Şimdi Ara

Akıllı telefon pazarının kaymağını Apple yiyor: %35'ini iPhone X kaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın bugüne kadar en pahalı iPhone modeli olma ünvanına sahip olan iPhone X modeli yüksek kâr marjı sayesinde akıllı telefon pazarının faaliyet kârlarını adeta silip süpürüyor.


     


    iPhone X ne kadar kar elde etti? 


    Yapılan son analize göre geçen yılın son çeyreğinde iPhone X modeli toplam faaliyet kârının yüzde 35’ini topladı. Sonrasında yüzde 19 ile iPhone 8, yüzde 15 ile iPhone 8 Plus geliyor. Apple toplamda faaliyet kârının yüzde 86’sına hâkim durumda. Listede 10 telefonun 8’i iPhone. iPhone X ayrıca toplam gelirin de yüzde 21’ine ulaşmış durumda.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Samsung’un Galaxy Note 8 modeli en çok kar getiren cihazı durumunda. Yüzde 3.9 kâr oranının ardından yüzde 1.7 ile Galaxy S8 Plus modeli geliyor. Toplamda ilk 10 içerisinde yüzde 5.6 civarında bir kâr oranı elde etmiş. Kalan yüzde 9 civarındaki oran ise yine Samsung ve diğer üreticilerin telefonları tarafından toplandı.


     


    Raporda dikkat çekici diğer bir detay Çinli üreticilerin toplamda 1.2 milyar dolar faaliyet kârı elde etmiş olması. Huawei, Xiaomi, Meizu, Oppo, Vivo gibi pek çok isim kârlarını arttırabilmek için mücadele ediyor. Bu markaların yavaş yavaş ortalama telefon fiyatlarını arttırmaya başlaması da önemli bir nokta.


     


    Diğer bir bilgi ise pazarda yenilik sunma oranı düştükçe telefon değiştirme döngüsünün artması. Bu da pazarın büyümesini durdurmuş durumda. Yıl bazında artık akıllı telefon pazarı küçük miktarlarda artabiliyor ve bu da rekabeti daha da yoğun hale getiriyor.


     



  • teknoloji sitelerinin kullanıcıları nasıl manipüle ettikleri bir kez daha ortaya çıktı. daha fazla tıklanma uğrundan tutun da başka firmalardan aldıkları sus-parlat payına kadar tüketici ne denli yanıltılıyor bu haber bile başlı başına yeter. yok olmamış yok üretimi durmuş diyenler tam sayfa özür dilemeli ama tüketicilerden.
    Markaya en bağlı fanların Apple'da olduğunu gösterir. Lg, Sony, HTC, Nokia, Samsung fark etmez. Kullanıcı bağlılığı çok değil. Hatalar görülünce markadan vazgeçiyor insanlar. Ama Apple fanları aşırı bağlı. Telefon mühendislik olarak hatalı olsa bile çıkıpğ CEO "yanlış tutuyorsunuz ondan çekmiyor şebeke" der ve bütün Apple kitlesi bunu kabullenir. Bağlılık budur. Bugün dünyanın hangi yerinde hangi sektöründe olursa olsun bu kadar bağlı bir kitleye sahip olanlar hep kaymağı yer. Bkz. Akp.
    Aynı donanımı, hatta daha azını diğer telefonlardan daha fazla fiyata satıyorum, alıcı kitlemde zaten hep hazır olduğu için herkesden fazla kar ediyorum diyor. Birçok insanda 'vaay gördünüz mü iphone işte abi diyor.' Bu tablo telefon başına ne kadar fahiş fiyat geçirdiklerinden başkasını göstermiyor ki.
    en üst segment cihazda nasıl touch id yok? 8 d segment cihaz mı? şarz süresi 8 plus'da inanılmaz. bakın iyi demiyorum inanılmaz. elimdeki hiçbir telefon günü çıkaramazken 8 plus çıkarıyor. geç sarj olabilir benim için problem değil. şarz olma süresi diğer rakiplerine göre geç evet bu doğru. iphone4s 7 sene öncenin telefonu. samsung da c type var değişik alengilri tasarımlar micro usb ler var da var. apple 7 senedir aynı soketi kullanıyor üstmü altmı derken soket parası bayılmıyoruz 3 ayda bir. mi6 kullanmadım bilmiyorum. sizde çift cihaz yok ise bunu nasıl deneyimlediniz anlayamadım. kamera konusunda mi6 ile 8+ yarıştırabilir ama geçebileceğini hiç sanmıyorum mi6 kullanmadım. mi6 8 plusdan hızlı değil:https://www.youtube.com/watch?v=_MINXGvCu4s androidin kralı nexus'u 2 sene kullandım android kullanmayı da gayet iyi biliyorum :) fbi sayfasını çökerticez sanki tüm iphone kullanıcılarına salak demenizde çok hoş olmuş seviye yerlerde
  • iPhone X olmamış, rezil telefon, çentik, hiç satılmıyor diyenleri konuya alalım :) Zerre umrumda değil Apple veya farklı firma ama çok kendinden eminden konuşuyordu arkadaşlar :D Bi yorumlarını dinleyelim...

