Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.199
Cevap
5
Favori
44.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.



    Nasıl tek elde toplanıyor? Yasa çıkarma yetkisi olmayan adam nasıl yasamayı kontrol edebiliyor anlatsana biraz. Bak orada o kadar madde saydım.





    Yargı meselesine gelelim. Eski sistemde CB ne kadar atama yapabiliyorsa yeni sistemde de o kadar yapabiliyor, hatta askeri üyeleri de kaldırarak o haktan vazgeçiyor. Yaptığı atamalarda da, Danıştay ve Yargıtaydaki üyelerin tamamı arasından bir seçim yapmıyor. HSYK ve AYM üyeliği için Danıştay ve Yargıtay üyeleri başvuruyor, başvuranlar arasından seçim yapıyor. O makama kadar yükselebilmiş adam, CB'yi kayıracağım mı diye düşünür akıl var mantık var. Dolayısıyla, "kendi atadığı adamlar mı yargılayacak" sözü tamamen saçmalık. Yargıdaki atamaları, bizdeki yeni sistemdeki durumdan daha fazla atayan başkanın, cumhurbaşkanının olduğu ülkeler var. Git araştır.





    Bu sadece, CB'nin ikinci döneminde meclis yeniden seçime karar verirse şartıyla geçerli. CB meclisi götürürse değil. Meclis neden hükümeti düşürerek yeniden seçime gitsin? Ayrıca CB seçimleri yenilerse kendi görevi de düşüyor.



    Sen kararname ne imiş önce onu oku. Kararname, oldukça sınırlı bir alanda verilen bir yetki. Meclisin yasa yapma yetkisi ile CB'ye verilen kararname yetkisi arasında dağlar kadar fark var. OHAL meclis tarafından onaylanmazsa yürürlüğe girmiyor. CB karar alsa ne olacak meclis onaylamadıktan sonra?



    Sen diktatörlük görmemişsin. Evet, tüm vekiller Erdoğan'a bağlı. Vekilleri millet değil de Erdoğan seçiyor. Hiçbir iradeleri yok. Robot bu adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendByTheWay -- 9 Nisan 2017; 15:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meclis yine aynı meclis olacak tek fark başbakan olmayacak. Böyle olunca ülke niye bölünsün. Çok mu farklı düşünüyorum anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalavar kullanıcısına yanıt
    Kardeşim haklısın et benzin vs pahalı ülkemizde. Asgari ücret de düşük. Ama ak parti öncesi durumla kıyaslaman gerek, baksettiğin bikaç temel ürün üzerinden bakalım, sonra sormak istediğin bişey olursa cevaplayabilirim.



    Ak partiden önce 2002 yılında

    184 tl asgari ücret

    200 gr Ekmek 25 krş (736 ekmek alınabiliyor)

    Benzin 1.24 tl (148 lt benzin alınabiliyor)

    Dolar 1.5 ortalama ( 122 dolar alınabiliyor)

    Et 9 tl ( 20 kg et alınabiliyor)



    2017 de

    1400 tl asgari ücret

    250gr ekmek 1 tl (1400 ekmek alabiliyosun; ekmek 200 gr

    olsa 1.750 ekmek alırsın)

    Benzin 5.4 tl (260lt benzin alabiliyosun)

    Dolar 3.7 tl (378 lt benzin alabiliyosun)

    Et 35 tl ( 40 kg et alabiliyosun)



    Yani kardeşim yine de cok cok az Allah asgari ücretle gecinmeye calışana yardım etsin, ama ak partiyi secerken öncesine bakmak lazım, yetmez ama evet dememizin sebebi bu. Bak sen oku kıyasla yukardakileri. Satın alma gücü paritesi artmış, önemli olan bu. Öte yandan devlet zaten asgari ücretle kimseyi calıştırmıyor. En düşük memur maaşı 2500 civarında. Yani asgari ücreti yükseltirse devlete bişey olmaz. Ama asgari ücretle calıştıran özel sektör ya iflas edecek herkes işsiz kalacak, ya kaçak işçi çalıştıracak ucuza ve resmi olanı işten cıkaracak ya da ürettiği malın fiyatını asgari ücretin arttıgı oranda artıracak ki zarar etmesin iflas etmesin her neyse. Ekonomi denge işi, öyle ha deyince artırıp azaltamazsın yani olan sana olur vatandaşına olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stoploss30

    Basit mantık.Herkes mevcut siyasi tablodan şikayetçi.Koalisyon hükümeti istemiyorlar.Soyleki birbirlerine hakarete varan eleştiriler yapıyorlar.Bunlar nasıl bir durumda aynı ortamda beraber olurlar,çıkarları varsa.Yoksa ülkenin refahı için tabiki biraraya gelmezler.Ak parti mevcut tablodan kimsenin memnun olmadığını biliyor ve ben bunu değiştirmek için yeni bir yöntem deniyor.Halk sistemden zaten memnun değil,o yüzden değişim öneren partiye oy veriyor.Muhalefet ise hiçbir yenilik sunmuyor.Chp nin söylemleri çok uzun vadede gerçekleşme ihtimali olan seyler.Ama Ak parti kısa zamanda değişim vadediyor.

