Şimdi Ara

AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
6.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başkanlık edeceği AKP Gençlik Kolları MKYK toplantısında 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik yeni dönemin yol haritası belirlenecek. AKP, genç seçmenlerin aileleriyle bire bir temas kurmayı hedefliyor.

    Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, Gençlik Kolları MKYK’sında 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik hazırlanan projelerle ilgili sunum yapılacak. Bunlar arasında ‘İlk oy ilk heyecan’ projesi de bulunuyor.

    Gençlerin ve Z kuşağının AKP'ye bakışının masaya yatırılacağı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeye onay vermesiyle teşkilat, çalışmalarına başlayacak. "Gençlerin AKP'ye niçin oy vermesi gerektiği, eski Türkiye’nin nasıl olduğu ve 2023’ün önemi"nin anlatılmasına yönelik değerlendirmeler de yapılacak.

    Sosyal medyanın bu süreçte daha aktif kullanılması sağlanacak. Özellikle Türkiye’nin AKP döneminde ulaşım, sağlık, köprü, otoyol, havalimanları, savunma ve uluslararası alanda attığı adımların anlatılacağı görsel videolar sosyal medyadan paylaşılacak.

    Öte yandan AKP tarafından daha önce yapılan bir çalışmada gençlerin oy kullanmasında ailelerinin yüzde 75 etkisinin olduğu belirlenmişti. AKP, bu çalışmayı da göz önüne alarak genç seçmenlerin aileleriyle bire bir temas kurmayı hedefliyor.


    K: https://t24.com.tr/haber/akp-nin-z-kusagi-plani-ilk-kez-oy-kullanacaklarin-aileleriyle-temas-edilecek,945820








  • Babam, annem, dedem isterse kafama silah dayasın akpye oy ver diye...


    Vermem ne yaparlarsa yapsınlar vermeyeceğim başka kapıya hadi hadi, benim gibi yüzbinlerce genç var %100 eminim.


    Her sene sınava zam yapın siz sonra kazanamayacağımız bir sınav sisteminde bizi sürekli oyalayın mezun oluruz iş bulamayız birileri çıkar der ki her okuyan iş bulmak zorunda değil...


    Daha çok şey sayarımda.


    OY MOY YOK SİZE hadi 2023 sandıkta görüşeceğiz. Geçen sene YKS mevzusunu ne kadar çabuk unuttuk? Yoo ben unutmadım. Benim gibi gençlerde unutmadı...


    Siz gidin 50-60 yaş dayılara bunları anlatın 21 senedir aynı lafları duyuyorum Dünyada beyin göçü veren ülkeler arasında ilk 10 içindeyiz neredeyse.


    Eğitim için soru bankaları Dünya para, eğitimde normalde fırsat eşitliği olması lazım özel okulların kalkması lazım bu ülkede insanlar eşit şartlarda eğitim alamıyor ki? Dağın başında ki köyde yaşayan çocuk ile İstanbulda yaşayan yaşıtlarım aynı şarta sahip değiller.


    Bu sistem sadece ailelerimize yük oluyor başka bir şey değil. İş arıyorsun işde bulamıyorsun bana kimse "genjler ij beğenmiyeah" demesin geçen call centerla görüştüm kendim yazılım teknikeriyim yeni mezun oldum asgari ücrete razıyım dedim adamlar 1 ay sonra döndüler dediler ki biz sizin beklentilerinizi karşılayamayız pozisyonunuzu başkasına vereceğiz  Şu an evde çürüyorum tek yaptığım sabah akşam matematik çalışmak yazılım becerilerimi unutmaya bile başladım mühendis olmayı deniyorum oluncada para biriktirip gitmeyi planlıyorum başka bir ülkeye.


