Şimdi Ara

Aileniz zengin değilse bu hayattan zevk alamazsınız (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
23
Favori
10.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • memur olucam inşallah,2 3 bin tl maaşım,emekli sandığı sigortam + eşimin çalışması bizi hayatın sonuna kadar mutlu edcektir.yükseklerde gözüm yok ALLAH'a şükür,karnım tok yatabiliyorum şuan buna da şükür...ben ne insanlar tanıyorum altında bmwleri mercedesleri gram mutlulukları yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dont know

    haksız mıyım, istisnalar hariç tabi. bi tane uyuz bi çocuk vardı ingiliz, yahoo'ya uygulama satmış. 30 milyon dolar almış, daha 16 yaşında. bu tarz tipleri tenzih ediyorum. nitekim ben o kadar zeki birisi değilim. belki de yönlendiricim yoktur, çok da kötü değilim çünkü. neyse konumuza dönecek olursak siz diyelim ki çok zekisiniz, burs felan alamıyorsunuz ama diyelim ki tıp fakültesinde okuyorsunuz. yada şöyle iyi bir mühendislik, ama türkiyede ilk 100e girememişsiniz ve bursunuz yok, aldığınız para sadece aileden gelen ve bir miktar da devlet kredisi.
    soruyorum size hayattan zevk alabilir misiniz bu durumda. benim arkadaşlarım var şuanda, adamlar dünyayı geziyor, şuan nerede olduğunu bilmediğim arkadaşım var. hepsi baba parası, ama ileride cv'lerine yazacakları bir ton şey biriktiriyorlar aynı zamanda, onların çocukları da aynı düzeni devam ettirecekler. onlar da çocukken iphone alıp okula jiple bırakılacaklar. bense orta direk bir aileden geliyorum. şuan iphoneum yok, jipimiz olmadı hiç. şöyle bir kız arkadaşım olsun da onu gezdireyim diyecek bir param yok, param kendime zor yetiyor. ama arkadaşlarım bu konuda rahat, babası belki de aylık 3-4 bin lira para gönderiyor oğluna, o rahat okumasın da ben mi okuyayım. bense okulu bitirince iş bulma derdindeyim. iş bulursam ne ala, daha bulamazsam bide o durum var. ben ileride ne kadar başarılı olursam olayım, bu iğrenç rezil çocukluğu silemeyeceğim, geri dönüşü yok, artık yaşandı, ve zaman geriye akmıyor ne yazık ki. ama ileride çalışarak kendi çocuklarımı rahat yaşatma şansım var. ama yine bu adaletsiz dünya ileride de düdükler mi beni diye düşünmeden edemiyorum. siz edebiliyor musunuz?

    hayatta her zaman şükretmek lazım ve takmamak lazım. bi insan önce haline şükreder sonra fazlasını da isteyebilir tabi bunda bi sıkıntı yok ama elindeklerle yetn. istesem cok cix ortamlarda cok deli paralar harcayabilirim bu zengin oldugumdan değil istesem o ortamlara girebileceğimi söylüyorum ve zengin arkadas cok . ama 5 liraya kola çekirdek alip 1 saat muhabbetten gayet neşeli ayrılabilen bir insanım salla gitsin. kendine yetsin paran daha ne ala. ölecez la




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsungr522tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    O zengin kesim diye bahsettiğiniz kısımların hiç mi aşağılara çöktüğünü görmediniz? Veya hayatı hızlı yaşayıp erken yaşta vefat edenler..

    Para insanı değiştiriyor, kimin nasıl olacağını kestiremiyorsunuz.

    Benim eşim 112'de çalışıyor, gittiği kazaların bir çoğu son model Bmw, Mercedes kazasında vefat eden gençler. Alayı kamyon altına girmiş, yan yatmış, takla atmış vs. Siz de böyle bir hayat ister miydiniz?

    Bir çoğunda para var ancak huzur yok. Ve şundan emin olun, 30 ve üstü yaşlara geldiklerinde mutluluk onlar için uzak oluyor. İstisnalar var ancak kaideyi bozmaz.

    Siz madalyonun diğer tarafına bakmıyorsunuz tabi çünkü kendinizi elit kategorisinde görmek istiyorsunuz. Beterin beteri var..

