Şimdi Ara

Akıllı Kumanda Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
15.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uzunca bir zamandır evimde biriken cihazların kumandaları ile cebelleştim ama internetten bu kumandaların deneyimini yazan veya yardımcı olan bir yazıya rastlamadım.

    Bu konuda aklıma takılan bu cihazların kullanımının zor olacağıydı ki bence hala zor, 2 deneyimimde de zorlandım ve şu an için işi çözdüğümü sanıyorum bi aksilik olmaz ise.

    İlk deneyimimi Tchibo'dan aldığım akıllı kumanda ile yaptım. Ama başarılı olamadım. Cihazın kullanım bilgilerini çok iyi anlayıp aktardığımı düşünüyorum ama bir türlü başarı kaydedemedim. Evimde 5 cihaz vardı ve birini bile açıp kapatamadım, bunu Tchibo teknik servisi ile telefonda online da yaptım sonuç nafile.

    Birincisinde kumanda bozuk olabilir değiştirin dediler, değiştirdim yine nafile. Tchibo da sonuçta kafe gibi bir yer, dükkanda kadın kek siparişi alırken benim kumandam TV'yi göremiyor dememin bana bir yararı olmuyor çünkü teknik olarak sadece kek ve kahveden anlıyorlar! İade ettim, uğraşamadım.

    İkincisini ise daha profesyonel gördüğüm bir cihaz ile yapmaya karar verdim, Mediamarkt'da gördüğüm cihazı eğer başarılı olamaz isem iadem kolay olacağından yine aldım ve denedim.

    One For All SmartControl

     Akıllı Kumanda Tavsiyesi


     Akıllı Kumanda Tavsiyesi


     Akıllı Kumanda Tavsiyesi




    Yaklaşık 70 lira gibi bir fiyatı var. Boyut olarak Panasonic TV'min kumandasından az biraz büyük ama çok büyük değil makul. Malzeme kalitesi çok iyi, ağırlığı çok değil 4 adet ince kalem pil ile çalışıyor. Arka tarafında kadifemsi bir yumuşaklığa sahip plastik kullanılmış. Parmak izi pek kalmıyor. Üst tarafın yarısı mat yarısı piyano siyahı malzemeye sahip. Piyano siyahını sevmem parmak izi bırakıp çizilmeleri gösterir ama sadece bir kısmını kullanmış olmaları makul olmuş.

    Kumanda 6 adet cihazı kontrol edebiliyor.

    TV
    STB (dijital Receiver veya uydu çözücünüz)
    DVD (ev sinema sistemi de olur)
    AMP (anfi diye düşünmek gerek)
    MP3 (müzik çalar diye düşündüm)
    GAME (oyun konsolları olarak düşün)


    Bunların haricinde topluca kumanda açıp kapama seçeneği var, yani TV, Sinema ve Müzik butonlarından birine bastığınızda o butona atanmış bir kaç cihazınız birden açılabiliyor, filan.

    Gelelim asıl soruna, gerçekten kolay mı zor mu kumanda edebilmek.

    Bana sorarsanız biraz meşakatli. Öncelikle kod işini neden bilmem amatörlüğümden mi bilemiyorum yapamadım. Cihazlarınıza ait olası kod listesi kumanda ile birlikte geliyor. Broşür üzerinden örneğin TV'nizin markası ve yanında yazan 4 haneli kodlardan herhangi birinin teker teker deneyerek kodunu tutturmanız gerekli.

    Aslında 3 farklı çeşit kumanda etme seçeneği var. Kod yazmak, asıl kumandanın tuşlarını sinyal yolu ile kopyalamak veya kodu kendisinin aramasını beklemek.

    Öncelikle elimdeki cihazları söyleyeyim.

    Panasonic Led TV
    WD live
    LG ev sinema sistemi
    Goldmaster uydu alıcısı
    Philips müzik çalar.


    Kod yöntemi her ne kadar başarılı olsanız da sonuçta kumandanızın aynısı olmadığından bazı tuşların tutarsız kalması ve olmaması muptemel. Zaten bu yöndemden vazgeçtim.

