Şimdi Ara

AKARYAKITTA ÖTV İNDİRİMİ (resmi gazetede yayımladı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deep web giremedim bir türlü..neyse ..oralar amerigadan sorulur..adamların planı o..reisi başa getirip diktatörleştirmek sonra ırak gibi demokrasi getirmek..

    bu tür göz boyamalar seçime kadar sonra Allah ne verdiyse..değişim iyidir..iyi..
  • Yemezler bare gider ayak insanları aptal yerine koymayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipik seçim yatırımı. Seçimden sonra tekrar seçilirlerse misliyle geri alacaklar. Seçilemezlerse de bütçe açığı olarak yeni gelenin başına yıkacaklar.

    Yukarıda bir arkadaş AKP'yi hiç bu kadar acz içinde görmedim demiş. Doğrudur, gerçekten acz içindeler çünkü uyguladıkları popülist ucuz dış politikayla, içerde ise başımıza kendilerinin bela ettiği fetö ve olağanüstü hal zulmü ile RTE'nin yatırımcıları ürküten kabadayı söylemleri ile ekonomik aktörleri ürküttüler ve sıcak para geri kaçtı, turist azaldı. Katar'ı da köşeye sıkıştırdıkları için oradan da artık sıcak para girişi çok azaldı. Sonuç Amansız bir cari açık ve bu açığı finanse edecek dövizin olmayışı ile karakterize kur artışlı devalüasyonlu enflasyonlu bir ekonomik buhran. Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği ortadaydı. İnşaat ile müteahhitlik ile bir yere varılamayacağı ortadaydı ama görmek istemedi bu gerçekleri insanlar.Bu iktidar döneminde Ford Gölcük dışında ciddi bir Vestel'in fabrika yatırımı var o kadar. O yatırımı da beğenmedikleri Koç yaptı. Bu ülkedeki bütün otomobil fabrikaları AKP'den önce kurulmuştur. Sanayinin %90'ı da AKP'den önce kurulmuştur. AKP döneminde olan genelde kapasite artışlarıdır. AKP döneminde bir tek Ford Gölcük fabrikası açılmıştır. AKP döneminde Çin malları ülkeyi istila etmiş, müteahhitlik ve arsa rantçılığı özendirildiği için sanayiciler bile işi bırakıp AVM yapmaya soyunmuştur.üretim yatırımları bu yüzden çok yavaşlamıştır. Kredi kartına taksit, bireysel kredi, taşıt kredisi ve mortgage gibi borçlandırma araçları ile suni refah yaratılmıştır. Sunidir çünkü hemen tamamı ithalata dayalı bir tüketim ile gerçekleşmiştir bu refah artışı. AKP bize yalancı bir refah sundu. Yalancı olduğu için de bitti. AKP'ninki üretim ekonomisi değildi, AVM ekonomisiydi. AKP'yi taktir ettiğim ender konulardan biri mali disipline önem vermeleri ve bütçe açığını hep küçük tutmalarıydı. O da tarih oldu.

    Usta direksiyonu ele aldığından beri ülke kötüye gidiyor. Ustanın B sınıf ehliyeti bile yok, TIR sürmeye çalışıyor hem de tek başına. Bunu görün artık,
  • A Haberi izlerken bir yandan da önümdeki çerezleri yiyip çayımı içiyordum.Derken ekrandaın sağ köşesinde son dakika yazan bir haber belirdi.Haberde ''Ramazan bitene kadar iftar sürelerinin hükümet tarafından sabitlenmiş olup artış olduğunda sahur vaktinden kesilecek'' yazıyordu. Birden elimdeki çayı döktüm.Artık seçimi kazanmak için yapmadıkları bir bu kaldı.
  • adamların seçim zamanı bile ötv ile yapacağı en büyük oynama anca bu kadar oluyor işte. kıyak yapıyoruz diye şov yaparlar ama bu işin artık rezilliğe gittiğinin farkına vardılar yükselişe dur demek mecburiyetinde kaldılar vergiden 5-10 kuruşu feda ettiler şimdilik (vah vah). bunlardan ümidi zaten kestik te yerlerine başkaları gelirse ümit doğar mı şüpheliyim açıkçası. kendi başımızın çaresine bakacağız.
  • Seçimden sonrada bu uygulama devam eder mi ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Seçimden sonrada bu uygulama devam eder mi ki?
    Ertesi gün + 15 zam
  • Petrol varil fiyatı 80 doları geçti, dövizi sabitlesen ne farkeder. Bu ekonomi artık frensiz uçuruma gidiyor, hala bilimum dingillerde bu '' indirimi !'' savunacağım diye uğraşıyor. Yahu anlayın artık 24 haziran sonrası ekonomik olarak çekeceğimiz sıkıntıları, bu kadar da cahil olunmaz ki.

    Hadi cahil cuhela takımı bir kenara bırakın, okumuş yazmış, beyaz yakalı arkadaşlarım bile hala kabul etmek istemiyorlar manzarayı ona yanıyorum.

    Onlar içinde çok güzel bir laf var, İlber Ortaylı'dan gelsin: '' bu kadar cehalet ancak eğitimle olur.''
  • Bizi en çok etkileyen şey bence paramızın çok fazla değer kaybetmesidir. Diğer bir etken ise acımasız ÖTV oranları dır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Ya ne olecayggdiiii
  • comar.avi
  • Kur ve petrol fiyatları 1 sene sabit kalsa devletin bundan vergi kaybı 9 katrilyon.. pardon 9 milyar TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş şu başlığı değiştirin ya
    okuduğunuzu da mı anlamıyosunuz?
    indirim filan yok
  • diyelim ki tekrar seçildiler. 4 yıl sonra hala bu fiyat mı olacak? yoksa bu uygulama bir gece son mu bulacak?
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Tahminim seçimden sonra 10-15 gün içinde bu uygulamanın sona ereceği yönündedir. Yine de belli olmaz belki yıl sonuna kadar uzatabilirler ama zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 19 Mayıs 2018; 12:38:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithrandir24

    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ozel-tuketim-vergisi-on-yasinda/14444

    Buyrun okuyun yasalaştırmak demek kalıcı hale getirmek demektir zaten.
    Bir yasayı yürürlükten kaldırmak için "ilgili kanunun ilgiki maddesi yürürlükten kaldırılmıştır" yazan yasa taslağını meclise sunup, kendi vekillerinin ellerini "kabul edenler" dendiğinde 1 saniye kaldırıp indirmesi yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim gelirse gelsin bu ÖTV denilen sömürü sistemi devam edecektir. Bir defa tadını aldılar. Bakalım fiyat sabitleme uygulaması ne kadar sürecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otv'yi Fiyati sabitleseler ne olur ki? Dunyanin en kazik yakit fiyatlari yine bizde ne farkediyor ki? Sabitledikleri fiyat zaten en yuksekte..



    Aglanacak halimize gülmek demek yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın normalde zam varmış 27-32 kuruş benzin ve mazot ta yansitilmayacak diye haber yapılmış bilginize,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçimden sonra benzin 10 lira olursa şaşırmam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.