    Köprü,Yok vs yatırımların sonuçlarını insanlar 3-5 senede görüyor.Ama zararlarını gormek için onlârca yıl beklemeleri gerekir.

    Muhalefetin kafası buna basmadigindan aynı soylemler.

    Rejim değişikliği,Cumhuriyet,Atatürk vs sadece chp seçmenine yönelik.Secim kazanmak istiyorsan,rakibinden oy çalman gerek.

    Bir tarafta doğru yanlış birşeyler yapmaya çalışan Akp diger tarafta dogru veya yanlis hiçbirşey yaptırmak istemeyen chp.Goruntu bu.

    Kimsenin temsilcisi paralı adamı olmadığından anlatım,imla hatalarından affınıza sığınıyorum.



    Bu bir parti seçimi olsa haklısın..ama anayasa değişikliği bu rejim değişikliği ...ama bunu halka anlatamıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.



    Nasıl tek elde toplanıyor? Yasa çıkarma yetkisi olmayan adam nasıl yasamayı kontrol edebiliyor anlatsana biraz. Bak orada o kadar madde saydım.





    Yargı meselesine gelelim. Eski sistemde CB ne kadar atama yapabiliyorsa yeni sistemde de o kadar yapabiliyor, hatta askeri üyeleri de kaldırarak o haktan vazgeçiyor. Yaptığı atamalarda da, Danıştay ve Yargıtaydaki üyelerin tamamı arasından bir seçim yapmıyor. HSYK ve AYM üyeliği için Danıştay ve Yargıtay üyeleri başvuruyor, başvuranlar arasından seçim yapıyor. O makama kadar yükselebilmiş adam, CB'yi kayıracağım mı diye düşünür akıl var mantık var. Dolayısıyla, "kendi atadığı adamlar mı yargılayacak" sözü tamamen saçmalık. Yargıdaki atamaları, bizdeki yeni sistemdeki durumdan daha fazla atayan başkanın, cumhurbaşkanının olduğu ülkeler var. Git araştır.





    Bu sadece, CB'nin ikinci döneminde meclis yeniden seçime karar verirse şartıyla geçerli. CB meclisi götürürse değil. Meclis neden hükümeti düşürerek yeniden seçime gitsin? Ayrıca CB seçimleri yenilerse kendi görevi de düşüyor.



    Sen kararname ne imiş önce onu oku. Kararname, oldukça sınırlı bir alanda verilen bir yetki. Meclisin yasa yapma yetkisi ile CB'ye verilen kararname yetkisi arasında dağlar kadar fark var. OHAL meclis tarafından onaylanmazsa yürürlüğe girmiyor. CB karar alsa ne olacak meclis onaylamadıktan sonra?



    Sen diktatörlük görmemişsin. Evet, tüm vekiller Erdoğan'a bağlı. Vekilleri millet değil de Erdoğan seçiyor. Hiçbir iradeleri yok. Robot bu adamlar.





    E Erdoğan seçiyor tabi. Allah aşkına ak partili vekiller ön seçimle mı geliyor.



    Arkadaşım adamın çıkardığı kararname ile ilgili sorun var diyelim, yahu atadığı anayasa mahkemesi bakacak duruma. Şaka mısın sen?



    Adam istediğini yapar, şu anda dahi ohal sebebi ile ilgisiz kararname çıkarıyor adamlar. Açıkça anayasaya aykırı, mahkeme şu hali ile bile karşı koyamıyor. Bu değişiklik geçtikten sonra hiç koyamaz.



    O mevkiye yükselmiş adam Cumhurbaşkanı'nı kaydırır mı sorusu ciddi değildir umarım, zira kayırmazsa seçilemez.



    Hsyk diğer tüm ülkelerde mevcut hsyk'nın önerisi ile atanır. Yani meclis, başbakan v.b atar ama liyakata göre önüne konmuş ismi atar. Bu benden diye atama yapmaz.



