Şimdi Ara

AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
3
Favori
25.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaş 40 oldu özel de devlet hastanesi de bilirim maalesef. Eskiden biraz daha iyidir o kadar. O da paran yada torpilin varsa. Yoksa 3-4 ay arasında randevu bulursun. Grip için rapor için gidenler ayrı onlar 3 tane ilacını bir iki gün içinde randevu bulup ilacını alır ama diğerleri günlerce aylarca sıra bekler.



    Diğerleri o kadar kötü ki insanlar halen AKP ye oy veriyor. Daha doğrusu RTE'ye. Alternatif yok. Alternatif olabilecek kişileri sildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Doğru alternatif yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Kötü doktor yoktur demem. Her meslekte olduğu gibi kesinlikle vardır. Sıra sistemi hem iyi hem kötü; iyi çünkü bir sıra oluyor, bizim acilde direk herkes dalıyor biz hastalara ulaşmak için bir insan havuzundan geçmek zorunda kalıyoruz, triaj yapayım derken "yok ben önce geldim neden ordaki bacağı kopmuş adamı önce alıyorsunuz" muhabbetleri dönüyor. Kötü çünkü sen 600desin ve sıra 460da, ulan burası acil ACİL! 140 kişi beklenir mi ya? Poliklinik mi burası? Ya ölürse o vakte kadar? 140 acil olsa yine tamam, bekle, ama orada 100ü acil değil onların.

    Olsa da dert olmasa da dert kısaca. Ne yapılmalı bilmiyorum ama insanların acile gelmesi azaltılmalı bi şekilde, acil olmayanların en azından.
  • Behram B kullanıcısına yanıt
    Kitapla kafasına kafasına vurmalı hocam

    Halkımız.cok mu simartildi acaba?

    Çok mu "orası senindir istediğini al bizim paramızla doktorluk yapıyorlar" görüşü adı altında "gayriresmi denetleme sistemi" ,söz hakkı verildi halka?



    Kısaca

    Halk kendini bir b.k mı sandı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Behram B kullanıcısına yanıt
    Eğitim şart. Ya halk bilinçlendirilmeli ya da doktorla hasta karşı karşıya getirilmemeli. Umut yok değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 24 Nisan 2017; 11:38:31 >
  • Vatandaş ile uğraşılan bir işte uzun bir süre çalıştığım için şöyle cevap vereyim.Vatandaş ile uğraşılan işlerde bir disiplin yoksa Allah kolaylık versin derim.

    Bizim halkımızın büyük çoğunluğu kendi derdi çözülsün de nasıl çözülürse çözülsün derdine düşer.Sıraymış,hakmış bunlar hep ikinci plandadır.Onun kafasındaki düşünceye göre sorunun çözmeni ister.Genelde de en yüksek makam neresi ise ona gider,alt yerleri herkes atlar.

    Bir yere gitmeden önce bir tanıdığından veya birinden illaki akıl alır.Örneğin köylüsünün çocuğu başka şehirde olan hastanede çalışan birini aratmıştır O'da MR mutlaka çeksinler demiştir.Onu duydu ya sen istersen bin defa çekmeye gerek yok de önemli değil.

    Hastane yönetimleri gibi birçok yönetici kadroya siyaset yakın kişiler atanınca yani siyaset girince hem adamcılık hem de torpil girmiş durumda.Böyle yapınca da sizin saygınlığınız azalıyor,diğerleri de kavga dövüş çıkartıyor.

    En önemlisi bana göre kurallara uymayan kişilere ceza yok ülkemizde.Tüketici Mahkemesine benzer İnsan Hakları Mahkemesi açılmalı ve ufak tefek davalara bunlar bakmalı bence.Örneğin siz acile gittiniz hır gür çıkardınız hatta doktoru tehdit ettiniz,hiçbir cezası yok gibi birşey. Hakim ifade alıyor serbest bırakıyor,doğru düzgün para cezası da yok.Herkes tutuklansın demiyorum ama ciddi para cezası,kamu hizmeti gibi cezalar gelse bu kadar rahat kimse kimseyi tehdit edemez.Örneğin Amerika gibi ülkelerde birisi sizi tehdit etmesi,üzerinize yürümesi hele kesici bir alet ile saldırması hem ciddi suç.

    Son olarak daha ucuz bile maaş olsa ben ülkemizde vatandaşın tümü ile uğraşılan bir işte çalışmam.Çok fazla saygısız insan var.




