Şimdi Ara

Akıllı telefon pazarında kayıp sürüyor: Satışlar 100 milyonun altına geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon pazarında kayıp sürüyor: Satışlar 100 milyonun altına geriledi



    Küresel enflasyon sorunları, Rusya Ukrayna gerilimi ve Çin’de yaşanan kilitlenmeler, akıllı telefon sektörünü etkilemeye devam ediyor. Küresel akıllı telefon satışları hakkında yeni bir pazar araştırması yayınlayan Counterpoint Research, rakamların 2020 yılından bu yana ilk kez 100 milyonun altına gerilediğini bildirdi.



    Yüzde 10'a kadar düşüş görüldü



    Günümüzde her ne kadar yeni cihazlar tanıtılıyor olsa da, kullanıcıların akıllı telefonlara olan talebi azalmaya başlıyor gibi görünüyor. Paylaşılan grafiğe göre 2022’nin Mayıs ayı itibari ile akıllı telefon satışlarında ay bazında yüzde 4 ve yıllık bazda ise yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı.



    Ayrıca Bkz.Poco F4 5G'ye büyük ilgi: Yeni bir satış rekoruna imza attı



    Ayrıca Mayıs ayının, bir önceki aya göre düşüşün arka arkaya ikinci ayı olduğunu söyleyen Counterpoint Research, satışların 96 milyona kadar gerilediğini söylüyor. Bununla birlikte yaşanan pazar kayıplarının yaz dönemi boyunca devam etmesi beklenirken, Çin'deki iyileşen durum ve teknoloji tedarik zincirindeki arz-talep dengesindeki iyileşmeler nedeniyle yılın 2.yarısında pazarın tekrar toparlanacağı tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/06/30/global-smartphone-market-continues-to-bleed-sales-fell-below-100m-units/







  • Anneme araştırıp M52 5G almıştım, fiyatına göre o kadar iyi ki... Orta seviye başlangıcı telefonda 120hz amoled ekran var, kullanım deneyimi de çok hızlı.

    Kendim S22 ultra kullanan biri olarak arada fark olsa da aslında kameraları hariç amiral gemilerinin "4-6 kat ücret verecek kadar" bir esprisi kalmamış diyebilirim.

    Büyük konuşmak istemem ama bundan sonra asla flagship bir telefon almam. iPhone fiyatları Macbook fiyatlarını geçmiş durumda. Macbook ile yaptıklarıma bakıyorum; video montaj, statik görsel tasarlama, programlama, her türlü typing işleri, online meeting, otomasyon, vb. Telefonuma bakıyorum; müzik dinleme, mesajlaşma, fotoğraf çekme, to-do list app, Instagram ve bankacılık uygulamaları. Yani yaptığım işlemler ile ödediğim parayı kıyarsam telefondan ciddi şekilde zarar ediyorum.

  • Bir de resesyon haberi gelsin ondan sonra görelim. 25-40 bin TL fiyatlarda gezen telefon fiyatlarının müstehakı budur. 10 bin TL'ye bile anca eski model amiral gemisi tabir edilen bir telefon alınabiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında satış düşmemiştir bence, çeşit arttığı için insanlar neyi alacağına karar verme süreci uzadı 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Global bir kriz'in habercisi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oppo 3 gündür telefon tanıtmıyor. bu yüzden piyasa tepetaklak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çinli firmalar senede 200 er model çıkarıp sonra da hepsinin satılmasını bekliyor. Cılkı çıktı bu işin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Telefonlar artık devrimsel bir şey sunmuyor. Hani Galaxy S2, S3'e geçmek gibi değil.



    Sürekli aynı şeyler çıkıyor, şekiller vs. her şey aynı. O yüzden daha fazla ilgi duyan yok.

  • hala s7 edge kullanıyorum. Yenisine geçeyim demedim henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat düşsünler şu an almanyadayım burda da fiyatlar aynı sadece apple tr ye bakarak hesaplı geliyor diğer tlf aynı fiyat indirim olursa ancak.

  • Dışarıda doyum var çünkü. Bizde elektronik vergilerini %20 altına çek + uygun kredi + 600 Dolar asgari ücret = TR'de akıllı telefon satış rekoru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küresel bir kriz var demek ki.

  • Büyük konuşmak istemem ama bundan sonra asla flagship bir telefon almam. iPhone fiyatları Macbook fiyatlarını geçmiş durumda. Macbook ile yaptıklarıma bakıyorum; video montaj, statik görsel tasarlama, programlama, her türlü typing işleri, online meeting, otomasyon, vb. Telefonuma bakıyorum; müzik dinleme, mesajlaşma, fotoğraf çekme, to-do list app, Instagram ve bankacılık uygulamaları. Yani yaptığım işlemler ile ödediğim parayı kıyarsam telefondan ciddi şekilde zarar ediyorum.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Anneme araştırıp M52 5G almıştım, fiyatına göre o kadar iyi ki... Orta seviye başlangıcı telefonda 120hz amoled ekran var, kullanım deneyimi de çok hızlı.

    Kendim S22 ultra kullanan biri olarak arada fark olsa da aslında kameraları hariç amiral gemilerinin "4-6 kat ücret verecek kadar" bir esprisi kalmamış diyebilirim.

  • Kılıflar telefon satışlarını geçmiştir. Millet artık bir telefonu en az 5 sene kullanıyor. Kimse bu paraları vermek istemiyor.

  • türkiyede öyle. amerikada 2000 dolar maaş alan adam 1000 dolara iphone alır, iphone sevmeyen varsa samsung falan en son modeli alır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekran işlemci ve kamera konusunda artık doygunluk geldi yeni bir özellik yada çok iyi bir sıçrayış yok her sene makyajlayıp sürüyorlar piyasaya. Bir çok insanın günlük işini görüyor 2019 2020 model cihazlar bile. Neden 35 bin tl bayılıp iphone 13 pro alsın ki? Daha hızlı şarjı rezalet durumda.

  • Apple en boy ve tasarım olarak en uygun telefon ama fiyatı kallavi pahalı. Androidler ise gençler daha büyük telefon seviyor diye bütün telefonları kallavi büyük ama gençlerde para yok diye fiyatı uygun. 30 yaş üzeri ufak boy telefon seviyor ama çok az telefon alıyorlar diye ufak telefon üretiyor ve büyük telefonlardan 4 5 kat pahalıya satıyorlar bu yaş kuşağının parası var diye. Yani iyice saçmalıyorlar ve kullanıcıyı enayi yerine koyuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Temmuz 2022; 09:53:01 >
  • Dünya genelinde yıllarca ABD'nin fazla fazla basıp pompaladığı ucuz dolar ile yapay bir refah yaşandı. Bu durum bu sefer ABD'de enflasyonu artırdı ve ABD bastığı pompaladığı fazla dolarları toplayıp imha etmek için faiz artırmaya başladı. Dolayısıyla dolara ucuza ulaşan dünya artık ulaşamayacak duruma geliyor ve dolayısıyla yıllardır yaşanan yapay refah durumu son buluyor. Bu da toplumların tüketim alışkanlıklarına yansıyor. Elektronik hazlar artık lüks olmaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimde iphone kullanıcısıyım fakat cidden bu fiyatlar akıl mantık alır gibi değil, gaming pcden pahalı şuan kullandığım telefon dönüp bakıyorum herhangi bir orta seviye android telefondan kamera harici elle tutulur büyük bir farkı yok. Bundan sonraki telefonumda flagship %99 almam gibi çünkü artık hepsi aşağı yukarı aynı işi görüyor, artık para tuzağı ve itibar göstergesi gibi kullanılıyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.