Şimdi Ara

akp'nin yeni hayali düşmanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fırsatçılığı kendileri yapıyor, onlara uyanlara ise fırsatçılar deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar.

    Durum bundan ibaret.

    Hani derler ya it iti ısırmaz diye.

  • aborjino a kullanıcısına yanıt
    Evet. Ben fırsatçının olmadığını iddia ediyorum.

    Mesela mazot, biber, patates veya zeytinyağı üzerinden yürüyelim. Bunlardaki fırsatçılar kimler, bana bi yazar mısın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty a kullanıcısına yanıt

    Mazotu hariç tutarsak söz konusu ürünlerdeki artışlar normal değil bu ürünlerde maliyet enflasyonunun çok üzerinde fiyatlanma mevcut ayrıca Rusya Ukrayna savaşı başladığından beri söz konusu ülkelere ihraç edilen ürünler yarı yarıya düşüp ürünlerin iç piyasaya verilmesine rağmen fiyatlara bir etkisi olmaması tuhaf. Geçen yıl kilosu 1.50 TL'den satılan patates 15TL\KG den satılıyor 1 yılda on kat artış demek! Ama maliyetler bu oranda artmadı. Ülkede fiyat mekanizması bozulmuş durumda 1 kg patates ile 1 kg muz aynı fiyata satılıyor bir çok üründe benzer durum mevcut. Maliyet enflasyonundan bağımsız olarak bu durum normal değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aborjino a kullanıcısına yanıt
    Saçmalamayı bırak. Bana fırsatçıyı göster. Mazotu da dışarda bırakma.

    Bana de ki, patatesdeki fırsatçı çiftçidir de veya depocudur de, veya halidir de.

    Normal değil demek fırsatçı var demek değil. Normal olmadığını herkes biliyor. Daha doğrusu tüike göre enflasyon %65. Ama mazot 3 katına, patates 4 katına çıktı. Demek ki normal olmayan bişey var.

    Ben diyorum ki beceriksiz yönetim, sen diyorsun ki birileri fırsatçı. Ben de diyorum ki fırsatçıyı açıkla. Şu adam şu aşamadaki karını 10 kat artırdı de bana. Geçen sene dandik kamyona binen pazarcılar bu sene scania kamyon alacak para kazandılar de mesela.

    KİM FIRSATÇI? Hangisi, hangi aşamada fırsatçılık yapıyor?

    Çiftçi battık diyor, aracı isyanda, pazarcı kendini yakmak üzere, marketler her gün reise gidiyor ağlamaya... Hangisi yalan söylüyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot fiyatındaki artış dünyada petrol fiyatlarının artışına bağlı maliyet artışından kaynaklı geçen yıl varil petrolün fiyatı 50 dolar seviyesinde idi bugün 120 dolar civarında zirai mahsullerdeki artış maliyet enflasyonunun haricinde bu yüzden farklı değerlendirilir.


    Öncelikle TÜİK'in verileri şeffaftır bütün istatistiklerinde metodolojisi yer alır akredite bir kurumdur ve denetime tabiidir ayrıca AB tarafından da denetlenmektedir. TÜİK dışında EUROSTAT, IMF, Dünya bankasi gibi kuruluşların istatistikleri ile TÜİK'in verileri paraleldir ve Türkiye'nin en gözde istatistikçileri TÜİK bünyesinde çalışmaktadır. Kamu bütçesi, özel ve resmi bütün kurumlar TÜİK'in verilerini baz alır. Yine Türkiye'de araştırma yapan yerli yabancı kurum ve kuruluşlar TÜİK'in verilerini baz alır. Toplumda devlet düşmanı bazı kesimlerin kamu kuruluşlarına TÜİK veya diğer kamu kurumlarına mesnetsiz iddialarla saldırması kabul edilemez.


    Fırsatçılar ve stokçular tespit edildiği takdirde işlem yapılmamıştır fakat denetimler ve yaptırımlar ne yazık ki yeterli değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir iktidar düşün, daha fırsatçı stokcu ile mücadele bile edemesin.
    2023 de Türkiye uzay ajansı dünya dışı yaşamı keşfeder, seçim öncesi de uzaylıları düşman diye açıklarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neilblack -- 16 Nisan 2022; 18:35:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aborjino a kullanıcısına yanıt

    TÜİK hangi veriyi hangi ürünlere göre hangi marketlerden alarak belirlemiş.

    Şeffaf diyorsunuz da açıklandı da biz mi görmedik.

    Herşeyin fiyatının en az 3-4 katına çıkan bir ülkeden bahsediyoruz.

    Hala savunma peşindesiniz vallahi helal olsun.


    Güya en az etkilenen ulkeymisiz fiyat artışlarından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lafla peynir gemisi yürümez

    atalarımız çağlar önce söylemiş. akp aksini iddia ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aborjino a kullanıcısına yanıt
    Alıntı yapmadığın için görmemişim.

    Sen şimdi tüik verilerinin doğru olduğunu mu iddia ediyorsun? İktidar milletvekilleri bike artık bu yalanı söyleyemiyor, hayret!

    Son 1 yılda akaryakıt, elektrik ve doğalgaz 3 kat arttı. Ev ve araba fiyatları da nerdeyse 3 katına çıktı. Meyve sebze, et, süt fiyatları da 2 kattan fazla arttı. Temizlik ve kırtasiye de 2 ila 4 kat arttı.

    Yukarda yazdıklarım yanlışsa bana ürün bazlı net rakamı söyle. Şu sebzede sadece %10 artış oldu de mesela. Mesela yukarda patates %1000 arttı yazmışsın ya onun gibi.

    Enflasyon ağırlığında bu yazdıklarım yarıdan fazlasını kapsıyor. Yani %60 olması için öyle şeyler icat etmen lazım ki, en az 50 kalemde falan fiyatların dörtte bire düşmesi lazım. Geçen senenin dörtte birine.

    Aksi halde alenen hesap yanlış demektir.

    Kontrol montrol demişsin ya, yardımcı olayım. Mesela ekici kutu peynirin kilosu 25 liradan 70 liraya çıktı. Ama tüik bunu yazmıyor, diyor ki, tam yaplı peynir 25 liraydı, 35 lira oldu. Hangi peynir? Markası ne?

    Kışlık erkek palto, 300 liradan 400 liraya çıktı diyor. Hangi marka, hangi mağaza belli değil. Salla... Yersen...

    Senin haricinde yiyen de yok.

    Sen aklının ermediği şeyleri boşver. Yukarda yazmışsın, çok net sordum sana. Hangi üründe hangi aşamada kim fırsatçılık yapıyor söyle.

    Fırsatçı var diye iddia etmişsin, açıkla o zaman. Mesela patatesteki fırsatçı kim, hırsız kim? Çiftçi mi, halci mi, nakliyeci mi, pazarcı mı? Kim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • günaydın

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.