Şimdi Ara

Ailesinden malı mülkü olmayan biri nasıl yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayata yeni atılan bir genç evlenmek istese en ucuz yerde bile kiralar 15-20 binden başlıyor ev fiyatları 2.5-3 milyon düğün masraflarını saymadım bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sürünerek... 2-3 milyon düğün masrafı ne lan? O düğün ekonomik olarak başka seviyedeki insanların düğünleridir muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    ev masrafı diyor virgülsüzlüğün zararı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 4 Mayıs 2025; 17:42:15 >
  • londraya geç hayat bedava.



    Londradabirmimar *youtube
    Kafamda deli sorular var? Bu maaş ve ev işi çok karışık #london #kira #ev #kariyer
    https://www.youtube.com/shorts/VHYDcnS8Aso

    yada tanrıya şikayet dilekçesi yaz zengin babişko isterim diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Mayıs 2025; 17:45:19 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    Harbiden nokta, virgül önemli şeyler. Dikkatsizce okuyunca çok farklı anlamlar çıkıyor. Ailesinden malı mülkü olmayan biri nasıl yaşıyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ülkenin ekonomisinin eleştirmesine hiç dayanamıyorsun değil mi? 

  • Vallahi çok zor, bu devirde anneden babadan ev vs kalmazsa geçinmek çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    hayır babasından bekleyen şımarık tiplere dayanamıyorum ondan.


    hayattan beklentileri elit yaşamak normal bir yaşam değil hep eğlenecekler çoşacaklar vur patlasın çal oynasın bir elleri bmwlerde öbür elleri iphonelerde olucak.


    herkesin refah beklentisi ülkede farklı bazıları "jennifer lopez" gibi yaşamayı refah buluyor normal bir hayatı değil.


    okumuş kariyerli karısıda çalışan için bir refah sorunu yok ülkede,de hava güzel çevrem boğazda lüks kahvaltılarda şu an yeminle sabahtan beri onları like lıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Mayıs 2025; 17:54:25 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yıllardır insanlar maddi olarak eleştirdiğinde "onlar süper zengin yaşamak istiyor, masa başı iş istiyorlar" diye çarpıtıp ona göre yazıp duruyorsun.


    Çok süper besin olarak gördüğün simidi bugün yedin mi? Eksik kalmasın.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hocam ben zengin yaşam demedimki evlenip düzgün bi hayat yaşamaktan bahsediyorum ayrıyetten bmw isteyen olmadı benle yaşıt arabalar bile yarım milyon


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Şu anda ev alıp içini eşyalarla döşesen 3 milyon gidiyor ondan bahsediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    mali müşavir görmesen sana inancam ,kendin gibi okumuş kızda bul sen fukaralık filan yaşamazsın kardeşim imkansız sen alıcan 100.000+ karında alıcak 100.000+ fukaralık yokluk yaşıycan gelde külahıma anlat. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Mayıs 2025; 17:57:37 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ben bu örneği kendim üzerinden vermedim yalnız bütün halk için soruyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailesinden yüklü miras olmayan, özellikle tek maaşlılar yandı. Evlenmek gibi bir hata yaparsanız en azından çalışan biri ile evlenin bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • düğün masrafına gerek yok. gençler buna alışacak. aileler de alışacak.


    kızım olmasına rağmen söylüyorum: erkek dediğin evine bakacak. kız gerekiyorsa evde kalıp çocuklarına bakacak. ama işte erkek gibi delikanlı da olacak. sonuçta ikisi bir birine emanet Allah'tan sonra.

    yani bilemiyorum. ben balkan kökenliyim. 90larda insanlar lüks düğünler bilezikler istemiyorlardı. evlenenlere aileleri yardım ediyordu.

    ben eşimle evlendim, masrafları ikimiz kırıştık. öyle ahım şahım eşim araba da istemedi. babasının 2004 model mercedes e kasasını kullandık. annemin anadolulu arkadaşları şaşırmışlardı. gelin nasıl kabul etti ya vs ki eşim rusa benzer. ilk başta "gelin yabancı kesin ondan istememiştir" vs demişler. çok şaşırmışlar. hayır. sadece benim kültürümden bir kız aldım ve evlendik. mutluyuz çok şükür. öyle salak salak tv izlemez, instagram vs aptallıklar peşinde koşmaz. nenesinden ne gördüyse o. yazın köye vardığımızda alır eline çapasını bahçeleri temizler iki dedesinden kalan evi ziyaret ederiz vs.


