Şimdi Ara

AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
3
Favori
25.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    O kadar uzun uzadıya yazmana gerek yoktu,uçak yakıtından ÖTV alınmıyor,ucuz olmasının sebebi bu.Yaptılar mı yaptılar,başka hükümet gelse yapardı yapmazdı bilemem.Şu anda durum bu.

    ÖTV nedir?
    ne zaman alınmaya başlamıştır?
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Dikkatini çekerim.

    Devletten satın alınan arazi. Devletin halka sattığı sonraki hükümetin ise işlemi iptal edip paranın üstüne yattığı bir durum.

    Tıpkı konut yardımı diye toplanan ve iç edilen, AKP hükümetinin geri verdiği paralar gibi mesela.

    Din elden gidiyor???

    Gördük provakatörlerin başörtüsü yasası için "Laiklik elden gidiyor" diyerek neler yaptığını. Laiklik nedir bilmeden Devlet Vatan Cumhuriyet diye yürüyenleri.

    Bu ülkeyi Sağ dediler. Sol dediler. Orta topu dediler yönettiler.
    Sen bana şunu söyle. Bu ülke kaç tane ihtilal gördü? Bu ülkede AKP öncesinde halk bir gün 10 kuruşa aldığı ekmeği ertesi gün 20 kuruşa almıyor muydu? 1991-2002 arasında %39000 enflasyon olduğu yalan mı? Hani benim aç kaldığım dönem. Sokaktan bira şişesi, alüminyum kutu pazardan çürük çarık sebze topladığım zamanları diyorum.

    Şu an çok rahat yüksek meblalarda ücret kazanabilirim. Ancak bir markette çalışmayı tercih ediyorum. Günde 4-5 saat çalışıyorum. Günümün geri kalanı da bana kalıyor. Resim çizer. fotoğraf çeker. Gezerim. Şiir yazarım.

    Ben ilk okul zamanında bir resim yarışmasına katıldım. Resmim diskalifiye edildi. "Bir ilk okul öğrencisi böyle çizemez" denilerek. Oysa bir daha çiz deseler çok daha güzelini yapardım. Öyle ya, dahi olduğum daha sonrasında toplum baskısı ile akıl hastanesine gönderildiğimde ortaya çıkmıştı sonuçta. Ben böyle bir hükümet zamanında yetiştim. Yani bana bilim sanat deme, gelen iktidarlar TANRI değil. İnsan. Bir taraftan öküzü sokup diğer taraftan alim çıkartamaz. Bu gelişme yıllar ile olur. Çocukluktan yetişmesi gerekir. İşte bu yüzden de sağlam kafa sağlam vücutta olur denilerek okullarda süt veriliyor.( Ama rant ama değil. Fikri bilemem ama Zikir güzel. ) Her gün süt sağıp hiç süt içmemişler için diyorum.

    Yıllar yılı gelen hükümetler ile içi çürütülmüş bir toplumu toparlamak kolay iş değil. He hataları yok mu? Var! Fazlaca belkide. Bu da insan olduğunun kanıtıdır.

    AKP den önce şiir yazmak. Kitap yazmak. Hapse atılmak için bir sebepti. Hatta tanıdıkları olan biri senin için "aklından kötü şeyler geçiyor" dese bile yeterdi. Düşünce suçluları bu hükümet zamanında serbest bırakılmadı mı?

    Sen 50 yıl boyunca "Kitap mı yazıyon, başımıza komünist mi olacan" "Başımıza icat çıkarma" diye baskı gören, bir Türk Dünyaya bedel gazı ile uyutulan bir milletin cidden 1-2 yılda toparlanabileceğini mi sanıyorsun.

    Eğitim konusunda. Japonya gibi bir sistem uygulanmalı. Öncelikle Saygı yı öğrenmeli çocuk. En önemlisi emeğe saygıyı. Lisede son dersi 15 dakika erken bitirir ve sınıfımızı temizlerdik. Bu insanlara iş gücünün değerini gösterirdi. Ne kadar zor temizlendiğini bildikleri için de sağa sola çöp atmazlardı. ve şu an aşağıladıkları o temizlikçiye saygı duyarlardı. Bu gün hala askerde birine nasıl "sçacağı" öğretiliyor ise. En temelin temelinde sorun var demektir.

    o sokakların ne kadar zor temizlendiğini düşünecek empati yeteneğini geliştiren çocuk. Zamanla bu fikirler ile işlenir. Pili çöp tenekesine değil pil kutusuna atar. Çöpü yere atmaz çöp tenekesine ya da geri dönüşüme atar. Kendinden çok daha geniş bir açıyı düşünmeye başlar.

    Yani şu an sorun Lise ya da Üniversite seviyesinden çok asıl ilk okul seviyesinde. Türk üm. Doğruyum. Çalışkanım. Bu böylece söylenmemeli. Bunun anlamı öğretilmeli. Dürüst ve çalışkan olmayı öğretmeliyiz.

