Şimdi Ara

AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
2
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt
    şişko sen bu işlere karışme yemek yemene bak kafan ermez bunlara.
  • kuduruklar gelir şimdi ben onlara malist diyorum onlar kendini bilir onları heykel ve Bi işe yaramazlar bölümüne alalım.
  • @Saint42

    Alıntı

    metni:
    bi s.git ya bu kadar ahmak olunmaz ya kıskançlığınız cehaletinizi aştı yalaka yabancı sevicileri ülkeyi elin gevuru ele geçirse mabadlarına kına yakarlar inşallah soyunuz kururda sizin gibi insanlığa hiç bir faydası olmayan mahluklardan kurtuluruz.


    sen engelle ben gene alıntımı yaparım. gösterin gerçek kimliğinizi böyle utanmayın ;) tanımayanlarda tanısın.

  • çürükdiş kullanıcısına yanıt

    Asıl mevzu küçük görmek


    Ben küçük görmüyorum ama abartmıyorum , gerçekçi bakıyorum. Mr cihazı ,solunum cihazı üretmekle ya da motor üretmekle kibirleneceksek komik olur bu.


    Bugünün Çin'i Japonya'sı bir günde bu hale gelmedi.


    Gelmedi doğrudur ama onlarca yıl önce geliştirilmiş teknolojileri kopyalayarak da kibirlenmediler. Yine ekliyorum hala aynı hataya düşüyorsun. Ben şu an yazdıklarına karşı değilim zaten. Neden aynı şeyi tekrar ediyorsun. Geliştirilen teknolojiler güzel ama yerlileşme adına güzel yoksa bilimsel anlamda atla deve değiller dahası kaç yıldır tek başına iktidar olan partinin ve yandaşlarının bilim deyince odaklandığı bir iki sektör var. İnşaat sektörüne gömdük parayı ama ondan bile büyük projelerde yabancı yükleniciler var. Çin ve japonya sadece taklit etmedi , yeni yatırımlarda yaptı .Bak mesela 80lerden TR dengi olan güney koreye. Adamlar yarı iletkene yatırdı parayı mesela. Japonya çin dediğin nano teknolojiler süper iletkenler üzerine çalışıyor . atomlarla oynuyorlar genler üzerinde çalışıyorlar vs. 20 yıla yakındır iktidardalar , yüz milyarlarca dolarlık borç edinmiş bu ülke. Mr cihazı üretmekle solunum cihazı üretmekle övüneceksek de vay halimize. Önceki mesajda yazdım , ülkenin başındaki adam faize inanmıyorum diyerek ülkenin 100 küsür milyar dolarlık rezervini hiç etti. Bu paraya ne yatırımlar yapılabilirdi. Suriyelilere harcanan para ? Halk bank yine on milyarlarca dolarlık ceza yiyecek abdden ... Bunca paraya neler neler yatırım yapılabilirdi ! Ama mr cihazı ,solunum cihazı ,tank motoru yaptık yapacağzı diye mi kibirlenelim.


    Mr vs için "içindeki bazı parçalar ithal" demişsin. Ne var bunda? İlle her parça burdan mı olacak. Hangi ülke hangi şirket yapıyor?

    Doğru ama hiç bir ülke bunları sanki muhteşem uçuk şeylermiş gibi propagandasını yapmıyor . Sıradan firmalar ve sıradan üretimler.


    Ne oldu yerler değişti ve yine değişecek.

    Hala Savunma sanayine takılıp kalmışsın. Ortaya bir ürün çıksın , askeri ve ekonomik bir değer taşısın yine yazarsın . Tabi ki bir şeyler gelişecek değişecek ama kim geliştirecek kim değiştirecek , Türkiye bunun neresinde olacak. Dediğim gibi sadece savunma sanayi odaklı düşünsen bile atla deve olacak şeyler değil. Tekrar tekrar yazıyorum. Yalnızca silah sanayi ile ülkelerin sonu değişmez. Bilim ve sanat demokrasi gibi şeylerin komple gelişip ekonomik bir değer kazanması lazım. Benim tepkim iki cihaz üretip aydınlanacağını sanıp , heykeltraş diye laf çakan trollere . Yoksa yerli çivi bile üretilse destekleriz.



    Gelelim bilimle faizlerle geçen paragrafa. Öncelikle tam bir evrime inanmak aptallık. Kısmi evrime okeyim.d müfredattan çıkarılması kayıp mı? Kısmen. Zaten o tarz konulara yatkınlığı olanlar ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşacak. Müfredattan evrim çıkarıldı diye karalar bağlamak saçma. Özellikle şu zamanda. İnternet çağındayız be adam.

