Şimdi Ara

AKP'lilerin yolsuzluğunu savcılığa anlatan zabıtanın işine son verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 Mayıs 2015'te belediyede işe başladım. 6.5 yıl boyunca çalıştım. Mevcut başkanını usulsüzlüklerini savcılığa anlattıktan sonra çıkışımı verdi.


    AKP'lilerin yolsuzluğunu savcılığa anlatan zabıtanın işine son verildi

    Ahmet Yardımcı, 2011’de TSK’da göreve başladı. 2015’te ayrıldı ve AKP’li Kahramanmaraş’ın Ekinözü Belediyesi’ne geçmek için dilekçe verdi. Ahmet Yardımcı gibi uzman çavuş olan İkram Şahin, Dursun Taşdemir ve Geylani Kaplan da dilekçe ile belediyeye geçtiler. 2017 yılında Şevki Özer tarafından 4 uzman çavuşun geçişi şikayet edildi. Müfettiş Mustafa Pamukoğlu tarafından yapılan inceleme sonrasında atamalarda usulsüzlük olmadığı rapor edildi ve göreve devam ettiler.


    SES KAYITLARI VAR


    Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine göre; 2019’da Bilal Eker’in Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Yardımcı’nın şahit olduğu bazı usulsüzlükler yaşandı. Yardımcı, 10 Eylül 2021’de savcılığa giderek tespit ettiği yolsuzluk ve usulsüzlükleri belgeleriyle anlattı. İki sayfa ifade veren Yardımcı’nın sunduğu belgeler için fotoğraf ve bazı ses kayıtları da yer aldı. Belediye Başkanı Eker, hakkında şikayetçi olan zabıtayı önceki gün işten attı. 15 Ekim tarihli iş akdinin feshedildiği yazıda şu görüşlere yer verildi:

    “…Şartları taşımadığınız halde 21/05/2015 tarihinde Ekinözü Belediyesi’ne uzman erbaşların 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92. Maddesi hükmünden yararlandırılarak sehven açıktan atamanız yapılmıştır. 15/10/2021 tarihi itibari ile atamanıza ilişkin idari işlem geri alınarak Ekinözü Belediyesi ile ilişiğiniz kesilmiştir.”


    ÛSULSÜZLÜKLERİ SAVCILIĞA ANLATTIM

    İşinden olan Ahmet Yardımcı yaşadıklarını şöyle anlattı:

    “2011 yılında TSK’da sözleşmeli er olarak başladım. O tarihte yeni olduğumuz için ve yasada da belli olmadığı için uzman onbaşı idim. Mart 2015’te TSK’dan ayrıldım. Belediyeye girmek için dilekçe verdim. 21 Mayıs 2015’te işe başladım. 6.5 yıl boyunca çalıştım. Mevcut başkanını usulsüzlüklerini savcılığa anlattıktan sonra çıkışımı verdi.

    İş akdimi fesh ettikleri belgede ‘sehven’ diyor, bu evrak sahteciliği demektir. Bölge idare mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. Ben bu yolsuzlukları ortaya çıkardıktan sonra bunlar oldu. Bu tür usulsüzlük, yolsuzluğu kim yaparsa yapsın benim görüşüm değişmez. Babam olsun yine aynısını yaparım. Pişman değilim. İçim rahat. 2 tane çocuğum var. Eşim ev hanımı. Şimdi illaki geçim derdimiz olacak.”

    Uzman çavuş iken 2015’te Belediyeye dilekçe veren 4 kişiden biri olan Yardımcı, 2017 yılında müfettiş incelemesi geçirdiklerini o tarihte herhangi bir eksiklik olmadığının tespit edildiğini de sözlerine ekledi.


    AKP’Lİ BAŞKANA MAAŞ


    Ekinözü AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Kalmış, Belediyede çalışıyor gibi gösterilmiş ve 8 ay boyunca maaş ödenmiştir. Ödeme Ekinözü Belediyesi limited şirketi aracılığıyla yapılmıştır. Ben bunu tespit edip Belediye Başkanı’na ilettikten sonra ilişiğini kesmek zorunda kaldılar. Ödeme yapıldığına dair belgeler Ziraat Bankası şubesindedir.


    YEĞEN ŞOFÖR OLDU

    Başkan’ın makam şoförü yeğeni Mehmet Acar isimli kişidir. Sözleşmeli olarak Başkan Bilal Eker tarafından işe alınmıştır. Usulsüz bir şekilde yol harcırah ödemesi yapılmaktadır. Sözleşmeli personel olduğu için yolluk ödemesi yapılması kanuna aykırıdır.

    MESAİ ALIYORLAR

    Zabıta memurları Geylani Kaplan ve Dursun Taşdemir, fiilen bu görevi yapmamaktadır. Kaplan, Yazı İşleri Müdür Vekili, Taşdemir ise İmar İşleri Müdür Vekilidir. 7 yıldır mesai ücreti almaktadırlar.

    BAŞKANA İPHONE

    İbraz edilen bir faturada 12 bin liraya 12 adet tablet alındığını gördüm. Şirket yetkilileri ile görüştüm. Bana tablet alınmadığını bir adet cep telefonu alındığını söylediler. Bu telefon başkanın şahsına alındı.

    ÇİT ALIMI USULSÜZLÜĞÜ

    Belediyenin işletmiş olduğu düğünün salonun etrafını örmek için panel çit alımı yapıldı. Araştırma neticesinde Kaplan yapı 48 bin 899, Sevinç Ticaret 52 bin 575, Ataksan Hırdavat 54 bin 835 bin fiyat teklifi verdi. Belediye, Emin Demir isimli bir kişiden panel çitleri 139 bin 900 liraya aldı.


    Kaynak:

    AKP'lilerin yolsuzluğunu savcılığa anlatan zabıtanın işine son verildi
    AKP'lilerin yolsuzluğunu savcılığa anlatan zabıtanın işine son verilditele1
    Zabıta, AKP'li belediyenin yolsuzluklarını ifşaladı - Tele1
    https://tele1.com.tr/zabita-akpli-belediyenin-yolsuzluklarini-ifsaladi-481671/







  • Yazık gerçekten, artık suçları ortaya çıkarmakta suç oldu!

  • geldiğimiz duruma bak, dürüst insanlar işten kovuluyor her tür yolsuzluğu pisliği yapanlar yükseliyor

  • Seçimden sonra işine terfi alıp geri döner.. Sonrasında bu yolsuzluğa ses çıkarmayanlara o zaman ne yapacaksınız?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.