    Son dönemde Erdoğan meclise istediği an erken seçim kararı aldırır bir 5 sene daha başkan olur zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti tutmuyorum. Bu olaya Ak partili arkadaşlar neden evet diye sormak mantıksız. AKP li vatandaştan nasıl hayır diyen olacaksa CHP li vatandastanda evet diyen olacak. Ben bu konuyu detaylı araştırmadım araştırmayacamda. Lakin şöyle düşünüyorum geriye dönüp bakarsak 100 yıldır Hayır sistemi ile yönetildik evetçilerde hayırcılarda memnun kalmadı. Birazda evet le yönetilelim o zaman bakalım memnun kalacaz mı.



    Şimdi bana demeyin memleket elden gittikten sonra neye bakacaksınız felan filan diye bizim çocuklar kurtarır ozaman. Anlayana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arslan Yabgu

    Meclis yine aynı meclis olacak tek fark başbakan olmayacak. Böyle olunca ülke niye bölünsün. Çok mu farklı düşünüyorum anlamadım.

    Meclis diye bir şey kalmıyor unut onu, meclisin en ufak bir anlamı önemi yok gelen sistemde.



    Yargı yok, her şey tek adamın kontrolünde. Bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moustapha129

    Böyle bir Saçmalığı yazarken kaynak nerede peki? Afedersin üzerinde oturuyordun değil mi?

    Canım benim buna "educated guess" derler. Anlamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    Yargıyı CB belirlemiyor kardeşim. Git maddeleri oku. Eski sistemde CB ne kadar atama yapıyorsa yeni sistemde de o kadar atama yapabiliyor.

    Hsyk'yı Cumhurbaşkanı mı belirliyor şu anda?



    Anayasa mahkemesini ise liyakata göre belirlenmesi gerekirken Kendi avukatını atayan birinden bahsediyoruz.



    Şaka mısınız birader siz. Yalancılıkta boyut atladiniz.

    Yeni sistemde HSYK'yı CB mı belirliyor? 4 üye atıyor, dört.

    AYM'de 14 atıyordu, 12 atayacak. Askeri üyeler kaldırılıyor. Yani CB daha az atama yapıyor aslında.

    Yaptığı atamalarda da, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK'den aday öneriliyor. Onlar arasından atama yapıyor. Mesela AYM için 9 YÖK adayı öneriliyor. Eskisinde de 9 öneri vardı. İçinden 3 tane seçiyor. Eskisinde de 3 tane seçiyordu. Ya sen yalancısın, ya da maddeleri bilmiyorsun. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hukukçu olmasam. Her gün anayasa değişikliği paketi ile iç içe olmasam inanacam ha :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertewas


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.



    bu söylediklerinin hiçbiri olmazsa utanacak özür dileyecekmisin. Çünkü söylediğin her şey algı oluşturmak için söylenen abartı yalanlar. Lokantaya gidip de lokanta kapanacak, kahveye gidip de evet dersen bu adam kahveni bile kapatır, muhtarla konuşurken muhtarlıkları kapama yetkisi verme demek gibi meclis işlevini kaybediyor demek de yalanın danıskası. 20 defa okuduk o maddeleri, size sorsak Muharrem İnce gibi çark Edip millet okusak yazsak da birşey anlamaz deyip durursunuz. Dediğiniz hiç bir şey olmayacak, ne diktatör olacak, ne de meclis kukla.. meclis asıl şimdi kukla...

    https://www.youtube.com/watch?v=E_adTUyk_D0

    Arkadaşım maddeler açık, söylediğim her şey direkt maddelerin kendisi.



    Adam lokantaları neden kapatsın, sorun o değil, sorun kapattım derse yapabilecek olması.



    Hiç bir denetim yok, olasılığı bile yok. Meclisin ise en ufak bir işlevi kalmıyor.



    Bu anayasaya yakın 2 tane örnek var Venezuela ve Suriye, halleri ortada.



    AA pardon nicki şimdi okudum, trollerle işim olmaz iyi günler dileyeyim.

    o açık maddeleri yazın hepimiz okuyalım. işine gelmeyince halk anlamaz, trolle işim olmaz. bunlar çomar koyun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlbozkurt

    Parti tutmuyorum. Bu olaya Ak partili arkadaşlar neden evet diye sormak mantıksız. AKP li vatandaştan nasıl hayır diyen olacaksa CHP li vatandastanda evet diyen olacak. Ben bu konuyu detaylı araştırmadım araştırmayacamda. Lakin şöyle düşünüyorum geriye dönüp bakarsak 100 yıldır Hayır sistemi ile yönetildik evetçilerde hayırcılarda memnun kalmadı. Birazda evet le yönetilelim o zaman bakalım memnun kalacaz mı.



    Şimdi bana demeyin memleket elden gittikten sonra neye bakacaksınız felan filan diye bizim çocuklar kurtarır ozaman. Anlayana

    Niye isi tehliker sokmakta bu kadar inatcisiniz ? Ya dediginiz gibi olursa ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hamikisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: legend58

    15 senedir tek hükümet var. İsteyipte geçiremedikleri yasa neredeyse yok gibi. Terör ve issizliği düşürmek için ne yapıldı da önlerine engel koyuldu?

