 el degistirip,17 bin lira gibi farkla satista.cidden 2.el piyasasini anlamak cok zor.insanlar aldiklari araca binme degil,direk isin ticarerini yapma kafasinda.
  • Alsatciyla ugrasmak istemiyosaniz degisenli, boyali veya pert arabalara bakacaksiniz hem alirken alsatciya yakalanmazsiniz hem satarken.

    Benim aracim degisenli ve boyali ve masrafsiz sekilde gidiyor
  • Geçen gün buraya konusunu da açtım, adam öğretmen 250 lira için benle ölümüne pazarlık yaptı borç dedi harç dedi, tamam hocam canınız sağolsun dedim 35750 den sattım. 2 gün sonra bi numara aradı beni daha evvel aracınız için aramıştım da şimdi memurdan diye ilanda ve fiyatı 39750 dedi. Ben şok. Buraya konusunu açınca hocamız bana mesaj attı yaptığınız çok ayıp bilmem ne. Sonra ilanı kaldırmış ya sattı yada bekliyor.
  • al satçıdan ne araba alırım ne de araba satarım.
  • Devlet zaten alsata yıllık limit getirdi. Millet kolay para peşinde.
  • Yaklaşık olarak 10 senedir o sitedeki ilanların yarısının al-sat yapanlardan oluştuğunu bilmeyen kalmamıştır. Zaten ülkedeki ticaret de al-sat üzerine kurulu tamamen.

    Konu sahibi başka gezegende yaşıyormuş herhalde...
  • enayisiniz
    türkiyede araba alınmaz diyorum inanmıyorsunuz
    adam 60bin tl ye clio satıyor 2010
    çekilin piyasadan bakın nasıl iniyor
    keriz alıcı çok sonra ağlıyorsunuz piyasa pahalı diye
  • Benim 2. El araba alirken temel kriterim haci hoca takimi olmamasi. Ev aldigim icin arabasiz kaldigim donemde bir arac bakmak icin sehir ici 30 km yol gittim adam caminin onunde randevu vermis aradim acmadi namazdaymis geldi bir suru hikaye anlatti arac istanbuldan amcasininmis ama ruhsatta baska bi isim var soyad tutmuyor. dedi amcamin arkadasi bende vekaleti var arac 10 yildir bende dedi inancli birine gitsin istiyormus alan arayip hayir dua etsin istermis bir suru hikaye anlatti dayi hatasiz kusursuz felan yazmjs ilanda ama araba yipranmis geldi gozume expere gidelim dedim yolda ilahi dinlete dinlete gittik hatta yaz gunu bana laf carpti erkekler diz hizasinda sort giymemeliymis felan.. neyse kendi tanidigim yere goturdum arac komple boyali cikti 200 tl sen vereceksin eksper parasini diyorum kocaman adam susuyor gozumun icine bakip. Bu eksperler sifir araca da kusur bulur felan demeye basladi expertizin sahibi bunu kovaladi ama benden de 200'u aldi. Profil fotosunda umrede kabe onunde fotografi olan birinin parca parca 15 bin hasar var dedigi aracta mesaj atinca tam ziya kaydi (pert) cikti adama ekran goruntusu attim lafina guvendim isten izin aldim felan dedim hakkini helal yazip deyip engelledi beni. Herkes boyle degildir ama 1.5 aylik arac maceramda bana boylesi denk geldi. Bu isleri hirsizlik degil kurnazlik gibi goren bir guruh var. En sonunda tubitakta muhendis bir cocuktan ilana koydugundan 5 saat sonra aldim. Hala da gorusur yazisiriz.




  • Bence her aracın ilk ruhsat tarihinden itibaren kaç kere satıldığı ve satış fiyatını gösteren bir sistem olmalı.

    Acil - ihtiyaçtan satılık araçları alıp 1 hafta içinde fahiş kâr ile satanların nesli tükenir.
  • Evimize 2. Bir araç ihtiyacı doğdu.
    Annem babam için otomatik..
    Neyse düşük bütçelerden başladık sonra kredi kampanyası olacak dendi bekledik.. o da tırt çıkınca 100bin liraya i20 mi alınır cılar cıktı vazgeçtik.. Sonra 80-90 a c temiz segment alırsın dendi baktık araştırdık piyasası 80 olan araç 95 yazılıyor ve 500 tl bile inmiyor ama araç satılıyor..
    Neyse son olarak 50-60 ne bulursam alıcam ama biniciden alıcam.
    İZmirde bir satıcıya denk geldik..
    2017 model tüplü düşük kmli i20.
    86 yazmıştı 85 e almadım sonra 85.250 biri verip aldı dedi. Baktım sonra sarı siteyi kapatmış arabam. Comdan 90bine ilan vermiş.
    Aradım bize sıktıgı tüm yalanları yüzüne vurdum araç 89 u gördü yakan söyledim dedi.
    Ve bu adam söylemesine göre belediyede eşiyle beraber memur

