Şimdi Ara

akvaryumda sis bulanıklığı yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    50litre akvaryumda 5 tane turuncu ciklet yavrum var 5 haftalık yaklaşık 3cm oldular.
    akvaryum suyunu 2 gün dinlenmiş şebeke suyu ile değiştiriyorum. 2-3. gün sis varmış gibi bembeyaz olmaya başlıyor. dış filtre sunsun 603 aldım o da çare etmedi. bakteri çok mu az mı bi türlü çözemedim. son seferde sadece akvaryum düzenleyici ekledim başka bişey eklemedim. ondan öncekilerde vitamin ve bakteri de eklemiştim onlardan şüphelendim sadece düzenleyici ekledim. akvaryumda kum vs hiç bişey yok.
    özetle akvaryum suyunu sık değiştiriyorum çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar ,

    Akvaryum içinde bulanıklık ve kirlilik yararlı bakterilerin olmadığı için oluşur. Tavsiyem Öncelikle balıkları ayrı bir kaba koyup akvaryumu sıfırdan kurun. 1 -1.5 kg kadar kum ekleyin akvaryumu tamamen dinlenmiş suyla doldurun. İç filitreniz var ise takıp çalıştırın ardından su düzenleyici ilave edin. Yaklaşık 1 saat iç filitre çalıştıktan sonra 15 damla bakteri oluşturucu ilaç ilave edin. Bakteri ilacıylada 30 40 dk civarı filitre çalştıktan sonra akvaryum suyundan 1 bardak alıp balıkların bulunduğu suya ilave edin 10 15 dk sonra da balıkları akvaryumun içine bırakın sorun çözülecektir.

    Filitrasyon yararlı bakterilerin oluşumunda önemlidir. Tavsiyem sunsun dış filitrenin yanına birde pipo filitre alarak biyolojik filitreyi daha güçlendirmeniz.
  • revivaL1ty R kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için. dış filtre içerisine filtre malzemesi ekledim belli aralıklarla bakteri kültürü ilavesiyle sorun çözüldü şu an cam gibi berrak oldu akvaryum.



    farkettiğim en büyük olay buharlaşmadan dolayı belli aralıklarla su ilave edip katkı malzemelerini akvaryuma ekliyordum, onn yerine dılarıda bekletilmiş suya düzenkeyici ve bajteri kültürü ekleyip karıltırdıktan sonra akvaryuma ilave ediyorum. bu uygulama netleşme sürecini hızlandırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9008 9 kullanıcısına yanıt
    Bakteri kültürü ve su duzenleyiciyi 1 kere akvaryuma komple ilave edin su eklemelerinde bunları ilave etmenize gerek yok. 15 günde %30 su değişimi yapın. Zaten filitre süngerleri üzerininde bakteri oluştuysa bundan sonra suyunuz her daim temiz olacaktır. Her su değişiminde eklerseniz suyun dengesi bozulacak ve balıklara zarar vermeye baslayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.