Merhaba arkadaşlar. 1 temmuzda müzik dinlerken çok yüksek sesten dolayı akustik travma yaşadım. Yaşadığım bu olayın hemen sonrasında çok düşük seviyeli sesler hariç bütün sesler sağ kulağımda daha fazla olmak üzere her iki kulağımda da uğultu sesi çıkarıyordu. Yani denizden çıkınca kulağa kaçan suyun neden olduğu sesin aynısı. Bu durumdan başta korktum ve kendi kendine geçmesini bekledim, maalesef hastaneye gitmeden geçmesini bekledim ve tabii bu sırada bütün yüksek seslerden kaçtım, kendimi eve kapattım. 10 gün sonrasına randevu almıştım ama randevu günü il dışında olduğum için gidemedim. Randevuyu 9 gün sonrasına erteletttim ve ayın on dokuzunda doktora gittiğimde doktor odyometri testi istedi testten sonra böyle yaşamaya alışacaksın dedi bi vastarel mr yazıp gönderdi, salladı yani. Geçmeyen çınlamamın üzerine 6 gün sonra aynı doktora sıra alarak gittim ve bu sefer tekrar anlatmamı isteyip akustik travma yaşamışsın dedi. İlk gittiğimde bunu söylememişti. Hangi kulağın çınlıyor dedi daha çok sağ dedim ve sağ kulağa iğne vurdu. Ben her zaman doktora gitmeden önce hastalığımı araştıran birisi olduğum halde bu sefer araştırmamıştım bunun bedelini ödedim. 25 gün sonra sağ kulağıma yapılan iğneden sonra ssn Üstelik iğnenin yapılmasının üzerinden 22 gün geçmesine rağmen her yutkunuşumda sağ kulağımdan pıt pıt ses geliyor, herhalde kulak zarında iğneden dolayı oluşan delik hala kapanmadı. Tabii bu sırada başka doktorlara da gittim ve yaptıkları en fazla odyometre testi vermek ve ilaç oldu. 2-3 haftadır günde 3 adet nootropil, 2 adet vasoserc ve B12 eksikliğinden dolayı da sabah bir adet benexol kullanıyorum. Bunların bana en ufak bir faydası olmadı. İşitme testinde sonuçlarım normal çıkıyor, konuşmayı ayırt etme skorum 100 üzerinden 90. Sonuçlarım normal olmasına rağmen müziklerde tiz sesleri eskisi gibi duyamıyorum ve insanlarla konuşurken söylediklerini anlamadığım için sık sık tekrarlattırmaya başladım. Sürekli bunu düşünüyorum bir aydır. ayrıca sol kulağımdaki su sesi bitti ama bittiğinde tıkanıklık hissi oluşmaya başladı. Bu his hala geçmedi yani sol kulağım hafif tıkalı gibi hissediyorum. Şu andan itibaren ne yapabilirim, doktor yüksek frekanslarda kayıp var ama çok önemli değil dedi, şu anda kulaktan yapılacak bir kortizon iğnesi bu kaybı geri döndürebilir mi? |
Bildirim