    Yani beyler para bu.. para..! Yüzü sıcaktır memur da olsan avukatta öğretmen de.. herkesin malı kıymetlidir
    Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ben sabırla tanıdıktan araç için bekliyorum ucuz pahalı demeden alıcam size de tavsiye ederm sarı siteyle zamab öldürmeyin




  • Ne yapsınlar vergi ÖTV KDV cart curt delirdi millet kolay para kazanmaya çalışıyor herkes. bunun sorumlusu bireyler değil maalesef yönetenlerdir. Koyacaksın yasayı yıl içinde hasar vb durumlar olmadan sadece 2 araç değiştirilebilir diye bitmezler ama sayıları azalır. Neden koymuyorlar tahminimce satıştan da vergi alıyorlar
  • 1 seneden once el degistiren araclara, sadece bu konu ile istirak eden ticari isletme araya girmiyorsa %50 ek vergi talebi bu al satci isini kokunden cozer. Devletin ekstra vergilerek ne kadar "pozitif" baktigi da degerlendirilirse cimer araciligiyla yapilacak blok talep ciddi ciddi karsilik bulabilir.
  • Serbest piyasa. Herkes istediği fiyata alır istediği fiyata satar. Fiyatını beğenmiyorsan alma.
    Yıllık limit getirilmesi ise zorunluluk. Normal bir vatandaş bir sene içerisinde neden 6 tane araba alıp satsın? Makul bir limit getirirsin, bu limit üzerinde satmak isteyen açar şirketini ticaretini yapar. Market de, pazarcı da al-sat yapıyor en nihayetinde ama vergisini ödüyor. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
  • Bir kisi yilda max 1 araba alip satabilmeli

    2.alimda özellikle 0 araclarda alımda vergi katlanmali durup durup 0 araba alip sonra satanlar yüzünden cari acik uçuyor
  • herkes bir türlü yolunu bulmaya çalışıyor ama bende çok bıktım onlardan doğruyu söylemek gerekirse
  • Geçen benide patlatıyorlardı

    Kendi aracım var ama hep aklımda olan e34 kasa bmw almak istiyordum.Sonra bi araba buldum temiz kmsi felan az.Adam 24 bine satıyordu.Aradım 22 bine hayırlı olsun dedim kabul etmedi.Sonrada araç satıldı.1 hafta sonra yine ilanda gördüm farklı plakaydı.Aaa dedim diğer arabaya benziyor.Fiyatıda 28 bin yazmış.

    Önceki sahibini aradım 22 bine anlaşmışlar noterde 21 lira verip almış adam
  • Az önce ilanlara baktım kesinlikle haklısınız hocam. Balon kesin var. Bu da tek sitenin tek başına kartelleşmesinden dolayı oluyor. Site cidden rakiplerini eziyor. Pazar buradan belirleniyor. Malum siteye ilan vermek için kural falan getirilmesi lazım. Eğer bu kadar etkili olmasaydı böyle bir önerim olmazdı ama serbest piyasa işlemiyor burada. Yani için de bulunduğumuz ekonomi anlayışına ters bir durum.
  • konu sahibi galerici midir nedir anlamadım
    algı oluşturmaya çalışıyor
    millet de a a biri para kazanıyormuş demek ondan araba fiyatları çıkıyormuş vurun hurraa moduna giriyor veya girmesi isteniyor

    aynı hükümetin altını bozdurun sizin yastık altındaki altınlar yüzünden altın yükseliyor algısı oluşturup millete gramı 200 den altını sattırdığı gibi.
    şuan gramı 278 civarı sanırım.
    olan vatandaşa oluyor
    zaten vatandaşın satışı kısıtlanmış halde millet kendi sırtına zincir vurması için gaza getiriliyor
    kasko değeri hesaplama siteleri bile aynı fiyatı kaç aydır gösteriyor
    herşeyin fiyatı iki katına çıkıyor da oto fiyatları aynı mı kalacaktı?
    çekirdek bile 12 liradan 20 lira civarına çıktı birkaç ayda
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.