Şimdi Ara

AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR (302. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.029
Cevap
405
Favori
400.886
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tekrar yazıyorum


    Ben tersanede çalıştım alet kullandım profesyonel aletleri biliyorum ancak pahalılar ve benim için gereksizler o nedenle size soruyorum


    bana akülü yada kablolu fark etmez vidalama önerir misiniz mobilya vidaları çıkartıp tekrar vidalayacağım bugün gün boyu tornavida ile vida söktüm aşırı yorucu bir şey hatta düz tornavida kırıldı duvara torklu matkapla gömmüşler resmen başı dolabın içine kadar gitmiş artık el ile yapılacak bir şey değil o nedenle soruyorum


    Evde birtane bosh darbeli matkap var ama fişe takıyorum tuşuna basıyorum hiçbir şey olmuyor bozulmuş o nedenle vidalama vida sökme için bir şeye ihtiyacım var


    Tahta mobilyaları sökeceğim birde duvara monte edilenleri sökeceğim 1000 liraya bir şey almak istemiyorum

    harcamak istediğim para maks 500tl

  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Ben ilk defa kullanıyorum. Profesyonel seri de hiç kullanmadım.
    Ama almanı kesinlikle tavsiye ederim. İnan bir günlük bahsettiğin bu uğraş için bile değer. Bu güne kadar niye almamışım diye kendime de kızdım. Çok büyük kolaylık. İster vida sökme ister vidalama her türlü işini görür. Hatta yetik ayarı yapmayınca vidayı komple ahşapa gömüp gidiyor.
    Nacizane tavsiyemalın rahat edin.
    Ayrıca dekopaj aletini de aldım matkapla birlikte.
    5.2 Ah aküsü ile yaklaşık 5 adet paleti kısa bir sürede sobalık olacak şekilde kesip parçalara böldüm. Dekopaj biraz yorucu ama kısa sürede fazla iş yapmış olunuyor. Testere ile kesmeye görede çok daha az yoruluyor insan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bataryası olan 231,59 a Einhell TC-CD 18/35 Li-Solo'da alabilir, düz delme ve vidalama gibi hafif işler için aldım bir adet.


    Einhell TC-CD 18/35 Li-Solo, Akülü Vidalama : Amazon.com.tr: Yapı Market

  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

    sizin dediğinizi bende buldum birde batarya almak lazım 1.5Ah alsam gücünde fark olur mu zaten yavaş yavaş mobilya sökeceğim birde bunlar kömürlü mü yani biter mi? kömürü bitse nasıl yaptıracağız?


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07XTMZPFK/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1


    https://www.hepsiburada.com/einhell-18v-2-5-ah-baslangic-kiti-4512097-p-HBCV0000061Y7L?magaza=%C4%B0ste%20Netten





  • berk70 kullanıcısına yanıt

    Kömürün kolay biteceğini sanmam, Einhell'in eski kömürlü bir modelini 15 yıl kadar kullandım. Amatör kullanımda kömürü bitiremedim, bataryası öldüğü için kullanım dışı kaldı.

  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Bilmiyordum. Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    2007 yılında aldığım bosch ixo ilk lityum tornavidalardandı. 3 sene önce dişli kırınca bulamadım bekledim bekledim en sonunda söktüm pilini aldım içinden. Samsung marka bir pildi ve laptop bataryalarına göre anlık amperi 18 - 20 arasıydı. Laptop bataryaları ise anlık en fazla 7 amper civarı veriyordu.


    Şöyle bir bilgiyi de geçeyim. Ben bir ara elimdeki bütün farklı marka pilleri kullanarak bir taşınabilir hoparlör yaptım. Elektrikli amfiyi pilliye çevirdim. Simetrik akım kullanıldığı için +12 ve -12 vermem gerekiyordu. Toplamda 24volt.


    Önce 6S balans devresi aldım 40amperlik. Aradan kaçak çektim -12 yi aldım. Güzel çalışıyordu problem yoktu. Ama koyduğum göstergede her şarjda kapasitesi biraz daha düşüyordu. Ve süre olarak azalıyordu çalışması. Bir süre sonra tamamen şarj tutmaz oldu hatta BMS'den kaçak olarak aldığım -12 kısmındaki bir 18650 ölmüştü.


