Şimdi Ara

AKK nasıl çalışıyor ? Etkisizleştirilebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • subkick S kullanıcısına yanıt
    Sanırım en uygun cevabı verdin.Bu sektörle ilgilenen bu kadar insan var.Bu kabloları fiberleri insanlar döşüyor.Telekomu insanlar yönetiyor fakat hiçbiri burada yoklar yada bilgilerini bizimle paylaşmıyorlar.Koca forumda çalışan veya emekli bir telekom elemanı bulunmaz mı bizi bilgilendirecek?
    Benim merak ettiğim o saha kutusunda hangi cihazlar var?İçlerinde hangi işletim sistemleri yüklü? DSLM cihazı nasıl çalışır.Bizde verilen port nasıl çalışır? Yada biz bu saha kutusu üzerinden internete giriyorsak başkaları da buradan giriyor.Peki saha kutusu hacklersek mahalledeki bütün modemlere erişim sağlayamaz mıyız? Bunları bilen kimse yok buralarda :)
  • Sanırım en uygun cevabı verdin.Bu sektörle ilgilenen bu kadar insan var.Bu kabloları fiberleri insanlar döşüyor.Telekomu insanlar yönetiyor fakat hiçbiri burada yoklar yada bilgilerini bizimle paylaşmıyorlar.Koca forumda çalışan veya emekli bir telekom elemanı bulunmaz mı bizi bilgilendirecek?
    Benim merak ettiğim o saha kutusunda hangi cihazlar var?İçlerinde hangi işletim sistemleri yüklü? DSLM cihazı nasıl çalışır.Bizde verilen port nasıl çalışır? Yada biz bu saha kutusu üzerinden internete giriyorsak başkaları da buradan giriyor.Peki saha kutusu hacklersek mahalledeki bütün modemlere erişim sağlayamaz mıyız? Bunları bilen kimse yok buralarda :)
  • Niye bilgilendirilsin normal kullanıcı ?
  • Bunlar korunması gereken çok gizli bilgeler değil ki.Bireylerin araştırma ve öğrenme hakkı yok mu? Ayrıca ben normal bir kullanıcı değilim .Ekstrem bir kullanıcıyım.İleride bu işleri okuyup öğreneceğim.Şu an lisede olmama rağmen bir elektrikçi kadar ve basit bir bilgisayarcı kadar bilgim var.Sürekli araştırıyorum.Atatürk bizden olduğumuz yerde oturmamızı değil sürekli araştırıp geliştirmemizi istedi.Bizde üst seviye bir ülke bıraktı.Fakat sizler gibi öğrenmemize müdahale edenler yüzünden gelişen bir ülke değiliz.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Azimli olman çok güzel, tebrik ederim."İnsanın başına ne gelirse ya meraktan ya ...." diyerek düşünmeyen, merak etmeyen, araştırmayan, koyun gibi bir nesil amaçlandı, topluma bu hastalıklı fikirler empoze edildi.Araştırmayan ve merak duygusu alınmış bir nesilden daha ölü ne olabilir ki? Kesinlikle yılma araştırmalarından kesinlikle başaracaksın yakın bir zamanda; çünkü düşündüğün kadar zor bir olay değil; bunu bil, seni yolundan alıkoyanlara da "sadece gül ve geç"
  • Geçenlerde basit bir arıza için Telekom arıza ekibini çağırdım, eve giren kabloyu değiştirmiştim onun bağlantısını yapacaklardı. Gelen arkadaşlar bağlantıyı yaptı falan, kontrol edermisiniz bir hattınızı, modemin DSL ışığı yandı mı falan diye sordu. Elinde bir telefon vardı, Samsung Note 5 gibi birşeydi sanırım. Ben modeme bakarken o da telefonundan bir program çalıştırdı, benim hat değerlerini falan hepsini anında görmeye başladı. Hattın hız seviyesini ölçmek için hız testi yapar mısın diye sordu ardından AKK'yi geçmişsin dedi, 1-2 saniye beklermisin diye sordu. Telefonundan birşeyler yaptı, hız testini şimdi yapın diye söyledi, hız testini yaptım ibre 60-70 mbit uçtu coştu, ben aman tanrım naptın abi dedim. Ben ayarladım burdan dedi. Bugünlük kullan dedi 12'de tekrar AKK' hızına düşer dedi, aksilik o gün evde pek duramadım, değerlendiremedim.
  • Way be demek geliştirdiler işleri.Eskiden ellerinde bir aletle gelip hatta bağlayıp değerlere bakarlardı.Şimdi akıllı telefon programları kullanıyorlar.Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miskindvd

    Sizde amma inatçısınız.Ben geçenlerde 2 ay boyunca interneti akksiz kullandım.Bu nasıl oldu anlatayım.Adıma ikinci hattı açtırdığımda açtığım hat 2 ay boyunca akk ye takılmadı.Çünkü benim hattın kotasına bakmak yerine diğer kullanmadığım hattın kotasına baktılar.0 görüldüğü için internet yavaşlamadı ve ben 1200 gb kullandım 1 hafta içerisinde.Diğer hattı kapattırdığım gün internetim yavaşladı.Demekki neymiş bazı buglar sayesinde akk aşılabliyormuş.Sizin gibi 'Konu kilit' diyenler yüzünden ülke gelişmiyor.Millet aya çıkıyor marsa makine yolluyor.Biz şu sokaktaki soktuğumun saha kutusunu etkisizleştiremiyoruz.

    Sokaktaki kutudan mı hız kısılıyor zannediyorsunuz siz bilginiz yok bu konularda hiç konuşmasanız daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefon hatları fiber halinde bizim sokağımızın başına kadar geliyor.Mahalleye yetecek bir hıza sahip.Daha sonra saha kutusunda düşüyor tabikide.Yönetimden bahsetmiyorum.Düşür emri ttnet severlarından geliyor.Fakat bizim hızımız sokağımzıın başından kısılıyor.Bence sizin söyledğiniz tamamen yanlış
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.