    Nobellik Aziz Sancar ve gelişmiş ülkelerdeki bilim adamları aptal ,bir siz zekisiniz bir de iktidardaki adamlar. İnanmanız gerekmiyor zaten ama Tübitak yayınındaki Darwin yılına ait basılmış haberi iptal ederseniz işte tam olarak bu bilim düşmanlığı olur. Sen bile bu yorumunla aslından o kafaların eserisin. Her yerde dominantsınız ve ülke bu alanda ne yatırım yapabiliyor ne de çalışma yapabiliyor yeterince. İmahatiplerde kapatılsın kuran kursları da internet çağındayız desem ,kınarsın beni. Bilim insanları ve bilim özgür bırakılmalı ve ekonomik destek sağlanmalı. Ama yok. Zihniyet diye kızdığımız şey bu. İnternet olsa bile ondanda da her yerde sizin kafanızdaki adamlar baskın. Yani bilim insanlarına yardımcı olmak yerine ne yaparsanız yapın bu bilim değil diyerek zaten ülkedeki bilim kültürünün ne seviyede olduğunu gösteriyorsunuz.


    Faiz konusunda bende cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim. İyi birşey değil. Ama tabi bakılan açılar farklı. Sonuç olarak bir Japonya, İsviçre vs kadar güçlü bir ekonomiye sahip değiliz. Bu tarz eylemlerin başarılı olması için dağ gibi ekonomin olacak. Ama yok. O bu kısmı atlıyor herhalde.d bu arada madem andık. Buradan sayın cumhurbaşkanımız a "daha fazla külliye yapma. Gerek yok. Lütfen" diyelim.


    Faiz iyi diyen yok zaten. Kemoterapi de sağlıklı değil. Ama kanser olursan ve iyileşemezsen mecbur uyguluyorlar. Kanser hastası biri gelip ben kemoterapiye inanmıyorum sağlıklı değil derse çok komik gözükür değil mi ? Ekonomiyi sıcak paraya mahkum edip borçlandırdıktan sonra faize inanmıyorum demek de böyle bir şey. Diyorum ya ekonomi bilimini kendini zeki sanıp yok syarsan yüz milyarlarca doların uçup gider ama borçların artarak devam eder.





  • NecronLord kullanıcısına yanıt
    oldu olacak az daha büyütün uzay mekiğine takın :D

  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt

    Ekliyorsun görselleri bari bilin de ekleyin . Copy paste yapmayın .Adam ohio sınıfı nükleer deniz altıyı eklemiş görsele AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 


    AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak



    Bitmemiş veya ortak üretim olan her şeyi sallamışsın ortaya.


    Akp öncesi f16 üretimi yapmış bu ülke. Bunun için bir tesis kurmuş ve altyapı hazırlamış dahası niteklikli insan gücü kazanmış bu sayede.

    https://www.tusas.com/urunler/ucak/f-16/f-16-oncel-i


    Bakın akp öncesinde çin ile füze görülşmeleri yağılmış teknoloji transferleri sağlanmış.

    https://www.milliyet.com.tr/siyaset/cinle-gizli-fuze-anlasmasi-5261534


    Tabi şu an ki altyapıyla kıyaslamak saçma olur bunları ama şu an ki alt yapının temelleri o zamanlar atıldı. Deniz altılar üretildi bu ülkede , savaş gemileri üretildi , savaş uçakları veya motorlu obüsler üretildi akp öncesinde . Tabi hepsi patent altında üretim ve teknoloji transferi ve altyapı kurma çalışmalarını anlamındaydı ama bugünün üretimini yapanlar zaten o gün kurulan altyapından gelenler zaten


    https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCr_s%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1_denizalt%C4%B1

    https://tr.wikipedia.org/wiki/T-155_Panter

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Barbaros_s%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1_f%C4%B1rkateyn


    Google de zaman olarak 2002 öncesini seçip savunma sanayi diye aratırsan boş boş oturulmadığını anlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 24 Ocak 2021; 16:7:4 >




  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt

    Onların bunu yapamaması şimdikilerin başarılı olduğunu göstermez. Onlar 10 beceriksizse bunlar 5 beceriksiz, 20 yılda ülkenin ilerleme seviyesi berbat. Daha iyisinin olabileceğini sen de ben de biliyoruz. Şu anda benim bindiğim araba Türk malı olmalıydı. Neden 80'lerde yapamadılarsa şimdi de yapamıyorlar. Ülkeyi değil, herkes kendini düşünüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt

    Hocam bunlar güzel şeyler, iyi şeyler fakat bunları yaparken vergiler ideal bir orandan tutulamaz mıydı, her sene vergiye ona buna zam yapmadan da bunlar yapılamıyor muydu? Ya da dolar 8 olana kadar neden düzgün bir ekonomik yönetim yapılmadı, bir öğrenci nasıl sadece Türkçe ya da matematik çalışıp sınava girmiyorsa bu ülke de sadece füze tank değil, sağlık ekonomi de çalışmalı. Hepsi aynı anda yapılabilecek şeyler, bunları yapan bir insan değil ki 2 kolu olsun, kocaman devlet hepsini yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım neden pd222?


