Şimdi Ara

AIR ALERT III: TAM BİR ZIPLAMA PROGRAMI (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
28
Favori
296.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilader ben 3. haftadayım 10 cm arttrdı rahat 50- 60 cm olur okulda arkadaş var 77 cm zıplıyo panyanın ortasına koyuyor elini striker filan yapıştırıyo rahat benim boy 1.81 onun 1.84
  • benimde boy 1.66 45-50 cm zıplıyorum geçen pazartesi başladım daha ilk hafta bitti sizce nasıl zıplamam?(yaş 15)
    bide ben air alert yapmadığım günlerde ayağıma 1.5 er kilo ağırlık bağlıyorum yani ikisi toplam 3 kg öyle 15 dk zıplıyorum o bana zarar verirmi?
  • beyler benim boyum 1.75 kilom 56 bayaa zayıfım..

    1 hafta önce air alert a başladım..ve 2. antremandan sora...2.85 lik potaya smaç bastım..ama air alert a başlamadan önce bu potaya smaç basmak için 5cm faln daha sıçramam lazımdı..

    sizce bu piskolojik mi??..yoksa benim zıplamam kötü de az çalışmayla bile bi etkisi mi oldu..??

    tek ayak sıçrayınca smaç basabiliom..çift ayak zıplayınca çift el asılabiliom o 2.85 e..

    sorunlardan biri bu air alert boy uzamasını etkiliomuş(yanlış kullanılırsa)...bu yanlışdan kasıt nedir??

    ben bu programı bitirdiğimde zıplamam 20-25 cm gelişmiş olur mu??yani 3.05 e smaç basabilr miyim??herkes de zıplamada artış oluo mu??

    bayaa fazla soru oldu ama..aklımda bi kaç tane daha vardı unuttum sora yazarım..bunları cvplayabilirseniz sevinirim..

    şimdiden saolun..

    RespecT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapzeN -- 27 Nisan 2007; 21:16:40 >
  • O programlar her kiside aynı etkiyi yapmaz...O programlardan kullanarak 45 cm den 85 cm e cıkan arkadaşım da var,70 cmden 80 çıkan arkadaşımda..Anlicagınız her insanın bünyesi farklıdır..Bi de zıplamak doğustan gelen bir yetenektir...İstediğin kadar çalış Kadour Ziani gibi sıçrayamassın..

    http://www.youtube.com/watch?v=mc_s4U7yuY4
    Ziani kendini geliştirmk için extra bi çalışma yapmadığını sadece formda kalmak için her gün koştuğunu söylüyor..Bu arada boyu 1.79...
    Yıllardır bu adamn videolarını izliyorum ÖTESİ YOK
  • o adam zıplamıyo o uçuyoooo
  • arkadaslar gercekten ıse yarar mı bu bır bı de benım boy 175 kılo 75 yanı baya kıloluyum bu kas yapmama (baldır ayak falan karın demıorum yanı :D) yardımcı mı olucak yoksa zıplama taktıgı falan mı gelıstırmemı saglıcak nedır su an vıdeosu da var psp atıcam ızlıyerek yapıcam ve muzıkte dınlıcem her seyı yaparım kac zıplıorsun demeyın hıc zıplıyamıorum tahmınım 20 santımden fazla deıl o kadarını solııım boyum 175 ama 270 potaya deyebılıorum basamıorum sadece deyebılıorum o da gerılmem gerekıo ve kasıorum deymek ıcın ben oraya oldugum yerden deymek ıstıorum olur mu sızce bundan sonra hıc eksıtmeden yapsam?
  • bende programı satın almıştım. İlk hafta bitti bakalım.
  • satın almak derken ? baska alet edevatı yok kı bı kac sayfa yazı ıle vıdeo var o kadar baska nesı var kı?
  • arkadaşlar benim boyum 1 90 ciwarlarında we daha 70 kilo olamadım yada o ciwarlada dolaşıyorum.bi keresinde 3.05 lik potaya bbi smaç bastım ama tam göbeğine otutturamadım ama smaçtı ve bi kaç takım arkadaşım tebrik etmişti.92 doğumluyum smacı yaptığıma bundan 6-7 ay önceydi.bi daha da olmadı şekilde.ama pek çok yüksek potaya smaç basabiliyorum çift ayak tek ayak.3.05e de çift ayak rahat asılabiliyorum.bu programı yaptıktan sonra çok rahat smaç basabilir miyim? gerçi öenmli olan sayı atmak.birde vidyoları nereden bulucaz???
  • Arkadaşlar ayakkabı modellerine bakarken bu programın adını duydum ve merak ettim. Araştırırken bu forumla buluştum. Size basit ve sonucu çabuk göreceğiniz bir çalışmadan bahsedeceğim