    Sonra iki tane 3S aldım şebekeden gelen iki tane 12volt çıkışlı adaptör gibi devranıp, - den de -12volt aldım. Yine her şey güzeldi ama aynı sorun devam etti. 4 5 şarjdan sonra tamamen çalışamaz duruma geliyordu.


    Sonra araştırınca, laptop bataryalarının ölmesine benzer sorunun bunda olduğunu anladım. Eğer BMS devresi kullanılacaksa bütün pillerin aynı marka, benzer üretim tarihli, aynı sağlıkta olması lazımmış. BMS 'de ki bir tane güçsüz pil darboğaz yapıyor devreye.


    Ben BMS yi şöyle çalışıyor sanırdım, her pili tek tek kontrol edip, tek tek dolduruyor. Sonra şarjı otomatik kesiyor. Ama değilmiş tabi. Her pili kontrol etmek yerine, devredeki en sağlıklı pil dolup, volt değerini tamamladığında akımı kesiyor. Dolmaya çalışan sağlıksız pil yarım kalıyor. BMS boşalırken de dolu pilin boşalmasını beklemeden, sağlıksız pili baz alıp, ilk o boşalınca yine bms'yi kesiyor haklı olarak.



    Bir de şöyle bir durum var. Bu pillerden ve hoparlörden ümidi kesince bir de şarjlı süpürge tamir edeyim dedim. 12volt'du zaten. Pilleri normal seri yaparsam fişek gibi çalışıyor süpürge, pillerin anlık amper değeri 7x3 21 civarı. BMS ye takıyorum. Tetiğe basar basmaz kurmaya giriyor. Yine şöyle bir şey duymuştum. Farklı marka piller kullanırsanız ve arada amperi düşük pil varsa, BMS o pili korumak için yine korumayı devreye sokup akımı kesermiş. Sonra artık pes dedim ve sıfır 18650 alıp tamir etsem her şey pahalıya geleceği için hiç uğraşmama kararı aldım. Geçen sene lanet olsun deyip bütün elektronik malzemelerimi kaldırdım doların artması ile. Hobi için uğraşırken hep deneme yanılma yapıyorsun ve elektronik artık çok pahalı bir hobi olmaya başladı AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR  10 amperlik bir tane 18650 11 dolar diyor. Hobi olarak uğraşılır mı ya. AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR 





  • nedir ne değildir fiyat nasıl ev kullanıcıları için yeterlimi.Hangi bataryayı almak lazım yada bataryalı hangi model tavsiye edilir bilgi verirseniz sevinirim hiç bilgim yok bu konuda.şimdiden teşekkürler






  • AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR
    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLARwww.724magazam.com
    Einhell RT-ID 65/1 Matkap - Darbeli Matkap - 7/24 Mağazam Online Hırdavat Mağazanız - 724magazam.com
    https://www.724magazam.com/urun/einhell-rt-id-65-1-matkap

    Fiyat piyasaya göre bayağı uygun ben cuma yerinden aldım. Kullanmadım ama kaliteli görünüyor.

  • kjetlee K kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun tekrardan. Ben bu yalpalama işini çözemedim. 300-500 liralık cihazda da gördüm taş gibi Dewalt'da da gördüm. Bende çok uygun maxx extra var milim yalpalama yok. Yalpalama işinde can sıkıcı olan zamanla daha da artar endişesi. Bence bi değişim şansınızı deneyin, kabul ederlerse güzel olur.


    Toplu satılan uçlara ben karşıyım. Toplu uçlarda çok kullanılacak parça da oluyor hiçbir zaman kullanılmayacak parçalar da oluyor. Size tavsiyem nalburdan elmas uçlu beton için olan uçlardan genel olarak kullanacağız boylarda olan iki üç tane almanız. Aldığınız setteki beton uçları iyi değil. Uç iyi olmayınca aletin yapabileceği hiçbir şey yok. Linkteki en büyük uçlara bakın dediğimi anlarsınız.