  • Bir arkadaşım gidip 2,500 a 0 iPhone 6s aldı



    Demin nesi var bunun arkasını çevirir ısırılmış elmayı gösterdi

    Oysaki 2000lira mi6 almak varken iPhone 6s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 18 Nisan 2018; 15:28:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone X tarihin fiyaskosu, apple rezil oldu, üretimi sonlandırdı, kimse almıyor diyenler vardı sanki
  • 4-5 bin TL gidip samsung markasına vereceğime çöpe atarım. Iphone X aldım forumda, ıphone üretimini sonlandırdı çöp telefon almışın dediler bu tabloya iyi bakında gerçekleri görün.
  • teknoloji sitelerinin kullanıcıları nasıl manipüle ettikleri bir kez daha ortaya çıktı. daha fazla tıklanma uğrundan tutun da başka firmalardan aldıkları sus-parlat payına kadar tüketici ne denli yanıltılıyor bu haber bile başlı başına yeter. yok olmamış yok üretimi durmuş diyenler tam sayfa özür dilemeli ama tüketicilerden.

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    O tabloya bakınca pahalı bir çöp aldigin ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markaya en bağlı fanların Apple'da olduğunu gösterir. Lg, Sony, HTC, Nokia, Samsung fark etmez. Kullanıcı bağlılığı çok değil. Hatalar görülünce markadan vazgeçiyor insanlar. Ama Apple fanları aşırı bağlı. Telefon mühendislik olarak hatalı olsa bile çıkıpğ CEO "yanlış tutuyorsunuz ondan çekmiyor şebeke" der ve bütün Apple kitlesi bunu kabullenir. Bağlılık budur. Bugün dünyanın hangi yerinde hangi sektöründe olursa olsun bu kadar bağlı bir kitleye sahip olanlar hep kaymağı yer. Bkz. Akp.

  • haber linki: khttp://bgr.com/2018/04/17/iphone-x-sales-vs-galaxy-note-8-lol-wtf/

    Son kısmında duygularını ifade etmiş yazar :)

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Bu bağlılığı göstermez çünkü sadece bir çeyrekte edilen kar karşılaştırılmış yani belki bir önceki sene Apple daha çok sattı bu sene azaldı bunu bilemiyoruz

    Veya sizin kötü dediğiniz şey sadece sizin öznel yargınız çünkü büyük ihtimalle Apple eleştirdiğiniz şeylerini gerçek hayatta deneyimlemediniz ya da mühendislik detayını bilmiyorsunuz bile

