Şimdi Ara

Airties modemle kurduğum ağda sorunu nasıl gideririm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, istanbulda bir okulda öğretmenim, okula 2 ay önce 14 adet air 4443 access pointle bir ağ kurdum, access poitnleri ise 5650 ana modeme ethernet yoluyla kablolu bağladım. Airtiese çok güvenmeme rağmen 2 ay boyunca hepsinde olmasa da yer yer ve zaman zaman internette kopmalar yaşadım. Ana modemde internet olduğu halde kurduğum ağlardan 4. sıradaki acces pointte internetin gittiğini gördüm, oradakini düzeltince bir başka sıradaki, ordaakini düzeltince başka bir sıradaki acces pointlerde hep kesilmeler yaşadım.Bütün modemleri defalarca resetleyip tekrar ayar yapsam da hiç bir şekilde bu problemim kalıcı düzelmedi, benim kendimce bulduğum yegane çözüm modemi fişten çekip geri takmak oluyor, ancak o zaman düzeliyor... buna karşın 14 acccesi pointi takip etmem yada cırt pırt fişten çekip geri takmam çok akıl karı bi iş değil. Airties müşteri hizmetleriyle neredeyse kanka olduk bigün çıkıp evime çay içmeye gelirlerse şaşırmıcam :) sağolsunlar ellerindne geleni yapıyorlar ve her defasında farklı farklı çözümler sunarak telefondan yardım ediyorlar. Hatta modemleri belki de 2 şer defa yenileriyle değiştirdiler... Ama sorunum hala çözülemedi
    Bugün de bir yerden cisko marka modemlerin bu konuda airtiesten çok daha fazla kaliteli olduğunu hatta bankaların bile cisko marka acces point harici başka bir modemi bankalarına sokmadıklarını öğrendim, ne derece doğru bilmiyorum ama bu markanın hakikaten çok daha kaliteli olduğunu daha önce de duymuştum.
    uzun uzun yazdıktan sonra airtiesli ağıma çözüm önerisi olan var mı ? yada cisko marka modemler hakkında duyduklarım doğru mu ? sizler ne önerirsiniz nasıl yardım edersiniz merakla ve dikkatle bekliyorum
    Saygılarımla...







  • Kullanıcı sayısına göre başka markaları inceleyin.
    Cisco çok iyi diye birşey yok. Evde 2 sefer cisco modem yoğun kullanımdan gitti ve garantiden değişti.

    Access point sayısını azaltmak için indoor veya outdoor profesyonel çözümleri araştırın.
    Airties ürünleri ile sorunsuz bir hayat sürdüremezsiniz.
  • Turkforce, kardeşim 14+2 modeme ortalama 40 cihaz bağlanıyor, ben sadece cisco'nun airtiestan daha sağlam olduunu duydum, duyumdan ilerisi yok, indoor ve outdoor'dan kastınız tam anlamıyla nedir?
    bir de airties ile sorunsuz bir hayat sürdüremezsiniz demişiniz, sizce sorunsuz olarak hangi modemle nasıl bi ağ kurmalıyım yazarsanız sevinirim
  • 5650 demişken evde garanti kapsamında değişen modellerden biride buydu. Arıza sonrası yerine garantiden v2 sürümü gelmişti.
    Airties - zyxel - tplink - asus vb. markaların ürünleri genelde ev tipi kullanım için. Yani 3-5 cihaz bağlayıp sorun yaşamayacağınız ürünler.

    Yapıyı ve anlık kullanımı bilmediğim için yorum yapamıyorum ama sorununuz access point tarafında değil modem tarafında da olabilir.
    Ev tipi ürünlerde genelde 3000-5000 tcp session desteği olduğundan modem işlemcisi yükü kaldıramıyor
    ve bir süre sonra modem kilitlenip cevap veremez hale gelebiliyor.
    (Hürriyet, Milliyet gibi bir gazete sitesini açmak bile yüzlerce session oluşturuyor, onlarca kullanıcıda durumu düşünün)
    Eğer uygun ortam var ise pfsense türü bir firewall ile modemi bridge mod ile bağlayarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

    Bunlarla uğraşamam derseniz drytek gibi daha profesyonel modemleri araştırın. Fiyatları piyasa modemlerine göre yüksektir ama session desteği de yüksektir. 10.000 - 20.000 gibi..
    Access point tarafında eğer kullanım ortamı için uygun olacaksa (mesafe, kullanım yerleri vb. durumlar)
    ubiquiti vb. markalara bakabilirsiniz ama fiyatları yüksektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 14 Kasım 2014; 23:36:54 >




  • çok tşk ederim dostum, söylediğin söylediklerini araştıracam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.