    İnternette görüyorum. Ya amerikada yok işsizlik ücreti şu kadarmış. Öyle bir şey yok. Adam orada yatacağını sanıyor. Amerikan rüyasında gördüğün o adamlar nasıl iş yapıyor biliyor musun? Ya canlarını dişlerine takıyorlar. Ya da ruhlarını satıp insanların eti ve kanı ile para kazanıyorlar.

    Bozukluğun insanın doğasında olduğunu kavramak gerekiyor önce. Her bulunan hataya bir kulp ararsan eğer. Dünya üzerinde bu ülkeyi yönetmeyi hak edecek tek bir insan dahi yoktur demektir. Buna Atatürk de dahil. O da kusursuz değildi.

    Ben fazla dürüstüm sanırım. Yıllardır da bu yüzden hep kaybetmişimdir. Sadece söylemediğim bazı şeyler var ki onlar da söylersem muhtemelen deli diye damgalanacağım şeyler. :D

    Galaxy S8+ ın Türkiye giriş fiyatının 2000-2300TL, vergisinin 1100-1200TL olduğunu. İsterlerse çok rahat 4000-4500TL ye satabileceklerini söyledim. Almayın eşşek gibi fiyatı düşecek dedim. " Sanki Samsung un özel kalem müdürüsün " dediler. Sonuç ortada. Bu lafım bile tepki alabildi ise diğer söylemediklerim beni ipe götürür. :D

    Ömrüm boyunca dediklerimden tek bir parça bile ders çıkarmayan. Doğruları görmezden gelen insanlara bir şeyler öğretebilmek için konuştum durdum. Kimse dinlemedi.

    Ehhh saklambaç oynamak varken bitkilerden böcek ilacı yapan çocuğu kim dinlesin ki zaten?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sokomind


    quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    O kadar uzun uzadıya yazmana gerek yoktu,uçak yakıtından ÖTV alınmıyor,ucuz olmasının sebebi bu.Yaptılar mı yaptılar,başka hükümet gelse yapardı yapmazdı bilemem.Şu anda durum bu.

    ÖTV nedir?
    ne zaman alınmaya başlamıştır?

    Bana niye soruyorsun ki bunları? 17 Ağustos depreminden sonra desem ne olacak demesem ne olacak.Soru sonuca göre soruldu ben de soruya göre cevap veriyorum.Oradaki cevap arkadaşın sorusuna verildi direk.Dallanıp budaklandırmanın anlamı yok,diğer konularda güncel siyasi parti ve diğerleri ile alakalı yazılarım var,merak ediyorsan okuyabilirsin.
  • akp ülkeyi komple batırdı tarımı bitirdi tarımı nede olsa %51 sag olsun
    https://onedio.com/haber/turkiye-bu-urunleri-yetistiremez-mi-baska-ulkelerden-ithal-ettigimiz-13-gida-urunu-767711
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z


    quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: SpellCaster

    Hocam güzel sorular hepsini olabildiğince cevaplamak caliscagim.



    1-Hocam evet inşaat sektörü ülkede yapılan belkide tek olumlu is. Ama şöyle birşey var. Beton ne yazık ki ne senin ihracatını güçlendirir nede sanayi,teknoloji gibi alanlarda uluslararasi pazarda bunlarla rekabet edebilir. Yani evet olmazsa olmaz bir sektör ama bir ülkenin ekonomisinin büyüme ve gelişmesinde katkısı çok çok düşük.



    2-saglik sektörü demişsin hocam . Venezuela ülkesini arastirmani isterim . Venezuela da zamanında hiç bir üretim yapmadan ülkenin en ücra köşesine bile hastane kurdu bunu bedava yaptı. Hepsi de Çin'in verdiği borçlar ve satılan şirketler sayesinde (tanıdım geldi mı ?)O ülkede şuan hiçbir üretim yok. İnsanlar açlıktan kırılıyor. Ve hastane de ilaçlara para bile odenemiyor. Bir ticaret adamı olarak sıcak paranın ne kadar zararlı birsey oldugunu benden çok daha iyi biliyorsunuz dur . Çünkü banka kredisi gibi hiç bir ülke size bedava o parayı vermez . Mesela şehri unuttum sanırım Adana idi orada bir hastane açıldı . Ve bu hastanenin ücreti Avrupa'nın verdiği parayla yapıldı.



    Umarım sorularınızı açık bir şekilde cevaplamisimdir.

    Zaman ayırıp paylaştığın için teşekkür ederim.

    İnşaat sektörü ile bir yere kadar gelinebileceini biliyorum elbette.Ben güzel olan şeyden ve devletin de bu konudaki teşviklerini paylaşmak istedim.

