Şimdi Ara

Akıllı telefonlar için Windows 10'u inceledik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
5.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle başlığı eleştirmem gerek, kullanıcılarda oluşturduğu izlenimden olsa gerek, kaale alınacak nadir yorum var. Sanırsam şunu bağıra bağıra söylemek gerek: ŞU ANDA GÖRDÜĞÜNÜZ SÜRÜMLE NİHAİ SÜRÜM ARASINDA FONKSİYONEL VE ARAYÜZSEL TASARIM AÇISINDAN ÇOK CİDDİ FARKLAR OLABİLİR & OLACAKTIR. WINDOWS 10 FOR PHONES'A AİT NİHAİ DEĞERLENDİRMELERİNİZİ BU SÜRÜMDE YA DA DAHA ÖNCEKİ OLUMSUZ TECRÜBELERİNİZE DAYANARAK YAPMAYIN, 6-7 AY SONRA ÇIKACAK SÜRÜME GÖRE YAPIN.

    Ben umutluyum. Gerek tasarım açısından yenilikler ve bütünlük sunuyor oluşu, gerek artık daha fazla gözüme hitap etmesi ve kişiselleştirme sunuyor oluşu, gerek Lumia Camera'nın standartlaşıyor oluşu, gerek diğer platformlarla arasındaki fonksiyonel bağlamdaki açığı çok büyük oranda kapatıyor ve bazı minör özelliklerle öne geçiyor oluşu, gerekse hem masaüstü hem de mobilde aynı tecrübeyi vadediyor oluşu...

    Telefonun bütün potansiyelini kullanmaya çalışan bir Nexus 4 ve Nexus 10 kullanıcısı olarak Windows 10'un vaat ettikleri beni heyecanlandırıyor. Çünkü Android'le Windows masaüstümün (herbir ögesi geliştirilmesi gereken) yarım yamalak uyumu yerine, iki Windows cihazının -şu raddede potansiyel de olsa- uyumunu ve sunduğu ortak tecrübeyi tercih ederim.

    Şahsen ben, sosyal ağ uygulamaları ve mobil oyunlar yerine üretkenlik uygulamalarına önem veren birisiyimdir. OneDrive, Office, OneNote, Outlook veya Bing gibi servisler alanlarının en iyisi ya da en iyilerinden. Şimdi bir de Acompli'yi ve Sunrise Calendar'ı da satın aldıklarını göz önünde bulundurursak bu kategoride güçlerine güç kattıklarını söyleyebiliriz.

    Geliştirme kısmında ise; yüz milyonlarca kullanıcı potansiyeli olan bir masaüstü işletim sisteminin ve şu anda her zamankinden daha fazla ilgi gören bir mobil işletim sisteminin aynı kodu destekliyor oluşu, geliştiricilerin ilgisini mutlaka çeker diye düşünüyorum.

    Bütün bu unsurları bir arada değerlendirince şahsen ben bir teknolojisever olarak heyecanlanıyorum. Windows 10'un bu endüstriye getireceği çok şey olduğunu, üretkenlikte "smart" kavramının tam manasıyla hayatımıza girmek üzere olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamAnimus -- 16 Şubat 2015; 13:52:15 >




  • konu dışı:
    lg g4 b şekildeyse kasa fena değil ;
    https://www.youtube.com/watch?v=pnleS6kQDko

  • +1

    sırf diğerlerine benzemediği için bu kadar kötülenmeye çalışılmasının sebebi.
  • Kişiselleştirme konusunda bile nasıl laf atıyorlar anlamıyorum. Karoları beğenmiyorlar kişiselleştirme yok diyorlar, karoların rengini boyutunu şeklini üzerindeki resimleri, gerekirse ikonlarını, ana arka plan resmini (w10 ile tam ekran resim koyma da geliyor), tema ve yazı renklerini istediğimiz şekilde değiştirip düzenleyebiliyoruz. Bence en fazla kişiselleştirme imkanı sunan platformdur wp. androidde sizler neler yapabiliyorsunuz kişiselleştrime adına, bu kadar laf etmenize sebep olan nedir?
  • ios cakmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi imkanı olupta wp alanların sayısı eminim çok azdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminden bahsediyorum. Sonuçta Xperia ve HTC işletim sistemleri veya kullanımları beğenilmediği için satmıyor değil. Çoğu insan popüleri takip ettiği için Apple-Samsung alıyor. Kaldı ki bütün markaların aynı seviyede satmalarını bekleyemeyiz. İllaki biri öne geçecek. Zira iPhone 4'ü 4G'li sanan bir tüketici topluluğunda bahsediyoruz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtsydn

    Kişiselleştirme konusunda bile nasıl laf atıyorlar anlamıyorum. Karoları beğenmiyorlar kişiselleştirme yok diyorlar, karoların rengini boyutunu şeklini üzerindeki resimleri, gerekirse ikonlarını, ana arka plan resmini (w10 ile tam ekran resim koyma da geliyor), tema ve yazı renklerini istediğimiz şekilde değiştirip düzenleyebiliyoruz. Bence en fazla kişiselleştirme imkanı sunan platformdur wp. androidde sizler neler yapabiliyorsunuz kişiselleştrime adına, bu kadar laf etmenize sebep olan nedir?

