Şimdi Ara

Akasa Venom A20 Soğutmama Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili forumdaşlar herkese selamlar, sağlıklı günler dilerim.


    2017 yılında büyük hevesle Akasa A20 aldım ve yaklaşık aktif olarak anakart kontrolünde 3 yıl kullandım. Geçen yıl birden işlemci ısınmaya başladı. Pompa devri yüksek olsa da sanki su devirdaim olmuyor, radyatör hep soğuk kalıyordu. Sanki pompa hiç çalışmyormuş gibi pasif soğutma yapıyordu. Ayrıca pompadan sürekli tıkırtı geliyordu. Ben de pompa bozuldu diye düşünüp işlemcinin kendi hava soğutmasını taktım. Aradan geçen uzun zamanda çok fazla araştırma yaptım, tamiri için firma araştırdım ama kullan/at gibi bir sonuca vardım.


    Dedim madem çöp oldu kendim sökeyim de bakayım.

    Akasa Venom A20 Soğutmama Sorunu Çözümü


    Söktüğümde bu görüntü ile karşılaştım. Meğer pompa pislikten tıkanıp kalmış suyu çevirememiş. Birkaç işlem ile (Akvaryum hava pompası hortumu kullanarak) radyatörün içine iyice su basıp boşalttım ve gerçekten çok fazla pislik çıktı. Daha sonrasında güzelce pompanın içini benzinle silerek tortuyu da kaldırdım. Akü suyu olarak da bilinen saf su ile havasını alarak pompayı tekrar doldurdum. Simdi kurulumunu yaptım. Gerçekten pompa çok güzel bir performans ile çalışmaya başladı.


    Akasa Venom A20 Soğutmama Sorunu Çözümü


    Oda sıcaklığı 32 derece iken işlemci normal internet kullanımında 39-42 derece arası geziniyor. Bu arada işlemcim i7-10700.


    Konuyu açma sebebim bu olay ile alakalı kaynak bulamamam. Belki birinin işine yarar.








  • Hocam merhabalar aynı sıkıntıyı şu an ben de yaşıyorum. Problemi bir ay kadar sonra tatilden geldiğimde PC'yi ilk kez açmamla fark ettim. CPU fan error verip beni BIOS'a atıyordu. Kasanın içini açtığımda her 20 saniyede bir pompadan ses geliyordu. Pompanın içini söktüm tortuyu temizledim, internetten sıvı soğutucu sıvısı sipariş edip doldurdum tekrar ancak hala aynı sorunla karşı karşıyayım. Ses devam ediyor. Bu soğutucularda Cooler Master'daki gibi pervane yok değil mi? Eksik söküm yaptığımdan şüpheleniyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtvar -- 30 Ağustos 2022; 16:14:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.