Şimdi Ara

AKN-AKK GERİ GELSİN! BTK kelime oyunlarına yenik düştü! İnternet ZAMLANDI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
2
Favori
21.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKN li tarifelerin fiyatlarını, 02-08 de limitsiz internet kullanımının avantajı mumla arar oldu vatandaş.. Ülkemiz ilerleyeceğine daha da geriliyor hizmet anlamında. AKN nin kaldırılmasıyla bin beter hale geldi. ISS ler BTK nın aldığı kararları uygulamasına uyguladılar. Bunda sorun yok AKN kaldırıldı. Ancak mevcut tarifelerin AKN siz olmasıyla %80 - %100 e yakın paket ücretlerine zam geldi. Ve AKN yerine KOTALI internet sunulmaya başlandı..

    DonanımHABER forumu üzerinden AKN kaldırılsın kampanyası başlatanları konuya davet ediyorum. Bunlar sizin de suçunuz! Bir mücadele başlattınız, sonuçlandı ancak istediğinizi aldığınızı düşünüyor musunuz? Şimdi nerede onlar? Neden bu internet fiyatlarına tepkisizsiniz? Tabi sizlerin taahhütü vardır.. Taahütleriniz bitince göreceksiniz durumu..

    AKN-AKK GERİ GELSİN! BTK kelime oyunlarına yenik düştü! İnternet ZAMLANDI


    Biz ne düşündük? Mevcut tarifelerden AKN kalkacak aynı fiyattan internet sunulmaya devam edecek. Böyle lanse edildi. 35 Mbps 100 GB AKN li internet 02-08 sınırsız 79.90 dı. Şimdi 35 mbps full sınırsız 131,90 TL taahütlü! Biz buna nasıl zam yok diyebiliriz? (AKN sonrası ayrıca 16 mbps hız + Saatleri toplamında 7 günlük bir full sınırsız kullanımı vardı.)
    AKN siz internet fiyatlarına verilen tepkiler haberi (evrensel.net)

    AKNsiz yeni tarifeler:

    Hız - Taahhütlü Fiyat - Taahhütsüz Fiyat

    ■ 100 Mbps 239,90 TL - 570 TL
    ■ 50 Mbps 179,90 TL - 420 TL
    ■ 35 Mbps 131,90 TL - 340 TL
    ■ 24 Mbps 109,90 TL - 290 TL
    ■ 16 Mbps 99,90 TL - 275 TL
    ■ 12 Mbps 94,90 TL - 274 TL
    ■ 8 Mbps 89,90 TL - 272 TL
    ■ 6 Mbps 79,90 TL - 220 TL
    ■ 4 Mbps 69,90 TL - 169 TL
    ■ 2 Mbps ----- TL - 148 TL
    ■ 1 Mbps ----- TL - 123 TL
    Türk Telekom internet paket ücretleri

    Halkın talebine böyle cevap verdi AKP, BTK ve İSS ler. Zamla.. Türk telekom Türk milletinin varlığıyla 1995'te kuruldu yani daha ortada Ak parti diye bir parti yok. Ve Ak parti geldi o kuruluşu özelleştirdi. Ve o kuruluş şuan Türk halkını resmen kazıklıyor!

    Turknet 100 Mbps e kadar olan interneti 64,99 a üstelik taahhütsüz sağlayabiliyorken, aynı tarife Türk telekomda 570 TL! Ve kendilerinin özelleştirdikleri kurumun belirlediği fiyatlara AK parti kanadı sessiz. Çünkü paylar %30 Hazine ve Maliye bakanlığına, %15 Borsa İstanbul ve %55 Bankaların El koyduğu hisselere aktarılıyor! (%55 lik dilimin hissedar oranları > %19.56 Akbank, %12.17 Garanti Bankası, %6.38 İş Bankası, %2.70 Yapı Kredi, %2.34 Vakıfbank, %2.01 Halkbank, %1.42 Denizbank ve %0.89'lik payla TSKB oldu.) Yani bu fiyat politikası devletin de bizzat taraf olduğu belirlediği fiyatlar! (+Vergiler vs)
    Türk Telekom hisseleri bankalara devredildi haberi

    Pattes soğanı pazarcıdan manavdan daha ucuza satıyorum diye övünen bir siyasi parti, hissedarı olduğu Türk telekomun, çağın ihtiyacı interneti, özel şirketlerin sunduğu internet ücretlerinden 9 kat daha pahalıya satılmasına göz yummaması gerekir!