    Beden eğt. sınavlarına giren yada bilgisi olanlar bilir. Her üniversitenin yetenek sınavı ayrıdır tabi aynı olanlarda var. Bizim sınav şartlarından birinde yatay ve dikey sıçrama istiyorlardı. Benim buna hazırlanırken izlediğim yolu anlatacağım. Kum torbası ve step tahtası(o an üstüne sıcrayabilceginiz herhangi birşeyde olabilir.) ihtiyacımız olan şeyler.

    Çalışmaya başlamadan önce açma-germelerimizi kafadan başlayıp ayakta bitecek şekilde yapıyoruz. Kum torbalarını ayak bileklerinize bağladıktan sonra step tahtası üzerinde çift ayak sıçrayıp sonra geriye doğru sıçrayın. amaç az bir yükseklik olsada buraya sıçrarken ulaşabildiğimiz en yüksek seviyeye ulaşmaktır. Biraz dinlendikten sonra sağ yada sol ayağınızdan herhangi birini step tahtasının üstüne koyarak tek ayaktan güç alıp ulaşabildiğiniz en yüksek seviyeye çıkacak şekilde sıçrayın. Zıplarken sağ ayakla sıçramıştık düşüşte sol ayağımız step tahtası üstüne gelecek ve sol ayağımızla sıcrayıp düştüğümüzde sağ ayağımız step tahtası üstüne gelecek şekilde ayarlayın. Kısaca merdiven cıkar gibi sıcrıyoruz.. Bana bu kadarı yetmez diyenler 3/4 step tahtası üstüste koyup dizlerimiz gögsümüze degecek sekılde üzerinden atlayın. Burdaki amaç step tahtasını aşmak değil. Dizlerimizi olabildiğince yukarı çekmektir. Daha Sonra 6/7 step tahtası üst üste koyup çift ayagımız yerde durdugumuz yerden üstüne sıcrayın. Bunlar için belirli sayılar belirleyin ve zamanla bu sayıları artırın. Her çalışma arasında belirli bi dinlenme süresi koyun. Bu işlemleri yaparken kum torbaları ayak bileklerimize bağlı olacaktır. Başlangıç için yarım kilo yeterlidir. Zamanla kilolarını artırırsanız istediğinize ulaşırsınız. Çalışma bittikten sonrada açma-germelerinizi yapın.

    Herkesin siniri bozan bir şey vardır. O kadar çalışırsınız ama hala olduğunuz yerde gibi görünürsünüz. Normalde gelişme oluyordur ama siz her çalışma sonunda sıçrama yapıp artmış mı artmamış mı diye bakarsanız gelişimi göremezsiniz. Bu dediklerim anlattığım çalışma için geçerli olsa da birkaç antreman sonunda kum torbalarını çıkardığınızda uçuyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz ;)

    Ben bu çalışmayı 2 günde bir olacak şekilde yani 60 günlük zaman zarfında 30 gün çalıştım ve sıcrama sayısı ile kum torbası ağırlını değişmedim. 60 günün diğer 30 gününde tempo koşuları ve normal ısınma koşularıyla geçti tabi bunlarında etkisi oldu.


    Sonuç mu? Beden eğt. Şartlarında yatay-dikey sıçrama isteniyordu demiştim.

    Yatay sıçramada bir çizgi üzerinde duruyorsunuz. Gerilme yok ayaklar aynı hizada tamamen durdugunuz yerden ileriye 3 mt. sıcrarsanız tam puan alıyorsunuz. 2.20 altı ise sıfır puan.

    Dikey sıçramada ise boyunuz + el uzunluğunuzun toplamından 75 cm yükseğe durduğunuz yerden sıçramanız isteniyor. Boyum 1.70 el uzunlugumla 2.25 yapıyor. Durdugum yerden 3 mt. yukseklıktekı alana vurmam lazım. Kısaca yerden 75. cm sıçramamız isteniyor.

    Ben bunları yapar duruma gelsem de sınav sistemi değişti yatay-dikey sıcrama kaldırıldı. Yerine koordinasyon geldi. O kadar boşuna çalıştım diye düşünüyordum. Fakat bu sıcrama calısması sonucunda turnike atarken hocanın michael jordan gibi havada asılı kalmanı istemiyorum. topu hızlı bırak ribaund al çık demesi benim yanıma kar kaldı :)

    Bu anlattıklarım bu sene içinde yapmış olduğum bir çalışma ve önümüzdeki ağustosta beden egt. sınavına gireceğim. Bunu yaparsam gelişir mi gerçekten olur mu demeyin oluyor. Hem sıçramanız gelişiyor hemde havada resmen yürüyorsunuz.

