Şimdi Ara

AIRTIES WUS200 MESAFE ARTTIRIMI OKUYUN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
19.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paylaştığınız bu güzel bilgiler için herkese teşekkur ederim.
    Kesinlikle çok faydasını gördüm.

    ama ben 2 gun önce EDIMAX EW7318USG USB 2.0 MINI CARD 54M adaptör siparişi verdim.
    acaba hata mı ettim? çunku yazılanlardan gördüğüm kadarıyla başka markalar daha çok tavsiye ediliyor.
    Acaba wireless lan bulmakta sorun yaşar mıyım?

    şimdiden çok teşekkürler

    .
  • Kıymetli drweladdalin.
    Bahsettiğin EDİMAX EW 7318 i gecen yıl almıştım hala evde duruyor biryerlerde. Cihaz teknik özellikleri itibariyle piyasadaki sıradan wireless lan adaptorlerle aynı niteliklere sahip. Receive yetenegi düşük sinyal taşıma hızı zayıf max 9 dbm eşiğe ulaşıyor ve ark aralığı max 60 mw. yani profesyonel bir aygıt değil fakat onu farklı kılan özelliği anten giriş yuvasının bulunması bu sayede ilave bir aparata gerek olmadan indoor antenini baglayabiliyorsun bu yönüyle çok pratik ve kullanışlı. Cihazın kutusunda 5 dbi lik antenide cıkıyor ama ihtiyaca göre bu anten 8 dbi lik indoor başka bir antenlede degiştirilebilir o zaman verim dahada artacaktır. Bence bu alet evinin bulunduğu konumda pek sorunu olmayan yakın mesafelerde(yaklaşık 250 metre caplı bir alanda) wireless yayınlara ulaşabilen arkadaşlar için bulunmaz kaftan çünkü fiyatı hesaplı. (40 ytl civarı) Ancak evi sorunlu bir mahallede bulunan ve yakınlarında wireless yayını olmayan arkadaşlara kesinlikle önermem bunun yerine fiyatı 55 ytl civarında olan ladox ld 2606 yı öneririm. Ayrıca edimax ew 7318 e outdoor anten baglamaya kalkarsanız recive yeteneği düşük olduğu için pek bir verim alamıyorsunuz. Profesyonel bir alet değil ancak önemli olan internete baglanabilmek ve sayet evinizin bulunduğu konumda işinizi görüyorsa tavsiye ederim. Aşağıya birkaç resim koydum umarım bir fikir verir.












    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunabi -- 14 Mayıs 2008; 3:12:18 >




  • @ceyhunabi

    benim sana yine bir sorum olacak.. Bu ladox Ld 2605 alsam ve bende linksys 7dbi lık bir indoor anten var ona taksam açık alanda ne kadar bir alandan wireless yayını alabilirim senin tahminin nedir bu konuda?? mesafe aşağı yukarı 3kmden herhangi bir engel olmadan erişim sağlayabilir miyim?? tahmini açık alan erişimi ne olur sence???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 14 Mayıs 2008; 16:02:56 >
  • Kıymetli Batuist.