    ::Konu ile ilgili müjdeli haberler linkleri::


    ShiftDelete Müjde AKN kalkıyor
    Memurlar Müjde AKN kalkıyor
    DONANIMHABER Müjde AKN kalkıyor

    AKN kaldırılmasında ön adımı atanın DONANIMHABER forumunun olduğunu kanıtlayan açıklama...

    "Donanım Haber Forum'unda üyelerimiz tarafından başlatılan ve kısa süre içerisinde büyük destek gören "Adil Kullanım Kotasına (AKK) Hayır!" kampanyasıyla ilgili uzun süredir beklenen düzenleme haberi nihayet geldi. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce açıklamada bulunan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Adil Kullanım Kotası hakkında tüketicilerden gelen taleplerin olduğunu ve regülasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirtmişti."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 8 Mart 2019; 23:41:19 >



  • Salın artık şu forumu ya akn geri gelmesin arkadaş çılgınmısınız o hızlar ile ne yapılabilir

    edit :

    1. Türk Telekom kullanmayın tonla firma var diyoruz ama onlar hebele hübele diyorsunuz yapmayın arkadaşlar Türk Net i de denedim Vodafone de denedim bölgenize bağlı olarak gayet iyi hizmetlere sahip olabiliyorsunuz eminim hiç araştırmadan bayiye gidip internet alanlar açıyor bu konuları

    2. 1-3 mbps arası internet hızları ile sürünüyorduk türlü türlü yollar deniyorduk ya kota bitmesinde rahat edelim falan filan diye şimdi her gün ya şu kadar kotam kalmış demiyorum ne kadar gidecek diye çekinmiyorum acil işim olursa diye kota saklamaya çalışmıyorum 200gb kotam olduğu halde ayın yarısında bitiyordu işim gereği internet lazım neyinize yetmiyor gardaşım o kadar gota diyenler gelmeden

    3. Bu kota olayı bende gurur haline geldi kalktığında öyle sevindim ki zaferdi bizim için Türkiye Cumhuriyetinin kullanıcılarının %50 si belki daha fazlası hızdan kotadan bi haber iken biz ve bu kampanyaya katılan herkes bir çaba gösterdi faresi ile 2 tık yapıp imza atanlar bile bir çaba gösterdi yapmayın Allah aşkına bırakın peşimizi biz böyle gayet iyiyiz

    4. Herşeye zam geldi diyoruz hala söyleniyorlar sizin yüzünüzden fiyat arttı diye iyilik yapanı dövüyorlar memlekette böyle şeyler gördükçe sinirlerim bozuluyor

    5. ÇOK UCUZ internet arıyorsanız çok sevdiğiniz TÜRK TELEKOM firması 4mbps paket dağıtıyor 35 TL ye onu alın sürüne sürüne ucuz internetin keyfini çıkarırsınız
    "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" DEDİĞİMİZ İÇİN 1 MAYIS 2017 TARİHİNDE BİR GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLATILDI VE BU GEÇİŞ SÜRECİNDE GECE 2-8 ARASI KULLANIMLAR KOTAYA YANSITILMADI, HIZLAR PAKET HIZINA ORANLI DÜŞÜRÜLDÜ.

    YANİ BİZ AKK KALDIRILSIN DEDİĞİMİZ İÇİN GEÇİŞ SÜRECİNDE AKK ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLDİ. BU GEÇİŞ SÜRECİNİN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ BELLİYDİ. 1 MAYIS 2017'DE BAŞLADI, 31 ARALIK 2018'DE BİTTİ.