    15 senedir tek hükümet var da, 27 nisan e-muhtıra krizi, 367 krizi, 7 Şubat MİT krizi, ordudan ihraçlar, darbe girişimi, Ahmet Necdet Sezer doneminde (2003 - 2007) yaşanan veto krizleri, partiye kapatma davaları vs. de bu 15 senelik süreçte yaşandı anasını satayım. Sanki Akp bu 15 senedir tek muktedir güçmüş, kendisini alaşağı etmek isteyen hiçbir güç yokmuş gibi konuşuyorsunuz.



    Gelelim su meseleye. Sana soruyorum:

    Erdoğan'ın iradesi olmasa veya yerinde başka biri olsa;

    HDP'li vekiller içeri alınabilir, terör propagandası yapanlar tutuklanabilir, batı sürekli bastırıyor ve PKK'dan yana taraf oluyorken örgütün üzerine bu kadar gidilebilir, ABD ile YPG kavgası kurulabilir, "Suriye'nin kuzeyinde asla bir terör devletine izin vermeyeceğiz" denilebilir miydi? Kim yapacaktı bunları? Kılıçdaroğlu mu?



    Şimdi Erdoğan senden şunu istiyor;

    Bende çelik gibi bir irade var, çivi gibi de bir müminim. Tuttuğumu ne yapar eder koparırım. Terörle, işsizlikle mücadele için gerekli olan şey meclisten yasa çıkarmak değil. Eğer böyle olsaydı zaten biz cözerdik, bizden öncekiler cözerdi. Güçlü ve istikrarlı bir yürütme, iç içe geçmemiş, ayrılmış bir kuvvetler ayrılığı, hızlandırılmış bir işleyiş, bürokratik ve vesayet engellemelerinin giderilmesi gerek. Kısır döngü gibi tekrarlayan, patlak veren krizlerle uğraşmak yerine benim ÖNÜME BAKMAM gerek. Bunun için EVET istiyor..



    Peki ya Erdoğan dan sonra gelecek CB kötü niyetli biri olursa ne olacak ? Sen anlık düşünüyorsun ancak ileriye bakmıyorsun

    Yahu asıl bu soruyu, eğer sistem değişmezse Erdoğan'dan sonra ne olacak diye sizin sormanız gerekiyor. Sistem değişmezse, Erdoğan sonrası tek başına iktidar olabilecek bir parti, Erdoğan gibi %45 kemik oyu olan bir lider gelecek mi? Yine mahkum mu olacaksınız belirsizliklere, koalisyonlara, Erdoğan gibi bir lider gelene kadar?

    Yahu bundan kaygı duyuyorsan hayır değil, EVET demen gerekiyor..



    Ayrıca, diyelim ki oldu da halk tarafından seçilmesine karşın kötü niyetli biri olduğu aleni ortada olan bir CB ile karşılaştık. O zaman eski sistem gibi CB'ler salt "vatana ihanet" suçundan soruşturulmayacak. İşledikleri herhangi bir siyasi suç sebebiyle TBMM'de çoğunluk oyu çıkarsa soruşturulabilecek. Dolayısıyla bu da böyle bir durumda CB'nin görevinden düşürülmesi anlamına gelecek.



    Yahu biraz çalıştırsanız kafayı, siz de EVET diyeceksiniz..





    Bu anayasa değişikliği güçler birliğini savunuyor yani herşey yasama yürütme ve yargı başkanda toplanıyor.Ama şu an kı sistem de kafasına göre kararname yani yasa çıkaramaz.Ayrica çıkarmaya çalışsa bile şu anda TBMM itiraz edebilir çünkü yetkisi var ve önünde engel var (TBMM engeli).Sen bu engeli hem aşıyorsun ve içini yarısından çoğunu kendi seçtiklerini koyuyorsun ve diyorsun kı bu seçtiklerim beni yargilayabilir.Sence böyle birşey mümkün mü?

    Ayrica kotu niyetli CB olduktan sonra istedigin yasayi cikarabilirsin neden diyeceksin cunku kuvvetler birligi yani hersey sende bitiyor.İstersen meclisi fes edersin ve icini kendi adaminla doldurursun boylece seni yargilayacak kisi de kalmaz ? İstedigin adami da iceri attirirsin.Bunlar olmayacak seyler mi ?

    BOYLE BİR TEHLİKE VARKEN HALA NEDEN EVET İ SAVUNUYORSUNUZ ? Kafa calissa HAYİR vereceksiniz.