  • Arkadaş inşaat demiş şöyle söyleyeyim bir daireyi 500 bin lira 1 milyon TL arasında satıyorsunuz zaten bunları alanların çoğu ya bir ailede çalışan 3-4 kişi ya zengin varlıklıinsanlar yada yatırım yapan zengin araplar, benim babam devlet memuru ve ailede tek çalışan kişi bundan 4 ay öncesine kadar bende çalışıyordum ve işten çıkartıldım sebebi ise zam istediğimden dolayı ve halen işsizim kpss ye girdim kötü olmayacak şekilde bir puan aldım ama gel gör ki tercih yapamıyoruz neden? Çünkü kontenjan yok ama lise mezunu bir adam ne kpssye giriyor ne üniversite bitiriyor fakat adam belediyede zabıta oluyor birilerinin torpili ile.Onu da geçtim sağlık demişsin bir sürü gss prim borcu olan üniversite okuyan arkadaşlar var(bende mezun olarak) hadi onuda geçtim geçen aylarda anneme mr randevusu almak istedim bana taa haziranın bilmem kaçına randevu verdiler yine aynı şekilde dedem için randevu aldım 3 ay sonraya gün verdiler adam kalp ve koah hastası bekleyene kadar bir şey olmayacağı kesin mi? değil.Şimdi çıkıpta bol keseden yok şu çok iyi bu çok iyi diye konuşmayın Allah aşkına azıcık açın gözünüzü siz para kazanıyorsunuz diye milleti de kendiniz gibi sanmayın her şey güllük gülistanlık değil kandırmayın milleti.




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Her alışverişte görüyorum kasiyerle kavga eden veya lokantada garsona gücü yeten bi tip...çok üzücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 24 Nisan 2017; 11:41:8 >
  • İlk bloğumsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacroPhageAB M kullanıcısına yanıt
    En temizi Gerçek acil olmayanlardan iki katı para kesilmesi. Kararı da doktor vermeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ButtHead

    Arkadaş inşaat demiş şöyle söyleyeyim bir daireyi 500 bin lira 1 milyon TL arasında satıyorsunuz zaten bunları alanların çoğu ya bir ailede çalışan 3-4 kişi ya zengin varlıklıinsanlar yada yatırım yapan zengin araplar, benim babam devlet memuru ve ailede tek çalışan kişi bundan 4 ay öncesine kadar bende çalışıyordum ve işten çıkartıldım sebebi ise zam istediğimden dolayı ve halen işsizim kpss ye girdim kötü olmayacak şekilde bir puan aldım ama gel gör ki tercih yapamıyoruz neden? Çünkü kontenjan yok ama lise mezunu bir adam ne kpssye giriyor ne üniversite bitiriyor fakat adam belediyede zabıta oluyor birilerinin torpili ile.Onu da geçtim sağlık demişsin bir sürü gss prim borcu olan üniversite okuyan arkadaşlar var(bende mezun olarak) hadi onuda geçtim geçen aylarda anneme mr randevusu almak istedim bana taa haziranın bilmem kaçına randevu verdiler yine aynı şekilde dedem için randevu aldım 3 ay sonraya gün verdiler adam kalp ve koah hastası bekleyene kadar bir şey olmayacağı kesin mi? değil.Şimdi çıkıpta bol keseden yok şu çok iyi bu çok iyi diye konuşmayın Allah aşkına azıcık açın gözünüzü siz para kazanıyorsunuz diye milleti de kendiniz gibi sanmayın her şey güllük gülistanlık değil kandırmayın milleti.

    1+1 ev fiyatları 75-120 bin arası

    2+1 ev fiyatları 135-200 bin arası

    Şu an piyasada 200 -500 arası evler satışı çok zor.ancak 500 ve sonrası zengin kesim dediğimiz yatırımdan kacinmiyor

    Yanlış yonlendridigim yok kimseyi sen gözlerin aç oku sadece .Bu adam ne anlatmak istemiş bir baksan keşke.

    Ayrıca herşey günlük gulistanlik demedim ki ben.iyi şeyleri yazdım.benim birebir yaşadığım iyi şeyleri.

    Konunun tamamına hakim olsaydın benim bu partiyi desteklemedigimi bilirdin.



    Ahhhhh ah....Yargılamadan hüküm vermeden önce bir anlasak keşke...



    Sende bunun bir parçasısin ne yazık ki



    Bırakalım bence bu tutumu artık

    Bir olalım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufc2012

    İlk bloğumsun

    Sen de bu sosyal deney deki 127. Sazansin.



    Ülkenin okumaya ihtiyacı var gerçekten

    Anlamaya ihtiyacı

    Sağından soluna kadar

    Ne ara bu kadar on yargılı olduk biz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CartmanBra

    Faydası niye olmasın canım. Kahvedeki dayiyi koy o bile ülkeye bir şey katabilir. Ama neden daha iyisi için cabalanmiyor.



    Akp vaktinde güzel şeyler yaptı ama ne olduysa artık yapamıyorlar. Nasılsa millet oy veriyor diye saldılar gibi geliyor bana. Ders vermek lazım da işte biraz korkutmak nerdee

    Daha iyisi için güçlü bir muhalefet lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    En temizi Gerçek acil olmayanlardan iki katı para kesilmesi. Kararı da doktor vermeli.