    TEKRAR EDİYORUM: BİZ AKK KALDIRILSIN DEDİĞİMİZ İÇİN BU GEÇİŞ SÜRECİ BAŞLATILDI VE BU "İYİLEŞMİŞ AKK ŞARTLARININ" BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ BELLİYDİ. AKK KALDIRILSIN DEMESEYDİK HIZLAR 3 MBPS'YE DÜŞMEYE DEVAM EDECEKTİ.

    AYNI MESAJLARI DEFALARCA ATIYORSUNUZ, AYNI KONULARI DEFALARCA AÇIYORSUNUZ AMA NEYİN NE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLSİNİZ. YETER!



    Sorular belli:

    2 sene önce AKK'yi aştığınızda hızınız kaç Mbps'ye düşüyordu?

    Bizim kampanyamızın başlangıç tarihi nedir?


    -

    Bu sorulara cevap vermemekte ısrar ettiniz. Ya sizin hafızanızdan kayıtlar çok çabuk siliniyor, bu yüzden birkaç ay öncesini dahi hatırlamakta güçlük yaşıyorsunuz, ya da gerçekten art niyetlisiniz.

    -

    Bu konu hakkında çeşitli kişilere cevap olarak yazdığım tüm mesajları buraya kopyalıyorum, okuyun:

    -

    İSS'ler asla ama asla AKK'yi kaldırmak istemediler. İnternet kullanıcıları olarak bu konuyla ilgili birlik olup geniş kapsamlı bir bilinçlendirme çalışması yapmasaydık bu gün 90 - 100 lira vereceğimiz tarifeler şöyle olacaktı:







    Evet doğru görüyorsunuz, 2-3 sene önce TurkNet'te de AKK vardı ve yukarıda görüldüğü üzere 16 Mbps - 50 GB'lik AKK'li tarifeden 70 lira alıyorlardı. TurkNet, bizim kampanyamız öncesi AKK'yi kaldırmayı düşünmüyordu bile. AKK'yi EN FAZLA 150 GB'a çıkartmıştı, kampanyamız başlamadan önce iyileştirme süreci dönemine girmediğimiz için hız yine 3 Mbps'ye düşüyordu. TurkNet AKK'yi ne zaman ve nasıl kaldırdı? Eylül 2017'de kaldırdı, çünkü AKK'nin kaldırılması sürecine girilmesini sağlamıştık ve bu sayede kaldırdılar. TurkNet yöneticisi Sinan Kurmuş'un bizzat kendisi bunu söylemekte:
    https://www.youtube.com/watch?v=_GS3OCK1MCw&feature=youtu.be&t=727

    Siz, AKK'nin kaldırılması sürecindeki geçiş dönemini hatırlıyorsunuz sadece. O dönem zaten AKK'nin kaldırılacağının kesin karara bağlandığı bir geçiş dönemidir, asla referans olarak baz alınamaz. O dönemi "iyi" olarak görüyorsanız o zaman bize niye "sövüyorsunuz"? O dönemin olmasını sağlayan bizleriz. "AKK kalkasın" dediğimiz için hızınız o 1,5 yıllık geçiş döneminde oranlı düşürüldü, saat 2-8 arası yaptığınız kullanımlar sayılmadı.

    AKK'nin kaldırılmasını sağlamasaydık 50 GB gibi komik bile denemeyecek bir kullanım sonrası 3 Mbps'ye düşen 70 liralık paketler bugün 90 - 100 liralara, belki de daha fazlasına satılıyor olacaktı.

    -

    Geldiğimiz noktada kazanımlar elde edilmiştir ancak Türk internet kullanıcıları olarak daha yolun başındayız.

    Kazanımlar:

    Bunların en başında şu geliyor: İnanılmaz bir tüketici bilinci aşıladık. Sadece internet konusunda değil, genel anlamda birçok tüketici derneğinden çok daha faydalı bilinçlendirme çalışmalarımız oldu (özellikle Discord sunucumuzda bu konuda çok şahane bilgi alışverişleri yapılmakta). Bu, çok ama çok değerli bir kazanımdır.