    Ayrica savundugunuz yonetim Kurdistan bayragini gondere cekilmesine izin veriyor.Not:Kurdistan diye bir yer ve bayrak yok .Buna goz yumuyorsaniz evet basin Benim diyeceklerim bu kadar

    Şu maddeleri adam gibi okusaydın, bu mesajı yazmamış olurdun..



    Yürütme, yargı, yasama eğer tek elde toplansaydı;



    - CB halk tarafından, 5 yıllığına ve max. iki dönem mi seçilirdi?

    - aldığı her karara yargı yolu açık olur muydu?

    - görev süresi bitse dâhi yargılanabilir miydi?

    - Kanun yapma yetkisi olmaz mıydı?

    - OHAL, bütçe gibi şeyler TBMM onayına sunulur muydu?

    - Uluslararası antlaşmaları onaylama yetkisi olmaz mıydı?



    Yasama tamamen Meclis kontrolünde kardeşim. İyi araştır, iyi öğren. CB de tamamen meclis tarafından denetlenebilecek.

    Gerçek bir kuvvetler ayrılığı. Yasayı meclis çıkaracak, CB'de yasa çıkarma yetkisi YOK. Senin kararname dediğin yetki; CB'de yasa yetkisi yok. Yürütmeye ilişkin kararname çıkarabilecek, bu da çok sınırlı bir alanda: Meclisin çıkardığı kanun hakkında CB bir kararname çıkaramayacak, çıkarılan kararname anayasayı ihlal ediyorsa kaldırılacak, temel hak ve özgürlüklere dair bir kararname olmayacak, kararname ile mevcut yasalar çelişirse, kararname değil meclis tarafından çıkarılan mevcut yasalar yürürlükte olacak. Kanunda açıkça düzenlenmis konulara dair CB asla bir kararname çıkaramayacak. CB'ye bu yetkinin verilmesindeki gaye, icraatı yavaşlatan bürokratik engeller için. ÖTESİ DEĞİL, FAZLASI YOK. İnanmıyorsan git maddeleri oku.



    Şimdi bu mesajı oku, sonra tekrar oku. EVET mantıklıymış diyeceksin.. EVET de bir tehlike yok, varsa aklına takılan soru gel sor ne tehlikesi varmış biz de öğrenelim anasını satayım..

    Yürütme yargı yaşama tek elde toplanıyor. Acayip saçmalamışsın.



    Aldığı karara yargı yolu açık mı kendi atadığı anayasa mahkemesi mı, yoksa kendi atadığı hsyk kontrolündeki yargı mı ?



    2 dönem değil 3 dönem, son döneminde meclis seçim kararı alirsa 3 dönem oluyor 15 yıl eder.



    Kanun hükmünde kararname nedir git oku.



    Ohal meclise sunuluyor meselesi değil tek başına ilan edebilmesi sorun, bütçe ise onaylanmazsa bir önceki bütçe devam ediyor.



    Resmen diktatörlük bu, bu arada meclis tamamen işlevsiz zira 200 kendine bağlı vekille meclisi tamamen anlamsız hale getirebiliyor.



    Nasıl tek elde toplanıyor? Yasa çıkarma yetkisi olmayan adam nasıl yasamayı kontrol edebiliyor anlatsana biraz. Bak orada o kadar madde saydım.





    Yargı meselesine gelelim. Eski sistemde CB ne kadar atama yapabiliyorsa yeni sistemde de o kadar yapabiliyor, hatta askeri üyeleri de kaldırarak o haktan vazgeçiyor. Yaptığı atamalarda da, Danıştay ve Yargıtaydaki üyelerin tamamı arasından bir seçim yapmıyor. HSYK ve AYM üyeliği için Danıştay ve Yargıtay üyeleri başvuruyor, başvuranlar arasından seçim yapıyor. O makama kadar yükselebilmiş adam, CB'yi kayıracağım mı diye düşünür akıl var mantık var. Dolayısıyla, "kendi atadığı adamlar mı yargılayacak" sözü tamamen saçmalık. Yargıdaki atamaları, bizdeki yeni sistemdeki durumdan daha fazla atayan başkanın, cumhurbaşkanının olduğu ülkeler var. Git araştır.





    Bu sadece, CB'nin ikinci döneminde meclis yeniden seçime karar verirse şartıyla geçerli. CB meclisi götürürse değil. Meclis neden hükümeti düşürerek yeniden seçime gitsin? Ayrıca CB seçimleri yenilerse kendi görevi de düşüyor.



