Şimdi Ara

Akım Koruyucu Prizler Ne İşe Yarar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
58.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bulunduğum bölgede yıldırım düşmesinden dolayı beyaz eşya ve elektronik cihazlar bozuluyor. 2 ay içerisinde önce televizyon, sonra buzdolabı arızalandı. Cihazları kurtarmak için bir çözüm var mı? Tüm cihazlara (Tv, Buzdolabı, Çamaşır Mak, Bulaşık Mak.,Fırın) Akım koruyucu priz mi alayım, yoksa şu trimbox denen ag darbe koyucu (250 tl) cihazı mı taktırayım. Hangisi iş görür veya başka bir önerisi olan var mı?
  • Bilen yok mu?
  • Bizim orda voltaj düzensizdi ve regülatör alarak çözmüştüm bu prizler sana yardımcı olmaz sanırım.

    Evdeki cihazların çekeceği gücü hesaplayıp ona göre 10 kva veya 15kva regülatör alabilirsiniz. Bir elektrikçiye danışırsanız yardımcı olacaktır.

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/10-kva-delta-servo-monofaze-voltaj-regulatoru-135187250?gclid=CLPWyPSuh8MCFeHHtAodORAA5g&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-10-kva-monofaze-tam-otomatik-regulator-195515874/detay




  • Arkadaşlar merhaba, 12 gunluk bir seyahatten gelip de evde televizyonun ledinin 2 kere yanıp sonmesi hata kodunu gordum.
    Akabininde 2 gun ust uste evde aksamları 1-2 sn içinde aşırı bir voltaj düşüşü (ışıklar sonmeye yakın kısılıp bir anda eski haline dondu) ve sonra birden yukselerek hızlıca eski haline donmesi olayını yaşadım ve bu işleri araştırmaya başladım.

    Sanırım bu gibi prizler ya da regülatörler tam da bu durumlarda bana oldugu gibi elektronik cihazınızın zarar gormemesini saglamak için kullanılan cihazlar. Ancak ben gidip şimdilik bir adet aşagıdaki prizden aldım. Bu gibi prizler yeterli olur mu yoksa regülatör mü almak lazım.

    http://www.teknosa.com/urunler/110271180/tuncmatik-tsk0758-surgepro-2li-akim-korumali-priz




  • sıva altı akım korumalı priz

    bana büründen gerek tavsiye adebilirmisinşiz

    https://www.google.com.tr/#q=s%C4%B1va+alt%C4%B1+ak%C4%B1m+korumal%C4%B1+priz
  • Bu prizler tam olarak Voltajı mı regüle ediyor yoksa akımı mı? Ben de şu anda 10'lu bir tane var. Üzerinde Voltmetre de bulunuyor. 2 sene önce 50 TL'ye almıştım. Voltmetrede sürekli 210 V okuyorum. Eğer voltajı regüle etseydi 210V değil de 220V olurdu diye düşünüyorum.

    Öte yandan benim bildiğim elektrikğin gerilimi kaynak tarafından belirlenir ve +/- dalgalanmalar olabilir. Akım ise kullandığmız cihazın elektriği çekme hızıyla ilgilidir, elektriği aldığımız kaynakla değil. Gerçi kaynak belirli bir akım aralığında bize elektrik sağlar ama akımda dalgalanma elektrik aldığımız kaynakla ilgili değildir diye biliyorum. Bu durumda akım koruma prizleri nasıl çalışıyor olabilir? Elektrikli cihazın kaynaktan aniden yüksek akım çekmesini engelleyerek mi çalışıyor? Bu durumda bu prizler kaynaktan gelen akımı düzenlemek yerine cihazın çektiği akımı düzenlemiş olmuyor mu?

    Mesela, cep telefonumuzla gelen şarj aletininin üstünde 5V - 1 Amper (1000 mAm) yazmasına rağmen biz telefonumuzu 5V 2 Amper başka bir şarj aletiyle de şarj edebiliriz. Hatta çoğumuz daha hızlı şarj edebilmek için amperi yüksek şarj aletlerini tercih ederiz. 5V yerine 7V ya da 9V'luk bir şarj aleti kullansak telefonumuz zarar görür, ama yüksek amperli bir şarj aleti telefona zarar vermez. Bunlar benim bildiklerim. Fakat %100 emin olamıyorum.

    Bu konuda bilgili birisi meseleyi netliğe kavuşturursa sevinirim.

    Erdoğan




  • Evimde toprak hattı yok ne yapayım termosifon bağladılar banyoma düz nötr ve fazı bağladılar sadece toprak yok diye
    Vede termosifonun yanına şarteli şartel dende bi kablo çekip ucuna fiş bağladılar onuda prize bu bağlantı şekli uygun mu servis bu şekilde yaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akım korumalı prizler hakkında en iyi anlatımı bu blog'ta bulabilirsiniz detaylı ve sade https://bilgifuariblog.wordpress.com/2017/05/04/akim-korumali-priz-alirken-nelere-dikkat-etmemiz-gerekiyor/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercamsull -- 8 Mayıs 2017; 11:28:50 >
  • 3 ayda 2 tane güç kaynağı yanmıştı prizden dolayı, 2 yıldır akım korumalı priz kullanıyorum sıkıntı yok.
  • Akım korumalı pirizlerde bulunan varüstor direncini evdeki tüm duvar prizlerine taksak yine yüksek gerilime karşı korumaz mı?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.