Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (283. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.504
Cevap
39
Favori
401.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    mazota yarın 8 kuruş zam geliyor. hayırlı olsun.

    27 eylül 'de gelmeyecekmi 13 kuruş ? püis sitesinde öyle yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veracocha


    quote:

    Orijinalden alıntı: iquique

    mazota yarın 8 kuruş zam geliyor. hayırlı olsun.

    27 eylül 'de gelmeyecekmi 13 kuruş ? püis sitesinde öyle yazıyor

    evet o zam bu zam. doğrudur.
  • otogazcı arkadaşlara da bir müjde verelim.

    lpg'ye okkalı bir zam geliyor. tahminen 14-20 kuruş arası.
  • LPG ye 3 ekimde 12-17 kuruş zam diye haber geldi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 28 Eylül 2017; 15:39:31 >
  • Lpg 3 lira oldu hayırlı olsun.
  • arkadaşlar euro diesel kullanıyorum . akarkayıt istasyonlarında marka marka bayağı farkediyor . shell de 4 .88 opet 4.86 iken memoil qpet go pet vs vs birçoğunda nerdeyse 50krş altına satılıyor ama güvenip almıyorum . siz ne düşünüyor sunuz . sizce fark var mıdır yakıtlar arasında yoksa musluk aynı musluk mu aradaki fark kar marjı mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rizeli_46

    arkadaşlar euro diesel kullanıyorum . akarkayıt istasyonlarında marka marka bayağı farkediyor . shell de 4 .88 opet 4.86 iken memoil qpet go pet vs vs birçoğunda nerdeyse 50krş altına satılıyor ama güvenip almıyorum . siz ne düşünüyor sunuz . sizce fark var mıdır yakıtlar arasında yoksa musluk aynı musluk mu aradaki fark kar marjı mi

    bence güvenle alakalı bir durum. kimisi opetten farksız benzin satar ama ismi duyulmadığı için hakettiği değeri göremez. şehir içindeki ucuza satan ve işletmesini yıllardır kapatmayan yerden alınması taraftarıyım, arabaya sorun açacak bir sorunları olsaydı çoktan kapatıp kaçar giderlerdi diye düşünüyorum.
  • bence mazotun litre 30 liraya kadar yolu var,, ondan sonra elektirikli araç uygundur :D 5 litre ortalama yaksan 5*30: km de 1,5 lira yakacaksın,, ver çoşkuyu , halk dans etmek istiyir,,
  • Bugun izmirden litresi 5 liraya mazotumu almış bulunuyorum.Allah sonumuzu hayır etsin 5 i de gördük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verin mehteri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya biraz geniş bakın yahu. Bizim insanımız lukse aşırı düşkün. Yemeyip icmeyip ilk gün iPhone 8 alan adamlardan bahsediyoruz. Kontrolsüz bir milletiz kabul edin bunu.



    Devlet vatandaşını çözmüş ve bazı çözümler üretmiş doğal olarak.



    Akaryakıtın ucuzlamasini kesinlikle desteklemem. Ne kadar ucuzlarsa o kadar zıcmaya gidecek bu millet arabasıyla. Sonra araplari zengin edelim çok fakirler. Zaten en büyük sebep olan lüks takintisindan cari açık almış başını gidiyor.



    Şu an irandayim burada benzinin litresi 1 TL nin altında. Adamlar 100 km'lik ise gunluk olarak benzinli araçlarıyla gidebiliyor doğal olarak. Senin petrolün yok. Marşa her bastığında paran ele gidiyor kardeşim azıcık kısın kendinizden ve ölmezsiniz be. Benzin 10 lira olsa bişey degismeyecektir eminim. Bu kafadakilere hiç acıkıyorum.



    Ben gemi 3. kaptaniyim ve güncel kurla 14250tl aylık gelirim var ama 2002 model Ford Ka ya biniyorum hala. Kliması da var. Rahat geziyorum. Hiç bir etiket derdim de yok. Utanmadan sıkılmadan her ortama da girerim arabamla. Arabadan da gayet memnunum hic bir derdim yok. Param da cebimde duruyor. İlk fırsatta ev alacağım inşallah.



    Bin kardeşim biraz eski arabaya. Bı yeriniz eksilmez. İmkanın neyse ona göre davran. Her yere zırt pırt arabayla gitme. O zaman benzin pahalı da gelmez.

    Hafta sonları alırsın aileni çıkarsın. Ayda 200 lirayı geçmez benzin masrafın da.



    Hep daha iyisini isterken omrunuzu heder edeceksiniz. Aldığınız nefesin kıymetini bilin. Hayat kısa. Kalitesini artırmak maddi şeylerle olmuyor biraz maneviyatiniza yonelin.