    ama olması gereken bu. seviyorsa ve kültürünüz uyuyorsa sizden mutlusu olmaz.


    ama bakıyorsum bu özellikle "cocuh mu yabılır" "hayad bahalı" diyen tiplerin evinde en az bir kedi veya köpek var. ulan kedi köpeğin masrafı zaten 10 bin liradan başlıyor. ama çocuk dert ediyor solcu kardeş! yani af edersiniz ama karşınızda kendiniz gibi bir kitle yok. az buçuk sorgulayan insan niyeti anlar.


    sen sinoplusun ve gidip mardinden aşiret kızı vs alırsan tabiki de milyonlar bayılırsın. al kendi bölgenden ki tabi akraba bağı olmayacak, bir hatun bul evlen. hiç mi yok? samsunda da mı çıkmaz mesela?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    kesin öyle,asgari ücretten biraz fazla alan avm tezgahtarları bile çatır çatır evleniyor gözümle görüyorum yemin ederim, yuva kuruyor beklentiler hayattan uçuksa instagram fenomeni düğün masrafı kafasıyla hesaplamasıyla giderseler evlenemezler normal bence evlenmeyede niyetleride yok zaten evlenmesinler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Mayıs 2025; 18:22:26 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    kira aradığı yer Canary Wraf tarafında. Yani merkeze yakın.



    sanırım otobüste evim diye gittiği taraf da Enfield ki zone 5'te kalıyor :D


    zone 4 te kaldım o zaman paylaşımlı odaya haftalık 75pound ödüyordum. zone 1'e gitmiştim whitechappel taraflarında. aylık 800 pound ödüyordum tek odaya 20m2!


    gel de ingiltere sevenlere anlat ki o dönemde maaşım IT olarak 2000 pound net idi. ya yetiyordu ama eşimle tanışmıştım. o da ofis işinden 1650 net alıyordu falan. kingscross da eve baktım 1400 pound aylık ama couincil tax yani 100 pound tax içinde değil ısınma elektrik su içidne değil.



    ev sahibi kürt alevisiydi. bize ilk başta evi verecekti. 1500 pound vermiştik. sonra yalan sıkmıştı evde kişi çıkmıyorda vs vs. eee dedik para? yahu genjler ben sıza 2 hafteya verceğım! ulan 40 günde zor aldım. Allah'tan video vs çekmiştim o kadının evindeyken.



    90larda "TSK bize tecavüz etti" diyip ingitereye kaçıp council'lardan beleşe ev almışlar. 10 çocukla 4-5 ev kapmışlar ve iki evde sülale yaşayıp 3 evin parasını çatır çatır yiyorlardı muhtemelen.


    işte bunları da anlatmazlar.



    hele ev sahibi paki hindu bengalli falansa :)))))))))))))))))))


    ama işte mahmut bana burada "coh beğenmiyorzan ruzyaya" git diyor cahil kafası ile. gördüğü en batı da çorlu ise vallahi kabul ederim eleştirisini.






    Whitechappel'dan Aldgate tarafına giderken Argos vardı ikea tarzı firma. pes ilk çıktığında almıştım. 2016 pes. şimdi oralar paso pakistanlı vs oldu.

    Ailesinden malı mülkü olmayan biri nasıl yaşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Mayıs 2025; 18:53:41 >




  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

    ben zaten türkiyeyide methetmiyorum yanlış anlıyorlar,hayat her yerde zor ve uğraştırıcı kolay olmasını istiyorsan yükselicen o tırnaklarını çıkartıcan kanırta kanırta yükselicen hayatta,yok öyle 3 kuruşa 5 köftelik hayat hiç bir yerde yok hayal ürünü o,sayın emine erdoğanın lafından esinlenerek Ailesinden malı mülkü olmayan biri nasıl yaşıyor hayatta loser isen hayattan porsiyonlarını küçültücen öyle yaşayıcan el mecbur.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Onların aileden desteği vardır 30 bin lira maaşla hangi tezgahtar evlenecek yoksa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 4 Mayıs 2025; 18:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürünerek

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.