Şimdi Ara

AK Parti'den belediyelere: Bir an önce PARDUS'a geçin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
11.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morphinz

    Ne kadar boş konuşuyor bu insanlar ya?
    Devlet Pardus'a elinden gelen desteği yaptı ve yapıyor.
    Aksaray külliyesinde 50 pc kapasiteli Pardus test odası olduğunu biliyor muydunuz?

    Devlet bu kadar destek vermesine rağmen sıkıntılı olan bölüm Pardus ekibinde çalışan kişiler ve oraya atanan yönetim kademesi.
    Bizim Bilgisayar Mühendisliği okullarımızda maalesef işletim sistemi nasıl yapılırı bırak işletim sistemini çekirdekten anlatan bir ders yok..
    Haliyle daha geçen yıl yayınladıkları sürümde bile XFCE reklamı çıkıyordu anasını satim. O kadar rezaletti.
    Şimdi ise Havelsan ekibini konuya atadılar ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile çalışmalar yürütülüyor. Hatta SSM'nin tüm personeline Pardus kullandırma projesi hala devam ediyor fakat istenilen seviyelere gelinemediği için, Pardus'a ait Merkezi yönetim yazılımı olmadığı için proje hala beklemede.
    Daha bu yıl "LiderAhenk" isminde Active-Directory'e benzer bir yapı ortaya koydular ve hala çalışmalar devam ediyor. Mesela Pendik belediyesinde şuan sadece Pardus kullanılmakta. Geriye kalan tek Windows işletim sistemi ise AcriveDirectory nedeniyle Windows2012r2'dir. Şuan onuda kaldırmak için çalışmalar yürütüyorlar.

    Pardus'un gelişmesi için yapılması gereken tek bir şey var!
    Linux,freebsd dağıtımlarında geliştirici olarak çalışan bu işten anlayan Türkleri işe almak!!! İşten anlamayan insanlarla yaptığınız işletim sistemi (son versiyon Pardus) offline kuruluma bile sahip olmayan salakça bir işletim sisteminden öteye gidemez.

    Emin olun dünya üzerinde Suse,Debian,Ubuntu, Gentoo vb. dağıtımlarda çalışan bir çok Türk var. Bunların çoğunu tanıyor ve takip ediyorum. Bunu ben yapabiliyorsam devlet de yapabilir. Bu ekibi bir araya getirerek sıfırdan işletim sistemi bile yazdırabilir.

    Bir Çin atasözü; 40 vasıfsız işçi, 1 usta'nın yaptığı işi yapamaz.
    Tartışmayı okuya okuya yoruldum. Tam kapatıyordum senin yorumunu gördüm. Sonunda biri mantıklı bir yorum yapmış dedim.Yav yok linux u geliştirmeyi bırakacaklarmış yok o da Amerika bu da Amerika imiş. Kardeş o zaman Microsoft batarsa biteriz diyip onu da kullanmayalım tüm belediyelere abaküs dağıtalım.



    Söylediklerinde tamamen haklısın. Bu işi yapmak istiyorsak projeye hala dayıoğlu değil işten anlayanları atamak gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçsinler tabi şimdiye kadar yerli bir yazılım yapılmamış olması hata
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Kapalı kaynak olarak dağıtamazsınız yanlış biliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Kyk da 2500 kisilik öğrenci yurdu kiralanıyor kiralama için o ilin vekilleri iş takibi yapıyor aylık kira ücreti 430 bin tl ve yurdun yarısı talep olmadığı için boş bu şekilde yüzlerce kiralık yurt binası var.Halbuki devlet binalari kendi yapsa 1 yıllık kira bedelleriyle her yurdu fazlasıyla yapar.ışte devleti milleti böyle soyuyorlar ondan sonra millete tasarruf edin deniyor emekliye memura yarim puan versek dengeler bozulur diyerek milleti aldatıyor ve soyuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydoktor -- 19 Ağustos 2018; 9:57:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yılında askerlik şubesine muayenemi olmak için gitmiştim. Tabi haliyle Windows' a alışkın bir genç olarak şubedeki çalışanların (çalışanların çoğunluğu bayan) bilgisayarları ve sistem arayüzü dikkatimi çekmişti.. O zamanlar acayip yavaştı Pardus.. Ve 2008 sürümü kullanılıyordu. Tabi çalışanlarla bir kaç dakikalığına da olsa sistem hakkında sohbet etmiştik.

