Şimdi Ara

Akdeniz , Ortadoğu İçin Reçete

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu coğrafyada niye bir şeylerin çözümü için büyük devletler ve toplumlar maneviyat temelli,barışçıl,mutluluk üzerine adımlar atmıyorlar. Akdeniz ikliminde nasıl bir sorun var ki. Akdeniz ikliminde yaşayan toplumlarda dogmatizm,fanatizm bu denli koyu yaşanıyor. Liberalizm zerre kadar tutulmuyor. Etnik çekişmeler,çalışmaya karşı tepki,kolaycılık,hazırcılık gibi huylar bu akdeniz ikliminin olduğu bölgelerde niye görülüyor. Bu iklimsel duruma ek olarak niye büyük devletler bu coğrafyada kabul edilemeyecek hamlelere girişiyorlar. Niye kan ve ölüm engellenmeye çalışılmıyor. Veya çalışılıyorda becerebilemiyor mu?

    Doğru adımlarla,çalışmalarla müslümanlar,musevler,sünniler,şiiler,türkler,ermeniler,yunan-rumlar,kürtler bir arada mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilir. Silahlar yerine romantizm, mermilerin çığlıkları yerine farklı toplumlar-kültürler arasında neşeli doğumlar birliktelikler.

    Bir an düşünüyorumda Yunanistan- Fas'tan , İran'a kadar birleşik,barışçıl bir uygarlık ne güzel olurdu. Kültürel olarak şuan buna uygun değiliz fakat bu 15-20 yıl içerisinde sağlanabilir. Bizim bu saydığım toplumlar olarak birleşip aslında şunu dememiz gerekiyor Abd,Rusya,Çin petrol mü istiyorsunuz alın size maliyetine petrol. Yeter ki silahlarınızı sokmayın da şu coğrafya huzuru bulsun artık.

    Ya düşünsenize arkadaşlar musevi-müslüman evleniyor, çocuk yapıyorlar, sünni-şii evleniyor.

    Ben İsrail'in olumlu,eğitim üzerine adımlar atsaydı bugünden çok daha güçlü ve rahat bir durumda olacağına eminim. Hatta yapılan onca yanlışa rağmen hâlen politikalar,bakış açısı değişse koca koca devletler saçma sapan bir şekilde silahlara masraf yapmak zorunda kalmaz. Koca silah şirketleri de ya abi ateşli silahların devri bitti biz artık insanlara farklı konularda fayda sağlayabileceğimiz daha düşük maliyetle daha yüksek kâr yapabileceğimiz sektörlerde iş kollarına girişelim diyebilirler.

    Bugün İsrail, izlediği politikalardan dolayı bölgede büyük bir kürt devletine ihtiyaç duyuyor ve bu kürt devletini sünni - şii savaşından sonra kendine koruyucu kalkan haline getirmek istiyor. Halbuki radikal,fanatik müttefiğin-ortağın olacağına akıllı tarafsız düşmanın olsun. Radikal,dogmatik hiç beklemediğinden dostundan bile tehlike getirir. Niye kendine radikal,cani dostlar oluşturmaya çalışıyorsun. Normal insanları savaşların,bombaların arasında radikalleştiriyorsun.

    Türklüğü,türklüğümü seven biri olarak söylemeliyim ki türk-ermeni-yunan-musevi-hristiyan-sünni-şii-kürt-arap vb. tüm ırkların bir arada huzurla güvenle yaşayabileceği,gezebileceği bir bölge olsa ne güzel olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Eylül 2017; 23:52:57 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr4gon44

    Okumadım ama kesin birileri övülmüş yine birileri yerilmiştir.

    Okumadığınız konuda yorum yapmayın lütfen. Hiç kimse övülmedi hiç kimse yerilmedi. İşte bu tarz alışkanlıklarımız olduğu için hangi ırktan,kökenden olursak olalım biz akdeniz ülkeleri ciddi sıkıntılar içerisindeyiz ( Buna köklü devlet Fransa'da dahildir, seviyesi bizim kadar trajik olmasada ).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.