Şimdi Ara

Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
27.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu eyleme destek veriyorum.

    Ancak daha kapsamlı eylemler yapilmali. Ben Bursa'da birkaç basın kuruluşu ile irtibat kuracagim.

    Gazetelerden, basından vede internetten sesimizi duyurmamız gerekli. O zaman gerekli cogunluk toplanabilir ve bu ise yarayabilir.

    Öncelikle iyi bir örgütlenmeyi nasıl gerçekleştireceğimizi düşünmemiz gerekli.
  • Ben araç almaktan vazgeçtim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedefb

    Herkese selamlar..



    2- toplu tasima araclari alacak yakit milletin ekmek kapisi.


    Saygilar...

    eğer minibüslerden bahsediyorsan evet ama otobüslerde durum farklı onların deposu vergisiz doluyor, aynı şekilde vapurlarda
  •  Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi

     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi
  • almıyorum artık mazot.Mümkün olduğu kadar aracacımıda kullnamayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerm

    böyle sesimizi duymaz bu vurdumduymazlar. fransadaki gibi cümle millet çıkacak yola, el frenini çekip alıp anahtarını çekilecek kenara. trafik arapsaçı olunca birilerinin kafasına dank eder belki...

    ama sonuna kadar destekleyeceğim. depoda 1 haftadır 65 lt full benzin var. inadına binmiyorum. işe servisle gidip geliyorum. diğer ihtiyaçlarımı yakın mekanlarda hallediyorum..

    size katılıyorum ve destekliyorum








  • Bende elimden geldiği sürece mazot almamaya çalışacağım yeter artık bizi bu kadar düdükledikleri adamların bütçe açığı çıkıyor napsakda kapasak diye düşünüyorlar benzine zam yapıyorlar seneye dahada büyük bir açık çıkıyor yok böyle bir sistem arkadaş.

    Bence daha farklı protestolarda yapılması lazım ciddi eylemlere ihtiyaç var artık.
  • sonuna kadar varım arkadaşlaar rahat edelim diye araba alıyoruz vergisini vs resini geçtik maaşın yarısı yakıta veriyoz
  • bende lpglı brava var 1 ay boyunca sadece ılk calısmada 50tllık benzın gıdıyor benzınle bınsek bılmıyorum ne olacagını..
  • bu sanal alem protestolarına hep uyduruk şeyler diye bakmıştım çünkü kazığını yedik en azından daha düne kadar atanamayan öğretmenler arasındaydım ve internetten örgütlendiğimizi düşünüyordum ve sonuç hayal krırıklığı 5-10 kişiyi geçmeyen gruplar ancak oluşabiliyordu öyle olunca da gidip bi kafede cay icip sistemi ve interneti eleştirip evlerimize dağılıyorduk.

    şimdi bu protesto burdan öte gitmez bence bu ülkede gençlerin başına 12 eylül gibi bir balyoz indi ve biz bu balyozu yiyenlerin nasihatlarıyla büyüdük .....arkadaş belçika örneğini vermiş şunu belirtemek lazım Türkiye cok büyük bir ülke doğu batısı kuzeyi güneyi okadar ceşitli gelenekler dünya görüşleri bir arada yaşıyor ki bunların bir araya gelip aynı protesto etmesi zordur.
  • Aracımı yılda en fazla 4 bin km kullanıyordum artık bunuda yarıya indireceğim. Kurban bayramından önce memlekete giderken 150 liralık benzin aldım onunla memlekete gittim geldim şehir içinde kullandım işim bitince garaja çektim arabayı. İşim olunca hala daha aynı benzinle kullanıyorum. Benzin ışığı gözüme gözüme yanıyor ama almıyorum. Çok acil işler hariç aracı hiç çıkarmıyorum şehir içi günlük 3-4 km yürüyorum ve daha iyi oluyor arabam eskimiyor param cebimde kalıyor ve sağlığıma faydası oluyor. Çok acil işim olduğunda 20 liralık benzin alacam bir ay binerim ona. Lpg taktırayım dedim kimse tavsiye etmedi bu km için değmez dediler zaten burası küçük şehir olduğu için şehir içi gideceğimiz yer en fazla 2 km oluyor daha araç benzine geçmemiş oluyor. En iyisi yürümek dedim ve aylık 20 liralık benzinle idare ediyorum.

    Arkadaşlar sadece buraya yazmakla olmaz benzin, lpg, mazot almamakla olur elinizden geldince aracınızı az kullanın petrol satışları yarıya bile düsse ayvayı yerler bunlar.








  • Bende destekliyorum arkadaşlar bu haklı protestoyu.
  • bende arabama gazı devamlı opetten alırım...

    kış geldimi zaten araçlar fazla yakmaya başlıyor..

    geçen gün dikkatimi çekti, önceden kışta olsa opet devamlı gaz basmaya devam ederdi. onların dahi işleri eskisi gibi değil
  • arkadaslar bence herkes belli bir gün belirlemeli ve o gün akaryakıt almayıp eylem yapamalı.bütün türkiye bir gün eylem yapıp sokaklara cıkarsa belki gündem olusturabiliriz.
  • bende katılıyorum ancak daha yaratıcı ve etkili çözümler bulmak lazım..
    1 hafta sonra ne olacak.... zaten zevk için kaç kişi geziyor arkadaşlar... bitti o dönemler hepimiz tasarrufun dibine vurduk....



     Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi



    Akaryakıt fiyatları neden yüksek?