    Arkadaşlarınız 1000000000 mt. geriden koşarak elini çembere vururken siz olduğunuz yerde hiç gerilmeden çemberi çekeceksiniz. Beni bu kesmez Nba'deki smaçlara taş çıkartacam diyorsanız, biliyorsunuz ki normal sıçramayla topla sıçrama arasında fark vardır. Topu tutamamanız veya topla yükselememeniz gibi durumlar smaç basmayı zorlaştırıyor. Sıçrama sadece bacakla olan birşey değildir. Bu çalışmayı yaptıktan sonra sıçrayabilirsiniz ama havada hareket yapmak istiyorsanız kol,bel,karın kaslarınız çelik gibi olmalıdır. Bunlar size çeviklik kazandıracaktır. Umarım açıklayıcı olmuştur. Yardımcı olabilirsem ne mutlu. Saygılar.




  • her gün yapılırsa bu program zararı olurmu
  • ben 7 haftadayım yazı yazanlar olmus nısanda felan bıtınce yazarım dıye ama yazı yazan yok bıtıren yokmu ben bacaklarım agrıdıgından zıplayamıyorum bıtıncemı yukselır 10cm felan arttı antreman oldugu gunlerde zıplama azalıyor bıtırenler yazzı yazabılırmı gıren fazla yok ama bıterende yook gıblıba ama burada 1 haftalık olanlar arttıgını soyluyor devam ettıyseley baya ılerlemıslerdır ama ugradıkları yok bıradaha ılgı beklıyorumm anlatırlarsa sevınırm
  • hocam bu resimdeki bölümler ne anlama geliyor
  • lutfen koyu kaydırılmasın bız aır lert bahsedıyoruz baska seyler degın soruma cevap yok
  • benim anlamadığım şu bir hafta pazartesi çaşamba cuma bir hafta carşamba perşembe cuma mı yapcaz
  • orada yapanları ya adamlar ayrı ayrı cızelge vermıs tek pts crs cuma cıft salı crs prs anladınmı bolum ne kadar sa o kadar 2\30 dıyor ayrı 2 defa 30 arada 2 dk dınlenme var
  • anladım
  • gerçektende ağrıdan zayıflama azalıyor ben 4ü bitiremedim hastalandım we smaç bastım ama.sanırım kaslar hazı waziyete geçemiyor...
  • ben rahat yapıyorum aır alert 2 olan varmı bulamıyorum akp helal sana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dsc

    Arkadaşlar ayakkabı modellerine bakarken bu programın adını duydum ve merak ettim. Araştırırken bu forumla buluştum. Size basit ve sonucu çabuk göreceğiniz bir çalışmadan bahsedeceğim

    Beden eğt. sınavlarına giren yada bilgisi olanlar bilir. Her üniversitenin yetenek sınavı ayrıdır tabi aynı olanlarda var. Bizim sınav şartlarından birinde yatay ve dikey sıçrama istiyorlardı. Benim buna hazırlanırken izlediğim yolu anlatacağım. Kum torbası ve step tahtası(o an üstüne sıcrayabilceginiz herhangi birşeyde olabilir.) ihtiyacımız olan şeyler.

    Çalışmaya başlamadan önce açma-germelerimizi kafadan başlayıp ayakta bitecek şekilde yapıyoruz. Kum torbalarını ayak bileklerinize bağladıktan sonra step tahtası üzerinde çift ayak sıçrayıp sonra geriye doğru sıçrayın. amaç az bir yükseklik olsada buraya sıçrarken ulaşabildiğimiz en yüksek seviyeye ulaşmaktır. Biraz dinlendikten sonra sağ yada sol ayağınızdan herhangi birini step tahtasının üstüne koyarak tek ayaktan güç alıp ulaşabildiğiniz en yüksek seviyeye çıkacak şekilde sıçrayın. Zıplarken sağ ayakla sıçramıştık düşüşte sol ayağımız step tahtası üstüne gelecek ve sol ayağımızla sıcrayıp düştüğümüzde sağ ayağımız step tahtası üstüne gelecek şekilde ayarlayın. Kısaca merdiven cıkar gibi sıcrıyoruz.. Bana bu kadarı yetmez diyenler 3/4 step tahtası üstüste koyup dizlerimiz gögsümüze degecek sekılde üzerinden atlayın. Burdaki amaç step tahtasını aşmak değil. Dizlerimizi olabildiğince yukarı çekmektir. Daha Sonra 6/7 step tahtası üst üste koyup çift ayagımız yerde durdugumuz yerden üstüne sıcrayın. Bunlar için belirli sayılar belirleyin ve zamanla bu sayıları artırın. Her çalışma arasında belirli bi dinlenme süresi koyun. Bu işlemleri yaparken kum torbaları ayak bileklerimize bağlı olacaktır. Başlangıç için yarım kilo yeterlidir. Zamanla kilolarını artırırsanız istediğinize ulaşırsınız. Çalışma bittikten sonrada açma-germelerinizi yapın.