    Sen kararname ne imiş önce onu oku. Kararname, oldukça sınırlı bir alanda verilen bir yetki. Meclisin yasa yapma yetkisi ile CB'ye verilen kararname yetkisi arasında dağlar kadar fark var. OHAL meclis tarafından onaylanmazsa yürürlüğe girmiyor. CB karar alsa ne olacak meclis onaylamadıktan sonra?



    Sen diktatörlük görmemişsin. Evet, tüm vekiller Erdoğan'a bağlı. Vekilleri millet değil de Erdoğan seçiyor. Hiçbir iradeleri yok. Robot bu adamlar.





    E Erdoğan seçiyor tabi. Allah aşkına ak partili vekiller ön seçimle mı geliyor.



    Arkadaşım adamın çıkardığı kararname ile ilgili sorun var diyelim, yahu atadığı anayasa mahkemesi bakacak duruma. Şaka mısın sen?



    Adam istediğini yapar, şu anda dahi ohal sebebi ile ilgisiz kararname çıkarıyor adamlar. Açıkça anayasaya aykırı, mahkeme şu hali ile bile karşı koyamıyor. Bu değişiklik geçtikten sonra hiç koyamaz.



    O mevkiye yükselmiş adam Cumhurbaşkanı'nı kaydırır mı sorusu ciddi değildir umarım, zira kayırmazsa seçilemez.



    Hsyk diğer tüm ülkelerde mevcut hsyk'nın önerisi ile atanır. Yani meclis, başbakan v.b atar ama liyakata göre önüne konmuş ismi atar. Bu benden diye atama yapmaz.



    Son dönemde Erdoğan meclise istediği an erken seçim kararı aldırır bir 5 sene daha başkan olur zaten.



    Anlamıyor musun adamın önüne birkaç seçenek konuyor, o seçenekler arasından bir seçim yapabiliyor diyorum. Deniliyorki 9 tane üye adayı var, arasından seç üçünü. Atadığı üye sayısında da bir değişiklik yok, dünyadan haberin yok senin.

    Yeni sistemde de önüne koyulan tercihler arasında seçim yapacak zaten, fark yok ki.
    Hasbünallahu ve ni'mel vekil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendByTheWay -- 9 Nisan 2017; 15:25:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıl süzgecinden geçirebilecekleri bilgi mevcut iken süzgecinden geçirecekleri aklın bulunmamasından dolayı evet diyorlar genelde...



    Son cumhurbaskanlığı seçiminde pazar yerinden evine giden bir amca tayyip erdoğanın çadırından pilav yedi gittim yanına çantasını taşımak yardım etmek için laf lafı açtı dediği kelime ; oğlum tayyibi sevmiyorum ama pilavından yedim oradaki adamlar eğer oy atmaz isem helal etmiyeceklerini söylediler bende tayyibe vericem.



    Heh işte durumun özeti aynen bu. Senin Benim geleceğimizi bu adamlar ve türevleri tayin edicek. Neyse herşeyde vardır bir HAYIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 9 Nisan 2017; 15:24:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    Yargıyı CB belirlemiyor kardeşim. Git maddeleri oku. Eski sistemde CB ne kadar atama yapıyorsa yeni sistemde de o kadar atama yapabiliyor.

    Hsyk'yı Cumhurbaşkanı mı belirliyor şu anda?



    Anayasa mahkemesini ise liyakata göre belirlenmesi gerekirken Kendi avukatını atayan birinden bahsediyoruz.



    Şaka mısınız birader siz. Yalancılıkta boyut atladiniz.

    Yeni sistemde HSYK'yı CB mı belirliyor? 4 üye atıyor, dört.

    AYM'de 14 atıyordu, 12 atayacak. Askeri üyeler kaldırılıyor. Yani CB daha az atama yapıyor aslında.

    Yaptığı atamalarda da, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK'den aday öneriliyor. Onlar arasından atama yapıyor. Mesela AYM için 9 YÖK adayı öneriliyor. Eskisinde de 9 öneri vardı. İçinden 3 tane seçiyor. Eskisinde de 3 tane seçiyordu. Ya sen yalancısın, ya da maddeleri bilmiyorsun. :))

    Adalet bakanı ve müsteşarı doğal üye onlarla 6 oluyor. Geriye kalan 7 üye ise başkanı olduğu parti tarafından atanıyor. Hadi 360 olmadı diyelim bu defada 7 kez kura çekilecek. Hsky kesinlikle kendi kontrolünde olacak.



    E bu durumda kim yalancı.



    Allah aşkına adam önerilen üyeleri neye göre atayacak liyakata göre mi? Tüm atamalarını birlikte daha önce birlikte çalıştıklarından yapmış.