    Herkes 10-5 senelik tecrübeli eleman arıyor ama gençlere yatırım yok ne yazık ki bizimle değılsınız  


    Annem babam vefat etse sokakta açlıktan 1 haftada geberip giderim iş yok iş iş... Kendimi geliştireyim diyorum kurslar dünya para, spor yapayım diyorum dünya para, sağlıklı besleneyim diyorum meyve sebzede dünya para bir çok insan meyve sebze alamıyor. Bilgisayar almayı geçtim bozulan bilgisayarımın parçalarını bile değiştirmek Dünya para. 6 senedir aynı telefonu kullanıyorum en kötü telefon 1500 TL asgari ücretin neredeyse yarısı? Siz bize ne verdinizde oy istiyorsunuz bizden? Tek bildiğiniz genjler nangör diyen dayılara destek çıkmak.


    Ben nasıl ev alacağım araba alacağım? Almanya kötü diyorsunuzda Almanyada ki gençler orada asgari ücrete çalışıp buraya taşınıp krallar gibi geçinirken benim gidemediğim kendi ülkemde ki tatil beldelerine giderken ben evimden dışarı çıkamıyorum markete bile gitmeye korkar oldum!



    YÖS'le kolayca mühendis olan yabancı uyruklu yaşıtlarımı saymıyorum bile... Siz bizden oy moy beklemeyin!


    BAŞKA KAPIYA  


    Bu kız benden maks 3-4 yaş büyük yada benimle yaşıt biz gençliği bu hale sokanlar utansın! Alman buraya gelip çok rahat yaşayabiliyorsa ben neden Almanyaya gidip yaşayamıyorum?


    Almanya çok kötücülere gelsin bakalım asgari ücret ne kadar orada:




    Peki Türk lirası olarak karşılığı nedir?



    Ek olarak:



    Tüp kuyruğundan bana ne o zamanlar Dünyada arabistan vana kapatmıştı tüm Dünyada petrol ve doğal gaz kıtlığı vardı.





    Onuda geçtim kıbrıs barış harekatındanda ambargo yemiştik AB ve ABD'den, Sovyetlerle zaten aramız iyi değildi adamlar bizim kafkaslara çökmek istiyordu.


    Aşağıda ki bir başka yorumumu bu yorumla birleştirme ihtiyacı duydum.


    Bana sakın tüp guyruğunu ecevit yabdı saçmalıkları ile gelmeyin. Ecevit zamanına göre çok fazla fedakarca manevralar izleyerek kıbrısta ki Türkleri Rum eokacıların elinden kıyma olmaktan kurtardı. Bu neye sebep oldu? Zaten ortadoğuda süre gelen arap-israil savaşlarının devamı olan 1973 arap israil savaşlarından dolayı israilin belini bükmeye çalışan arapların vanaları kapatmasıyla iyice sıkıntılı bir hal aldı ancak bu durum tüm Dünyada böyleydi zaten Rusyadan bu gün olduğu gibi kimse elini kolunu sallaya sallaya doğalgaz, petrol satın alamıyordu ABD ambargosu yerdiniz o zamanlar tek çare ya venezuella yada araplardı. Daha sonra zaten ecevit kıbrıs fatihi (mekanı cennet olsun) olduktan sonra ABD ile ciddi sürtüşmeler yaşadı sonuç olarak ambargo yedik ve bu 2000'lere kadar etkisini sürdürdü.


    ABD kıbrısda yaptığımız hareketlere karşılık PKK gibi örgütleri üstümüze saldı. ABD bizden bu şekilde intikam aldı.


    Okumak isteyenlere buyrun kaynaklar:


    https://tr.wikipedia.org/wiki/1973_Arap-%C4%B0srail_Sava%C5%9F%C4%B1


    https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1br%C4%B1s_Harek%C3%A2t%C4%B1