    Bu arada akp ye önceden oy verdim ama artık vermiyorum. akp li falan değilim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam başlık kilitlenmiş, şu başlıktaki mesajınıza alıntı yapmak üzere:



    https://forum.donanimhaber.com/akaryakit-fiyatlarinin-asil-nedeni--129668373#129669003



    Görüşüm şöyle ve size katılıyorum:

    Biz Alman, İsviçre, Amerikan vatandaşı değiliz ve bu yüzden ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Sebebi de çakma Müslüman topluluğu mensubu olan başımızdakiler ve o profildeki seçmen kitlesi. Sosyolojik bir travma bu. O Alman vatandaşı bizim 100k verdiğimiz araçtan kendi parasıyla 5 adet alabilecekken almıyor. Çünkü Alman bakan yeri geldiğinde bisikletle makamına gidiyor. At sahibine göre kişner beyler. Toplum olarak zaten bitmişiz ve umut yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pej



    pompacı zevke gelmiş koyimmi abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın fakat,

    Bizim insanımızda analiz kafası yok. Kendini kontrol etme yetisi en zayıf toplumlardan biriyiz. Mesleğim icabı çok millet görmüş biri olarak net olarak gözlemledigim bir şey bu.

    Mesela bir örnek vereyim. Birlikte çalıştığımız süvari benim 2 katım maaş alir. Fakat bankalara kredi borçları hiç bitmiyor. İstanbul'da 260 metrekare evde oturup lüks araçlara biniyor. Ama sorsan hiç bir birikimi veya yatırımı yok.

    Ben 155 USD ye aldığım lenovo k4 note telefonumla gayet mutluyum. Lüks araca binsem binerim ama tercihim değil. Bu kendimden kısmak değil. İhtiyaç doğrultusunda hareket etmek. İhtiyacimin üstünde olan bir şeyi neden kendime hedef yapayım.

    Toplumun genelinden bahsediyoruz. Özellikle orta sınıf hayatından memnun değil. Anı yaşamayı bilmiyor. 2 yılda bir araba degismezse mutsuz olan birsuru tanıdığım insan var.

    Düşük gelir grubu zaten zor durumda onlar için bir şey demiyorum ama orda bile lukse yatkınlık aşırı seviyede. Asgari ücretle çalışıp benim kullandığım telefonu hor gören adam var yahu.

    Benim söylediğim toplumsal gelişme bireylere dayalıdır. Herkes kendi evinin önünü supurmeli. Devlet başkanı S class a biniyor diye yaygara koparıp, kendi krediye girip önündeki 10 senesini satıp da lüks rahat peşinde kosuyorsa hic bir anlamı yok. Herkes kendine bahane bulmakta ustadır. Önce kendini eleştir bilader devlet başkanını degil. Ona bakarsan o da ben devleti yonetiyorum hakkımdır der geçer. Hiç bir şey duzelmez bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vergi konusunda devlet büyük yatırımları cekmek ve desteklemek amacıyla vergi indirimleri hatta ekstra desteklerde bulunur. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Ne kadar büyük yatırımcı çekerse o kadar istihdam sağlamış olur ve vergiyi de işçilerden emekcilerden almak durumunda kalır. Çünkü başka kapı yok. Devlet işletmecilik de yapamaz. Başarılı örneği dünyada ne yazık ki yok.

    Yani büyük zenginler büyük paralar kazanır bunu engelleme şansı yok ne yazık ki. Devlet de rekabetçi bir ortam sağlayabilmek adına bu zenginlere çıkabildiği kadar destek çıkmak zorunda yoksa yatırımlar daha uygun zemin sağlayabilen ülkelere kayıyor.

    Kayıt dışı konusunda haklısın. Devlet kesinlikle sıkı denetimler yapmalı. Kimse başına buyruk iş yapıp kazanç sağlayamamali. Bu denetimler yapılıyor ama oldukça yetersiz. Bu konuda sana katılıyorum. Mesela daha yeni emlakçılar için denetim başlatıldı ve buradan milyarlarca lira devlet vergi kayıplarını giderecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • her zamdan sonra bu karikatur tekrar cikiyor ortaya. zamlarin sembolu oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buralar sessiz zam geliyor beyler bugun haber vereyyim ya da siz uyuyun gene
  • quote:

    Orijinalden alıntı: errorman_cem

    buralar sessiz zam geliyor beyler bugun haber vereyyim ya da siz uyuyun gene

    biz aldık hocam 50 liralık sen daha almadın sanırım
  • Bu vergilerden 1 kuruşunu bile helal etmiyorum. Hakkım haram zıkkım olsun. Benim verdiğim vergilerle keyif süren milletvekilinden,bakanına memuruna herkese hakkım haram olsun. Elimden gelen yapabileceğim tek şey bu.
  • 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.