Şimdi Ara

Akıncı TİHA irtifa rekoru kırdı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ??OSMANLI_TOKATI?? kullanıcısına yanıt

    Bizim imlarımızın, şeyhlerimizin, şıhlarımızın yanına bir öğrenci gelip şu fizik sorusunu çözemedim yardımcı olur musun demediği sürece bizden bir şey olmaz.

    imamımın biri laboratuvar dan çıkıp camiye gelecek namaz kıldıracak, diğeri üniversite atom fiziği dersi verirken ezan vakti gelince öğrencileriyle birlikte camiye gidecek.

    kalp cerrahı olan bir imam ameliyat dan çıkıp cenaze namazı kıldıracak. bu söylediklerim 500 sene içinde oldu mu? oldu ise bile elin parmakları kadar azdır.

  • Şalvarlı militanlar korksun, daha bunlar iyi günleriniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde jet motorlu ucaklarin bile zor tirmanacagi bir irtifadir ki pervaneli ve boyutlarina yukune gore hafif olmasi daha da kolaylastiriyor isi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ??OSMANLI_TOKATI?? kullanıcısına yanıt

    akgıl olarak engelleyip geçin bu lüzumsuzu

  • besiktas033 kullanıcısına yanıt

    bırak hocam bu zırcahillere laf anlatmayı, şeriat gelse fare gibi ilk kaçacak bunlar olur. totolarını yaymışlar koltuklara salla babam salla.

  • Maşallah. Çok güzel bir başarıdır Allah utandırmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enflasyonda irtifa kaydetti

  • Bu uçak şimdi yabancı bir ülkenin olsa, bu forum olsa teknik birçok şey konuşulurdu. Ama altına yazılanlara bakın. Yazık kendi ülkesinden utanan, kendi malından, kendi insanından utananlara. Biz dört dörtlük bir ülkede yaşamıyoruz ama güzel birşeye güzel diyecek karakterde olun bari. İdeoloji bir zehirdir. Kör eder, sağır eder insanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin dinine göre devletin itibarı nedir? Müslümanların Emiri Ömer'in yamalı hırkası mı yoksa Muaviye'nin sarayı mı? Hele bir söyle veya söyleyeme de dinini bilelim.


    Binlerce yıllık Türk tarihini Osmanlıyla başlatıyor adama bak.


    Osmanlı dinden elini çekmedi bilakis okullarda Matematik, Fen gibi akli bilimler ders müfredatından çıkarılarak yerlerine din dersi konuldu. Dinin etkisi her alanda arttırılmaya başlandı. Avrupa'da ise tam tersi oldu. Kimi kandırıyorsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 24 Haziran 2022; 19:43:54 >
  • Bana faydası var mı peki bu bilginin?


    yok.. gerisi traş.

  • Aynı Euro ve dolar gibi. Onlar da irtifa rekoru kırdı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selçuk Bayraktartwitter
    “Bayraktar #AKINCI B, Yüksek İrtifa Ağır Faydalı Yük ve TEBER-82 Güdüm Kiti ile Atış testlerini başarıyla tamamladı #MilliTeknolojiHamlesi ✈️🐳🚀🌍🇹🇷 Bayraktar #AKINCI B successfully completed the High Altitude Heavy Payload endurance and firing tests with TEBER-82 Guidance Kit.”
    https://twitter.com/Selcuk/status/1540408197370073089
  • ??OSMANLI_TOKATI?? kullanıcısına yanıt
    "Bize faydası olmayan despot" dediğin kişi Atatürk mü, ben mi yanlış anladım?

    Eğer Atatürk'ü kastettiysen çok ağır derecede cahilsin demektir. Padişahlara dindar diyerek başladığın sıfır tarih bilgini, bilim, ekonomi ve sosyoloji cahilliğinle taçlandırdın demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eteksen kullanıcısına yanıt
    Amerikanın ihaları bizim ihalardan daha iyi (bu tabii ki normal, onların teknolojisi, bilimi, ekonomisi bizimle bir değil). Ama amerikanın haber siteleri veya forum sitelerinde kendi ihaları (veya geliştirdikleri uçak/gemi/tankları) ne kadar yer alıyor beni bi aydınlatır mısın?

    Bizim ülkemizde yapılan iha/siha haberi oranları sence normal mi?

    Bu forumda bile her 2-3 günde 1, bir tane iha/siha haberi çıkıyor. Bunun sebebini aslında hepimiz biliyoruz.

    Bizim gibi büyük bir ülkede, bu iha tarzı yüzlerce alanda, teknolojik olur, bilimsel olur, tarımsal, tarihsel birsürü alanlarda gelişmeler, çalışmalar, başarılar olması gerekir. Ama YOK.

    Daha önce de yazmıştım, 85 milyonluk ülkeyiz. Köklü bir millet, bir gelenek, inanılmaz zengin bir coğrafya, (göreceli) eğitimli ve inanılmaz pratik zekalı bir millet... Yıl olmuş 2022... Ve elle tutulur tek şeyimiz iha/siha...