    Bu süreçte TurkNet, Millenicom, Netspeed gibi nispeten daha ucuza daha yüksek hızlar veren İSS'ler ortaya çıktı. Bunu sağlayan şey, kampanyamızı destekleyen yüzbinlerce insandır. Bunu bizzat TurkNet yöneticisi Sinan Kurmuş da belirtiyor:https://www.youtube.com/watch?v=_GS3OCK1MCw&feature=youtu.be&t=727

    3 Mbps'ye düşen hızların, 1,5 sene boyunca oranlı olarak düşürülmesini sağladık, büyük bir dengesizlik ortadan kaldırılmış oldu. 2-8 arası internet, gerçek sınırsızı tattırmaya başladı. Bu geçiş sürecini dahi yeterli bulmamıştık, bir an önce fiyatların düşürülmesi ve gerçek sınırsız internetin getirilmesi için etkinlikler yaptık.

    Çoğu kişi farkında değil ama bu kampanya ve yüzbinlerce destekçi olmasaydı bu gün 3 Mbps'ye düşen 50 GB'lık tarifelere 100 lira gibi ücretler ödüyor olacaktık. Bunu şu tablodan rahatça anlayabiliriz:



    Bu fiyatlar, limitsiz internet vermek konusunda isteksiz ve fahiş fiyatların tadını almış İSS'ler istemese bile bu noktaya düşürüldü. Daha da düşürülecektir, hiç merak etmeyin.

    Her zaman olduğu gibi: İnternette kotaya, kısıtlamaya, düşük hızlara, fahiş fiyatlara hayır!
    https://www.change.org/p/internette-kotaya-k%C4%B1s%C4%B1tlamaya-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCk-h%C4%B1za-fahi%C5%9F-fiyatlara-hay%C4%B1r

    -

    Şu hususlara tekrar değineyim:

    1. Bahsettiğiniz 2 - 8 arası kotanın sayılmaması ve hızın paket hızına çekilmesi uygulaması zaten "AKK kaldırılsın." dediğimiz için yapılan geçiş düzenlemesi kapsamındadır, bize dayatılan AKK böyle bir şey değildir, siz AKK'yi isteyerek 3 Mbps'yi istiyorsunuz.

    2. 50 GB komik bile olmayan bir kullanım miktarı. Sizi 50 GB'ın internet altyapısında darboğaz yaratacağı yalanına inandırmışlar, bunun gerçek olduğunu sanıyorsunuz.

    İnternet global bir teknoloji. Asya - Avrupa arasında bir köprü vazifesi gören ülkemiz için ise bu teknolojinin bırakın maliyetini, büyük avantajlar sayesinde büyük kârlar getiriyor olması gerekiyor. İtalya'da 1 Gbps için 20 euro ödenirken ülkemizde çok daha ucuz olması gerekiyor, ama siz buradaki gelişim için elini kıpırdatmayan ve düşük hızlara fahiş fiyatlar dayatan İSS'lerin ağzından konuşuyorsunuz. 50 GB nedir? Sabit internette kota ne demektir? İnsan kotayla kısıtlanmak ve hız düşümü istediğini yazarken utanır. Biraz takvime bakın, teknolojinin geldiği noktaya bakın.

    Olmayan bir değer yaratıp onu satmak çok kâr getirmiştir. Ülkemizdeki İSS'ler yıllardır sabit internette "GB" satmaktadırlar. Fiyatlandırmayı, onlar için maliyeti neredeyse olmayan bu sanal "değer" üzerinden yapmaktadırlar. Halbuki İSS'ler sabit internette "hız" satmalıdır, "GB" değil. Bu gün bu düşük hızlardan bu fahiş fiyatları istemeye cüret edebilmelerinin sebebi yıllardır internet kullanıcılarını bu "GB" sattıkları tuhaf sisteme alıştırıp kandırmış olmalarıdır. Siz de onların kullandığı bu oltaya yakalanan bir kullanıcısınız. Sizi içine bıraktıkları akvaryumu gerçek bir dünya sanıyorsunuz.

    3. Geçmiş dönem kullanımlarınızı paylaşın. 2019'a girdiğimiz bu günlerde internetten bu kadar az faydalanan birisi olmanız çok şaşırtıcı.