    Bakan Şimşek, kayıtdışını kontrol edemedikleri için doğrudan vergi oranının düşük kaldığını bu yüzden akaryakıt vergisine
    yüklenildiğini söyledi. Şimşek, yüksek akaryakıt fiyatına çevre ve cari açık perspektifinden bakınca kötü bir tedbir olmadığını da savundu.

    Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT 2’de katıldığı programda bazı ürünlere yapılan son zamları değerlendirirken akaryakıttan alınan verginin yüksek olduğunu kabul etti. Ancak Şimşek bunun nedenini şöyle açıkladı:

    “Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı düşük. Söz gelimi Danimarka gibi ülkelerde milli gelir 100 lira kabul edildiğinde insanlardan 29 lira gelir ve kurumlar vergisi alınıyor. Türkiye’de ise gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı yüzde 5.6 oldu. Yani Türkiye, doğrudan çok az vergi toplayabildi. Bunun da temelinde kayıtdışılık ve yapısal sorunlar yatıyor. Bu sorunun orta ve uzun vadede çözümlenmesi gerekir. Ancak bunun hemen yapılması mümkün değil. Bu arada ne yapıyor hükümetler. Geçmişte de böyleydi. Şimdi de böyle. Dolaylı olarak vergi topluyoruz. Gönül isterdi ki Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisi AB veya batının ortalamasına yaklaşsın. Bütün bu nedenler yüzünden dolaylı vergilere yöneliniyor.”

    Cari açık ve çevre açısından faydalı

    Bakan Mehmet Şimşek yüksek akaryakıt fiyatının iyi yanları olduğunu da öne sürdü. Akaryakıtın yüzde 99’a kadar kısmının ithal ürün olduğuna dikkat çeken Şimşek, akaryakıt vergisine niye bu kadar yüklendiklerini farklı bir bakış açısı ile şöyle değerlendirdi:

    “Şimdi akaryakıta niye bu kadar yükleniyorsunuz diye sorabilirsiniz. Biz, petrolü ithal ediyoruz. Yani petrol fiyatlarının yükselmesi aslında Türkiye için felakettir. Çünkü petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi demek aslında cari açığın, enflasyonun artması, büyümenin düşmesi demektir. Yani petrol fiyatlarındaki yükseklik veya enerji fiyatlarındaki yükseklik Türkiye’yi olumsuz etkiliyor. Petrol ürünleri, doğalgaz bunlar hep ithal edilen ürünlerdir. Bazıları yüzde 99, bazıları yüzde 95 oranında. Ama sonuçta büyük ölçüde ithal edilen ürünlerdir. Bu ürünlerden yüksek vergi alınması tabii ki bir miktar rekabet gücümüzü etkiliyorsa da aslında çevre bilinci açısından, bahsettiğim cari açık perspektifinden bakarsanız çok da kötü bir tedbir değil.”

    http://piyasanet.hurriyet.com.tr/%5Cc%5Chaber_ic.asp?id=690575




  • Ben de facebookta yaklaşık 310 kişiye grubun davetini gönderdim. Hiç olmazsa milletin haberi olsun. Ve ben de mazot almayacağım 8-12 şubat arası.
  • Ben 1 haftadır benzin almıyorum dolayısıyla arabayada binmiyorum.
    Uzun bir sürede binmiyeceğim..
  • Arkadaşlar sanıyor musunuz ki benzini binek araçlarında kullanan kişilerin yakıt almayarak bu ülkenin büyük oranda vergi toplayamayacağını? Bu gün taşıtını özel olarak kullanan insanlar 1 hafta değil bir sene almasa koyarmı sanıyorsunuz devlete.Size bazı şirketlerin (kullanmak mecburiyetinde olan) aylık kullandıkları yakıt miktarlarını versem dudaklarınız uçuklar.Bende işçi çalıştırıyorum ve bende yakıt kullanmak zorundayım.Bi arkadaş demiş vergiden düşüyorlar onlar için sorun değil.Öyle o kadar basit mi sanıyorsun arkadaşım.Vergiden düşebilmek için önce kar elde etmek lazım.Kar elde edebilmek için ise araçlarımın çalışması.değil 1 hafta 1 gün çalıştırmamayı göze alsam silinir giderim bu piyasadan.
    Aslında mesele yakıta gelen zam meselesi değil dir bence; tepki haklısınız almamakla olur.Fakat alma mecburiyeti olan insanlar ne yapacak.Geçen sene elektrik ve doğal gaza yapılan zamları daha unutmadan bu sene yine fazlasıyla geçirdiler.Tepki için birlik olmak lazım; bi arkadaşın verdiği belçika örneğindeki gibi olması lazım ki bişeyler yaptırılabilsin.Ama ne hikmetse güzel ülkemin insanlarının mantığında bana dokunmayan yılan meselesi var.Böyle olduğu sürece sürüp gider böyle.Ahhhh diyorum güzel ülkemin güzel insanları ahhh.Keşke ülkemize karşı yapılan, saldırıları protesto etmek için sokaklara çıktığın o günler gibi, şu zamlara karşı da koyabilsen tavrını.Vatanseverlik dışında birşey için dökülmüş müdür bu ülkenin insanları sokağa sorarım size.Peki bütçe tutturmak için yapılan bu zamların vatana ihanetten ne farkı vardır??Peki ama neden bu zamlar karşısında kenetlenip çıkamıyoruz sokaklara...Sıkıyosa avrupanın bi ülkesinde yapsınlar bu şekilde zammı bakın halk nasıl ayaklanıyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.