    İnternet kullanmayan Z kuşagı yok. Bu gençler Almanya'yı geçtim biraz kalburüstü Polonya gibi bir ülkede dahi alım gücünü görüyor. Çogu gencin hayalini süsyelen bir konsol, bilgisayar, tablet, telefon gibi ürünlerin 1 aylık çalışmayla alındıgını ve yanına para kaldıgını görüyor. Bu gençler dışarıda 20 binlik arabanın burada 200 bin liraya satıldıgını ve bu dandik arabaya dahi sahip olmayacagını biliyor, Hans 20 yaşında 20 ülke dolaşabilirken kendisi tatile diye anca "memlekete" gidebiliyor, öbür türlü kendi ilinin dahi dışına çıkamıyor. Biraz kafa dagıtayım arkadaşlarla eglenelim dese bir biranın 15 lira oldugunu, ispirto seviyesinde 15 dolara satılan bir viskinin burada 200 lira oldugunu görüyor.. İş yok, eglence yok, düzgün beslenme yok, refah yok, yok oglu yok. Ve bunlar kalkacak bu gençlerin ailelerine bak eski türkiye şöyleydi böyleydi, 2023'te şöyle uçucaz böyle uçucaz denilerek ailelerin gençleri ikna etmesi istenecek. Bu zaten malumun ilanı. Gençlerle birebir konuşmaya korkuyorlar çünkü anlatabilecek birşeyleri yok. Size bol şans diliyorum  

    Adamlardaki kafa yapısına bak, beni benden alıyor. Kendileri yerine Analarından babalarından "çocuğunuz bize oy versin" projesi kısaca.

    "

    bu boomerler şunu idrak edemiyor, tüp kuyruğu masalları , "din elden gidiyeahh" hikayeleri bu çocukların umurlarında değil.

    bizim kuzen 19 yaşında. Benimle beraber spor salonuna gelir, beraberinde 10 kadar arkadaşıyla.

    size sadece şunu söyleyeyim, AKP bu kuşaktan %15 oy alsın öpsün başına koysun.


    Geçen ay bir anket yayınlandı

    70+ yaş üzerindekilerin yarısından fazlası cumhur ittifakına oy atarken , Z kuşağından Cumhur ittifakına toplam çıkan oy %20 civarıydı.


    çünkü bu nesil akranlarıyla sürekli iletişim halinde, gerek oyun gerekse sosyal medya aracılığıya yabancı ülkelerdeki akranlarına bakıyor altında araba part-time çalışarak bile çok iyi paralar kazanıyor, kendisine bakıyor iş ,aş,eğitim, gelecek , internet vs alayı karanlık. Haliyle gittikçe oy kaybediyorlar.


    Zaten AKP bunu bildiğinden ailelerine baskı yaparak oy koparmaya çalışacak

    umarım böyle birşey yaparlarda kalan gençlerde AKP denen ömür törpüsü partiden uzaklaşır.

    İlk başta zaytung türü uydurma bir haber sandım ama daha sonra farklı haber sitelerinden araştırınca ciddi ciddi böyle bir planlarının olduğunu gördüm.Gençlerle konuşmak,gençlerin isteklerini dikkate almak,gençlerin şikayetlerini dinlemek yerine ciddi ciddi aileleri ile konuşularak floresan partisine oy atmalarını isteyecekler.Bu hamle floresan partisi ile gençliğin nasılda birbirinden uzaklaştığını,zıt kutuplarda olduğunun açık bir itirafından başka birşey değil.


    2023'te sadece Floresanlı gençlik bunlara oy verir bunun dışında hayatlarını kararttıkları,geleceklerini çaldıkları gençlerin hiçbirinden oy alamazlar.Gençlik bunların çağ dışı ideolojik dayatmalarından ve dini dayatmalarından bıktı.Hala daha bunu anlamayıp aileler üzerinden gençlere baskı kurmaya çalışmaları resmen komedilik başka birşey değil.

  • Oy kullanacak bireyle birebir görüşüp projelerini anlatmak yerine ailesiyle görüşüp yağ kuyruklarını anlatıyorsan geçmiş olsun, gelecek seçimde gidicisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "gençlerin oy kullanmasında ailelerinin yüzde 75 etkisinin olduğu belirlenmişti."


    Bu doğru değil.

  • Gerçekten olağanüstü. Adamların vasıfsızlığı bambaşka boyutlara geldi.

