Şimdi Ara

Akbank veya garantiden saatten nfc ödeme hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar: Hasan7
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ödeme yöntemleri ülkemizde henüz kullanılmıyor lakin bazı bankalarda bu özellik banka uygulaması ile mümkün diye biliyorum vakıfbankta nfc telefondan ödeme ile ilgili bir optimizasyon yapılmıştı konuya uzak olduğum ve telefonumda nfc olmadığı için deneyim sahibi değilim şimdi diyelim ki ben şu saati aldım Bluetooth ile bağladım akbank veya garanti ile kullanmak mümkün mü veya başka bankalarda çalışıyor mu tahmin yürütme şeklinde değil deneyimli kullanıcılar bilgi paylaşabilir mi?







  • Bankanın uygulaması kurulu olduğu telefonun NFC donanımını kullanıyor bunu pos cihazında test ettim, ekstradan saatin NFC altyapısını kullanmıyor, ilerleyen vakitlerde teknolojinin gelişmesiyle saatlere özel ödeme amaçlı ufak bankacılık uygulamaları çıkarsa veya saatin NFC donanımını kullanabilecek bir yazılım özelliği eklerlerse o başka. Yurtdışında bu özellikler mevcut ama Türkiye'de henüz göremiyoruz böyle şeyleri.

  • berat256 B kullanıcısına yanıt
    Hocam peki QR ödeme ile bilginiz mevcut mu?
  • ozanbey86 kullanıcısına yanıt

    QR ile ödemede anlık olarak tıpkı NFC'deki gibi bir sisteme sahip, pos cihazı bir QR etiketi üretiyor ve bankacılık uygulaması telefonun kamerası üzerinden görüntüyü tarayarak ödemeyi tamamlıyor. Bu durumda bir akıllı saatin kamerasının olmaması bir yana bir bankanın bunu uygulama olarak saate entegre etmesi biraz zor. Yakın gelecekte Türkiye'de en fazla NFC ödeme sistemini saatte görebilirsiniz oda biraz zaman alır çünkü akıllı saatlerde her saatin markası kendine has ödeme yöntemini kullanıyor Apple Pay, Samsung Pay gibi bu şirketlerden hiçbiri şuan Türkiye'de yok olurda piyasaya girmek isteseler bile Türkiye'de bulunan bankalar ile anlaşma yapmaları lazım çünkü ödeme altyapısı oluşturmak kolay bir iş değil, hassas ve yüksek güvenlik isteyen bir sistem dediğim gibi bu konuda birden fazla şirketin bir araya gelmesi gerekeceği için zaman alabilir.





  • berat256 B kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bilgilendirme için tşk ederim
  • Saatten ödeme işlemi aplle watch ile Apple pay üzerinden yapılıyor. Bu yöntem genel olarak sanırsam firmalar kendi ödeme yöntemleri ve end ürünleri ile oldugunda çalışıyor diyebiliriz. Yanılmıyorsam Samsung pay ile Samsung saatlerden yapılıyor. Örneğin mi band 6 tanıtıldı gecenlerde ve nfcli versiyonu mevcut o da kendi ödeme yöntemi varsa herhalde oradan çalışıyordur. Ama bizim sorunumuz bu ödeme yöntemlerinin hiç biri resmi olarak türkiyede çalışmıyor olması.
  • Akbank uygulamasında böyle bir ileti geldi ekrana ama devamını göremedim
    Akbank veya garantiden saatten nfc ödeme hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 19 Haziran 2023; 11:17:4 >
  • yer_cekimi kullanıcısına yanıt
    Bi' gelişme var mı hocam? Acaba sadece Huawei saatlere özel mi yoksa genel olarak saat desteği mi eklediler?
  • Bu ekranda kalıyor. Kartlar listelenmiyor.
    Akbank veya garantiden saatten nfc ödeme hk.
    Akbank veya garantiden saatten nfc ödeme hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 20 Haziran 2023; 12:28:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.