Şimdi Ara

Aktüerya Nedir? Aktüerler ne kadar kazanır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
93.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    quote:

    Orijinalden alıntı: aksesuarim

    Ben marmarada okuyorum, yılda 1-2 kişi değil 10-20 kişi geçiyor. zaten sınava giren 30-40 kişi bizim okuldan . 100 bin sıralama ile alıyor tabikide sınavlar zor olacak 20bin 30 bin maaş alıyorlar 100 binsıralama ile gelen adama mı verecekler. ülkemizde hangi meslekte para kazanmak kolay. üstelik aktüeryayı bitirdikten sonra iş imkanı çok fazla, hem de dolgun maaşla.sen açıkta kalan idealleri olmayan birinden duymuşsun herhalde

    Bende Marmaradayım.Aklı olan bu bölüme gelmez.Derslerin zorluğu bir yana okulun uyguladığı not sistemi saçma.1 senem boşuna gitti bu yüzden.Tanıdıklarımda buradan mezun oldu ve birşey olamadılar.Aktüerlik sınavlarında istatistik ve matematik mezunu varken aktüerya mezununa bakmıyorlar.Bunu bizzat bir bankanın üst düzey yöneticisi söylüyor.

    +1
    bazilari biraz fazla sisiriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • nette aktüerya üErine açılmış bir site buldum belki sizi bölüm ve meslak hakkında aydınlatır.
    www.aktuerya.info
  • Şimdi bir işletme mezunu olarak ben bu sınava girebiliyorsam aktüerya denen bölümü okumama gerek yok.Türkiyede mezun olduğun bölümün yapabildiği işler önemlidir.Tıp mezunundan başka doktorluk, hukuk dışında kimse avukatlık yapamadığı gibi.
    Adam işletme- iktisat okur alır kitapları çalışır bu sınava girer.
  • aktüerlik bölümü her bölüm gibi iş olanakları kişide biten bir şeydir.ingilizce hazırlıgı olan bır bölüm olup kişi kendini yetiştirdikten sonra bu bölüm çok şeyler katabilir kişiye sonra sıkıntı yasanmaz zaten.yeterki kendini yetiştirmeyi bil
  • Kesinlikle Türkiye de okunmaması gereken bölüm. Bölüm mezunlarına ne ünvan imkanı ne de aktüerlik sınavlarında bir fayda imkanı sağlamayan bu yönüyle yurt dışı eğitimi ile arasında tezatlık oluşturan zaman kaybı olan bölüm. (Yurt dışında bölüm mezunları gördükleri derslerden exemptions yani muafiyet elde ediyor.) Kendini geliştirme konusunda istersen 10 dil bil aktüerlik sınavlarını geçmediğin sürece iş yok. Keza devlette zaten esamesi okunmuyor.Şu an zaten piyasa için yeterli aktüer mevcut gibi görünüyor. Sınavsız bir şekilde ünvanı elde edenlerin (2008 yılı öncesi sicile kayıtlı olanlar) bu pastanın fazla bölünmesini istememesi sınavın fiyatını,içeriğini zenginleştirip şeffaflıktan uzak bir şekilde bölüm mezunlarının tepesinde demoklesin kılıçı gibi sallandırıyor. Bu bölümle ilgili hiçbir tavsiyem yok. Okuyan ve mezun olanlara da tavsiyem aktüerlik sınavlarında gördükleri dersler için muafiyet imkanı sağlamaları yönünde birlikte girişimde bulunmaları ve sınava aktüerya ve aktüerya ile ilgili bölümler dışında hiçbir kimsenin başvuramamasıdır ( ben hakimlik,tus vb. Sınavlara giremiyorken onların bu sınava girmesi fırsat eşitliğine ve demokrasi ilkelerine aykırı. Bazıları experlik ve brokerlik gibi farz edip herkesin girebileceğini düşünebilir fakat ben üniversitelerde brokerlik ya da eksperlik bölümü duymadım.Brokerlik ve eksperlik smm vb yeterlilik gerektiren branşlar.) Şunu unutmamak gerekir ki geç gelen adalet adalet değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biraz hort olcak ama kusura bakmayın.

    Bu bölümden okuyan ya da mezun olanlardan fikir almak istiyorum. İş olanakları nasıldır geçmişe göre bir değişim var mı? Bü bölüme isteyerek girdim ama keşke okumasaydım diyor musunuz? Aktüerya yerine istatistik veya matematik okumam benim için daha mı yararlı olur? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • Ossye hazirlaniyorsaniz secmeyin bu bolumu arkadaslar kendinizi baltalamis olursunuz. Isletme okuyun hem daha kolay okursunuz hemde yine ayni isi yapabilirsiniz kendinizi gelistirirseniz. Bugun abdde yuksek yapayim deseniz isletmecinin gidebilecegi 7 bin bolum olurken aktuerya belki 20yi gecmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sast

    Ossye hazirlaniyorsaniz secmeyin bu bolumu arkadaslar kendinizi baltalamis olursunuz. Isletme okuyun hem daha kolay okursunuz hemde yine ayni isi yapabilirsiniz kendinizi gelistirirseniz. Bugun abdde yuksek yapayim deseniz isletmecinin gidebilecegi 7 bin bolum olurken aktuerya belki 20yi gecmez.

    +1
    Ben aktüeryayı bıraktım mühendislik okuyorum şu anda.Pişman değilim bıraktığıma.Bu türde,ekonomi üzerine bölüm okumak isteyen iibf bölümlerini seçsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben aktüer olmak istiyordum ama yorumları okuduktan sonra kafam karıştı.Beni biraz bilgilendirir misiniz okuyup bitireniniz varsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.