    Fakir edebiyatı tamamıyla bu..
    Zengin olup huzuru olan, sağlıklı olan tonla insan var. Ha problemi illa vardır, fakir insanın çok daha fazla sorunu var.

    Hastalığı var özel sigortası olmadığı için randevu alıyor hastaneden. Bazen 1-2 ay sonraya veriyorlar... Adam kanser belki testler yapılması lazım 2 ay bekliyor.. Bu mu mutluluk ? Çıkın devlet hastanelerine gidin bakalım konuşun insanlarla hem maddi durumları iyi değil hem de oralarda sürünüyorlar..

    Tonla şey var böyle.. O yüzden fakir edebiyatı yapmayın lütfen.

    Ailesi zengin olup, cebinde iyi parası olan ve arkadaşlarıyla şu an beyoğlunda takılıp, kanyonda alıveriş yapıp sonra arabalarıyla Ataşehirdeki evlerine giden arkadaş grupları gerçekten şanslılar.. Eğitimlerini Amerika'da alacak büyük bir kısmı zaten. Türkiye'yede de iyi işlerden başlarlar iyi yerlerde okudukları için. Haliyle maddi durumları yine aynı olacak...


    Size tamamen katılıyorum. Ben zengin değilim ama herhalde babam sayesinde çevremin tahminen %70'i baya zengin. Hem Türkiye' den hem yurt dışından bir çok zengin ve ortalama ünlüleri tanıyorum. Bu yaşıma kadar kendi kendime yaptığım analize göre evet zenginler gayet mutlu mesut yaşıyorlar. Zengin çocuklarının uyuşturucu bağımlılığından bahsetmişler. Eminimki uyuşturucu kullananları vardır ama ben daha denk gelmedim. Hatta gece hayatına yakın bir insanım ve gördüğüm kadarıyla uyuşturucu kullanan kesim çoğunlukla fakir ve orta halli kesim.

    Bunu en iyi özetleyecek video budur herhalde:




  • asosyal ol, fazla takma böyle şeyleri, ciddi diyorum bir süreden sonra umursamıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeson01

    Bu dertten muzdarip sıkıntılı dertli birçok kişi var ki okuduğum yorumlarda çoğu kişi kendinden bişeyler anlatıp konuyu açana hak vermişler.Bende hak veriyorum ben bayram boyunca evde kaldım bi yere gidemedim, üç kuruş param var cebimde ama haftaya dershanem başlıycak o para lazım olucak.İnan üç beş kuruşun kıymetini bilip yaşıyoruz, istemez miydik bayram bize de güzel bi şekilde gelsin, dostlarla gezelim eğlenelim zaten hayatın birçok derdi tasası var, gezip biraz kafa dağıtsak gülsek ne olurdu?
    Ben bunu bu kadar çok dert etmiyorum çünkü artık bıktım, tamam birileriyle bunları konuşmak içine dökmek iyi ama bana mevcut olan şeyleri farklı kelimeler kullanarak elimden bişey gelmediğini söylemenin faydası yok.Zaman geriye akmıyor demiş arkadaş, evet öyle bunu dert etmek isyan edip kızmak bi şeyi değiştirmiyo ben buna kızıyorum.Şu konu sayfalarca uzasın ben sayfalarca yazıyım siz yazın ama benim geçen yıllarımı değiştiremezsiniz, yaşım çoğu şey için ideal ama ne değişebilir bu saatten sonra arkadaş, hani yapmam gerekenleri biliyorum eşşek gibide çalışıcam belki ama bu, hayatı zevkli hale getirmiyo, her şey yerli yerinde duruyo..

    Her şeye rağmen mutlu olabilen insanlar var, öyle olmak lazım vesselam.Para standartları yüksek bi mutluluk verebilir, parasızlıksa düşük standartta bişeyler (kendi beklentileriniz bakımından standartlar), ama aslolan sizin mutluluğunuz arkadaş.Her ne kadar böyle desem de uygulayabilir miyim? -Belki

    Hocam yazı yazmak birşey değiştirmez. Ama bazen o kadar doluyorsunuz ki birşeyleri yazmak içinizi dökmek istiyorsunuz. Hayatımda kimseye anlatamadığım şeyleri buraya yazabiliyorum, kafamın yükü biraz azalıyor yazınca. DH de olmasa ne yapardım bilmiyorum.