    Yalnız ters teper hemde çok pis ters teper. 20 yaşında gence bak eskiden yağ kuyruğu vardı dersinde o genç ben işsizim açım dediğinde ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolaylı yoldan seçme hakkının gasp edilmesidir.

  • Adamlar ısrarla pazarlamanın dördüncü çağına geçmeyi reddediyorlar.


    AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek.
  • Babam, annem, dedem isterse kafama silah dayasın akpye oy ver diye...


    Vermem ne yaparlarsa yapsınlar vermeyeceğim başka kapıya hadi hadi, benim gibi yüzbinlerce genç var %100 eminim.


    Her sene sınava zam yapın siz sonra kazanamayacağımız bir sınav sisteminde bizi sürekli oyalayın mezun oluruz iş bulamayız birileri çıkar der ki her okuyan iş bulmak zorunda değil...


    Daha çok şey sayarımda.


    OY MOY YOK SİZE hadi 2023 sandıkta görüşeceğiz. Geçen sene YKS mevzusunu ne kadar çabuk unuttuk? Yoo ben unutmadım. Benim gibi gençlerde unutmadı...


    Siz gidin 50-60 yaş dayılara bunları anlatın 21 senedir aynı lafları duyuyorum Dünyada beyin göçü veren ülkeler arasında ilk 10 içindeyiz neredeyse.


    Eğitim için soru bankaları Dünya para, eğitimde normalde fırsat eşitliği olması lazım özel okulların kalkması lazım bu ülkede insanlar eşit şartlarda eğitim alamıyor ki? Dağın başında ki köyde yaşayan çocuk ile İstanbulda yaşayan yaşıtlarım aynı şarta sahip değiller.


    Bu sistem sadece ailelerimize yük oluyor başka bir şey değil. İş arıyorsun işde bulamıyorsun bana kimse "genjler ij beğenmiyeah" demesin geçen call centerla görüştüm kendim yazılım teknikeriyim yeni mezun oldum asgari ücrete razıyım dedim adamlar 1 ay sonra döndüler dediler ki biz sizin beklentilerinizi karşılayamayız pozisyonunuzu başkasına vereceğiz AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek. Şu an evde çürüyorum tek yaptığım sabah akşam matematik çalışmak yazılım becerilerimi unutmaya bile başladım mühendis olmayı deniyorum oluncada para biriktirip gitmeyi planlıyorum başka bir ülkeye.


    Herkes 10-5 senelik tecrübeli eleman arıyor ama gençlere yatırım yok ne yazık ki bizimle değılsınız AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek. 


    Annem babam vefat etse sokakta açlıktan 1 haftada geberip giderim iş yok iş iş... Kendimi geliştireyim diyorum kurslar dünya para, spor yapayım diyorum dünya para, sağlıklı besleneyim diyorum meyve sebzede dünya para bir çok insan meyve sebze alamıyor. Bilgisayar almayı geçtim bozulan bilgisayarımın parçalarını bile değiştirmek Dünya para. 6 senedir aynı telefonu kullanıyorum en kötü telefon 1500 TL asgari ücretin neredeyse yarısı? Siz bize ne verdinizde oy istiyorsunuz bizden? Tek bildiğiniz genjler nangör diyen dayılara destek çıkmak.


    Ben nasıl ev alacağım araba alacağım? Almanya kötü diyorsunuzda Almanyada ki gençler orada asgari ücrete çalışıp buraya taşınıp krallar gibi geçinirken benim gidemediğim kendi ülkemde ki tatil beldelerine giderken ben evimden dışarı çıkamıyorum markete bile gitmeye korkar oldum!



    YÖS'le kolayca mühendis olan yabancı uyruklu yaşıtlarımı saymıyorum bile... Siz bizden oy moy beklemeyin!


    BAŞKA KAPIYA AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek. 