    Aradan yıllar geçti, inşallah projenin hakkını verip geliştirmişlerdir diye ümit ediyorum. Şu an Linux dağıtımı olarak Ubuntu'yu kullanıyorum. Çünkü 15 yıl Windows kullanmış biri olarak illallah ettim..
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize bir itirazım yok yanlış anlaşılmasın fakat bir konu dışında size katılmıyorum. Pardus ya da başka bir çok linux dağılımı normal bir kullanıcı dahil rahatça kullanılabilir durumda. LibreOffice, MS Office den daha hızlı açılıp alışıldık bir arayüz. KDE, XFCE, XFCE gibi masaüstü ortamları alışıldık XP, Vista gibi arayüzler. Ben çoğu insanın Windows 8, 10 dan ise bu arayüzleri rahatça kullanabileceğini düşünüyorum. Evde annem babam dahil kullanıyor. Office ve Web işlerini memurlar rahatça Linux dağılımlarında yapabilir. Fakat sadece bu çağrının AKP nezdinde olmasını Türkiye geneli bir çağrı olmamasını rant ve gösteriş amaçlı buldum. Pardus cidden desteklenmesi o güzel ekibi dağıtılmayacaktı. Debian tabanlı sözde milli sistem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paçamıza kadar usa mallarına batmışız, o ithal bu ithal, tasarruf temelden başlar, üretim de bi kere dışa bağımlılığı bırakacaksın, sonra üst tabakalara uygulayacaksın. Yok iphone kullanmayalım venus kullanalım. İçindeki mayeryaller de amerikan malı onu napıcaz

  • Scaleo S kullanıcısına yanıt
    Sen bu kafayla nasıl yaşadın yerlisi olanlar desteklenmeye başladı son 2 haftadır,belediyeler'de uygulanıyor boş boş konuşmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 19 Ağustos 2018; 15:59:41 >
  • Tamam o zaman belediyeler de işin içine girdiyse dolar yakında 2 Tlye düşer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan şimdi mi aklınıza geldi Pardus'a geçmek! Zerre samimiyet yok yemin ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Ağustos 2018; 23:4:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca kullandım pardus forumlarda yardım için elimden geleni yaptım. Cs değil urban terror oynadık hey gidi hey... Özel bir program kullanılmıyorlarsa pardus a geçilebilir. Ama bunun için ekip kurulup kurumlara destek ve eğitim verilmesi şart.
  • Linux ABD ürünü diyenler neyin kafasını yaşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10. 13. 15. ve 17. çok güldüm :)

    10. İnsanlar aileleri ile gezmesin mi seyahat etmesin mi. ?

    13. Ne yani insanlar binalara tadilat yapmadan hizmet mi versin ? sanırım birileri tozlu raflardan ürün almayı seviyor

    15. Sen onu bizim gençlere anlat.

    17. Yanlış anlamadıysam INNA konserine zararlı felan diyor
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Her halikarda amerikaya paran gidiyor.
  • internet kimin ve veya kimlerin tekelinde ?.
    gerisi teferruat .....
  • Tedbir maddeleri güzel ama uygulanacak mı ona bakmak lazım.



    Pardus'a gelince, Windows'u bile zor kullanan memur kesimi Pardus'u nasıl kullanacak bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son başka bir konuda okudum, pardus masaüstü ekranlı windows işletim sistemi kullanmaya başlanmış, ha gayret bu akılla biraz daha çakallık yaparsak amerika dize gelir ve dolar hızlı bir şekilde 2 TLye iner, ağlanacak duruma gülmek bir yana başımızdaki italatçı vatan hainlerini defetmedikçe önümüz karanlık, usa da bize muhtaç sanki satın alacağımız windows sürümlerine mi kaldılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.