  • Vesselam cahil olmak lazım. Cahil insan her zaman mutludur. Adam gecekondu gibi saçma sapan bir evde oturuyor, ay sonunu zor getiriyor. Gidip mahalle arasında evlenip o işi de aradan çıkartıyor.. 1 tane şahin arabası var. Onu modifiye ediyor. Lastik değiştiriyor, jant değiştiriyor, üstüne ismini yazıyor. Onu her şeyi belliyor. Uçak pilotu gibi onu büyük bir zevkle sürüyor her gün yalayıp yutuyor arabasını.

    Hayat bundan ibaret onun için. Çok da mutlu. Zenginlik felan öyle şeyler için arzuları yok. Mahallede kendinden yaşça ufak çocuklar "vayy arabaya bak" demesi, ona hürmeten abi demeleri onun için dünyada en büyük gurur kaynağı.

    Türkiye'de bu yukarıda saydığım kesim çok çok fazla. Farklı bir dünyada yaşıyorlar.
  • bunu düşünmen doğal tabiki. geçenlerde annemin bir arkadaşı gelmisti. akrabalarindan herkes çok zengin en azından ayda 20.000 kazanıyorlardir. ama bu kişiler tamamen çalışarak bu yerlere gelmisler. mesela adamin ailesinin maddi durumu hic iyi değilmiş. Türkiyenin iyi üniversitelerinden birini kazanmis sabah erkenden gidip gazete aliyormus odadaki arkadaslarina felan satiyormus.Esi felan da hep egitimle. bence aile parasi her sey degil. ve düşün o adam su an en ust mevkilerde ama cocuklarindan biri üniversite sinavinda Türkiye 2. si olmuş dunyanin sayılı yerlerinde çalışmış ama çocuk bunca şeyin yanında stresten şeker hastasi olmus. su an 2000 tl lerde bi yerde çalışıyormus ve gayet mutlu. bence önemli olan para değil. o gördüğün kisilerden çok bildiğim var dışarıdan zenginlik ve sefa düşkünü olup baba parasi yiyenler altlarında son model otomobiller... onlarin da hayatlarında bilmediğin çok sıkıntı var. gününü gün edenler psikologlara gidiyor sürekli. niye Victoria Beckham her şeye sahip olduğu halde antidepresan kullaniyor niye intihar ediyor çok zengin ailelerin çocukları ? Ahmet Şerif izgorenin bir konferansi vardi bi izle bence. dışarıdan hayat toz pembe gözüküyor ama her zaman öyle değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Outsider


    quote:

    Orijinalden alıntı: teksalih

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Outsider

    Haklisin aslinda. Ailem varlikli olmasaydi suanda amerikada ozel bir lisede okumam mumkun olmazdi. Buyuk ihtimal universiteyede amerikada devam edecegim, veya ingiltereye giderim eger kafama eserse. CV koyacak birsuru seyim oldu simdiden. Okculuk, profesyonel at binme, profesyonel yuzuculuk, birsuru yardim olaylari vs. Yazinda almanyada almanca ogreniyordum, 16 yasinda toplam 4 dil biliyorum. Yeterli imkan olmamasi insan birsey yapmak istedigi halde cok kotu olmali.

    bütün gün türk dizileri izlediği için böyle kusura bakmayın


    oğlum ben sana demedimmi internete girme diye saatine para yazıyor 56k modem

    tekrar kusura bakmayın

    Ciddiyim gülüm

    Arkadasi tanimiyorsun heralde

    Aynısını bana da soyleyenler var , insanlar nedense inanamıyor yurt dısında lise okumaya veya zenginlige



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InCroyable -- 19 Ekim 2013; 17:48:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoke34