    Cihazın kodunu aramasını denedim, cihazı kapatma tuşunu kodu doğru girdim anda aktif edenler olsa da cihaz ile entegre olamadı.

    Bana da geriye tek bir seçenek kaldı, sinyalleri kopyalamak.

    Sinyal kopyalamak ne yazık ki iki cihazın bütün tuşları için teker teker yapılacak bir uygulama.

    Örneğin Televizyonun açıp kapama tuşundan, ses tuşuna kadar hepsini teker teker sinyallerini vererek kayıt etmem gerekti.

    Bu konuda iki zorluk yaşadım, birincisi ileri geri tuşunda iki defa atlama yapıyordu ikincisinde ise tamamen hepsini unuttu tekrar kodlamak zorunda kaldım.

    Cihaz bu işlemi şu şekilde yapıyor: Universal Kumandanın magic tuşuna uzun basıyor ve ortadaki mavi çemberin 2 defa yanarak kayıda hazır olmasını bekliyorsun. Daha sonra 975 tuşlanarak, kayıt işlemi için komut veriyorsun. Sonra akıllı kumandanın üzerinden seçtiğin bir tuşa basıyorsun, buna bastığınız anda örneğin TV kumandasını tanıtacaksanız, TV hızla yanıp sönüyor, TV kumandasını akıllı kumandanın uçlarını birbirine getirip eski TV kumandasında bu tuşun aynısını basıyorsunuz. Akıllı kumandanın tekeri 2 defa yanıp söner ise bu tuşu kendi tuşuna atamış oluyor. Sinyali kayıp etmek için magic tuşuna sürekli basın 2 defa mavi yandı mı artık kayıtlı oldu.

    Burada şuna dikkat edin: Tuş tekeri 1 kere yanar ise aslında sinyal başarısız, 2 defa yanıp söndüğünde tuşun kopyalandığından emin olabilirsiniz.

    İkinci dikkat etmeniz gereken, kumandanın uçlarının birbirine değecek kadar yakın olması, uzak olur ise sinyali yanlış alıyor, her ne kadar sinyali alıyor olsa bile mesela yukarı aşağı butonlarda, TV veya cihazınızdaki seçenekler arasında 2 defa geçiş yapma gibi hatalar çıkıyor. Kumandaların burunlarını birbirine değdirecek kadar yakın kod verildiğinde bu sorun olmuyor.



    Ben bu şekilde elimdeki bütün bu saydığım cihazların tuşlarını kumandama tanıttım ve istediğim zaman tuşların yerlerini bir başkasın atayabiliyor, tabii kod ile önce silmek gerekebiliyor, sağlıklı olması için.

    Tek korkum cihazın resetlenip bütün bu işlemleri bana tekrar yaptırması, umarım bir daha olmaz.

    Sonuç: Şu an aşağıdaki cihazlarımın hepsini kontrol edebiliyorum bütün tuşları ile.

    Panasonic Led TV
    WD live
    LG ev sinema sistemi
    Goldmaster uydu alıcısı
    Philips müzik çalar.


    Şimdilik daha kolayı ve basiti ve bütün bu cihazları daha çabuk tanıyan aslan gibi bir kumanda var mı yok mu bilmiyorum ama ben bu şekilde olayı kotardım. Biraz uğraşmayı seven biriyseniz güzel bir puzzle sizi bekliyor. Şansınız yaver gider de kod ile anında kumandanız entegre olur ise o zaman bakın keyfinize.



    Dip not: Kumanda üzerindeki 6 adet sistem seçeneğinden cihazınız için birini, orada yazmasa bile uygulatabileceğinizi düşünüyorum. WD live'ı, Game tuşunda ayarladım mesela ama Amp'ye yapabilirdim. Evinizdeki diğer bir herhangi uzaktan kumandalı, mesela klimayı da kullandırır ise hiç şaşmam:)




  • Bu kumandayı kullanırken belirli tuşla tv, uydu cihazı, ses sistemi, arasında geçiş mi yapmak gerekiyor? benim istediğim ses tuşlarını ses sistemine atamak. menü geçiş tuşlarını uydu cihazına atamak.
    birde tek kapama tuşuyla tv, ses sistemi, uydu cihazını kapanabiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.