    Yani tamam elbet bildikleri birşey vardır da, tei nin sitesinde kendi paylaştıkları teknik özeliklere baktığımda pd222 pd170'e kıyasla yüksek irtifada daha fazla güç kaybediyor.


    motorlar: pd222---pd170

    sürekli güç: 200---172

    20000 feet irtifa:170---170

    30000 feet irtifa:100---130

    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-pd222-2625

    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-pd170-turbodizel-havacilik-motoru


    ya akıncıyı alçak irtifa kulanmak amacıyla test yapılıyor yada tei nin verdiği bilgiler doğru değil, anlamadım.





  • koçari K kullanıcısına yanıt
    Son dediydim ama dayanamadım.d
    İlk paragraf: hiç bir şey üretemeyiz beceremeyiz vs algılarının dolu olduğu bir ülkede bence absürt değil kibir. Ayrıca diğer ülkeler farklı değil. Her ürettikleri ürün düzgün mü çalışıyor. Hayır. Hatta kimisi vaadinin yanından geçemiyor. Lakin üst düzey pazarlama politikaları uygulanıyor. Övülüyor yüceltiliyor. Bunca zaman düzgün çalışmayan ürünler abartılı propagandalarla tanıtıldı. Bu ülke ise düzgün bir şey ortaya koysa bile tanıtımını beceremedi. Yavaş yavaş yapmayı başarınca, alışık olmayan vatandaşa ters geldi. Bu ülkenin zamanın da telefon üretmeyi başardığından bir haber insanlar var. He sonra öğrenildi ve ilerleyememiş iş için "yaptırmadılar" gibi içi boş kavramlar kattılar. Neyse bu biraz farklı konu.
    2. paragraf: japonya da çin de bu işe fason üretim olarak girdi. Kopya ürünlerle. Sen Japonya'nın orjinal fikirlerle mi başladığını sanıyorsun? Çin, daha bundan 15 20 sene öncesine kadar kalitesizlik ve çakmanın merkeziydi. Ama ne yaptılar. Zamanla kalite arttı ve Made in China nın yerini Made in P.R.C aldı. Güney Kore? Amerika neredeyse her konuda teknolojik destek sunmasaydı şu an ki konumda olabilir miyidi? Bu arada Japonya da yine ABD den nemalandı. ABD Avrupa'dan. Biri bişey yapar o şey başka yerlere de geçer ve her geçişinde biraz daha gelişir. Bugün füzyon santrallerinden konuşuyoruz. Hadi bi füzyonla santtal yapalım denmedi. Atomlar ilk başta çarpıştırıldı sonra birleştirsek nasıl olura döndü. Ağacın dalından farklı bir dal çıktı. Biri diğerine yol açtı. Uçaklar çıktı gökyüzüne bakıldı. Sonra teknoloji gelişti gözler uzaya dikildi. Uzaya çıkıldı farklı ihtiyaçlar görüldü. Karşılamak için farklı farklı teknolojiler devşirilip yeni şeyler çıktı. Bugün teknoloji devleri hep taklitle büyüdü.