    Sen de yok mu böyle bir olanak? Bu kadar mı fakirsen? Olanağın olması yeterli tatmin olmak için. Ben istesem çiftlik alırım ama almıyorum niye çünkü enayi değilim.Sen çıktığın sokakta aynı şeyleri yapabiliyorsan yurtdışına gitmek saçmalıktır, tartışılmaz. Hem uğraşıp yurtdışına gidiyorsun, hem uğraşın karşısında hiçbir şey almıyorsun. Görüyor musun mantıksızlığı? Git o parayı eskort kızlara ver, daha iyi servis alırsın ayrıca birsürü seans yaparsın. Tatil,parti vs. bunlar zeka seviyesi düşük zengin insanların için. Her sene tatil gidiyorum lüks bir otele aile zoruyla, tamamıyla işkence geliyor. Ben niye yaşadığım yeri bırakıyım. Dünyada en güzel şeyler bedava ve ucuz şeyler, paralı olan şeyler hep gereksiz. Ağaoğlu burberry giyiyo millet waikiki giyiyo , iki kıyafet aynı işe yarıyo aynı şey. Şimdi Ağaoğlu enayi değilde nedir?

    Bu nasıl bir üslup ya? Evet, o kadar fakirim! Herkesi kendin gibi sanmışsın sen. Yurt dışına çıkması; yolculuk ücretleri, konaklama ücretleri, e gittiğin yerde boş boş takılmayacağına göre gezme tozma giderleri... Ailemin bunları karşılayacak gücü yok.

    Şu an sendeki olanakların elinde olmasını isteyen çok insan var. Bırak bu "Zenginim; ama cool'um" edalarını...

    Karşılığında bir şey alıp almayacağın sana bağlı. Manevi haz ve ufkunun genişlemesi, yeni şeyler görmek, merak gidermek gibi şeyler sayılabilir. Arkadaşım yazın Rusya'ya (Moskova ve Petersburg) gitti. Aklınıza hemen kızlar ve seks gelmesin, gerçekten Rusya'ya olan hayranlığından ve merakından gitti. Anlata anlata bitiremiyor orayı ve orayla Türkiye arasındaki farkları. Bu da bir örnek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Ekim 2013; 18:09:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aile kuracak yaşa geldim, ailem aşırı zengin değildi. Orta halli bir aileydik. Allah'a çok şükür isteklerimiz o an olmasa da zamanla yerine geliyordu. İyi bir üniversiteyi bitirip, iyi bir yerde işe başlayıp nasıl para kazanılacağını ve yatırım yapılabileceğini öğrenirsen çok fazla para kazanabilirsin. Ben de öyle yaptım ziyadesiyle...
  • 3-4 milyarın damı yok? Aylık kazancın 500-600 lira mı? türkiye ortalaması 1.5 milyar ayda , 1 milyarını harcasan 500 lira kalıyo beş yıldızlıda bi gece 300 desen , 10 ay çalıştın diyelim 5000 liran var, kalırsın işte ne güzel otelde. Kalıcaksın da ne olacak? Ne kazandın? sen o zamanı evde geçiremez misin? O paraya playstation alsan seni daha uzun götürür. Arkadaşın o parayı bir zarfa koyup çöpe atsa aynı şey. Paran olsa anlıcaksın zaten dediğimi. Bunlar boş şeyler, gezi,sanat,parti için para harcanmaz.

    Yine söylüyorum adamın biri Burberry giyiyo , diğeri Waikiki , şimdi Burberry giyen enayi değilde ne? Adam marka giyiyorum diye seviniyo ama üstünde aslında: BEN ZENGİN AMA ENAYİYİM , yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smoke34

    İnsanlarla iletişim kurman için yurtdışına gitmen ya da partiye mi gitmen lazım? İş amaçlı gidiyorsan,CV için gidiyorsan tamam yurtdışına da gezi amaçlı gitmek en anlamsız şey Sen sanıyor musun bunları yapanlar mutlu? Hapçı olmuş hepsi, hapsız yaşamıyorlar. Partiler,geziler anca seni hapçı yapar

    Öhh be arkadaş! Benim yurt dışına çıkıp gezen, eğlenen arkadaşlarımın hiçbiri hapçı mapçı olmadı. İçtikleri en fazla sigara. Ha Extacy ve esrar kullanan olduysa da etkilerini benimle iletişim kurarken göstermediler. İrade meselesi bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye gittiklerine bağlı, sigara bişey değil, alkolde. Ama partilerde MDMA, kokain çok yaygın yurtdışında, türkiye'de de var gerçi. Kokain insanı psikoza bile sokar. Ayrıca İTÜ'de bilg. mühendisliği okumuyor musun? Gelecekte zengin olma potansiyelin var demekki.