    Ayrıca bu tabloda ki yanlışlık ürünün parça maliyetini satış fiyatından çıkarıp söylüyorlar ama bir şirketin masrafı sadece bu değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çentik'i beğenmeyenlerin tamamen fakirlerden oluştuğunu görmüş olduk
  • Aynı donanımı, hatta daha azını diğer telefonlardan daha fazla fiyata satıyorum, alıcı kitlemde zaten hep hazır olduğu için herkesden fazla kar ediyorum diyor. Birçok insanda 'vaay gördünüz mü iphone işte abi diyor.' Bu tablo telefon başına ne kadar fahiş fiyat geçirdiklerinden başkasını göstermiyor ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iphone x alanlar hayattaki x lerdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EyeCoral kullanıcısına yanıt
    alakası yok. sizin anlamadığınız olay apple'da ki guvenlik. yazilim. kardesimde xiaomi note 3 var kamera çöp yazilim akici ama cok karisik. arti olarak sesli asistan yok kamera cop ciddi diyorum cop yani nexus 5 ten bild kotu 2012 cikisli telefondur nexus 5 2 seneye yakin kullandim ondan daha kotu diyebilirim. guvenlik sifir

    bende 8+ var ve ozetle mesele su.

    touch id daha kararli
    guvenlik ki en onemli etken (bkz:fbinin acamadigi 4s)
    yazilim destegi (minimum 5 sene)
    musteri memnuniyeti olayi. yazilim ve donanim destegi mukemmel
    sarj soketi tek tip olmasi
    kamerasinin cok iyi olmasi
    hizli olmasi
    sarj suresinin mukemmel olmasi
    estetik ve kolay kullanim sunmasi

    hangi markada var bu saydiklarim. koysun bakayim 1 gb rami 2018 model telefona. he son nesilde 3gb var ama 3 gb ram ile yapabildiklerini mi note 3 6 gb ile yapamiyor bumudur olay. 2.5k verip kanser olacagima (ki 1 sene sonra fiyati 1.5 k ya duser 2. el zaten allaha emanet) 4k veririm 2 sene sonra bile ederi 4k olur bende uzun sure kullanarak verimden zamandan tasarruf ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altyazar -- 18 Nisan 2018; 18:4:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hep turkıye ıle kıyaslıyorsunuz, bu satışlar dunya genelınde. Herkes bızım ulke gibi fakır degıl, adam çinli markaları bılmek zorunda degıl, gıdıyor apple alıyor veya samsung.

    Samsung ıle apple hemen hemen aynı fıyata satılıyor ama samsung cabuk eskıyor. guncelleme almıyor, fıyatı cıktıktan bırkaç ay sonra hızlıca düşüyor ve deger kaybı fazla oluyor.

    O yuzden ınsanlar ugrasmıyorlar, ıphone alıp gecıyorlar.

    Not: Akıllı telefonum yok ama bugun alacak olsam iphone alırdım. Cunku daha geç deger kaybedıyor ve daha uzun omurlu oluyor. Çevremde hala ıphone 5 ve 5s kullanan akrabalarım var. Telefon hala taş gibi ama samsung'a bakıyorsun aldıkran bırkaç yıl sonra eskıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-07C238B73

    Bu mesaj silindi.
    önemli olan beyni olması değil yalnız, kullanabilmesi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay oldu mi6 alalı canavar gibi telefon

    Hiçbir sıkıntısı yok

    Noldu bu telefonu kullandınız da bir sıkıntıyla mı karşılaştınız



    Yoksa ezber yorum mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irresolute kullanıcısına yanıt
    yaw he ya

    çakmaları asıllarından iyi he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyadaki zenginler istatistiği budur, %35.
    Fakirler apple yesin!

    Aç Türklere elma versen, açlığını dindirmek için elmayı yemek yerine kendisini ispatlamak için şunu yapar;
    Akıllı telefon pazarının kaymağını Apple yiyor: %35'ini iPhone X kaptı!

    Türklerin Apple sevdası telefon için değil, aidiyet için!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Nisan 2018; 19:6:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irresolute

    2 ay oldu mi6 alalı canavar gibi telefon

    Hiçbir sıkıntısı yok

    Noldu bu telefonu kullandınız da bir sıkıntıyla mı karşılaştınız



    Yoksa ezber yorum mu?
    Çin malı cep telefonunu ben de tavsiye etmiyorum . Yazılım açısından çok sıkıntısı varmış.Arkadaşım Türkiye'deki Xiaomi ithalatçı firma yetkili servisinde çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.