Şimdi Ara

AKP KENDİ YAPTIRDIĞI ANKETTE EVET %50 GEÇEMEDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AK Parti'nin kendi yaptırdığı anket sonuçlarının parti yönetimini tatmin etmediği iddia edildi. Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, anketler ‘evet’in yüzde 50’yi geçemediğini gösteriyor.

    Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün kulis haberi şöyle:

    Hollanda başta olmak üzere Avrupa ile kavga ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahalarda olmasına karşın AK Parti, anketlerden beklediği sonucu alamıyor. AK Parti anketlerinde, 'evet' ile 'hayır' arasındaki farkın virgüllerle ölçülebildiği başa baş yarış çıkıyor. AK Parti anketçileri tabloyu, rahat kazanılan 2010 referandumuna değil, yüzde 50.1'e karşı yüzde 49.9 biten 1987'deki yasakların kaldırılması referandumuna benzetiyor.

    Yüksek Seçim Kurulu
    © AA/ ARŞİV
    18-27 yaş arasındaki gençlerin yüzde 44.9'u 'Sandığa gitmeyeceğim' diyor
    Seçim olmadığı dönemlerde dahi her ay 4 ayrı firmaya 4 ayrı araştırma yaptıran AK Parti'de bu kez dikkat çekici bir anket suskunluğu yaşanıyor. İktidar cephesinden 16 Nisan referandumuna ilişkin anket sonucu haberleri gelmiyor. Ancak partinin, rakiplerinden farklı olarak bir AK Parti klasiği haline gelen anketlerle yol haritası belirleme uygulaması sona ermiş değil. AK Parti adına anketler yaptırılıyor. Bu anketler, parti yöneticilerince görülüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere parti sözcülerince açıklanmıyor. Daha önceki seçim ve referandumlarda parti sözcüleri, kazandıklarına dair sürekli anket açıklıyor, hatta bu açıklamalar, seçmenin yönlendirildiği eleştirilerine bile neden oluyordu. Bu nedenle belki de 16 Nisan referandumu, AK Parti'nin anket açıklamadan gittiği ilk sandık olma konumunu kazanacak.
    Kamuoyuna açıklanmasa da geçen hafta itibarıyla AK Parti'ye yapılan anketlerin sonuçları geldi. AKP'de suskunluğa neden olan bu anketler, evet oylarının yüzde 50'yi geçemediğini gösterdi. AK Parti yöneticilerince görülen anket sonuçları ve anketçilerin sonuçlara ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

    'VİRGÜL FARKI'

    "Evet ve hayır oyları arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor. Durum tam anlamıyla başa baş. Nefes nefese bir yarış var. Evet de hayır da öne geçmiş değil. İkisi arasındaki fark, öyle 3 puan, 4 puan değil ancak virgüllerle ifade edilebilir düzeyde. Hatta yüzde 51-49 bile değil. Kararsızlar dağıtıldığında şu anda görünen yüzde 49.9 — yüzde 50.1 denebilir. Bugün itibarıyla virgülle de olsa ipi hangi seçeneğin göğüsleyeceğini ölçmek çok zor. Virgülle hayır da çıkabilir evet de."


    Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) halk oylamasında kullanılmak üzere bastırılan oy pusulaları ve şeffaf sandıkların görüntüleri dün basınla paylaşıldı.
    © AA/ RAŞİT AYDOĞAN
    Metropoll’ün başkanı Sencar: Katılım yüzde 85’i geçerse ‘Hayır’ çıkma şansı daha güçlü
    'SON GÜNE KADAR YARIŞ'
    Şu andaki durum, evet ve hayır arasında anlık ciddi bir kopma olmayacağını gösteriyor. Çünkü artık yavaş yavaş kararsızların azalma eğilimine girdiği görülüyor. Kararsızlar yüzde 12-13'lere kadar inmiş durumda. Zaten son periyotta tüm kozlar kararsızları kazanmak üzerine oynanacak. Referandum büyük ihtimalle iki seçenek arasında az farkla sonuçlanacak. Bu sonucu da büyük oranda bu kararsızlar belirleyecek."