    Kore yi kore yapan para bize de geldi. Ama biz inşaate yatırdık. Çok üzücü ve hemfikirim. Lakin bazı şeyler döneme ve o dönemin şartlarına bakılarak değerlendirilir. Seni destekleyen yok. Yatırım yapacağın alanda yetişmiş insan gücün yok. Coğrafya dinamiklerin farklı. Binaların sıkıntı yolların sıkıntı. Her daim terör problemlerin var. Darbe dolu bir geçmişin var. Sürekli savunma sanayisini besliyorsun çünkü zorunluluğun var. Amerika dünyanın öbür ucunda herkesten uzak mutlu mesut gelişti. Bu coğrafyaya kazma vurdu ve ona dönen tek sıkıntı kazarken üzerine sıçrayan birkaç çamur damlası. Japonya 2. Dünya savaşından beri pek bir mevzu yaşamadı. Güney Kore de uzun zamandır rahat. Avrupa ülkeleri de 2.ww den beri pek sıradışı bir mevzu görmediler. Hala daha ecdadlarının zulüm ile yaptıkları işlerin meyvelerini yiyorlar. He tabi şimdi onlar için pek kirli gelmiyor. Çoğu beyhaber zaten tarihlerinden.
    3.paragraf: Sana herhangi bir mevzuda yardım etmek için 40 dereden su getirenin dolu olduğu bir ortamda birşey başarıyorsan elbet kıymetli olacak. Propaganda mevzusundan önceki paragraflarda bahsettim. Yapmıyorlar demişsin. Ama yapıyorlar. Hep yaptılar. Bu iş böyledir. Hep bir fazlasını anlatır ona göre fiyat çekersin. Asıl sen bu zamana kadar yaptığın şeyin reklamını beceremedin. Onlar becerdi ve becerdikleri için insanların aklında "yaptılar" oldu. Oysa vaad edilen şey nerde yok. Kısmi benzeri var.
    4.paragraf: tam bir evrimi bana bir ispat et. Bak ama "tam diyorum". Hani o kadar değerli bir konuya. Sanki yasaklanmış bilgiler olmuşlar gibi tavra büründüğün. Ulaşmak zor ne de olsa. Ayrıca bu bir teori. Nasıl ki felsefe de kesin bir cevap yoksa bunda da yok. Benzer özellikler taşımanın evrim kavramını besleyen bir yanı yok. Bugün kendi aşın üzerinde çalışıyorsun. Kendi teknolojilerin üzerinde çalışıyorsun ve bunlar bilimden sayılmıyor mu? Ben Ankara dayım. Ankara gelmemiş ya da 15 20 senedir görmemiş adam siyaset merkezi olduğu dışında pek bir şey söylemez. Ha bir de Melih in savurganlıkları.s Ama bu şehrin çevresi sanayilerle, fabrikalarla; start-up merkezleri ile dolu. Destek diyorsun. Destek var. Dolu. Çoğu hibe. Git ikna et. Al. Misal benim dedemin kardeşi. Soba yaptı. İçine ne atarsan at çalışıyor. Ne duman ne toz. İş bitimi birkaç damla su çıkıyor. İnat etti kendi üretecek projeyi satmıyor. Hibe için görüşmeleri kovalıyor. Sade soba değil. Yeni nesil sanayi tipi filtre sistemleri(kendi tasarımı) vs. O onun peşinde bunlarla uğraşırken de başka şirketlere danışmanlık veriyor. Hibe ya da faizsiz destekle girişim yapmış pek çok insan var kimisi etrafımda. Ha iş sıkı alınıyor. Neden? Vatandaşın bir bölümü hibe yi yemeye istiyor. Ya da objektif de sıradan bir şeyi subjektif olarak "vaow" derecesinde görüyor ve sonuç ret yiyor.
    Kemoterapi benzetmesi güzel. Beğendim.d burda senden farklı birşey söylemiyorum.
    Ve hala daha bir motor altında fazla farklı muhabbet😂




