Şimdi Ara

Akp karşıtı olurken Nükleer karşıtı olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu aptallıktır chp lide mhpli de akpli de
    Olsa böyle birine saygım olmaz bugün nükleer enerjinin dünya üzerindekine dağılımını bilmeyen belki de sırf kör bir muhalefet yapmak isteyip nükleer enerji karşıtı olanlar büyük bir cehalet içindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sen boş yapma içersindesin. Hiç düsünemiyorsun o tesisi kim isletecek, o radyoaktif maddeyi kim tasiyacak? Turkler uretimin hicbir kisminda yer almasa bile tehlikeli milletini bu kadar hice sayan insanlar acil bir durumda emin ol halkin zararina olup maddi olarak daha az zarar vereni sececeklerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleer reaktörü soğuturken ortaya çıkan sıcak suyu ne yapmayı planlıyorsun?

    Ve nükleer atıkları nereye depolamayı planlıyorsun?

    Ha bir de, daha Adana / Aladağ’daki kız öğrenci yurdundaki yangın bile saatler sonra söndürülebilmişken, olası bir reaktör patlamasında rüzgarla Anadolu’nun her köşesine dağılacak olan nükleer serpintiyi nasıl ve hangi itfaiye gücüyle durdurmayı planlıyorsun?
  • Dunya yenilebilir enerjiye gecip mevcut nukleer santralleri kapatiyorken sen gelmis ne diyorsun. Ayrica git Turkiye'de yapilmasi planlanan nukleer santrallerin anlasma sartlarina bir bak. Ruslar Know-How vermeyecek ve tum isletimi ustlenecek. Daha gecen gune kadar bir tane ucak dusurdun diye milyar dolar zarar ettin, ileride bir ucak daha duserse ne yapacaksin? Adam nukleer santrali kapatip giderse ne yapacaksin?

    Onu bunu birak o kadar radyoaktif atigi ne yapacaksin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    Dunya yenilebilir enerjiye gecip mevcut nukleer santralleri kapatiyorken sen gelmis ne diyorsun. Ayrica git Turkiye'de yapilmasi planlanan nukleer santrallerin anlasma sartlarina bir bak. Ruslar Know-How vermeyecek ve tum isletimi ustlenecek. Daha gecen gune kadar bir tane ucak dusurdun diye milyar dolar zarar ettin, ileride bir ucak daha duserse ne yapacaksin? Adam nukleer santrali kapatip giderse ne yapacaksin?

    Onu bunu birak o kadar radyoaktif atigi ne yapacaksin?

    Bilgisizce yorum atmak :(( şuan Türkiyenin yenilenebilir enerjisi İngiltere den yüksek bu ülkelerle rekabet etmeyi umursamayıp dünyayı düşünmeyi tercih edeceksek savaşlara da girmeyelim sanki tüm dünya kontrolümüz altında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ingilterede de yenilebilir enerjiden uretilen elektrik 2 katı fiyatına mı satılıyor? Nükleer santral öyle olacak mesela bilmiyorsan söylemiş olayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleer enerji sağlıgi tehdit ediyor .aptal .olmayın .

    Nükleer kanseri tetikler nükleer insan sağlığını etki eder .

    Nükleer enerji dogayi ve tüm canlıları tehdit eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elalem denize çöle gunes panelleri kuruyor bızde hayvan gıbı toprak yok zerre faydalanmıyoruz.
  • Nükleer enerjiyi önceden destekliyordum, kesonlikle gerekli derdim ama şuan öyle düşünmüyorum çünkü elektriğin bize birim maliyeti çok fazlaya geliyor buda benim cebimdem daha cok para cikacak demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çok yanlış anlamışın. Kimse nükleere karşı değil, millet TÜRKİYE'DE NÜKLEERE KARŞI. Bırak şimdi biz biliyoruz birbirimizi. Bize nükleer yer mi allah aşkına 2 dk bi mantıklı düşün. Ülkeyi komple yok ederiz.

    İşin ustası Ruslar, Japonlar bile bak felaketlerin hala izlerini yok edebilmiş değil. Teknolojik açıdan çok geride olan biz böyle bişeyin altına kesinlikle girmemeliyiz. Yenilenebilir enerjiye yatırımlar oluyor bak güzel güzel, kimse sesini çıkardı mı? Öyle devam etsin işte.