    Dilim döndüğünce sorularına yanıt vermeye calışayım. Bana sorarsan madem Ladox ld 2605 wireless adaptor için bir miktar parayı gözden çıkarıyorsun o zaman 25 ytl daha ver ve birde 8 dbi ladox indoor anten al çok daha harika olur. Ama 7 dbi linksys antende fena bir alet değildir tabi önce linksys ile bir denersin hoşuna gitmezse 8 dbi ladox indoor antene yönelirsin. Daha önceki yazılarımda da ısrarla belirttiğim üzere wireless yayını alırken arsımıza cıkan bina engelleri çok önemlidir. İsterseniz konuyu foruma yeni giren diğer arkadaşlarada izah edecek şekilde örnekleyerek genişletelim.
    Diyelim ki bomboş bir arazide veya köydeyiz yani ufka kadar heryeri görebiliyoruz. İşte böylesi bir ortamda ladox ld 2605 adlı cihaza 8 dbi indoor anten takarsak yaklaşık 3-4 km mesafeden rahatlıkla wireless yayını alabiliriz. Şayet aynı boş arazide ladox ld 2605 e 15 dbi outdoor anten baglarsak takriben 5-8 km den yayın alabiliriz. Hatta rüzgarın yönü ve günün saatine göre bu mesafe 10 km ye bile çıkabilir. Wireless yayınları için en uygun saatler öğle saatleri ve akşam 20 ile 24 arası saatlerdir. Çok hassas ince yayın alımlarında atmosfer yapısı, bulutlanma durumu, rüzgar bile rol oynar. Şayet boş bir arazide değilde diyelimki bir göl veya deniz kıyısında isek su yüzeyinin frekansları kıran bir özelliği olduğu için bu mesafe yaklaşık yüzde 30 kısalacaktır. Mesela karadan veya limandan teknelere internet baglantısı yapılırken bu sorun hep yasanır.
    Gelelim bir şehirde ve binalar arasında yasıyorsak alacagımız yayın mesafelerine. Şehir hayatında etrafa sacılan cok fazla sinyal bulunduğundan - örn. elektrik telleri gsm antenleri radyo vericileri tv ler vs vs.- wireless yayınlarının kapasidans hızı ve mw aralığı ister istemez daralacaktır. Ayrıca yayının karsısına çıkan bina engelleride cok çok çok önemli bir faktördür. Her ne kadar bulunduğunuz mahalledeki binaların sıklığı, mahallenin yokuş veya düz oluşu etrafta elektro manyetik dalga yayan kaynakların varlığı wireless mesafesini değiştirsede sehir içinde ladox ld 2605 ile ulaşacagınız mesafeler yaklaşık olarak aşagıdaki gibidir.
    Ladox ld 2605 ve 8 dbi indoor anten ile odanın içerisinde 300 metre çaplı bir alandan yayın alabilirisniz. Şayet cihazı ve anteni balkona koyarsanız 600 veya 800 metre caplı bir alandan yayın alınabilir.
    Ladox ld 2605 ve balkona kurulacak 15 dbi outdoor anten(rg 316 kablo dahil) ile yaklaşık 2-3 km çaplı bir alandan rahatlıkla yayın alabilirsiniz. Ancak belirttiğim gibi bu degerler mahalleden mahalleye degişiklik gösterebilir ve sizin bulunduğunuz evin alt katlarda veya yüksek bir katta olmasıda yayın alımını çok etkiler. Diyelimki 15 katlı bir apartmanın en tepesinde oturuyorsanız alacagınız yayın mesafesi sanki açık arazideymiş gibi 5 km ye kadar ulaşabilir. Ayrıca balkonunuzda veya odanın içinde hangi noktalarda sinyal seviyesinin dahada yükseldiğinide yine deneme yanılma yoluyla keşfetmeniz fayda saglayacaktır. Hepinize sevgiler selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunabi -- 14 Mayıs 2008; 18:08:17 >




  • Kız kardeşimin laptopundan birinin kablosuz modemine internete bağlandık sinyal gücü çok iyi adamın modemi pikatel benim kablosuz modem ise arada duvar olmasına rağmen sinyal düşük demekki pikatelin sinyal gücü çok iyi eğer pikatel ise adam ya apartmandan biri yada civardaki biri bu yazımı sizlerle paylaşmak istedim pikatel modem almak isteyenlere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 14 Mayıs 2008; 18:13:55 >
  • sevgili ceyhun abi

    ben bu ladox 8 dbi antenin dlink 7 dbi antenden daha iyi olduğuna şaşırdım

    gerçektenden ladox 8 dbi anten farkediyor mu ?

    ben airties ve dlink 7 dbi anten denemelerimde arada önemli bir fark göremedim, acaba bu ladox gerçekten işe yarayacak mı ? siz airties veya dlink denediniz sanırım.

    ayrıca bu omni antenlerinde yönlü antenler gibi sağa sola oynatınca sinyal gücünün değiştiğini farkettim.


    sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanix -- 15 Mayıs 2008; 11:39:36 >
  • Kıymetli titanix.
    Bahsetmiş olduğun d-lin marka ve airties marka 7 dbi antenleri denedim hatta airtiesi bir yıldır kullanıyordum. Öte yandan piyasada bulunan 9 dbi ve 11 dbi lik başka pek çok antenide denedim ama hiçbiri ladox 8 dbi indoor antenin veriminde çalışmıyor. Yinede tabi senin evinin pozisyonunda sonuç ne olur bilemem. Ayrıca omni antenlerin sinyal alma kapasitesi anteni cevirmekle fark etmez cünkü zaten silindir biçimindedir ancak anteni saga veya sola egmekle fark eder yayının geliş yönüne göre egim verebilirsin bir miktar faydası olur.
  • ................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silistreli -- 26 Ağustos 2021; 15:36:33 >
  • kıymetli silistreli
    Sorunun cevabını aslında yukarıdaki yazılarımızda verdik. Ama yinede google a ld 2605 diye yaz karsına internetten satış siteleri çıkar oradan temin edebilirsin ama bence ya ok meydanındaki perpa pasajından veya kadıköy yazıcıoğlu pasajı detay elektronikten veya ladox un türkiye temsilcisi beyaz elektronikten www.beyaz.com.tr den temin edebilirsin.
    ladox un tel numarası 0212 3602024
    detay elektronik tel 0216 3575882
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunabi

    Arkadaşlar.
    İlk iş olarak mutlaka mac ssid ayarlarına girerek aldığınız wireless yayınınının limitsiz olup olmadığını kontrol ediniz.
    Şayet mac ayarlarından bunu öğrenmeyi başaramazsanız IP adresini bir kağıda yazın ve IP sorgulama sitelerinden adresin limitisz olup olmadığını sorgulatın.


    hocam bu mac ssid den limitli limitsiz nasıl ögreniliyor açıklarmısınız ikinci olarak ip sorgulama yöntemleri demişsiniz bu nasıl oluyor ögrenebilecegimiz bir site adresi verebilirmisiniz..
    kolay gelsin
  • şu wıreless takıp çevreden internet otlananlara uyuz oluyorum ya başkasının internetini kullanmak hangi ahlaka uygun sakın adamlar açmış wırelessi milet kulansın falan demeyin şifresiz wırelesler genelde şifre koymayı bilmeyenlere ait tir
    kullanmatın arkadaşlar alın kendinize internet vicdanınız rahat bi şekilde kullanın
  • sevgili ceyhun abi

    verdiğiniz değerli bilgiler çok işimize yarıyor, teşkkür ederiz

    bir sorum daha olacak

    siz bu tür wireless cihazları denemiş biri olarak


    denemelerinizde, önemli olan şeyin, bir cihazın, alış hassasiyeti olduğunu, yani çok düşük bir sinyal aldığında bile yinede düşükte olsa bağlantı sağlaması gerektiğini yazmışsınız, yanlış anlamıyorsam.

    denemelerinizde, bu konuda en iyisi edimax ve ladox mu diyorsunuz, diğer markalar düşük bağlantıda problem mi çıkartıyor ?


    saygılar
  • Sevgili Titanix
    Bİr wireless adaptorde receive mw gücü çok önemlidir ve bunu saglamanın en kolay yoluda cihaza anten takabilmekten geçer. Dolayısıyla anten giriş yuvası olan wireless adaptorler veya pci kartlar öncelikli tercih sebebimiz olmalıdır. Yurt dışında bu özelliklere sahip cihaz bulmak daha kolay olmasına ragmen maalesef ülkemizde birkaç marka dışında cihaz edinmekte zorluklar var. Bu yüzden denediğim cihazlar içinde en iyisinin ladox ld 2605 olduğunu gördüm. Hem cihazın mw gücü yüksek hemde anten takılabilme özelliği var. Ayrıca gecen hafta okmeydanındaki perpa pasajında 12 dbi lik yeni bir indoor anten buldum fiyatı 20 ytl. aldım denedim ladoxun 8 dbi indoor anteninden daha iyi verim aldığını gördüm ilgilenen arkadaşlara bu antenide tavsiye ederim. İndoor olması kullanımda kolaylık saglıyor ayrıca anten tutucuyla birlikte kullandığım için anteni balkona koydum yagmur yagmadığı sürece çok pratik bir kullanım saglıyor. herkese kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunabi -- 4 Haziran 2008; 13:44:09 >