    Ülkenin güçlenememesi sürekli tüketip ithal etmesi benim de eleştirdiğim konular arasında.

    Venezuella yı ve Venezuella halkının bizleri ne kadar düşünerek Videolar çektiğini "hayır" dememiz gerektiğini vs vs gayet iyi biliyorum.Hugo chavez sosyalistti rahmetli.Yılmaz Özdil de iyice açıklamıştı ve bizim durumumuzla bağlantı kurmuştu.
    Yılmaz Özdil'i çok severim zaten tüm kitapları da evim de mevcut.Ancak bu konuda kendisine pek katılamıyorum.Durum Yılmaz Özdil'in üstünde durduğu kadar tam olarak da aynı değil.Erdoğan ülkeyi devraldığındaki durum ile Hugo nun ki aynı değildi.
    Bu ülke de FETÖ gibi bir oluşum Daha Erdoğan başa gelmeden %90 larda idi.Ülkenin esas belası içteydi yani.Velhasıl uzun konu o Derdimiz iyi ve yapılması gereken iyi şeylerin paylaşılması

    Tekrar teşekkürler yorumlar için



    Fetö nün bu ülkenin başına bela olduğunu da ilk sizler keşfettiniz!
    Ondan evvel bu konu hakkında kimse bunu söylemiyordu zaten!
    2013 den önce hepiniz fetullah a neredeyse tapacak seviyeye gelmiştiniz bu ne pişkinlik Allahtanda mı korkmuyorsunuz.

    2013 te bunlar fetöye karşı savaşırken peki kim durdu hükümetin yanında. Büyümelerine vesile oldukları zaman elestirdin eyvallah ama iş onları temizlemeye gelince kim durdu hükümetin yanında. Akp icinden bile herkes durmadı. Chp gibi en karşı duran partinin bile boy boy reklamlari Zaman gazetesini meşgul edip durdu. Chp habersiz ve isteksizmiydi bu ilanlardan. Tayyip düşsün diye düşmanım düşmanı dostumdur dediler. Kimse Fetö konusunda masum değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Fikirleriniz ve tesbitleriniz gerçekten çok yerinde, çok faydalandım. İnsanlar, siyasi ideolojisine yada günlük çıkarına göre fikir yürüttüğü için bunları gören kişiler benim için değerli insanlardır. (teşekkürler)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fredydexter

    akp ülkeyi komple batırdı tarımı bitirdi tarımı nede olsa %51 sag olsun
    https://onedio.com/haber/turkiye-bu-urunleri-yetistiremez-mi-baska-ulkelerden-ithal-ettigimiz-13-gida-urunu-767711

    Sanki tarım uçmuştu da bir anda dibe çöktü. La daha yeni yeni baraj sulama sistemi kuruluyor ülkeye. El insaf. Tabi dersin daha iyi olmalı potansiyel açığa çıkmamış Eyvallah ama zirveden dibe çökmüş gibi bu ne saçmalık böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aydina bagli esek adasini bile yinanlilar isgal etti. Atatürke dil uzatanlar bu ülke tarihindeki ilk toprak kaybini yasattilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkurt02

    Bence yapılan kötülükler iyiliği bastırıyorsa bunların çok fazla konuşulmasına gerek yok çünkü konuşulacak bir mevzu kalmıyor.

    Bana göre akp inşaattan başka ülkeye hiçbir fayda sağlamadı.

    Hatta durum daha da kötüleşti.



    Ne faydası olacak abi bırak ya
    google maps ile bir bak bakalım türkiye şehirlerine çorba gibi
    bi deprem olsa hepsi yerle bir olacak
  • 2007'ye kadar hatta 2010 diyelim iyi gittiler ama sonrasında batırdılar kabul etmek lazım gerçekleri. Sağlık alanında gelişme var diyorlar ben hala hastaneye gittiğimde 1-1.30 saat sıra bekliyorum söyleyin bana gelişme nerde?
  • AK parti iyi işler yapmaya çalışıyor, yada çalışmaya çalışanlar var. Ben akademide olan birisi olarak bunu 2000 den itibaren anlatabilirim. Daha iyisi yapılabailirdi tabiki. Yapılanları görmemekte emeği olan insanlara haksızlık olur. Son yıldan bir örnek vereyim.
    Akademik teşvik getirildi. Ülkenin yayın açısından ve çalışma açısından biryerele gelebilmesi açısından çok güzel birşeydi bu. Geçen yıl ilkini aldık. Bu yıl gecen yıl yanından bile gecemeyen akademik personllerimiz bizi 2 ye 3 e katladılar. Biz yine aynı oranda tesvik aldık. İlerleme varmı derseniz sıfır tabiki. Bunda hukumetin sucu varmı bence yok. Her zamanki gibi işin bokunu çıkarıyoruz. Akademi böyle ise gerisini siz düşünün. Bizim oncelikle kafa yapımızı degiştirmemiz lazım. İyi insan olmamız lazım. Kafamız nedense hep eğri işlere cok calısıyor.