    Hayır bak yazıyorum şimdiden, kaza maza olcak saçma salak bi durum ortaya çıkcak tüm ülke mutanta dönecek sonra iktidar dicek ki bu fetö oyunu amerika oyunu hainler ülkeyi kıskanıyor komple kurdu filan. Yani kimse demeyecek ki pardon biz bunu beceremedik.
  • Tabi ya piknik tüpü de nükleer kadar tehlikeli zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patladı mı görürsün nükleer santrali. 1986 çernobil olayından sonra memlekette tarım arazileri zarar gördü o zamandan beri yerli çay içmeyen çok insan var.
    Öyle zararı 2 ayda 2 senede geçmiyor. Hele nükleer santral ülkenin düşmanları için çok güzel bir hedef. Nasıl koruyacaksın bu tesisi? Ypg bile amerikadan aldığı füzeyle vurur bunu.
  • Nükleer enerji santrali nedir, nasıl çalışır hakkında zerre bilgisi olmayan, zerre araştırma yapmayanlar, gelip destekliyor ya... Atıklarını bunların evine gömmek lazım. Belki kısır kalırlar :)
    Nükleer enerji santrali kadar, çağdışı ve saçma bir şey var mı? Olm düşünün azcık; Atomu parçalamak büyük bir olay, çıkan enerjide muazzam, çıkan atıklar radyoaktif, ve düzgünce saklama yönetimi ya da kararsızlıklarını giderme yöntemi yok. Peki tüm bu işleri neden yapıyorsunuz? Atomu parçalayıp, muazzam enerji çıkarıyorsunuz? Su kaynatmak için.
  • Kicimizin dibine bile bile niye atom bombasi koyalim ki? Ulan ulkede liyakat sahibi adam gibi bir tane yonetici bir tane bilim adami yok neredeyse, ugrastigimiz seye bak. Atomla uranyumla plutonyumla saka olmaz
  • http://www.fi-powerweb.com/Renewable-Energy.html

    https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_by_country

    https://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_by_country

    Turkiye'nin kimseyi gectigi falan yok. Daha ihalesi yeni yapilmis yenilebilir enerji cozumlerinden bahsediyorsaniz once tamamen aktif olmasini bekleyin sonra yeni istatistikleri verelim.

    Sana bir soru Know-How nedir bilir misin? Hatta Turkcesi yanilmiyorsam "Nasil yapilacagini bilmek" diye bir tercumesi var. Sartnamelere de bakarsaniz Rusya tum isletimi ustlenecek ve atiklari da ustlenecek ama atiklar nereye bosaltilacak bu netlesmis degil. Ayrica Rusya nukleer santralin nasil isledigini ogretmeyecek. Ileride bir gun bir sorun oldugunda Ruslar santrali birakip gidebilir. Ayrica kullanilacak olan sistem daha denenmemis bir reaktoru iceriyor.

    Jeoloji Muhendisleri Odasinin bir yazisi var, ona da goz atin
    http://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/5bfcd836e08fda6_ek.pdf?dergi=HABER%20B%DCLTEN%DD

    Ayrica santralde bir patlama yada sizinti olursa tum ulke etkilenir. Cernobil faciasinin etkileri halen daha hissediliyorken siz gelip hemen guney sehirlerimizde nukleer santral yapacaksiniz. Ayrica Turk firma olarak Cengiz Insaat var. Hani su milletin a.. koyacagiz diyen adamlar.




  • yasin kucuk. bilmedigine veriyorum.

    ama biraz enerji bakanliginda bu santral ile ilgili bilgileri okusaydin ben ne kadar cahilmisim dersin.
  • nükleer enerjiyi benimseyen ülkeler ile doğal enerji kaynaklarını destekleyen ülkelerin yaşam standartlarına ve ülkelerine bakarsak aradaki farkı görürüz.
    ne yazık ki 15 yıldır nasıl kandırılıyorlarsa şuanda da kandırılıyorlar.
  • yani 5/3'ü fay hatları üzerinde olan bir ülkenin nükleer santraller konusunda bu kadar ısrarcı olması çok aptlca geliyor bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.