|
Akkuyu NGS’de kritik bir montaj aşaması tamamlandı: 2025'te faaliyete geçecek
-
-
Bilmediğim için soruyorum, %10 iyi bir rakam mı ? %10 elektrik için değer mi daha doğrusu ? Bunun yerine açık denize rüzgar elektriği tarlaları kurulsa daha iyi olmaz mı ? Bir de şu var, bu santral bildiğim kadarıyla 40 yıl boyunca ruslar işletecek. Üretilen elektrik, şimdi kullandığımızdan daha pahalıya satılacak diye okumuştum ama net bilgim yok.
Bir de ömrü kaç yıl olacak ? İnternete yazdım 40-60 yıl gibi rakamlar çıktı. Eleştirmek için yazmadım, cidden bilmediğim için yazıp soruyorum.
-
siemens almanya verdimi ki ambarogay takımıştı bir kaç parçası.
-
rusyanın malı üstüne kar koyup bize satacak buna mantıklı diyenin kafasına yazık
-
ben bildim bileli burası yapılacak işci kavgaları çok oluyordu bi arada 2015de başlamış yaklaşık 10 yıldır nükleer santral yapılacak normal mi bu süre bilmiyorum
-
anlıycan dilden!
https://forum.donanimhaber.com/amerika-boyle-tokatliyor-vw-almanya-da-3-fabrika-kapatiyor-amerika-da-dev-fabrika-insaa-ediyor--159878562
-
rüzgar ve güneş enerjisi için zaten var gücümüzle yatırımlar devam ediyor. durduğumuz anda bu dünyada bizi bir böcek gibi ezerler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 29 Ekim 2024; 02:35:31 >
-
%10 iyi bir rakam bundan 5-6 tane olmalıydı şimdiye.
Birçok avrupa ilkesinde 30-40 tane mevcut. Gönül isterdi ki devlet finansmanıyla yapılsın devlet işletsin köprü mantığı ile aynı mantıkla yapılıyor malesef.
-
Çok süper yorum, ben ikna oldum. Sandık getirin hemen basayım oyumu.
Onun harici Orhan ustam, anlaşmanın metnini sana bana göstermezler. İşin gerçeği şu ; rusa bağımlısın ve daha çok bağımlı olmak için ülkenin her yanına muhtemel atom bombaları döşetiyorsun. Yarından sonra rusun dediğinin dışına çıkamazsın. Höt dese o derece.
-
Yap işlet devret için söylüyorum elektrik faturaları için 2 kat zam kapınızda. Çünkü o paralar yine vatandaşın cebinden çıkacak. En azından köprüler gibi geçiş garantisi saçmalığı olmaz. Hatta akkuyu açılınca faturalara yıl sonuna kadar geçiçi indirim saçmalığı da yapabilirler. Sonrasında sağlam bir gömüşş.
-
Kafa karışıklığı olmasın. Bu proje Yap Işlet Devret modeli değildir. Yap ve işlet modelidir. Zira bu nükleer tesis tamamen Ruslarındır.
Rusya'daki diğer tesisler gibi tamamen Rusya'ya aittir. Tek farkı Türkiye sınırları içerisindedir. Ve bazı çalışanları Türk olacaktır. Türkiye'nin buradan elektrik satın alması Rusya'dan elektrik ithal etmesi anlamına gelir.
O çalışanlar da sadece sadece bir nükleer tesis nasıl işletilir onu öğrenecek. Nükleer tesis yapmak çok farklı bir şey. Türkiye'de bir sürü yabancı otomotiv fabrikası var.
Hiç motor yapmayı öğrendiler mi? Tabiki de hayır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akkuyu Nükleer Santrali'nin 4 bin 800 megavatlık ilk reaktörünün 2023'te cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden önce faaliyete geçmesini istiyor.
*Akkuyu Nükleer A.Ş, IC İçtaş ile sözleşmeyi feshetti, üç Rus ortağın kurduğu şirketle sözleşme imzaladı. 2022
*Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinden Akkuyu NGS için IC İçtaş'la devam kararı çıktı*
içtaş için erdopan putine yalvardı.
kardeşim, orda rusların yaptığı şeye aklın ermez! adamlar prensipli ve kimseye eyvallahları yok.
KNOW-HOW çöp oldu. artık yok!
özetle, 2025 in ilk yarısında ancak içeri elektrik verip
telefon şarj ederler!
Rus toprağı mi da sonsuza dek ruslarin olsun.. Yoksa bop da mersin ruslara verildi de adamlar yatırıma şimdiden mi başladı.
Şu anda Türkiye elektrik tüketim gücü 39 bin MW
Akkuyu 4.8 bin MW güç ile bunun yaklaşık %12'si.
Türkiye şu an 39bin MW üretiyorken bu 4.8bin MW o 39bine ek olacak yani Türkiyenin elektrik gücü 43.8bin MW'a çıkacak.
Fakat bir nükleer santral Türkiyenin ihtiyacının %10'unu karşılıyorsa bunlardan 10 tane yapıp tamamını karşılamak seçeneği neden kullanılmıyor?
Elektrik işinde bunun gibi değişik sorular var.
Birisi çıkıp diyecektir şimdi: Elektriği tek tip santralden elde etmemeli. Rüzgar güneş baraj termik gibi çeşitler olmalı. İyi de onların gücü nükleerle karşılaştırıldığında çok düşük.
Cevapsız kalan sorular olacak bu elektrik işinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beni korkutan Rusya bağımlılığı değil. Kemikleşmiş olan ABD bağımlılığı. Rusya bağımlılığı öyle göbekten bir bağımlılık olması imkansız.
Kafa karışıklığı olmasın. Bu proje Yap Işlet Devret modeli değildir. Yap ve işlet modelidir. Zira bu nükleer tesis tamamen Ruslarındır. Rusya'daki diğer tesisler gibi tamamen Rusya'ya aittir. Tek farkı Türkiye sınırları içerisindedir. Ve bazı çalışanları Türk olacaktır. Türkiye'nin buradan elektrik satın alması Rusya'dan elektrik ithal etmesi anlamına gelir. O çalışanlar da sadece sadece bir nükleer tesis nasıl işletilir onu öğrenecek. Nükleer tesis yapmak çok farklı bir şey. Türkiye'de bir sürü yabancı otomotiv fabrikası var. Hiç motor yapmayı öğrendiler mi? Tabiki de hayır. |
%10 iyi bir rakam bundan 5-6 tane olmalıydı şimdiye.
Birçok avrupa ilkesinde 30-40 tane mevcut. Gönül isterdi ki devlet finansmanıyla yapılsın devlet işletsin köprü mantığı ile aynı mantıkla yapılıyor malesef. |
rusyanın malı üstüne kar koyup bize satacak buna mantıklı diyenin kafasına yazık
|
rüzgar ve güneş enerjisi için zaten var gücümüzle yatırımlar devam ediyor. durduğumuz anda bu dünyada bizi bir böcek gibi ezerler
|
Yap işlet devret için söylüyorum elektrik faturaları için 2 kat zam kapınızda. Çünkü o paralar yine vatandaşın cebinden çıkacak. En azından köprüler gibi geçiş garantisi saçmalığı olmaz. Hatta akkuyu açılınca faturalara yıl sonuna kadar geçiçi indirim saçmalığı da yapabilirler. Sonrasında sağlam bir gömüşş.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X