    Otomobil satın alacaksınız diyelim. Otomobil firmasına "Bu araba 250 basıyor, ama ben o kadar basmıyorum, ben en fazla 50 ile gidiyorum, benim gibi 'malı az kullanan' tüketicileri hiç düşünmüyorsunuz, bana özel 50 basan araba üretin lütfen." mi diyeceksiniz?

    -
    Yaptığınız hataları sıralıyorum:

    1. AKK geçiş sürecini "iyi" olarak nitelendirmişsiniz fakat bunun olmasını sağlayan insanlara, yani bize suçlu demişsiniz.

    İnternette Kalite Hareketi olarak "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı 2016 Haziran ayında başlattık. 2016 Haziran'da durum nasıldı?

    - TurkNet de dahil olmak üzere her İSS'de AKK vardı.

    - AKK sonrası hızlar ister 8 Mbps'lik ister 100 Mbps'lik paket kullanın 3 Mbps idi, 50 GB gibi kullanımlar sonrası hızınız 3 Mbps'ye düşüyordu.

    - Bu paketlere ödediğiniz meblağ 50 - 100 lira seviyelerindeydi.


    Haziran 2016'da kampanyamızı başlattık. Eylül 2016'da BTK bir karar çıkarttı. Karara göre AKK sonrası hız %50 oranında artıralacaktı, yani 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı.



    Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik. Aralık 2016'da yayımlanan kararda hızların oranlı olarak düşürüleceği kabul edilmişti.

    Yani kampanyamızın etkili olmasıyla AKK hızının 4.5 Mbps'ye yükseleceği açıklandı fakat sonrasında yaptığımız itirazlarla BTK, bunun yetersiz olacağını gördü ve sizin "iyi" diye nitelendirdiğiniz o oranlı hız düşümü kararı açıklandı. Bu oranlı hız düşümü 1 Mayıs 2017'de başlamak ve 31 Aralık 2018'de bitmek üzere getirildi.

    Sizin bize "suçlusunuz" diyebilmeniz için internetin 2016'daki durumu ile şimdiki durumu arasında bir kıyaslama yapmanız gerekir. Siz 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası ile şimdiki durumu kıyaslayarak bizim kötüye gidişe yol açtığımızı iddia ediyorsunuz, halbuki o "iyi" dediğiniz aralık bizim sayemizde gerçekleşti.

    Diğer bir nokta ise, mağduriyetinden dolayı itirazlarını dile getiren kişiler "daha kötü duruma düşülse dahi" suçlu ilan edilemez. Bu suçlu ilan etme eylemine "kurban suçlama (victim blaming)" denir, bu çok hatalı bir bakış açısı. Üstelik mevcut durumda daha kötüye düşüş de söz konusu değil.


    2. TurkNet ve diğer alternatif İSS'leri tamamen ihmal ederek yalnızca Türk Telekom üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz.

    TurkNet ve diğer alternatif İSS'ler kampanyamız sayesinde AKK'siz internete 31 Aralık 2018'den bile önce geçiş yapmışlardır. TurkNet özelinde konuşacak olursak: Eylül 2017'de AKK'yi tamamen kaldıran TurkNet, bizzat kendi yöneticisinin ağzından şunları söylüyor:

    "Bunu da tekrar söylüyorum: İnternet kullanıcılarının baskısıyla, kampanyasıyla, aracılığıyla olan bir şey. Yani o Change.org'daki 300 bin imza bence çok değerli bir şey, BTK'ya yapılan şikayetler çok değerli şeyler."



    Kampanyamızdan önce ülkedeki insanların AKK'siz, limitsiz bir şekilde internet kullanması hayaldi. Gerek Türk Telekom olsun gerekse alternatif İSS'ler olsun, AKK'yi kaldırmak, internet koşullarını iyileştirmek gibi dertlere sahip değildi. Çünkü "herkes hâlinden memnun" diye bakarak "ne kadar kota ile kısıtlarsak kârdır" diye düşünüyorlardı. Rahatlarını bozduk, internet kullanıcıları olarak İSS'leri gelişime zorladık.

