Şimdi Ara

Akaryakıta gelen indirimler petrole neden kuruşu kuruşuna yansımıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar. Lpg ye biliyorsunuz 95 kuruş indirim geldi. Bazen benzine ve dizele de indirim geliyor ama petrollerde gelen indirim kadar pompaya yansımıyor. Kimseyi suçlamıyorum en başından söyleyeyim. Şimdi bazı petrol sahibi arkadaşlar saldırıya geçmesin . Bilmediğim için soruyorum. Opet 60 kuruş, total sadece 50 kuruş ve moil da 80 kuruş indirim yapmış. Bütün şirketler istediği kadar mu indirim yapabiliyor? Ama zam geldiğinde tvde ne kadar zam geliyorsa o kadar zammı kuruşu kuruşuna hemen yapıştırıyorlar. Yapıcı ve bişgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim.



  • Zam olunca şak diye kuruşu kuruşuna yansıtıyorlar ama. Haram zıkkım olsun
  • Lpgyi 3.20 den aldığım yer vardı kampanya günleri Çarşamba cumartesi pazar bu 3 gün 3.20 den satıyordu şimdi bu 3 gün 2.35 olacakmış yani 85 kuruş indirim yapmış bugün yani kampanya olmayan diğer 4 gün ise fiyat 2.55 bende başka bir istasyona gittim orda 2.50 haftanın her günü öyleymiş gelmişken alayım dedim ama ilk defa 52 link depo 49 litre LPG aldı şaşırdım daha önce en fazla 43 litre alırdı pek guvenemedim eski aldığım yerden devam edeceğim sonuç olarak istasyonlar kafalarına göre indirim yapıyorlar kampanya günlerinde 2.35 iyi rakam yapacak birşey yok...
  • Çünkü petrol ürünleri piyasası diye bir şey var. Ayrıca fiyatlara gayet de yansıyor. Aldığınız petrol ürününün çok büyük oranı vergi olduğu için size az indirim yapılmış gibi geliyor. LPG'nin düşmesinin bu kadar uzun sürmüş olması kontratların aylık olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 2 Nisan 2020; 16:20:52 >
  • Onun bir hesabı var, net bilemiyorum ama petrol ütün türüne göre bir ortalama hesaplanıyor. LGP'de mesela 6 ay olması lazım, yani son altı ayda petrol ortalaması diyelim 30 dolar lpg buna göre fiyatlanıyor. Benzin ve motorin de böyle ama süreleri farklı. Sanırım motorin 3 ay ortalamsıydı.
  • Bayiye göre üstüne fiyat koyma yetkisi var, yani bayi belirli bir oranda zam getirebilir, onun bir sınırı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.