    Mesela canin isterse o karolari androidde launcher olarak kullanabilir ve windows phone goruntusu elde edebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dala daha ekran parlaklığını istenilen seviyeye ayarlayamıyorsun.!

  • koskoca nokia şu wpye muhtaç kaldı ya ne diyeyim
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Hahaha guzel yakalamissin aferin :)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Yaw ondecen yeni isletim sistemi diyorduniz kendimizi avuttinuz simdi sacinin kili agirdi hala gelisecek diyorsuniz.. Ozaman sunu kabul edin herzamqn ios ve android e gore yeni isletim sistemi olacaksa herzaman gerinde kalacak sizin dediginize gore.. Arkadaslar digru ya dogru diyelim windiws phine basarisiz bir isletim sistemi gelisimi coook yavas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada "bu özelliklerin hepsi zaten IOS da var" diyenlere sorarım, nerede simgesi güncellenen hava durumunuz, nerede son haberleri gösteren live tile larınız, nerede bildirimleri, hatırlatmaları gösteren glance ekranınız? O "banyo fayansı" dediğiniz live tile lardan daha kullanışlı bir alternatifiniz mi var? Android'e birşey demiyorum, hız-stabilite hariç bariz birinci ama IOS cular atıp tutmadan bir insaf edin ya...

  • Sesi yazıya çevirmede hangi yazılım veya cihazı kullanıyorsunuz acaba. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Potansiyeli olan bir işletim sistemi ama Microsoft ağırdan alıyor işi. Nihai sürüm gelene kadar mevcut kullanıcıların elindeki telefonlar 2 3 senelik olacak, eskiyecek ve haliyle bazı yenilikleri desteklemeyecek. 1.5 senedir kullanıyorum hiç bir şekilde kasma donma falan olmadı, ihtiyacımı gördü ama çok eksiği var. Zamana ihtiyacı var 2 sene sonra belki de en iyi mobil işletim sistemi olacaktır çünkü bütün platformların tek bir işletim sistemiyle birleştirmek ister istemez herkesin dikkatini çekecek. Uygulama geliştiricilerine değinmeye bile gerek yok zaten onlar için büyük avantaj olacak bu iş. Şu canlı kutulardan gerçekten faydalanamıyor Windows Phone. Bildirimi görüyorsunuz, içeriği görebiliyorsunuz ya da hava durumu gibi detayları görebiliyorsunuz ama uygulamada ufak bir işlem yapmak için bile uygulamaya girmek zorundasınız. Canlı kutular uygulamaya biraz daha hakim olsa ne bileyim mesela ekranın parlaklığını atadığımız bir kutudan halledebilsek fena olmaz. Arayüz hakkında diyebileceğim tek şey güzel ama kullanışlı değil. Multitasking yeteneği de çok iyi sayılmaz. O anki şansınıza bağlı. Üç durum var. İlk durum bir uygulamadan diğerine geçtiğinizde direkt olarak kaldığınız yerden devam edeceksiniz. İkinci durum sürdürülüyor deyip kapanacak veya sürdürülüyor deyip yeniden başlatılacak. Üçüncüsü ise direkt olarak uygulama yeniden başlatılacak. Belki benim telefonda böyledir donanımı daha iyi olan 930 ve 1520'de durum nasıl bilemem. Daha yazılacak şeyler var ama şuan için ben halimden memnun olsam bile Microsoft'un bu uyuşukluğu yüzünden tekrar Windows Phone işletim sistemli bir telefon alırken tereddüt ederim, iki kere düşünürüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    koskoca nokia şu wpye muhtaç kaldı ya ne diyeyim

    Android'den iyidir ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey işletim sistemi değil arkadaşımdaki galaxy advance asphalt 8 çalıştırmıyorken , rehbere 3 snde giriyorken , menuda kasıyorken bırakın android çalıştırmasın ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel android benzeri gelişimler gördüm. Hem android hem windows için Profiller neden hala 10 sene önceki mantıkla kurgulanıyor. Profilleri çok daha detaylı ayarlayabilmek güzel oldurdu. Hep 3ncü parti uygulama kullanmak zorunda kalıyoruz. Mesela, belirlenen saatlerde zil sesi değişik çalsa, gelen arama veya mesaj bildirimleri belirnene saat kadar belirlenene aralıklarla kullanıcıya hatırlatılsa. İstenilen zaman dilimlerinde farklı profiller ayarlanabilse. Aynı profilde farklı zaman dilimlerinde ses seviyeleri farklı farklı ayarlanabilse. Tek bir dokunuşla geçilecek profil ile gelen aramalara otomatik mesaj geçse... gibi.

  • Windows 10 un mağazasını kim kullanıyor ki geliştiriciler wp ye uygulama yapsın ? Onu anlamadım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görsellik ve kullanış açısından ciddi ilerlemeler var. alt ve orta segment için güzel cihazlar var. mesela L535 orta segment için çok iyi bir cihaz gibi duruyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.