    Herkesin siniri bozan bir şey vardır. O kadar çalışırsınız ama hala olduğunuz yerde gibi görünürsünüz. Normalde gelişme oluyordur ama siz her çalışma sonunda sıçrama yapıp artmış mı artmamış mı diye bakarsanız gelişimi göremezsiniz. Bu dediklerim anlattığım çalışma için geçerli olsa da birkaç antreman sonunda kum torbalarını çıkardığınızda uçuyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz ;)

    Ben bu çalışmayı 2 günde bir olacak şekilde yani 60 günlük zaman zarfında 30 gün çalıştım ve sıcrama sayısı ile kum torbası ağırlını değişmedim. 60 günün diğer 30 gününde tempo koşuları ve normal ısınma koşularıyla geçti tabi bunlarında etkisi oldu.


    Sonuç mu? Beden eğt. Şartlarında yatay-dikey sıçrama isteniyordu demiştim.

    Yatay sıçramada bir çizgi üzerinde duruyorsunuz. Gerilme yok ayaklar aynı hizada tamamen durdugunuz yerden ileriye 3 mt. sıcrarsanız tam puan alıyorsunuz. 2.20 altı ise sıfır puan.

    Dikey sıçramada ise boyunuz + el uzunluğunuzun toplamından 75 cm yükseğe durduğunuz yerden sıçramanız isteniyor. Boyum 1.70 el uzunlugumla 2.25 yapıyor. Durdugum yerden 3 mt. yukseklıktekı alana vurmam lazım. Kısaca yerden 75. cm sıçramamız isteniyor.

    Ben bunları yapar duruma gelsem de sınav sistemi değişti yatay-dikey sıcrama kaldırıldı. Yerine koordinasyon geldi. O kadar boşuna çalıştım diye düşünüyordum. Fakat bu sıcrama calısması sonucunda turnike atarken hocanın michael jordan gibi havada asılı kalmanı istemiyorum. topu hızlı bırak ribaund al çık demesi benim yanıma kar kaldı :)

    Bu anlattıklarım bu sene içinde yapmış olduğum bir çalışma ve önümüzdeki ağustosta beden egt. sınavına gireceğim. Bunu yaparsam gelişir mi gerçekten olur mu demeyin oluyor. Hem sıçramanız gelişiyor hemde havada resmen yürüyorsunuz.

    Arkadaşlarınız 1000000000 mt. geriden koşarak elini çembere vururken siz olduğunuz yerde hiç gerilmeden çemberi çekeceksiniz. Beni bu kesmez Nba'deki smaçlara taş çıkartacam diyorsanız, biliyorsunuz ki normal sıçramayla topla sıçrama arasında fark vardır. Topu tutamamanız veya topla yükselememeniz gibi durumlar smaç basmayı zorlaştırıyor. Sıçrama sadece bacakla olan birşey değildir. Bu çalışmayı yaptıktan sonra sıçrayabilirsiniz ama havada hareket yapmak istiyorsanız kol,bel,karın kaslarınız çelik gibi olmalıdır. Bunlar size çeviklik kazandıracaktır. Umarım açıklayıcı olmuştur. Yardımcı olabilirsem ne mutlu. Saygılar.




    Anlatımın çok açıklayıcı olmuş eline sağlık.AMA

    Birkaç sorum olucak .Benim boyum 1.75 kilo 70 kg max 50cm zıplıyorum.Air Alert İ Bu gün uygulamaya başladım.Air Alertin olmadığı günler ip atlayıp mekik çekicem yanndada dediğini yapmaya çalışıcam.Çokmu ağır kaçar?Bide Kaç kiloluk kum torbaları önerirsiniz vve nereden alabilirim bide ücretini biliomusunuz


    Teşekkürler




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.