  • Sevgili ceyhunabi
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Gerçekten kıymetli bilgiler.Lakin benim kafamda bir soru var .Çıkış gücü yüksek bir wireless adaptöre mesela t connector ile iki adet 8dbi anten bağlarsak toplam çıkış gücümüz 16dbi mi olur yoksa değişmez 8dbi de kalırmı.Bu konu hakkında bilginizi bizle paylaşırsanız çok memnun olurum...
  • ceyhun bey tavsiyeleriniz doğrultusunda ladox 2605 anteni aldım ve mükemmelliği gördüm. gerçekten dediğiniz kadar varmış teşekkürler.
  • 12 dbi lik anten için perpada adres verebilirmisiniz.
  • ceyhunabi,
    son mesajınızda "Ayrıca gecen hafta okmeydanındaki perpa pasajında 12 dbi lik yeni bir indoor anten buldum fiyatı 20 ytl. aldım denedim ladoxun 8 dbi indoor anteninden daha iyi verim aldığını gördüm ilgilenen arkadaşlara bu antenide tavsiye ederim." demişsiniz,
    Bu anteni nasıl tedarik edebiliriz? satıcı firmanın adını telf vermeniz mümkünü?
    Malesef Antalyada oturuyorum ve burda hayat pek zor.
    Ayrıca iki konuda görüşlerinizi almak isterim.
    a-Ladox omni outdor 8db Vertikal açı:60 derece ve ortalama 50ytl
    b-Planet omni outdor 8db Vertikal açı:10 derece ve ortalama 50ytl
    c-D-link omni outdor 8db Vertikal açı: 15 derece ve ortalama 100ytl
    Sizce;
    1-daha geniş kapsama alanı için hangi ürün tercih edilmeli?
    2-D-link omni outdor 8db Vertikal açı: 15 derece lik bu anten neden emsallerine göre 2 kat pahalı
  • bunlar omni antenmi? omni antnlerde sinyal alış için açı olmaz..her yönden sinyal alabilirler..sizin yazdıklarınız sanki yönlü anten yagi veya panel antenmiş gibi...
    http://urun.gittigidiyor.com/11-DB-WIRELESS-ANTEN-KABLOSUZ-MODEM-ANTENI_W0QQidZZ10333983
    http://urun.gittigidiyor.com/Gercek-10-dBi-Wifi-Masaustu-Anten_W0QQidZZ10397549
    linteki antenler hakkında görüş alabilirmiyim nasıldır sizce ..sizin aldıgınız antenin boyu ne kadar bu tip antenlerde anten boyu db oranını etkiliyor diye biliyorum...yurakrdaki 11db olan antenin boyu 130cm 10db olan ise yaklaşık 20-25cm hangisi daha verimli olur...
    kolay gelsin




  • Syn;dhan000
    a-Ladox omni outdor 8db Vertikal açı:60 derece ve ortalama 50ytl
    b-Planet omni outdor 8db Vertikal açı:10 derece ve ortalama 50ytl
    c-D-link omni outdor 8db Vertikal açı: 15 derece ve ortalama 100ytl
    üsttekiler omni.....'dir.Üretici ve satıcı öyle diyor ve bildiğim kadarı ile omni yatayda 360 derece tararken, dikeyde de belli bir açı ile kapsama yapıyor, olayı şemsiye olarak düşünürsek, şemsiyeyi tuttuğumuz çubuk, zemine dik iken şemsiye bezinin çubuğa göre açısına dikey diyoruz ve açı daraldıkça şemsiyenin altına daha az insan(yayın) giriyor.
    Bu durumda vertical (dikey) açının büyük olması alanı arttıracaktır.
    Fakakat bilemediğim kısım ; bu açının büyük olması alanı arttırırken yayınlarının kalitesini azalaltıyormu?
    Diğer yandan; verdiğiniz linkleri inceledim ve her iki ürüne ait üretici markayı, dikey açı değerini ve 3m lik kablonun özelliğini (ürün adı/kodu) göremedim, bu konuda bilginiz varsa paylaşmanızı temenni ederim.
    selamlar.




  • slm,
    ilk mesajımdaki 2.sorunun cevabını sabahın köründe buldum sanırım,
    2. sorumun cevabı:2 kat pahalı çünkü: D-link tee 50ytl lik yıldırım önleyici var,
    iyi sabahlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.