Şimdi Ara

Aklımdaki Projeler için yardım ? [ÖNEMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , benim sorum şudur ;
    Aklımdan geçen bir sosyal medya uygulaması var ( facebook , whatsapp gibi ) ama nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum acıkcası buraya yazmadan öncede araştırdım epey paradan bahsediyorlar ? Bu para sizce ne kadar olabilir ve fazla maddi imkan olmadığı için böyle uygulamadan önce para kazanabileceğim işler bulmam lazım örnegin ; Blogger , Forum donanım gibi siteler kurup para artırıp sonrada uygulamayı hayata geçirebilirmiyim?
    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM . Ve böyle fikri olmayan kişilerinde rica ediyorum yorum atmasın saçma sapan !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun düşüncelerin kardeşim. Düşünmek, fikir üretmek konusunda iyiyiz ama harekete geçmek konusunda maalesef hep taşları ayıklamakla geçiririz zamanı. Dünyada ses getiren çılgın projeler var. Yenileri de sürekli olacaktır.
    Eğer kafanda tasarladığın iş benzersiz bir proje ise işin daha zor çünkü ya büyük olacaksın yada yok olacaksın. Ya taş koyup kapatacaklar önünü, (yada gözün korkacak) yahut Mark'ın yanında ismin anılacak.
    Öncelikle hayaline ulaşmak için küçük lokmalarla başlayayım deme. (forum vs gibi).
    Sermaye için bu küçük lokmalar seni daha çok yoracak, bunların iş yükü seni daha çok usandıracaktır.

Yapman gereken tasarladığın projenin eşsizliğini iyi analiz etmen (yada çokta mühim değil eşsizliği...) ki ona göre bir plan çizesin.
    Bu konuda sana para lazım olacak. Sadece para. Bunun içinde ikna edeceğin finansör. Ve tabi bunun içinde projenin bütün detaylarını hazırlaman gerekiyor. Öyle ki word ile açacağın bir dosyada projen için gerekli bilgileri, fikirleri girmeye başladıkça olumsuz yönlerini de düşün. Sana sorulacak sorulara cevapları kendin çöz önce.
    Bu senin finansörü ikna edebilmen için elini kolaylaştıracak.

Parayı önemsiyorum çünkü tılsım sende, proje sende. Sadece bu projene inanacak bir kaynağa ihtiyacın var. Bu yolda tecrübeli kişelerle görüşmek ise daha iyi olacaktır.
    Mesela bizim ülkemizde yapılan projelerin sahipleriyle irtibata geçip onların süreçlerini dinleyebilir yardım alabilirsin.
    Kolay gelsin yolun açık olsun.

• En basitinden bir plan olusturun. Yapilacaklar plani. Sonra maliyetleri hesaplayin. Temel maliyetler aylik giderler sirket kurulumu falan sonrasinda ya yatirimci arayin ya da is planini kucuk parcalara bolup adim adim devreye alarak ilerleyin.

bir yazilim konusunda
    2000 net maas alan tasarimcinin brut maasi 3000 isveren maliyetleri ile 3600 tl. 3000 maas alan yazilimcinin da maliyeti 5000 tl. 1000 de ofis kirasi ve faturalar desen minimum 10 bin tl aylik gider yapiyor. Hesaplarinizi tam maliyetleriyle duzgunce hesaplamaniza yardimci olmak icin verdim bu ornegi

• Türkiyede yatırımcı veya finansör bulmak kolay olmayacak gibime geliyor ve arkadaşlar attığınız mantıklı ve güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşların yorumları varsa yazarsalar sevinirim ..

• Arkadaşlar zaten mantıklı olanı belirtmiş.Finans bulmak zor ama sizin moralinizi yüksek tutan şu olsun hiç bir şirket büyük meblağlarla bu işlere başlamıyor.En küçük masraflardan başlarsınız, mesela sunucu gibi daha sonra uygun bir fiyata yazılımcı ile de anlaşabilirsiniz.Kar odaklı başlamaz iseniz işe sadece bu gibi masrafları karşılamaya odaklansanız yeter.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.