    Uzay teknolojisi veya bilgisayar teknolojisinde dünya lideri olsak, belki o anlaşılabilir. Ama sınırlı kullanım alanı olan, savaş teknolojilerinin küçük bir kısmını temsil eden bir alanda dünyadaki devlere yaklaşmaya çalıştığımızın haberini her gün her gün çarşaf çarşaf yayınlamak bir marifet olamaz. (togg da bunun benzeri bir olay)

    Pkklılar hariç hiç kimse niye yapıyoruz demiyor, dalga falan da geçmiyor. Ama bu iş bizim gibi bir ülke için o kadar büyütülecek bir olay değil. Bizim maalesef bir terör sorunumuz var. (Hatta sadece pkk değil, dahili ve harici dinci örgütler de çok büyük terör sorunu ki o konuda somut adım yok gibi maalesef.) Bu iha sihalar teröre karşı çok etkili, çok doğru. Ama koca ülkeyiz gözünü seveyim...

    Her ülkenin kocaman bir yolcu gemisi ürettiğini düşünelim. Biz durup durup yolcu gemisinin içindeki havuzun merdivenlerini en iyi yapanlardan birisi biziz diyoruz. Yahu merdiven kötü değil eyvallah da, biraz da geminin kalanına bakın mübarekler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Dostum sen Zaten Osmanli tarihini bilmiyorsun ben sana 100 sene oncekini hic anlatmayim ozman ha ! Atalarimiz ne demis görunen köy klavuz istemez . Ben görduklerimi soyluyorum bildiklerimide yaziyorum ki daha yazmadigim bilmedigim neler var ! Ataturk zorla ve zevki bir sekilde başta harf inkilabi vs vs vs Uzatmiycam ve yonetim seklini degistirmedi mi ? Resmen islam devletini yabanci bir avrupa devleti sekline sokmadi mi ?! Biz bin senelik bir islam devletiydik islam icin Allah icin vatan icin şehitler gaziler verdik . Elbette şuan da öyle ama şuan islam memleketine benziyormuyuz ? Araplar bile bize düsman oldu dinden ciktik diye oysa kanunlarimizdan dolayi bize oyle dediler ve bunu zorla millete dayattilar . Zaten elbise kanunu geldigi zaman İstanbuldaki rum ve ermeni karilari hemen soyundular acik gezmeye basladilar ve 100 senedelik bir kanunun neticesi şuan sokakta herkes ciplak ! Yalan mi dogrumu ? Bizi dinden koparmadi mi ? Bunu gözun gormuyor mu ? Ayette onlarin gözleri gormez kulaklari isitmez dediklerindenmisin ? Nyse !! Çok dehşet bir seye sebeb oldu ataturk ! Onun şahsi ile işim olmaz ama İslamiyete darbe vurdugu icin onu sevmek ve saymak zorunda degilim . Ahiret iyiki var ... mahkeme i kübra iyiki var .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Aslında eskiden beri yapılan, yapılmış çok şey var ama kimi der dış güçler, kimi der muhalefet, kimi der iktidar yüzünden olmadı. Hayır kardeşim biz yapmadık, kolayına kaçtık demez kimse. Şimdi bile sırf halkın gözünü boyamak için sürekli iha siha haberleri. Bizim Türk milletinin Türkiye’nin potansiyeli bundan daha yüksek ama imkan verilmiyor. Dur deniyor. Bugün neler neler yapılıyor bir bilseniz. Oraya buraya giden paralar, bilgisi olmadan gelen kişiler, bizden çalınan insanlarımız, baskılanan insanlarımız bunlar yüzünden kaybediyoruz.

    Bugün 80 milyondan fazla insanız. Bu kadar kişiden bir tane Mozart, bir tane Ayştayn, bir tane picasso, bir tane Jeff bezos çıkmaz mı ? Liste uzar gider. Bakın bugün Çin’e komünizm belki en iyi yanlarından birisini çok güzel uyguluyor, olanı destekle. Hiç izlediniz mi bilmiyorum, küçücük çocukları alıp onları en iyi oldukları alanlarda geliştiriyorlar, ülke dışına eğitime gönderiyor sonra da ülkelerine geri alıyorlar. Bugün Çin olimpiyatları silip süpürdü, yapay güneş reaktörünü yapıyor. Biz ne yapalım, iktidar da muhalefette gelsin bize kendi ideolojilerini dayatsın, Tarikatlar, sivil toplum örgütleri iliğimizi kurutsun.

    Bakın İslamiyet bile ne diyor müslümanlığı yayın. Peki insanlar neden müslüman olsun ? Bizlerin halini, davranışlarını görüyorlar. Son 100 - 200 yılda ne katmışız dünyaya ?

    Devletin artık devlet olması lazım. Aklı başında insanların buna bir dur demesi lazım. Ülkemizde her şey var. Doğal kaynaklar, doğal güzellikler, insan gücü, bilgi birikim, çalışma ve azim, daha niceleri…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.