  • mustafaaydemirr kullanıcısına yanıt

    doğru söylüyor. adanan menderes bu ülkeye hainlik etmiş birisi.... köy enstitülerini kapattı, uçak fabrikasını kapattı, abd'den süt tozlarını getirdi, ilk dış borcu alan kişi....


    bu ülkede asılanlar kahraman oluyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: çürükdiş

    Son dediydim ama dayanamadım.d
    İlk paragraf: hiç bir şey üretemeyiz beceremeyiz vs algılarının dolu olduğu bir ülkede bence absürt değil kibir. Ayrıca diğer ülkeler farklı değil. Her ürettikleri ürün düzgün mü çalışıyor. Hayır. Hatta kimisi vaadinin yanından geçemiyor. Lakin üst düzey pazarlama politikaları uygulanıyor. Övülüyor yüceltiliyor. Bunca zaman düzgün çalışmayan ürünler abartılı propagandalarla tanıtıldı. Bu ülke ise düzgün bir şey ortaya koysa bile tanıtımını beceremedi. Yavaş yavaş yapmayı başarınca, alışık olmayan vatandaşa ters geldi. Bu ülkenin zamanın da telefon üretmeyi başardığından bir haber insanlar var. He sonra öğrenildi ve ilerleyememiş iş için "yaptırmadılar" gibi içi boş kavramlar kattılar. Neyse bu biraz farklı konu.
    2. paragraf: japonya da çin de bu işe fason üretim olarak girdi. Kopya ürünlerle. Sen Japonya'nın orjinal fikirlerle mi başladığını sanıyorsun? Çin, daha bundan 15 20 sene öncesine kadar kalitesizlik ve çakmanın merkeziydi. Ama ne yaptılar. Zamanla kalite arttı ve Made in China nın yerini Made in P.R.C aldı. Güney Kore? Amerika neredeyse her konuda teknolojik destek sunmasaydı şu an ki konumda olabilir miyidi? Bu arada Japonya da yine ABD den nemalandı. ABD Avrupa'dan. Biri bişey yapar o şey başka yerlere de geçer ve her geçişinde biraz daha gelişir. Bugün füzyon santrallerinden konuşuyoruz. Hadi bi füzyonla santtal yapalım denmedi. Atomlar ilk başta çarpıştırıldı sonra birleştirsek nasıl olura döndü. Ağacın dalından farklı bir dal çıktı. Biri diğerine yol açtı. Uçaklar çıktı gökyüzüne bakıldı. Sonra teknoloji gelişti gözler uzaya dikildi. Uzaya çıkıldı farklı ihtiyaçlar görüldü. Karşılamak için farklı farklı teknolojiler devşirilip yeni şeyler çıktı. Bugün teknoloji devleri hep taklitle büyüdü.
    Kore yi kore yapan para bize de geldi. Ama biz inşaate yatırdık. Çok üzücü ve hemfikirim. Lakin bazı şeyler döneme ve o dönemin şartlarına bakılarak değerlendirilir. Seni destekleyen yok. Yatırım yapacağın alanda yetişmiş insan gücün yok. Coğrafya dinamiklerin farklı. Binaların sıkıntı yolların sıkıntı. Her daim terör problemlerin var. Darbe dolu bir geçmişin var. Sürekli savunma sanayisini besliyorsun çünkü zorunluluğun var. Amerika dünyanın öbür ucunda herkesten uzak mutlu mesut gelişti. Bu coğrafyaya kazma vurdu ve ona dönen tek sıkıntı kazarken üzerine sıçrayan birkaç çamur damlası. Japonya 2. Dünya savaşından beri pek bir mevzu yaşamadı. Güney Kore de uzun zamandır rahat. Avrupa ülkeleri de 2.ww den beri pek sıradışı bir mevzu görmediler. Hala daha ecdadlarının zulüm ile yaptıkları işlerin meyvelerini yiyorlar. He tabi şimdi onlar için pek kirli gelmiyor. Çoğu beyhaber zaten tarihlerinden.
    3.paragraf: Sana herhangi bir mevzuda yardım etmek için 40 dereden su getirenin dolu olduğu bir ortamda birşey başarıyorsan elbet kıymetli olacak. Propaganda mevzusundan önceki paragraflarda bahsettim. Yapmıyorlar demişsin. Ama yapıyorlar. Hep yaptılar. Bu iş böyledir. Hep bir fazlasını anlatır ona göre fiyat çekersin. Asıl sen bu zamana kadar yaptığın şeyin reklamını beceremedin. Onlar becerdi ve becerdikleri için insanların aklında "yaptılar" oldu. Oysa vaad edilen şey nerde yok. Kısmi benzeri var.
    4.paragraf: tam bir evrimi bana bir ispat et. Bak ama "tam diyorum". Hani o kadar değerli bir konuya. Sanki yasaklanmış bilgiler olmuşlar gibi tavra büründüğün. Ulaşmak zor ne de olsa. Ayrıca bu bir teori. Nasıl ki felsefe de kesin bir cevap yoksa bunda da yok. Benzer özellikler taşımanın evrim kavramını besleyen bir yanı yok. Bugün kendi aşın üzerinde çalışıyorsun. Kendi teknolojilerin üzerinde çalışıyorsun ve bunlar bilimden sayılmıyor mu? Ben Ankara dayım. Ankara gelmemiş ya da 15 20 senedir görmemiş adam siyaset merkezi olduğu dışında pek bir şey söylemez. Ha bir de Melih in savurganlıkları.s Ama bu şehrin çevresi sanayilerle, fabrikalarla; start-up merkezleri ile dolu. Destek diyorsun. Destek var. Dolu. Çoğu hibe. Git ikna et. Al. Misal benim dedemin kardeşi. Soba yaptı. İçine ne atarsan at çalışıyor. Ne duman ne toz. İş bitimi birkaç damla su çıkıyor. İnat etti kendi üretecek projeyi satmıyor. Hibe için görüşmeleri kovalıyor. Sade soba değil. Yeni nesil sanayi tipi filtre sistemleri(kendi tasarımı) vs. O onun peşinde bunlarla uğraşırken de başka şirketlere danışmanlık veriyor. Hibe ya da faizsiz destekle girişim yapmış pek çok insan var kimisi etrafımda. Ha iş sıkı alınıyor. Neden? Vatandaşın bir bölümü hibe yi yemeye istiyor. Ya da objektif de sıradan bir şeyi subjektif olarak "vaow" derecesinde görüyor ve sonuç ret yiyor.
    Kemoterapi benzetmesi güzel. Beğendim.d burda senden farklı birşey söylemiyorum.
    Ve hala daha bir motor altında fazla farklı muhabbet😂

    İlk paragraf: hiç bir şey üretemeyiz beceremeyiz vs algılarının dolu olduğu bir ülkede bence absürt değil kibir.