    Para en çok nerede sorun çıkarıyor biliyor musun? Eğitimde. Adam parayı basıyo Koça giriyo 420 ile. sen kasmak zorundasın İTÜ için, tamam o durumda kabul. Aynı şekilde Roberte basıyo parayı ingilizceni mükemmel yapıyo artı butik dershanesine gidiyor,

    Ama sanat,gezmek,parti yapmak zaten ekstra şeyler bunlara para harcamayıp ölen yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F92CEA8E2 -- 19 Ekim 2013; 18:35:17 >
  • Tamamen doğru söylüyorsun. Çalışıp zengin olmak demek minimum 30-35 yaşındasın demek. Ne yapayım ben o saatten sonra gelen parayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrmıstık

    parayla mutlu olunsa sabancı olurdu

    Olmadıklarını nereden biliyorsun? Özürlü çocukları olmasını söyleyeceksen, geç onu. Talihsizlik o. Orta direk kesimdeki özürlülerden daha rahat içinde yaşamıştır her şeye rağmen. Kodaman Sabancı ailesi senden benden mutludur. Fakir edebiyatı yapmayın. Senin çok istediğin bir şeyi maddi gücün olmadığı için alamıyorsun ya da ailen alamıyor; ama zenginin böyle bir derdi yok. Bunun neresi mutsuzluk?

    "HT Kulüp" diye bir program vardı Habertürk'te. Denk gelirseniz izleyin. "Biz bu insanlarla aynı oksijeni mi soluyoruz?" diye sorarsınız kendinize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru tabii yalnış diyen kendini kandırır.



    edit=Bende isterdim okula arabayla gidip elimde ıphone olmasını evimin saray gibi olmasını ama !
    araban var= ayakların yok herşeyden önce şükretmeyi bileceksin bu günümüze şükür ne diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |HokkaBaZ| -- 19 Ekim 2013; 21:15:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teoska


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrmıstık

    parayla mutlu olunsa sabancı olurdu

    Olmadıklarını nereden biliyorsun? Özürlü çocukları olmasını söyleyeceksen, geç onu. Talihsizlik o. Orta direk kesimdeki özürlülerden daha rahat içinde yaşamıştır her şeye rağmen. Kodaman Sabancı ailesi senden benden mutludur. Fakir edebiyatı yapmayın. Senin çok istediğin bir şeyi maddi gücün olmadığı için alamıyorsun ya da ailen alamıyor; ama zenginin böyle bir derdi yok. Bunun neresi mutsuzluk?

    "HT Kulüp" diye bir program vardı Habertürk'te. Denk gelirseniz izleyin. "Biz bu insanlarla aynı oksijeni mi soluyoruz?" diye sorarsınız kendinize.

    Aynen insanlar resmen hayata para harcamak için gelmiş. Hepsi elit, hepsi sosyete. Özeniyorum ne güzel çalışmadan para harca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teoska


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrmıstık

    parayla mutlu olunsa sabancı olurdu

    Olmadıklarını nereden biliyorsun? Özürlü çocukları olmasını söyleyeceksen, geç onu. Talihsizlik o. Orta direk kesimdeki özürlülerden daha rahat içinde yaşamıştır her şeye rağmen. Kodaman Sabancı ailesi senden benden mutludur. Fakir edebiyatı yapmayın. Senin çok istediğin bir şeyi maddi gücün olmadığı için alamıyorsun ya da ailen alamıyor; ama zenginin böyle bir derdi yok. Bunun neresi mutsuzluk?

    "HT Kulüp" diye bir program vardı Habertürk'te. Denk gelirseniz izleyin. "Biz bu insanlarla aynı oksijeni mi soluyoruz?" diye sorarsınız kendinize.

    sadece çocuk değil ,aynı fakir ne yaşarsa onlarda,kardeş acısı ,ben mangalda et yerken ,o yiyemiyordu ben mutluluktan bahsediyorum sen herşeyi almaktan bahsediyosun ikisi aynı şey değil




  • Madem sen iyi bir çocukluk yaşamadın ileride eşine çocuğuna yaşatmamak için sen çalış oku varlık sahibi ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teoska

    quote:

