Şimdi Ara

AKK YASAKLANDI! (AMERİKA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Bugün Amerikalı İnternet kullanıcıları çok önemli bir galibiyet elde ettiler. Federal temyiz mahkemesi, ağ tarafsızlığı kurallarını onayladı ve Amerikalı internet servis sağlayıcılarının kullanıcıların internetine müdahele etmesine engelleme getirdi. Ağ tarafsızlığı kuralları, ISS'lerin trafiği tamamen bloklaması ya da engellemesini (adil kota) ya da tam tersine daha çok para ödeyenlere daha hızlı internet verilmesini yasaklıyor.

    Milyonlarca Amerikalı geçen yıl bizdeki BTK'nın Amerika'daki eşdeğeri olan FCC'yi protesto etmişler[1], internetin tarafsızlığını ve yaratıcılığı savunması için çağrıda bulunmuşlar ve bu konuya bir çözüm bulmasını, hukuki olarak kurallar getirmesini istemişlerdi. Amerika'lılar ayrıca FCC'nin kendi düzenleyici gücünü kötüye kullanımı da engelleyecek bir hukuki uygulama talebinde de bulunmuşlardı. FCC bunu "Açık İnternet Düzeni" uygulaması getirerek büyük oranda yerine getirdi.

    Zaten Başkan Obama da 2 yıl önce bloklanmamış, bant genişliği daraltılmamış, "Açık İnternet"ten yana olduğunu açıklamıştı[2].

    Avrupa Birliği ise geçen yıl "Ağ tarafsızlığı"na dair düzenlemeler yapmıştı [3].

    "Net Neutrality" yani "Ağ Tarafsızlığı", İnternet servis sağlayıcıların herkese eşit davranması ile ilgili bir tanımlama. Bu konudaki farkındalık ABD'de ISS'lerin video sitesine giden müşterilerinin hatlarını kısıtlaması ile başladı, "adil kullanım kotası" adı verilen uygulamalarla yükseldi.

    Ülkemizde zaman zaman siyasal gelişmeler olduğunda Türk Telekom ya da diğer operatörlerin Twitter ya da Facebook'a giden hatları kısıtlması bu tanıma giren bir durum. Diğer bir durum ise ülkemizde çok şikayete neden olan "Adil Kullanım Kotası" uygulaması. Her ikisi de, Ağ tarafsızlığını ihlal eden durumlar olarak tanımlanıyor.

    Bu konuya özen göstermesi gereken ise; tüketiciyi koruması için kurulan düzenleyici kurul olan BTK'dır. Yani BTK'nın ISS'lere "Adil Kota" uygulamalarını yasaklaması lazım. "

    Kaynak:http://turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=53321
    Yabancı kaynak bulduğumda onu da ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokceonur -- 15 Haziran 2016; 16:31:48 >







  • Su sitenin haberlerine inanmayın sallıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aslında durum çok farklıymış site farklı yansıtmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky@net

    Evet aslında durum çok farklıymış site farklı yansıtmış.

    Aynen. Sadece artık internet servis sağlayıcıları Google YouTube Netflix gibi siteleri onlara akk uygulamak konusunda tehdit edemeyecekleri. Akk uygulayamayacaklar bu sitelere. Adamlar bunu Abd de akk kalktı diye haber ediyor. Sallama haber işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.