    Ayetler bile kibirlenme diyor , sense bu ülke için kibirlenmek normal diyorsun. İnsanlar eziklik duygusuyla da kibirlenebilir. Şahsi görüşüm ülkeyi yönetenlerin ve onlara sempati duyanların aşırı kibirlendiği yönünde. Bu sadece savunma sanayi ürünleri ile ilgili de değil , sanırım fazla Osmanlı gazına geliyorlar. Diğer konularda hem fikiriz zaten .Yerli çivi bile olsa iyi bir şey.


    Bugün teknoloji devleri hep taklitle büyüdü.


    Benzer şeyleri yazıyorsun. Bende aynı fikirdeyim diyorum. Ama olayın temasını kaçırıyorsun. Bilim deyince bir iki sektöre kilitleniyorsun ya da savunma sanayinin sivile aktardığı bir iki üretime dikkatini veriyorsun. Bunlar kötü değil ama füzyondur atomdur nanoteknolojidir ,işlemcidir ,süper iletkendir ... bunlar kaç yıl öncesinde var olan şeyler .Bizim bunlara bugüne kadar kayda değer yatırımlar yapmamız gerekiyordu. Yine bir çok üretim teknoloji alanı var bizim düzgün uğraş göstermediğimiz. Bilim anlamında geçtim , yerlilik anlamında bile yeterli çabayı göstermiyoruz pek çok konuda. Ülkede üretilebilecek pek çok şey ucuz olduğu için çinden veya başka ülkelerden getirtiliyor. Bilime ve üretime yeterince yatırım yapılmadı bu ülkede .


    Seni destekleyen yok. Yatırım yapacağın alanda yetişmiş insan gücün yok. Coğrafya dinamiklerin farklı. Binaların sıkıntı yolların sıkıntı. Her daim terör problemlerin var. Darbe dolu bir geçmişin var. 

    Savunma sanayinin altyapısını abd almanya israil çin gibi ülkeler sayesinde kurmuşsun. İyi kötü altyapında var , yetişmiş insan gücünde. Nato eğitimleri ,hibeleri ,teknoloji transferleri vs. Yani çok da dramatize edilecek bir yanımız yok.


    Sürekli savunma sanayisini besliyorsun çünkü zorunluluğun var.


    Güney korenin karşısında nükleer bir kuzey kore var yine japonya ile de sıkıntılılar. O bölge askeri gerilim açısından bizden daha sıkıntılı. Japonya çin ile sıkıntılı falan. Haliyle onların askeri teknolojiye ihtiyacı bizden fazla am buna rağmen tek koldan ilerlememiş teknoloji.

    https://tuikweb.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=33676


    Arge oranımızı yeni daha %1 in üzerine çıkmış ki , bu oran hem tüik gibi güvenilir bir kurumdan gelmiş hemde buna rağmen hala gerilerdeyiz.

    https://tr.euronews.com/2019/11/06/turkiye-nin-ar-ge-harcamasi-oecd-ortalamasinin-gerisinde-hangi-ulkeler-lider


    Amerika dünyanın öbür ucunda herkesten uzak mutlu mesut gelişti. Bu coğrafyaya kazma vurdu ve ona dönen tek sıkıntı kazarken üzerine sıçrayan birkaç çamur damlası. Japonya 2. Dünya savaşından beri pek bir mevzu yaşamadı. Güney Kore de uzun zamandır rahat. Avrupa ülkeleri de 2.ww den beri pek sıradışı bir mevzu görmediler. Hala daha ecdadlarının zulüm ile yaptıkları işlerin meyvelerini yiyorlar. He tabi şimdi onlar için pek kirli gelmiyor. Çoğu beyhaber zaten tarihlerinden.

    Bunlara uzunca tek tek değinilebilir ama çok yanlış çıkarımlar. Sovyetler yüzünden her daim paranoya ve tehlike altında yaşadı ABD. Güney korenin dibinde nükleer füzeli bir kaçık var .Bu ülkelerin sıkıntıları daha derin emin ol. Tarihlerinden de bizimkinden daha haberdardırlar edebiyata gerek yok bence. Fransa ingiltere japonya almanya pek çok yerdeki katliamları kabul ettiler zaten özür de dilediler. Demokratik durumları ifade özgürlükleri bize oranla daha iyi.


    3.paragraf: Sana herhangi bir mevzuda yardım etmek için 40 dereden su getirenin dolu olduğu bir ortamda birşey başarıyorsan elbet kıymetli olacak. Propaganda mevzusundan önceki paragraflarda bahsettim. Yapmıyorlar demişsin. Ama yapıyorlar. Hep yaptılar. Bu iş böyledir. Hep bir fazlasını anlatır ona göre fiyat çekersin. Asıl sen bu zamana kadar yaptığın şeyin reklamını beceremedin. Onlar becerdi ve becerdikleri için insanların aklında "yaptılar" oldu. Oysa vaad edilen şey nerde yok. Kısmi benzeri var.