  • serghat kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim.
    Yalpalama artmazsa problem değil benim için.
    Uç konusunda direk Bosch beton uçları aldım ayrı ayrı. Delip geçiyor. Malesef setler gösterişli ama icraat yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Daha önce bms devresi kullanmadım ama sırf balance şarjı yapabilmek, genel olarak herşeyi şarj edebilmek adına imax b6 aldım. Çıkma pillerle kafamda oluşturduğum çok güzel projelerim vardı. Balance şarjı yapmadan normal şarjda hep aynı problemlerle karşılaştım, pillerin birkaçtanesi ölüyordu değiştirmek zorunda kalıyordum. Şu an balance şarj kablosunu bekliyordum ama piller çıkma olduğu sürece her proje kısa süreli olacak ve gene içlerindeki en zayıf pil ölecek doğrumu anladım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kjetlee K kullanıcısına yanıt

    Aldığınız beton uçları ile ilgili link paylaşabilir misiniz? Vidalama için hangi uçları aldınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    Vidalama için
    Meister Uç seti 130 parça - Krom-Vanadyum-Çelik - Standart ve Güvenlik Uçları - Pratik Plastik Kutuda/Tornavida Ucu Seti / 3385430
    Uç setini Amazone dan 102 tl ye almıştım. Şimdi malesef 190 tl olmuş.
    Beton delme uçlarını internetten değil nalburdan bosch tekli ürünlerinden farklı numaralar seçerek aldığım için link veremiyorum.
    Ayrıca bosch titanyum setini almıştım. İçindeki beton uçlar iş görmedi. Ahşap ve demirde sıkıntı olmadı. Çelik ve sert metal yüzeylerde deneme imkanım olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kelaynak33 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, bir laf vardır ya, zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür diye. BMS'de aynen öyle. en zayıf pil darboğaz yapıp sürekli ölüyor. Laptop bataryaları da eskiden öyle ölürdü ya, 6 hücreli pil olurdu, 2 tanesi ölmüş 1volt altına düşmüş çıkardı, kalan 4 tanesi kurtarılabilir durumda oluyordu. Halubuki balans şarj deyince ve anlatılanlar hep her pil tek tek kontrol edilip ona göre dolum yapılıyor deniyordu. 3S bms'de A pili C ve D 'den daha sağlamsa ilk o doluyor volt değerine ulaşınca onu baypas edip diğer ikisini şarj etmeden şarjı kesiyor. Belki dediğim tarzda çalışan bms devreleri de vardır, benimki standart bir bms.

  • kjetlee K kullanıcısına yanıt

    Vidalama seti gereksiz çok parça içermiyor mu? Daha az ve öz bir modeli iş görür sanki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyguna dremel seti var mı ? Ya da sadece şu zımpara uçlarından satan bir yer. Ufacık şeylere dünyanın parasını istiyorlar deliriyorum ya.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt




  • cohannan kullanıcısına yanıt

    frezene ucunu almıştım hocam önceden baya işimi görüyor.

    Cırt zımparanın biraz uzun olanını almıştım ama bir süre sonra balans yapmaya başladı ve 1'inci kademede bile birden yamulu verdi ucu AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR  şimdi fotodakini görünce aklıma geldi, neden ucu kısaltmamışım ki, uzun olunca yalpalama yaptı tabi AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR 


    İstediğim zımparalar şu silindir olanlar aslında ama kalınları. Bunların balans yapmadan kullanılabileni yok mu acaba. Set olanı bulmuştum bir yerde 50 lira demişti adam. Ucuz 20 liralık hepsi bir arada setlerden aldım bir kaç kere, bu silindir zımparaların hep yarısı aşındı yarısı sağlam kaldı balanslı döndükleri için :D


    Sizde dremel var mı ne kullanıyorsunuz uç olarak ?





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Bende dremel yok hocam bulduğum kadarıyla yardımcı olmak istedim. Aşağıdaki linki genel olarak gezebilirsiniz.


    https://www.gittigidiyor.com/tamir-tadilat-gerecleri/elektrikli-alet-edevat/hobi-aksesuarlari

  • 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.