    Orijinalden alıntı: Smoke34

    Sen de yok mu böyle bir olanak? Bu kadar mı fakirsen? Olanağın olması yeterli tatmin olmak için. Ben istesem çiftlik alırım ama almıyorum niye çünkü enayi değilim.Sen çıktığın sokakta aynı şeyleri yapabiliyorsan yurtdışına gitmek saçmalıktır, tartışılmaz. Hem uğraşıp yurtdışına gidiyorsun, hem uğraşın karşısında hiçbir şey almıyorsun. Görüyor musun mantıksızlığı? Git o parayı eskort kızlara ver, daha iyi servis alırsın ayrıca birsürü seans yaparsın. Tatil,parti vs. bunlar zeka seviyesi düşük zengin insanların için. Her sene tatil gidiyorum lüks bir otele aile zoruyla, tamamıyla işkence geliyor. Ben niye yaşadığım yeri bırakıyım. Dünyada en güzel şeyler bedava ve ucuz şeyler, paralı olan şeyler hep gereksiz. Ağaoğlu burberry giyiyo millet waikiki giyiyo , iki kıyafet aynı işe yarıyo aynı şey. Şimdi Ağaoğlu enayi değilde nedir?

    Bu nasıl bir üslup ya? Evet, o kadar fakirim! Herkesi kendin gibi sanmışsın sen. Yurt dışına çıkması; yolculuk ücretleri, konaklama ücretleri, e gittiğin yerde boş boş takılmayacağına göre gezme tozma giderleri... Ailemin bunları karşılayacak gücü yok.

    Şu an sendeki olanakların elinde olmasını isteyen çok insan var. Bırak bu "Zenginim; ama cool'um" edalarını...

    Karşılığında bir şey alıp almayacağın sana bağlı. Manevi haz ve ufkunun genişlemesi, yeni şeyler görmek, merak gidermek gibi şeyler sayılabilir. Arkadaşım yazın Rusya'ya (Moskova ve Petersburg) gitti. Aklınıza hemen kızlar ve seks gelmesin, gerçekten Rusya'ya olan hayranlığından ve merakından gitti. Anlata anlata bitiremiyor orayı ve orayla Türkiye arasındaki farkları. Bu da bir örnek.




    dostum biz 6 kardeşiz şuanda annem babam 65 yaşında emeklisi bile yok, köyde duruyorlar köydeki evimizde 45 depreminde çökmeyen tek ev 90 yaşında (inşallah bu yıl yenisini yapcaz) bizde çorum merkezdeyiz bütün kardeşlerim evli en büyük ablamdan 2 yetimimiz var, ortakuldan sonra çıraklığa başladım elektrik işinde ,sonra ustalık belgesi bu belgeyi alırken 2 yeğen 2 erkek kardeş bir abla aynı evde duruyorduk ,sonra askerlik evlendim hemde sevdiğim insanla evlendim ,sonra ev aldım borcum oldu bir arkadaş yurt dışına çıkalım dedi ,tmm dedim yurtdışına makina ihracatı yapan bir firmaya gittik ,aylık 2500 dolar maaşla elektrik otamasyon kısmında işe başladım,ilk afrika sonra romanya,sonra ukrayna sonra moğalistan,sonra rusya,sonra sudan sonra hindistan sonra kırgızistan yani daha var demem oki ben çok mutluyum bu kadar ailemin zengin olmamasına rağmen hele beraber evde durduğumuz zamanlar dahada bi tatlıydı o arkadaşın sana rusyayı falan boş anlatmış gidenler bilir türkiye gibisi yok adam akıllı çay bile içemessin yani birde öyle biz gittiğimizde 1 hafta falanda kalmıyoruz en az 4 ay gibi bir süre insan bazan mutluluğu başka şeylerde arıyor halbuki mutluluk sadece elindekinin kıymetini bilmektedir sen 20 bin liralık arabayı alınca çok heyecanlanırsın gözüne uyku girmez adam ferrari alır onuda ayağına getirirler adranalin sıfır yani heyecan yok sen bir kızın peşinde koşarsın oldu olacak hevesine kalbin çarpar adam lüks otellerde ikisiyle işi bitirir yine heyecan yok bu böyle uzar gider




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.