    Yalan bile değil sizinki bariz trolluk. Hadi naş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruna da cevap vereyim. 94 dönemi ciller koalisyon ve ekonomik kriz, 97 dönemi erbakan mesut ve ciller yine kriz. 2001 ecevit bahçeli vs yine kriz ve yine develüasyon. Koalisyonlar döneminde gram ilerleme kaydedemedik. Normalde koalisyon dediğin her fikrin hükümette yer alması olayı en demokratik olanı, hoşgörü ve saygı cercevesinde. Ama bizde koalisyon kavga genel başkanların hırsları ve krizlerden öteye gidemiyor. Çunku tüm partilerin secim kaygısı var, tabanını artırmak istiyor.... Daha öncesine de gidebiliriz ama uzatmaya gerek yok, kısaca yeni sistemde koalisyon olasılıgının ortadan kalkması ve halkın kararıyla koalisyonsuz ve %51 lik bir tercihle hükümetin kurulacak olması sevindirici. İstikrar açısından önemli. Bak cumhuriyetten bu yana 94 yıl gecmiş, 65. Hükümet şu anki. Abd 225 yıldan beri var 45. Başkan trump. Yani 20 aya 1 hükümet düşüyor, bu ne demektir istikrarsızlık demektir, vaktin yarısı secime hazırlıkla geciyor demektir... kanaatimce tek başına kılıçdaroğlu hükümeti bile koalisyondan daha verimli çalışır.

    2. Mesele de cbaşkanı ve başbakan arasındaki iki başlılığın ortadan kalkması. Özal-demirel; demirel-erbakan; sezer-ecevit; sezer-erdoğan; hatta gül-erdoğan; erdoğan-davudoğlu... yani bırak farklı taban olmasını aynı taban bile olunca sıkıntılar yaşanıyor gördük. Farklı taban olunca her durumda olan halka oluyor; dua ediyoruz bir an evvel biri gider de digerinin anlaşabileceği biri gelir diye... e aynı taban olunca da zaten büyük ağabey ne derse o oluyor (yani resmi olarak tarafsız ama gerçekte, dedikleri gibi "tek başlı") yani mevcut sistem bu acıdan yeni sistemden farklı degil. Fakat yeni sistemle aynı tabandan olanların bozuşmasına bile ihtimal kalmıyor, adam daha hızlı icraat e geciyor, bürokrasi engelleri kısmen ortadan kalkıyor. Bak gördük 7 haziranda hükümet kurulamadı, bir sonraki secimi ancak 5 ay sonra yapabildik. Bu iyi bişey mi Allah aşkına?

    Daha fazla uzatmayım, temelde bu sebeplerden evet diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arslan Yabgu

    Hukukçu olmasam. Her gün anayasa değişikliği paketi ile iç içe olmasam inanacam ha :)

    Valla bir hukukçu olarak yazın bana o zaman başkan inanılmaz saçma bir kararname çıkardı.



    Kim durduracak

    Kendi atadığı anayasa mahkemesi mi ?

    Kendi seçtiği vekiller mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    Yargıyı CB belirlemiyor kardeşim. Git maddeleri oku. Eski sistemde CB ne kadar atama yapıyorsa yeni sistemde de o kadar atama yapabiliyor.

    Hsyk'yı Cumhurbaşkanı mı belirliyor şu anda?



    Anayasa mahkemesini ise liyakata göre belirlenmesi gerekirken Kendi avukatını atayan birinden bahsediyoruz.



    Şaka mısınız birader siz. Yalancılıkta boyut atladiniz.

    Yeni sistemde HSYK'yı CB mı belirliyor? 4 üye atıyor, dört.

    AYM'de 14 atıyordu, 12 atayacak. Askeri üyeler kaldırılıyor. Yani CB daha az atama yapıyor aslında.

    Yaptığı atamalarda da, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK'den aday öneriliyor. Onlar arasından atama yapıyor. Mesela AYM için 9 YÖK adayı öneriliyor. Eskisinde de 9 öneri vardı. İçinden 3 tane seçiyor. Eskisinde de 3 tane seçiyordu. Ya sen yalancısın, ya da maddeleri bilmiyorsun. :))

    Adalet bakanı ve müsteşarı doğal üye onlarla 6 oluyor. Geriye kalan 7 üye ise başkanı olduğu parti tarafından atanıyor. Hadi 360 olmadı diyelim bu defada 7 kez kura çekilecek. Hsky kesinlikle kendi kontrolünde olacak.



    E bu durumda kim yalancı.



    Allah aşkına adam önerilen üyeleri neye göre atayacak liyakata göre mi? Tüm atamalarını birlikte daha önce birlikte çalıştıklarından yapmış.



    Yalan bile değil sizinki bariz trolluk. Hadi naş.