    Bu kız benden maks 3-4 yaş büyük yada benimle yaşıt biz gençliği bu hale sokanlar utansın! Alman buraya gelip çok rahat yaşayabiliyorsa ben neden Almanyaya gidip yaşayamıyorum?


    Almanya çok kötücülere gelsin bakalım asgari ücret ne kadar orada:


    AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek.



    Peki Türk lirası olarak karşılığı nedir?



    AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek.

    Ek olarak:



    Tüp kuyruğundan bana ne o zamanlar Dünyada arabistan vana kapatmıştı tüm Dünyada petrol ve doğal gaz kıtlığı vardı.





    Onuda geçtim kıbrıs barış harekatındanda ambargo yemiştik AB ve ABD'den, Sovyetlerle zaten aramız iyi değildi adamlar bizim kafkaslara çökmek istiyordu.


    Aşağıda ki bir başka yorumumu bu yorumla birleştirme ihtiyacı duydum.


    Bana sakın tüp guyruğunu ecevit yabdı saçmalıkları ile gelmeyin. Ecevit zamanına göre çok fazla fedakarca manevralar izleyerek kıbrısta ki Türkleri Rum eokacıların elinden kıyma olmaktan kurtardı. Bu neye sebep oldu? Zaten ortadoğuda süre gelen arap-israil savaşlarının devamı olan 1973 arap israil savaşlarından dolayı israilin belini bükmeye çalışan arapların vanaları kapatmasıyla iyice sıkıntılı bir hal aldı ancak bu durum tüm Dünyada böyleydi zaten Rusyadan bu gün olduğu gibi kimse elini kolunu sallaya sallaya doğalgaz, petrol satın alamıyordu ABD ambargosu yerdiniz o zamanlar tek çare ya venezuella yada araplardı. Daha sonra zaten ecevit kıbrıs fatihi (mekanı cennet olsun) olduktan sonra ABD ile ciddi sürtüşmeler yaşadı sonuç olarak ambargo yedik ve bu 2000'lere kadar etkisini sürdürdü.


    ABD kıbrısda yaptığımız hareketlere karşılık PKK gibi örgütleri üstümüze saldı. ABD bizden bu şekilde intikam aldı.


    Okumak isteyenlere buyrun kaynaklar:


    https://tr.wikipedia.org/wiki/1973_Arap-%C4%B0srail_Sava%C5%9F%C4%B1


    https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1br%C4%B1s_Harek%C3%A2t%C4%B1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 17 Nisan 2021; 1:59:12 >




  • akp, kendi çöküşünü ne güzel anlatıyor. akıyor akıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji çağında yaşıyoruz, neyin ne olduğu gayet ortada gözüküyor. Böyle yaparak kendilerini daha da riske atacaklar ve ters tepecektir. İsterse oy için para versinler yine de katkısı olmayacaktır...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim merak ettiğim, AKP'nin bu bilgiyi nasıl/nereden edeceği,


    kimlik bilgilerini Nufus müdürlüğünden alsa bu açık olarak veri ihlali. Kendi koydukları kurallara gene kendileri uymuyorlar :)

  • Hele bi gelsin, o dağıttıkları patatesleri (patates felan gelmedi)bi yerlerine monte ederim. Düşünün evdeki kendi patatesimizi bile bunlara harcamam.

  • Gençlere akp öncesi ve sonrası yol köprü ulaşım savunma vs anlatılacakmış hahaha

  • ugurss222 kullanıcısına yanıt

    Evin içinde aynen böyle gülüyorum şu an AKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek. 

  • up

  • Adamlardaki kafa yapısına bak, beni benden alıyor. Kendileri yerine Analarından babalarından "çocuğunuz bize oy versin" projesi kısaca.

    "

    bu boomerler şunu idrak edemiyor, tüp kuyruğu masalları , "din elden gidiyeahh" hikayeleri bu çocukların umurlarında değil.

    bizim kuzen 19 yaşında. Benimle beraber spor salonuna gelir, beraberinde 10 kadar arkadaşıyla.

    size sadece şunu söyleyeyim, AKP bu kuşaktan %15 oy alsın öpsün başına koysun.