    Ülkemizde "limitsiz internet", telekomünikasyon pazarında olmazsa olmaz hâline geldi. Öncesinde hayal olarak bakılan bir olgu, şimdi olmazsa olmaz. Bu nedenle alternatif İSS'leri göz ardı etmeniz çok hatalı. İnternet kullanıcılarının farkındalığı arttıkça alternatiflere doğru bir kayma yaşanacak ve bu koşullarda limitsiz ve yüksek hızlı interneti uygun fiyatlara vermeyen firmalar zor duruma düşecek. Burada esas olan "farkındalık". "AKK geri gelsin" diyerek bu farkındalık oluşmaz, Türk Telekom'un ekmeğine yağ sürmektir bu.

    3. İnternet fiyatlarına tepkisiz olduğumuzu söylemişsiniz. Baştan sona hatalı bir bilgi. En başından beri "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" diyoruz ve yeni dönem fiyatları için açıklandığı gibi hazırlanıp gereken tepkiyi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz:

    https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır


    Fahiş Fiyat İstemiyoruz!

    https://twitter.com/kalitehareketi/status/1076436162682732544

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1817694865019308/?type=3&theater

    https://www.instagram.com/p/BrsBR-jng9l/

    https://forum.donanimhaber.com/fahis-fiyat-istemiyoruz-cimer-etkinligimiz-basladi-internette-kalite-hareketi--136401492


    4. Verdiğiniz link gösteriyor ki AKK geçiş sürecindeki taahhütlü fiyatlar ile şimdiki taahhütsüz fiyatları kıyaslıyorsunuz. Tutarlılık açısından taahhütlü - taahhütlü veya taahhütsüz - taahhütsüz kıyaslaması yapmanız doğru olur. Taahhütlü fiyatlar üzerinden gitmek daha doğru olacaktır, zira taahhütsüz fiyatlar hep yüksek oldu.

    5. BTK ile ilgili bilgi hatanız var. Bunu birçok kişi yapıyor, teknoloji editörü titrli kişiler bile. Bu durumu bir makale ile açığa kavuşturacağız.


    Değindiğiniz doğru noktalar:

    AKK geçiş sürecindeki iyileştirilmiş şartlarla kıyaslandığında Türk Telekom'un mevcut limitsiz tarifeleri daha kötü koşullar içeriyor. Şu paylaşımımızda ve diğer birçok yerde bunu ele aldık, insanlara anlattık:

    Türk Telekom yeni tarifeleriyle AKN'ye dönmek için ölümü gösterip sıtmaya mı razı etmek istiyor?

    https://twitter.com/kalitehareketi/status/1072648794154643456

    https://www.facebook.com/internettekalite/photos/a.1803514659770662/1803514633103998/?type=3&theater

    https://www.instagram.com/p/BrRHB-dH6LH/


    Bir an önce limitsiz internet hızlarının kayda değer şekilde artması, fiyatlarının kayda değer şekilde düşmesi gerekiyor. Bunun için altyapı mı gerekiyor? İSS'ler için bu bir boyun borcudur, bir an önce bunu yapmaları şarttır. Ancak mevcut durumda dahi altyapı, çoğu hâlde kota için öne sürülen bir bahane. Kendi sorumsuzluklarını bahane olarak öne sürüp bu sorumsuzluklardan dolayı internet kullanıcılarını mağdur ediyorlar ve bundan da büyük kazançlar elde ediyorlar.
  • akk nin mumla aranacağını kim bilebilirdi ?
  • ülkede herşeyin fiyatı fahiş olmuş internetinde mi aynı kalacağını sandın? ayrıca ben gayet memnunum bu düzenle. sırf sizin internetiniz çöp diye akk geri gelsin diyemezsiniz
  • kotasız satış yapan birsürü sağlayıcı var gidin onlardan alın. sınırsız 100mbps 70 tl ödüyorum (millenicom) akk kaldırılmadan önce de sınırsızdı. umrumda değil akk olayları
  • Yine başa döndük...

    AKN kalkma olayı tam da doların fırladığı zamana denk geldi.

    Adamlara bahane altın tepside sunuldu yani.