    'KATILIM YÜKSEK OLACAK'

    "Referandum bir parti seçimi olmadığından, hükümet değişimi gibi sonuçları olmayacağından katılımın düşük olabileceği tahminleri vardı. Ancak ölçümler katılımın düşük olmayacağını gösteriyor. Yüzde 87'lere varan bir katılım olacağı görülüyor. Katılımın yüksek olmasını evet ve hayır arasında çok başa baş bir yarış olması sağlayacak. Her iki cephe de kendilerine oy verecek seçmenin sandığa gitmemesinin karşı tarafa yarayacağını bilerek motive oluyor. Sahadaki kıyasıya yarış ‘bir oy bir oydur' bakış açısını getirecek ve katılım yükselecek."

    KALAN SÜRECE NE OLUR?

    16 Nisan'a kadar olan sürede evetçilerin de hayırcıların da avantaj ya da dezavantajlarına neden olabilecek enstrümanlar devreye girebilir. Sürecin psikolojik konrolüne ait en kritik dönem şimdi başlıyor. Kampanya süresince kendi cephesinin psikolojik kontrolünü sağlayamayan kaybedecektir. Çünkü artık büyük farklar değil, küçük oy kaymaları önemli. Referandumun sonucunu az sayıdaki bir oy farkı sağlayacağı için sahadaki psikolojik kontrol ve faktörler çok önemli hale gelmiş durumda. Çok büyük gelişmeler olmadıkça kıyasıya yarışın son güne kadar süreceği söylenebilir.


    TBMM - Anayasa değişikliği görüşmeleri
    © AA/ EMRAH YORULMAZ
    'Hayır diyenlerin oranı yüzde 56'
    '2010 DEĞİL 1987 REFERANDUMUNA BENZİYOR'
    Anayasa değişikliklerinin Meclis'te görüşülmesi aşamasında eski MHP'li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten önemli bir uyarı gelmişti. Türkeş, (Eski Cumhurbaşkanı Turgut) Özal'ın 1987'de yasakların kaldırılmasına ilişkin referandumu kaybetmesini anımsatarak, "Referandumda halk yüzde 49.8'e yüzde 50.2 ile eski siyasetçilere siyaset yolunu açtı. Bakın bir tehlikeye dikkat çekmeye çalışıyorum. Referandum genel seçim değildir. 7 Haziran'da yüzde 41 alırsın, 1 Kasım'da yüzde 49.5'e çıkarırsın ve mutlak galipsin. Referandumda aynı yüzde 49.5'i aldığında seçimi kaybettin demektir" açıklaması yapmıştı. Anketçiler de son ölçümler çerçevesinde durumun yüzde 58-42 oranıyla rahat kazanılan 2010 referandumuna değil, 1987'de Özal'ın yüzde 49.8-yüzde 50.2 ile kaybettiği yasakların kaldırılması referandumuna benzetiyor.
    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201703201027708394-ak-parti-anket-evet-referandum/







  • Kulislerden edinilen bilgilere gore diyor kaynakta cumhuriyet geciniz .adilgur,basbakan,cumhurbaskani hepsi evet en az yuzde 55lerde diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_128 -- 20 Mart 2017; 9:35:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Din diyanet camili dualı reklam da çıktığına göre işler kötü. Ve hatta Atatürk bile var akp reklamında. Durum o kadar vahim demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 20 Mart 2017; 9:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???

    Din diyanet camili dualı reklam da çıktığına göre işler kötü. Ve hatta Atatürk bile var akp reklamında. Durum o kadar vahim demek ki.

    Sistem geçerse zaten çok duyacaksın böyle şeyleri. Hatta Kılıçdaroğlu Allah peygamber diyecek her kesime saygılı olmaya çalışacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çanakkaleyi anarken atatürk yok evet reklamı yaparken atatürk var.
  • Bariz 52-53 bir HAYIR özgürlüğü beklerdim, bu başkanlığa 49 oy bizim için utanç maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat_128

    Kulislerden edinilen bilgilere gore diyor kaynakta cumhuriyet geciniz .adilgur,basbakan,cumhurbaskani hepsi evet en az yuzde 55lerde diyor

    Ne diyecekler evet yüzde 50yi geçemiyor mu diyeceklerdi



    Yalancıyı bilmem ne yapmıyorlar diye bi laf var bilir misin bilmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Israrla evet cikmasini bekleyenler arkadaslar yeni donemde hayatlarinda ne gibi degisiklikler olacagini umuyor da evet istiyor acaba?



