Şimdi Ara

Airbag ve Gözlük (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: irish

Organik camlı gözlükler kolay kolay kırılmaz bence.

organik camlılarda kırılmaya dayanıklıdır. polikarbon gözlük camları kırılmaya karşı ömür boyu garantili. yine yüzde 55 ve 67 inceltilmiş camlarda kırılmaya karşı çok dirençlidir. novax rodenstock işbir cemfa zeiss ipek optik gibi bir sürü firmanın üst düzey camlarıda polikarbon kadar kırılmaya karşı dayanıklı vede sert kaplama sayesinde çizilmeye karşı dayanıklı. uv korumasıda üst düzeyde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: irish

Organik camlı gözlükler kolay kolay kırılmaz bence.

organik camlılarda kırılmaya dayanıklıdır. polikarbon gözlük camları kırılmaya karşı ömür boyu garantili. yine yüzde 55 ve 67 inceltilmiş camlarda kırılmaya karşı çok dirençlidir. novax rodenstock işbir cemfa zeiss ipek optik gibi bir sürü firmanın üst düzey camlarıda polikarbon kadar kırılmaya karşı dayanıklı vede sert kaplama sayesinde çizilmeye karşı dayanıklı. uv korumasıda üst düzeyde.

uv koruması lafı bir pazarlama hilesi aslında. standart düz cam bile uv ışınların çoğunu geçirmiyormuş. bu sebeple cam altından değil, direk güneş altından alınan güneş ışınlarının faydası (ve zararı) oluyormuş deriye.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamayın beni ben 7 sene bu optik işinin içinde bulundum. standart beyaz cam geçirmiyor denme sebebi belirli bir kısmında kırılma ve geri yansıma meydana gelmesinden dolayıdır. çoğu camda yüzde 85 oranında uv koruma mevcut asıl benim bahsettiklerim yüzde 95 üzeri çıkanlar. en kaliteli firmaların bile yüzde 98 i zor aştığı görülüyor. bunların camlarıda yaklaşık ortalama 3-4 bin tl olanlar :S
  • quote:

yanlış anlamayın beni ben 7 sene bu optik işinin içinde bulundum. standart beyaz cam geçirmiyor denme sebebi belirli bir kısmında kırılma ve geri yansıma meydana gelmesinden dolayıdır. çoğu camda yüzde 85 oranında uv koruma mevcut asıl benim bahsettiklerim yüzde 95 üzeri çıkanlar. en kaliteli firmaların bile yüzde 98 i zor aştığı görülüyor. bunların camlarıda yaklaşık ortalama 3-4 bin tl olanlar :S

e tamam işte. %10 için değer mi?
    - AMBULANSA YOL VERİYORUM HAYAT KURTARIYORUM...
    - Bilgi sahibi olmadan lütfen fikir beyan etmeyelim...
    - Anlayamazsınız... Anlasaydınız...
  • quote:

kesinlikle değer. gözünüze hiç uv ışını girmemesi var birde girmesi var. hele birde açık renk gözleriniz varsa :S

valla insan zaten güneşe bakamaz, zira kör eder. yani demem o ki bence hikaye.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

kesinlikle değer. gözünüze hiç uv ışını girmemesi var birde girmesi var. hele birde açık renk gözleriniz varsa :S

valla insan zaten güneşe bakamaz, zira kör eder. yani demem o ki bence hikaye.

herşey zaman içinde bir birikim haline gelir. bunca hastalığın olması bu kadar sık insanların hastalanması neredeyse her 2 kişiden birince tansiyon şeker koah kanser gibi hastalıkların bulunması. bu gibi etmenler zaman içinde vücutta hasarlara yol açmaktadır. kimse güneşe baktı diye veya 1-2 paket sigara içti diye hasta olmaz. zamanla biriktikçe. eskiye göre her şeyde hep hormon bir dünya tarım ilaçları doğal hiçbirşey kalmadı desek yeridir. bunu sadece gözlük veya yiyecek olarak düşünmemek gerek. aracımızdaki egzoz dumanı açık egzozlar bir dünya etmen saymakla bitmez. biz bunları ne kadar azaltırsak yaşam kalitemiz bir o kadar fazla artar. geçmişteki atalarımızın bize bıraktıkları dünyaya bir baksanıza ? bizde aynısını yapıp yok olmak üzere bir dünyamı bırakalım torunlarımıza ? bunu sadece bireysel düşünmeyelim. kitlesel olarak düşünelim. herkese dizel önereceğimize benzinli önerelim lpgli önerelim. pazarda görüntüsü güzel yiecekler peşine düşmekten ziyade organik olanlara yönelim. (organikten kastım görüntü değil. nerede şekli bozuk, kenarında kurt yapmış, çelimsiz kalmış gibi yiyecekler organik oluyor) evimize birkaç saksı alıp her birine ayrı ayrı bişeyler eksek domates biber patlıcan gibi, herkes 1 kilo domates yıllık üretse 80 milyon nüfus ortalama 15-20 milyon hane yapar. herkes 1 kilo domates üretse ülke olarak senelik 15-20 milyon ton domatese verilen para kadar tasarruf yaparız. bunlar belki çok küçük adımlar ama seneye bunu 2 kiloya çıkardığımızı düşünsenize ? yani uzun lafın kısası üretmedikçe dolar 3 değil 5 lira olur yakıtın litresi 10 lira olur doğalgaz 3-4 lira olur herşey olurda olur. saman ithal eden bir ülke konumuza nasıl geldiğimizi düşünemiyorum bile :S

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.