    Geçen ay bir anket yayınlandı

    70+ yaş üzerindekilerin yarısından fazlası cumhur ittifakına oy atarken , Z kuşağından Cumhur ittifakına toplam çıkan oy %20 civarıydı.


    çünkü bu nesil akranlarıyla sürekli iletişim halinde, gerek oyun gerekse sosyal medya aracılığıya yabancı ülkelerdeki akranlarına bakıyor altında araba part-time çalışarak bile çok iyi paralar kazanıyor, kendisine bakıyor iş ,aş,eğitim, gelecek , internet vs alayı karanlık. Haliyle gittikçe oy kaybediyorlar.


    Zaten AKP bunu bildiğinden ailelerine baskı yaparak oy koparmaya çalışacak

    umarım böyle birşey yaparlarda kalan gençlerde AKP denen ömür törpüsü partiden uzaklaşır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 14 Nisan 2021; 16:26:19 >




  • Ebeveynler ile çocuklar arasına girecekler, orası kalmıştı içine etmedikleri. Bir sürü çocuk baskıya maruz kalacak, oy vereceksin yoksa bu evden defol lafları duyacaklar. Aileler parçalanacak.

  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

    Tüp kuyruğundan bana ne o zamanlar Dünyada arabistan vana kapatmıştı tüm Dünyada petrol ve doğal gaz kıtlığı vardı.



    Onuda geçtim kıbrıs barış harekatındanda ambargo yemiştik AB ve ABD'den, Sovyetlerle zaten aramız iyi değildi adamlar bizim kafkaslara çökmek istiyordu.



    Bu boomerlar anca tüp guyruğu vardı derler ama neden olduğunu söylemezler...





  • Ağzıyla bin kuş tutsa , deve sürüsünü hendekten atlatsa oy vermem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitabdar -- 14 Nisan 2021; 16:36:26 >
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt

    Hiç bir şey olmaz. Benim gibi bir çok işsiz kalıp mezun olan evde çürüyen genç var zaten laf yiyoruz Anneden Babadan daha yesek çok mu?


    Ben gençliğimi yaşayamadan yaşlanmışım zaten işim olsa neysede işim bile yok yani...

  • Onca toplanan vergiyle vatandaşın yararına gerçekten ucuza,uygun kullanabildiği neler yapmışlar bunu sorsalar e bize musadee diyip gerisin geri kaçarlar zatenAKP'nin 'Z kuşağı' planı: İlk kez oy kullanacakların aileleriyle temas edilecek. 


    İş yok,istihdam yok okuyanların değil torpilli okumamışların 4-5 maaş aldıkları bir yer haline getirdiler,iş yok o yüzden işsizsen hemen gss almaya çalışıyorlar sende yoksa birşey ailen üzerinde var diyerek hemde bu gss ne olacak diye sorsunlar,hadi evlendik çocuk oldu onlarada gss çıkacak ilerde iş bulamayacaklar niye çocuk yapayım nasıl evleneyim desinler bırak 3 çocuk yapmayı,daha bir beyaz eşyayı alamayacak hale gelmişken nasıl pc,cep telefonlarına ulaşacaklarını,neden herkesin konsolu olmayacakmış bi sorsunlar ne eksiği var bizim gençlerin,neden iş bulsalar bile 14-15 izinsiz mesaisiz çalışmak zorunda olduklarını sorsunlar neden avrupadaki gibi 6 saat haftada 3 gün izin yok neden bu kadar asgari ücretli çalışan fazla,neden herşeyin en pahalısını bizim kullandığımızı neden bu kadar çok vergi alındığını sorsunlar,neden ifade özgürlüğünün kısıtlandığını sorsunlar,neden din baskısının bu kadar çok yapıldığını sorsunlar,bazı kesim pudra şekeri,revü kızlarıyla gezerken neden vatandaş kuru ekmek yese yeter onu da sorsunlar vs vs.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.