    Süper teklif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    En temizi Gerçek acil olmayanlardan iki katı para kesilmesi. Kararı da doktor vermeli.

    Acil basmalar herhalde bi 10 katına çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Muayene katılım payı 2-3 kat alacaksınız. Acil basamaz o zaman. Doktor sarı yeşil kod veriyor ya tamamen gereksiz ise 3-4 kat fazla katılım payı alınsın o zaman azalır belki. Gerçek orta ve yüksek aciller ise şu anda ki sistem olsun.



    Malum bizim devlet para almayı seviyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık sistemi öyle mi?

    Geçen haftalarda onunla ilgili bir konu açmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/saglikta-gelinen-son-nokta-bu-mu--124990162#124990162

    Buyur.

    3-5 yılda bir soğuk algınlığı için hastaneye gidip gelen insanlar ülkedeki sağlık sisteminin ne olduğunu bilmezler!



    Ben de 30 küsür yaşımdayım. 90'lar ve sonrasını çok iyi hatırlıyorum.

    Eskiden internet teknolijisi yok denecek kadar henüz gelişmemişti ve randevu sistemi, ecza sistemi vs. o sebeple ilkel şekilde yürüyordu

    Bu iktidar o kadar şanslı ki, tam onlar hükûmet olduktan sonra dünya internet çağına adım attı ve otomatikman sağlık sisteminde, randevularda vs. internetle beraber sistem daha pratik hâle geldi.

    Yurdum insanı da bu durumu "Adamlar sağlıkta yaptılar ya" olarak yorumluyor...



    Kaç yıldır işsizlik çeken ve bunalımına girip intiharın eşiğine gelen insanlara GSS adında binlerce liralık havadan prim borçları yazdılar.

    İnsanların sırf babaları emekli maaşı alıyor diye "Sizin evin düzenli geliri var" deyip her ay GSS haracı istiyorlar.

    Birikmiş binlerce liralık GSS prim (haraç) borcu yüzünden hastanelere gidemeyen, sağlık sorunları çeken kaç bin kişi olduğundan haberiniz var mı?

    Ama yok... "Adamlar çalışıyor ya. Sağlıkta yaptılar abi"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 15 yıl tek başına iktidarda kalan partinin çok daha iyi şeyler yapması gerekirdi. Özellikle ekonomi ne sadece inşaat ile bir yerlere gider ne de devletin elindekileri satılarak gider her seyi sattılar ger yer beton ülkede yine müthiş bir ekonomik kriz var. Daha Suriye ve terör sorunlarından bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Popüler konularda 2. olan konumun önüne boş yerine geçiyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piyanist2014

    Sağlık sistemi öyle mi?

    Geçen haftalarda onunla ilgili bir konu açmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com/saglikta-gelinen-son-nokta-bu-mu--124990162#124990162

    Buyur.

    3-5 yılda bir soğuk algınlığı için hastaneye gidip gelen insanlar ülkedeki sağlık sisteminin ne olduğunu bilmezler!



    Ben de 30 küsür yaşımdayım. 90'lar ve sonrasını çok iyi hatırlıyorum.

    Eskiden internet teknolijisi yok denecek kadar henüz gelişmemişti ve randevu sistemi, ecza sistemi vs. o sebeple ilkel şekilde yürüyordu

    Bu iktidar o kadar şanslı ki, tam onlar hükûmet olduktan sonra dünya internet çağına adım attı ve otomatikman sağlık sisteminde, randevularda vs. internetle beraber sistem daha pratik hâle geldi.

    Yurdum insanı da bu durumu "Adamlar sağlıkta yaptılar ya" olarak yorumluyor...



    Kaç yıldır işsizlik çeken ve bunalımına girip intiharın eşiğine gelen insanlara GSS adında binlerce liralık havadan prim borçları yazdılar.

    İnsanların sırf babaları emekli maaşı alıyor diye "Sizin evin düzenli geliri var" deyip her ay GSS haracı istiyorlar.

    Birikmiş binlerce liralık GSS prim (haraç) borcu yüzünden hastanelere gidemeyen, sağlık sorunları çeken kaç bin kişi olduğundan haberiniz var mı?

    Ama yok... "Adamlar çalışıyor ya. Sağlıkta yaptılar abi"





    Ben lisans mezunuyum iş bulamıyorum ve hiçbir yerden gelirim de yok ancak GSS borcu işliyor. Ailemin evine ve eve giren emekli maaşa bakarak prim borcu adı altında haraç istiyorlar. Sanki maaş benim cebime giriyor. Hastaneye gitsem hadi neyse ama gitmiyorum da. Ayrıca ilerde acil bir durum olsa ne olacağım belli değil. Sigortası olmayan kişileri en azından sağlıktan sigortalı yapsalar ne kaybederler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.