    Burada suçlu AKN'nin kaldırılmasını isteyenler değil.

    Siz AKN'yi geri isteyeceğinize haklarınızı adam gibi savunmayı öğrenin.

    Bu arada balık hafızalıyız belli oldu. Kanıtı da bu açılan AKN geri gelsin konularıdır.

    2-8 arası kota kalkıyor muhabbeti zaten AKN kalkacağı için geldi.

    Herkesin hızı 3mbit'e düşüyordu ve daha sonra hıza göre düzenleme geldi. Bu da AKN kalkacağı için gelmişti.

  • Şimdi şöyle bir durum var , herşeye yüzde yüz zam geldi internete neden gelmemesini bekliyordunuz ki ? Yani akn kalkmasa bile yine zam gelecekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salın artık şu forumu ya akn geri gelmesin arkadaş çılgınmısınız o hızlar ile ne yapılabilir

    edit :

    1. Türk Telekom kullanmayın tonla firma var diyoruz ama onlar hebele hübele diyorsunuz yapmayın arkadaşlar Türk Net i de denedim Vodafone de denedim bölgenize bağlı olarak gayet iyi hizmetlere sahip olabiliyorsunuz eminim hiç araştırmadan bayiye gidip internet alanlar açıyor bu konuları

    2. 1-3 mbps arası internet hızları ile sürünüyorduk türlü türlü yollar deniyorduk ya kota bitmesinde rahat edelim falan filan diye şimdi her gün ya şu kadar kotam kalmış demiyorum ne kadar gidecek diye çekinmiyorum acil işim olursa diye kota saklamaya çalışmıyorum 200gb kotam olduğu halde ayın yarısında bitiyordu işim gereği internet lazım neyinize yetmiyor gardaşım o kadar gota diyenler gelmeden

    3. Bu kota olayı bende gurur haline geldi kalktığında öyle sevindim ki zaferdi bizim için Türkiye Cumhuriyetinin kullanıcılarının %50 si belki daha fazlası hızdan kotadan bi haber iken biz ve bu kampanyaya katılan herkes bir çaba gösterdi faresi ile 2 tık yapıp imza atanlar bile bir çaba gösterdi yapmayın Allah aşkına bırakın peşimizi biz böyle gayet iyiyiz

    4. Herşeye zam geldi diyoruz hala söyleniyorlar sizin yüzünüzden fiyat arttı diye iyilik yapanı dövüyorlar memlekette böyle şeyler gördükçe sinirlerim bozuluyor

    5. ÇOK UCUZ internet arıyorsanız çok sevdiğiniz TÜRK TELEKOM firması 4mbps paket dağıtıyor 35 TL ye onu alın sürüne sürüne ucuz internetin keyfini çıkarırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 10 Mart 2019; 12:25:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir soru sormak istiyorum sana. Akn varken full sınırsız tarife fiyatlarını biliyor musun?

    https://hizinitestet.net/ttnet-internet-fiyatlari-2018/

    Burada fiyatlar var full sınırsızlar ne kadar bakabilirsin simdiyle ne kadar farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 7 Mart 2019; 21:44:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akk nin kaldırıması kesinlikle dogru değil. Adsl/vdsl/fiber alt yapısı sınırsız interneti kaldırmaz. daha bunun için en az 25 yıl var. son 10 yılda telekom yeterli yatırım yapmamıştıR.
    BEN OCAK AYIN DAN BU YANA DEFALARCA YAZDIM.AKK, NIN KALKMASI NEDENİYLE İNTERNET FİYATLARI ÇOK ARTTI.DEFALARCA YAZDIM. ÇOGU ARKADAŞ TAAHHUTLÜ İNTERNET KULLANDIKLARI İÇİN BU FİYAT ARTIŞINA SES ÇIKARMADILAR.