    Mesajları benim gibi alıntılarsan daha iyi olur. Bir şeyi başarmak güzel .Tabi ki kıymetli olacak. Yerli solunum cihazı ,pervaneli motorlu uçak hatta sadece TR de montajı yağılan bir ürün bile önemli güzel. Ama bir kaç örnek Kibirlenmenin gereği yok. Tank motoru veya güç aktarım sistemlerini almanlar vermiyor şu an. Ama verselerdi yerli tanka alman desteği diye kimse bahsetmezdi .Vermeyince de köstek oldular demek yanlış adam senin politikanı beğenmiyor ve desteklemiyor. RTE nin yıllar öncesi bir konuşması var. Bütün ülkeler bir birine böyle şeyler yapar , sonuçta kimse kimsenin gelişip kendisine rakip olmasını istemez ama sadece başarısızlar dış mihraklar muhabettini yapar.



    4.paragraf: tam bir evrimi bana bir ispat et. Bak ama "tam diyorum". Hani o kadar değerli bir konuya. Sanki yasaklanmış bilgiler olmuşlar gibi tavra büründüğün. Ulaşmak zor ne de olsa. Ayrıca bu bir teori. Nasıl ki felsefe de kesin bir cevap yoksa bunda da yok


    Evrim teorisi batıda veya gelişmiş ülkelerde varlığı veya doğruluğu tartışılan bir şey değil. Hani diyorum ya baskın bir güce sahip olduğunu için ve hiç bir yerde alternatif görüş görmediğiniz için sanki evrim bilim insanlarınca -olabilir de olmayabilir de - gibi düşünüyormuş gibi bir algı içerisindesiniz. Gelişmiş ülkelerde ezici bir çoğunlukla evrim teorisi kabul görür , arada bazılar farklı görüş beyan eder ama onları da ciddiye alan pek yoktur.


    A 2009 poll by Pew Research Center found that "Nearly all scientists (97%) say humans and other living things have evolved over time – 87% say evolution is due to natural processes, such as natural selection.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution#:~:text=A%202009%20poll%20by%20Pew,processes%2C%20such%20as%20natural%20selection.

    Bilim insanlarının %97ye yakını evrimsel sürecin olduğunu , insanın ve diğer canlıların evrilerek geliştiğini düşünüyor. Bu kaynağı beğenmezsen zibilyon tane kaynak da bulabilirsin. Yeterki dini sitelerden araştırma yapma. Onlar düzenli olarak her yıl çökertiyor evrimi.

    Teori nedir



     Kendi teknolojilerin üzerinde çalışıyorsun ve bunlar bilimden sayılmıyor mu? Ben Ankara dayım. Ankara gelmemiş ya da 15 20 senedir görmemiş adam siyaset merkezi olduğu dışında pek bir şey söylemez. Ha bir de Melih in savurganlıkları.s Ama bu şehrin çevresi sanayilerle, fabrikalarla; start-up merkezleri ile dolu. Destek diyorsun. Destek var. Dolu. Çoğu hibe. Git ikna et. Al. Misal benim dedemin kardeşi. Soba yaptı. İçine ne atarsan at çalışıyor. Ne duman ne toz. İş bitimi birkaç damla su çıkıyor. İnat etti kendi üretecek projeyi satmıyor. Hibe için görüşmeleri kovalıyor. Sade soba değil. Yeni nesil sanayi tipi filtre sistemleri(kendi tasarımı) vs. O onun peşinde bunlarla uğraşırken de başka şirketlere danışmanlık veriyor. Hibe ya da faizsiz destekle girişim yapmış pek çok insan var kimisi etrafımda. Ha iş sıkı alınıyor. Neden? Vatandaşın bir bölümü hibe yi yemeye istiyor. Ya da objektif de sıradan bir şeyi subjektif olarak "vaow" derecesinde görüyor ve sonuç ret yiyor.


    Güzel yazmışsın da zaten bu ülkede hiç bir çalışma yok diyen de yok. Ama bunlar yeterli değil. Arge oranımız belli ,patent oranlarımız belli. Bu da patent başvuru oranları

    https://www.haberturk.com/iste-en-cok-patent-alan-ulkeler-2437756-teknoloji


    Belli konularda devlet öncü olmalı , zira özel sektör yetersiz kalıyor. Mesela füzyon muhabbet nano teknoloji veya süper iletkenler konusunda net bir politika olmalı. İthal edilen basit ürünler yerlileştirilmeli mesela.