    Su referandumu mac musabakasina çevirdiniz iyice.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla pkk ve yurtdışındaki düşman ülkeler evet deseler kuskuya düşer hayır derdim.Devlet bahceli hic yanilmadi yine yanılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP KENDİ YAPTIRDIĞI ANKETTE EVET %50 GEÇEMEDİ


    AKP KENDİ YAPTIRDIĞI ANKETTE EVET %50 GEÇEMEDİ




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Why me???

    Din diyanet camili dualı reklam da çıktığına göre işler kötü. Ve hatta Atatürk bile var akp reklamında. Durum o kadar vahim demek ki.

    Sistem geçerse zaten çok duyacaksın böyle şeyleri. Hatta Kılıçdaroğlu Allah peygamber diyecek her kesime saygılı olmaya çalışacak.

    Kim atıyor bu cümleleri damat Berat mı farklı akıl hocalarınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herseyi gectim arada sirada , gecersiz atsammi diye bir takim dusuncelere daliyordum.

    Lakin istanbul ozerk olsun demeye getiren belediye baskanini gorunce.

    Suda kaynatilan kurbaga olmak istemedigimi hatirladim.

    İstanbul adana vb sehirler ile insanlarin kanina ozerklik iyi birseymis gibi gosterip , sira diyarbakira gelince sesini cikarmayacak toplum yaratmak istiyorlar.



    Bu ulkenin kuyusunu kazan , bu ulkeye, bu dine menfaatleri icin hainlik yapan kim varsa bende dahil ,Allah(c.c) helak etsin.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp anketi olduğu icin hayircilar yüklenmiştir. Anketin nerede yapildigi önemli burada yap %70 hayır çikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anketler hikaye! HAYIR çıkacağını düşünüyor musunuz gerçekten
    Hükümet her türlü yolu deneyip sandıktan EVET i çıkaracak. Eğer EVET çıkmazsa tüm hukuksuzluklardan yargılanacaklarını biliyorlar. Onlar için tek çare sandıktan EVET çıkması
  • Habidin kullanıcısına yanıt
    şu an kim yargılayabiliyor. evet çıkmazsa hiç birşey değişmeyecek. hatta işi kitabına uydurup bahçeliyle kıyım yapacaklar
  • Birilerinin iddia ettiği gibi açık ara farklık bir durum yok bence.Hatta hayır rüzgarı daha fazla diyebiliriz özellikle milliyetçi kesim arasında.Son yaşanan hadiseler evet oyu vermeyi düşünen milliyetçi kesimi bile bir ne oluyoruz dedirtti.Ki şunu da söylemek lazım referandumdan böyle bir evet oranı çıkması demek kurulacak rejimin sağlam temellere oturtulamaması gibi sorunlar ortaya çıkaracaktır.Olası bir AKP seçim yenilgisinde ise tekrardan bu sistemin yıkılması gündeme gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Police Kappa -- 20 Mart 2017; 11:18:36 >
  • İnternet anketi değil o

    Akp çok profesyonel bir şekilde sürekli kamuoyu araştırmaları yaptırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Nasil yaptiriyor bilemiyorum. Sanmiyorumki hayir çiksin,bir şekilde oynarlar 51 de olsa evet çikar gibi geliyor o konuda kafalari rahattir bana kalirsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 20 Mart 2017; 11:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlar ile Evetler başbaşaymış...

    Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış... He gülüm heee...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat_128

    Valla pkk ve yurtdışındaki düşman ülkeler evet deseler kuskuya düşer hayır derdim.Devlet bahceli hic yanilmadi yine yanılmaz

    Maddelerw gore oy kullaniyoruz biz. Ayrica evet diyenleri baz alirsak: Barzani ve İsrail

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.