    2000 li yıllarda Tubitak projelerle kalkınmayı desteklemeye basladı. Bütcesi arttıkca bu destek katlanarak arttı ve bu gunlere geldi. Yine pay akp nin ama biz akademideki ulkenin beyinleri ne yapıyoruz yine işin seyini cıkarıyoruz. Ulkeye katkıs aglayacak istihdam urun katacak işlere degilde proje babında bos işlerle ugrasıyoruz. Benim tanıgım birkac akademisyen nasıl oluyorsa her yıl proje almalarına ragmen ortada yıllardır birsey yok. Bu istedki terslik universitelerde rektorle yardımcılarıyla koltuk teması olanlar bap dedigimiz destek birimlerinden projelerini alırken aynı kisiler tubitaktanda destek almaktadırlar. Destege ihtiyacı olan bir suru akademisyen yalakalımkmı dersiniz ne derseniz ondan yapmadıgından destek alamamktadırlar. Ben size diyebilirimki son 10 15 yılda para calısana resmen akıyor ama nasıl calısana. Calısan lar vardır elbette. Bu oranın cok yuksek olması arzumuz.

    Bir noktada akp yanlıs yapmıstır katılıyorum. Memuriyette liyakata onem vermiyor, adam kayırıyor. Bu hangi donemde olmadıki. Mogoltay bakanken hakim savcı sınavında nasıl konusuyordu hatırlarsınız. Ancak muhafazakar bir partinin bunu yapması bence cok kotu. Benim universitemde sube mudurleri daire baskanları nın hepsi acıkogretim mezunu diyebilirim. Meslea dusunun yapı işleri daire baskanı iamam mesela yuksekokul mezunu sonra cıkogretim bitirmis 4-5 yıldır daire baskanlıgı yapıyor. Buda universite kampusune girdiginizde hemen hissediliyor. Nasılmı dersiniz kampuste butun binaların arası 30-40 metre. Kampus universitesinde budumlar ortaya cıkıyor. Hukumet parayı akıtsada para uygun kullanılmıyor. Birde isin obur tarafı var. Muhendis arkadslar risk almıyorlar bu durumalra yol acıyorlar. Daire baskanlıgı tehlikeli bir yer oldugundan o riske degmez diyorlar.

    Hastane konusunda haksızlık yapıldıgını da dusunuyorum. Cok sey yapılmaya calısılıyor yapıldıda. Eskisinden cok cok iyi durumda diyebilirim ama daha iyisi varken daha iyi olabilir diye dusunuyorum.

    AKP nin en kotu oldugu kısım egitim ne yazıkki. Hangi donemde egitim iyidiki diyenleri duyar gibiyim. Takliti bile beceremeyen burokratlarımız var maalesef.Sınavdan ezberden baska birsey ogretemiyoruz cocuklarımıza heba olup gidiyorlar.




  • Üretim ve ihracat konularına odaklanmak lazım, bu konuda sıkıntılıyız,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim sıfır sanayileşme yok.

    Araba uçak dediler ortada hiçbirşey yok yalan çıktı hepsi seçim tezgahlarıdı.



    Üstüne daha çok sattık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol yabdilar yol

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin fazlası zarar çok faydası oldu şimdi zararı dokunuyor maalesef.
  • Gerçekten güzel eleştiri ler var.

    Fanatik ler üzerinize alınmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim gibi diğer gelişmiş ülkelere de bakmak lazım. Aşşağı yukarı paralel sonuçlar çıkıyor.

    Beni en çok endişelendiren piyasanın bedava para ile dönmesi. Bu daha ne kadar idare edilebilir bilmiyorum.



    Bizim köyün tamamı emekli.

    Memurlar özel sektöre göre çok çok yüksek maaşla çalışıyorlar. Piyasayı canlı tutmak için hükümet tarafından adeta para saçılıyor.

    Bu refah daha ne kadar sürdürülebilir merak konusu. İnsanların asıl korkusu bu refahın gelip geçici olduğunu bilmeleri ve olası bir hükümet krizinde ekonominin patlayacağı endişesidir.



    Sgk nın açığının nasılda hayvani boyutlara ulaştığına dikkat ediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim bitti siz bi bitmediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz boyamaktan öte bir faydası olmadı. Gerisi hep zarar. En basitinden dolar be euro' nun geldiği noktadan bunu anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewt faydasi oldu ama kendi akrabalarina.Yakin uzak tum tanidiklari kose oldu.Koskoca 16 yilda birakinda 1 2 dise dokunur faydasi olsun.karsiliginda dag gibi halk icin eksi hamleler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.