    Bu atamalar, belirli bir öneriler arasından gerçekleşecek. Bir elin parmaklarını geçmeyen öneriler arasından birkaç tane atama yapılacak. Böyle bir durumda nasıl kendini kayırabileceği adamı seçecek anlatsana biraz. :))

    Meclisin seçeceği üyeler de aynı şekilde.. kendi başarısı sebebiyle üye adayı olabilmiş birkaç kişi arasından bir tercih yapılacak.

    Hâl böyleyken, liyakata göre değil de amca oğlu olan hakimi mi seçebilecek de kendisini kayırtabilecek?



    Mecliste de öneriler arasından bizim seçtiğimiz kişiler çıksın istiyorsanız çoğunluğu oluşturmaya bakın. En yüksek oyu almış partiyi diğer partiler toplamda gecemeyecekseniz yapacak bir şey yok, sorun sizde demektir.

    Bak tane tane anlatıyorum, çuvalladığın her yeri gösteriyorum. Yargı üyesi seçimleri, önlerine sunulan birkaç kişi arasından seçilecek. Kendi kafalarına göre seçim yapamayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendByTheWay -- 9 Nisan 2017; 15:37:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bugüne madar bu millet neler gördü bu sistemde emin olun ozamanda güvende felan degildik özgürde degildik kimse kimseyi kandırmasın. Hayırcıların olacagını ön gördügü herşey misli ile geçmişimizde yaşandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    Yargıyı CB belirlemiyor kardeşim. Git maddeleri oku. Eski sistemde CB ne kadar atama yapıyorsa yeni sistemde de o kadar atama yapabiliyor.

    Hsyk'yı Cumhurbaşkanı mı belirliyor şu anda?



    Anayasa mahkemesini ise liyakata göre belirlenmesi gerekirken Kendi avukatını atayan birinden bahsediyoruz.



    Şaka mısınız birader siz. Yalancılıkta boyut atladiniz.

    Yeni sistemde HSYK'yı CB mı belirliyor? 4 üye atıyor, dört.

    AYM'de 14 atıyordu, 12 atayacak. Askeri üyeler kaldırılıyor. Yani CB daha az atama yapıyor aslında.

    Yaptığı atamalarda da, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK'den aday öneriliyor. Onlar arasından atama yapıyor. Mesela AYM için 9 YÖK adayı öneriliyor. Eskisinde de 9 öneri vardı. İçinden 3 tane seçiyor. Eskisinde de 3 tane seçiyordu. Ya sen yalancısın, ya da maddeleri bilmiyorsun. :))

    Adalet bakanı ve müsteşarı doğal üye onlarla 6 oluyor. Geriye kalan 7 üye ise başkanı olduğu parti tarafından atanıyor. Hadi 360 olmadı diyelim bu defada 7 kez kura çekilecek. Hsky kesinlikle kendi kontrolünde olacak.



    E bu durumda kim yalancı.



    Allah aşkına adam önerilen üyeleri neye göre atayacak liyakata göre mi? Tüm atamalarını birlikte daha önce birlikte çalıştıklarından yapmış.



    Yalan bile değil sizinki bariz trolluk. Hadi naş.



    Bu atamalar, belirli bir öneriler arasından gerçekleşecek. Bir elin parmaklarını geçmeyen öneriler arasından birkaç tane atama yapılacak. Böyle bir durumda nasıl kendini kayırabileceği adamı seçecek anlatsana biraz. :))

    Meclisin seçeceği üyeler de aynı şekilde.. kendi başarısı sebebiyle üye adayı olabilmiş birkaç kişi arasından bir tercih yapılacak.

    Hâl böyleyken, liyakata göre değil de amca oğlu olan hakimi mi seçebilecek de kendisini kayırtabilecek?



    Mecliste de öneriler arasından bizim seçtiğimiz kişiler çıksın istiyorsanız çoğunluğu oluşturmaya bakın. En yüksek oyu almış partiyi diğer partiler toplamda gecemeyecekseniz yapacak bir şey yok, sorun sizde demektir.

    Bak tane tane anlatıyorum, çuvalladığın her yeri gösteriyorum. Yargı üyesi seçimleri, önlerine sunulan birkaç kişi arasından seçilecek. Kendi kafalarına göre seçim yapamayacaklar.

    Arkadaşım adam bu seçimi yaparken neye göre yapacak, kendine yakın olmasına göre.



    Bir elin parmaklarını geçse ne olacak geçmese ne olacak.



    Meclis bu seçimi neye göre yapacak, parti yakınlığına göre.



    Bu yargının siyasallaşması demek bunu nasıl savunursun. Yarın başka bir partiden biri başkan oldu diyelim, o hsyk üyelerinin tamamı tutuklanır bu defa.



    Cidden böyle sistem mi olur. Çıldırdınız mı siz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.