  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

    Açıldı ama o ay veya ertesi ay tam hatırlamıyorum seçim oldu ve yeni gelen yönetim ilgilenmedi, sonra kapattı bir daha açmadı, şu an bir sürü tırı vırı var bu konuda yok öyleydi yok böyleydi. "Boşa harcama" deyip üzerinde durmazsan, açmazsan ziyaretçi de gelmez. Pazarlama yapmadan mal satılır mı nerede var böyle bir örnek dünyada?

  • Adnan Mendere'e hain diyen adam, Adnan Menderes'in ülkeye yaptığı katkının binde birini yapmış mı acaba?

    Nelerle uğraşıyoruz arkadaş şu ülkede ya. Elin gavuru ile ayrı uğraşıyorsun bu yetmezmiş gibi içerdeki kendine muhalefet yakıştırması yapmış ama ne olduklarından kendileri bile emin olmayan insanlara ayrı laf anlatmaya çalışıyorsun.


    Bu arada "Akıncı SİHA'yı Ecevit yaptı" az sonra geliyor herhalde, ha gayret. AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 

    Kurumları açmışsın ama birşey yapmadıktan sonra ne işe yarayacak ki? Bir tek TUSAŞ o da hazır gelen parçaları montaj yapmış F-16 ları oluşturmuş. Hatta ABD'nin o dönem Mısır'a sattığı F-16 ları da biz toplamışız burada .Sonrasında bir numara yok. O da Rahmetli Özal'ın bu memlekete katkısı.


    Aselsan Nokia'dan önce telefon yapıyor hatta yurtdışında ödül alıyor ama 1 sene geçmeden rafa kaldırılıyor sonra unutuluyor. Aselsan 1919, araştırın.

    Bu ülke bu zamanlardan geldi buraya. Takdr etmeyi gururunuza yediremiyorsanız, nankörlük yapmayın, her fırsatta köstek olmaya çalışmayın yeter.

    Hani "gölge etme başka ihsan istemem" demiş ya zamanında Diyojen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Ocak 2021; 18:37:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atyay

    Benim anlamadığım neden pd222?


    Yani tamam elbet bildikleri birşey vardır da, tei nin sitesinde kendi paylaştıkları teknik özeliklere baktığımda pd222 pd170'e kıyasla yüksek irtifada daha fazla güç kaybediyor.


    motorlar: pd222---pd170

    sürekli güç: 200---172

    20000 feet irtifa:170---170

    30000 feet irtifa:100---130

    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-pd222-2625

    https://www.tei.com.tr/tr/urunler/tei-pd170-turbodizel-havacilik-motoru


    ya akıncıyı alçak irtifa kulanmak amacıyla test yapılıyor yada tei nin verdiği bilgiler doğru değil, anlamadım.

    PD222 adının verilmesinin nedeni, Eskişehir’in şehirlerarası telefon alan kodunun 222 olması zira TEI, Eskişehir’de faaliyet gösteriyor.


    İrtifa / güç oranı bana da mantıklı gelmedi.





  • koçari K kullanıcısına yanıt

    Aldığım resim beni üzdü. Daha dikkat etmek gerekiyormus demekki. Tabi resmin anlatmak istediği meselede yanlış yok.


    Gelelim diğer meseleye. O dönemki f 16 işine alkış tutuyoruz hep beraber de şimdiki işlere neden alkış tutmuyoruz? Tutalım hep beraber . Çok uzatmadan tezat olanı görüyorsunuz diye umarak burada bitireyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koçari K kullanıcısına yanıt

    İlk mesajın şurada dursun AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 


    Yine Bu uçağı tasarlayanların çoğu batı tarzı eğitimi almış , Atatürkçü insanlar.


    Peki azınlık?

    Peki aşağıladığın tümleyenler?

    Sıfır bilgi ile hemen kutuplaştırma yapmak ne kadar kolay. Değil mi?

    Tam bir diploma faşisti çıktın Koçari. BRAVO AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 


    Atatürkçü deyince aklına sadece chpliler mi geldi bilmiyorum ama akp içinde daha çokça ATATÜRKÇÜ vardır.


    Partilerle ilgili bir yorumda bulundum mu? Tabiki HAYIR. Medyum güçlerini kullanarak kafamdaki düşüncelere mi erişmeye çalıştın. BRAVO AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 


    Yani oooh ninni koçari yerli/milli projelerde çalışan emek veren kişiler konusunda ayrımcılık yapmaya ısrarla devam mı ediyorsun ?





  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt

    İşte bizim ülkenin el frenlerinden biri ) Neyse kanka sana rağmen DEVAM AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 

  • koçari K kullanıcısına yanıt

    OOOOh ninni koçarinin her cevabında geçen aşağılama kelimesi


    "bir siz zekisiniz"


    Hemen her mesajında bu var AKINCI-C TİHA yerli motor TEI-PD222 ile uçacak 

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.