    YENİ FİYATLAR İÇİN TELEKOMUN , WEB SAYFASININ DUYURULAR KISMINA HERKES BAKSIN.
    BU RAKAMLARARIN ALTINDAN KİMSE KALKAMAZ.
    SÖZDE ENFLASYONLA MÜCADELE VAR.TURKSAT KABLO DA TV FİYATLARINA % 50 ZAM YAPTI.HALKIMIZDAN TIK YOK.
  • bazı arkadaşlar yok milenium um iyi,yok turknet iyi şeklinde mesaj atıyorlar. nasıl inanınıyorlar bu palavra bilgilere hayret ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korkusuzkahraman86

    Bir soru sormak istiyorum sana. Akn varken full sınırsız tarife fiyatlarını biliyor musun?

    https://hizinitestet.net/ttnet-internet-fiyatlari-2018/

    Burada fiyatlar var full sınırsızlar ne kadar bakabilirsin simdiyle ne kadar farklı.
    Bizim tepki gösterdiğimiz olay da bu zaten. AKN kalktı ama mevcut tarifelerden! Aynı hizmeti aynı fiyattan sunmaları gerekirken AKNsiz tarife ücretlerini halka dayattılar.

    Biz ne düşündük? Mevcut tarifelerden AKN kalkacak aynı fiyattan internet sunulmaya devam edecek. Böyle lanse edildi. 35 Mbps 100 GB AKN li internet 02-08 sınırsız 79.90 dı. Şimdi 35 mbps full sınırsız 159,90 TL taahütlü! Sen buna nasıl %100 zam yok diyebilirsin? (AKN sonrası ayrıca 16 mbps hız + Saatleri toplamında 7 günlük bir full sınırsız kullanımı vardı.)
    https://www.evrensel.net/haber/368226/turk-telekom-aknsiz-internet-tarifelerinde-fahis-fiyat-tepki-topladi

    AKNsiz:

    ■ 100 Mbps 346,90 TL
    ■ 50 Mbps 259,90 TL
    ■ 35 Mbps 159,90 TL
    ■ 24 Mbps 129,90 TL
    ■ 16 Mbps 102,90 TL
    ■ 8 Mbps 89,90 TL
    ■ 6 Mbps 79,90 TL
    ■ 4 Mbps 69,90 TL

    Halkın talebine böyle cevap verdi AKP, BTK ve İSS ler. %100 zamla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 7 Mart 2019; 22:36:4 >
  • türknet akar
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Akn kalkıp sınırsızi akn li fiyattan vermeleri akla yatkın değildi zAten. Gece akn ye girmemesi zaten işleri daha iyi yapmisken bi ihtimal akn li fiyata akn siz hiz verirler umudu ile bir yola çıkıldı

    Bunu insanlara düşündüren turknet vs gibi firmaların Uygun fiyata kotaları kaldırmış olması.

    Tabi turktelekom akp ortaklığını dusunemediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 7 Mart 2019; 23:3:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halktan intikam alırcasına zam yapan Türk Telekom'un suçu yok, AKN gibi çağ dışı uygulamaya tepki gösteren halkta sorun var. Haklısın, limitsiz internet bizim neyimize.
  • Farklı iss kullanmayıp yorum yapanları anlamıyorum bende. Yok palavraymış yok nasıl inanıyorsunuz vs.
    Bu durum olmadan önce herkes şikayetciydi. 100 mbps alan adamın hızıda 3 e düşüyordu 8 mbps alanında.
    Bu akn'ye karşı çıkılmasaydı 2-8 muhabbeti de olmayacaktı.
    Etrafta o kadar farklı iss varken gayet makul bir biçimde f/p sunan sen gidip ben türk telekomdan alıcam diye inat ediyorsan kusura bakma ama ağlamayacaksın.
    Sonuçta bu farklı iss'lerin hepsi olmasa bile aralarında tt alt yapısını kullanan var. Gidersin kendine göre bir paket seçersin şartsız koşulsuz keyfine bakarsın.

    He bu arada 75 mbps 65 tl ödüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 8 Mart 2019; 0:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-92039320F

    türknet akar
    Türknet'in kendi altyapısı yokki (belki 1-2 yerde var sadece) Turktelekom altyapısını kullanıyor.. 31 mart sonrası Turktelekom sabit hat kullanım ücretini artıracaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Hangi alt yapıdan hizmet alıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.